• Inlägget är ett annonssamarbete med Nyblom Kollén •

Tisdagstävling med Nyblom Kollén

Jag samarbetar ju med Nyblom Kollén – ett familjeföretag som håller till på släktgården Stora Holms säteri i Tuve. I höstas besökte jag gården med anor från 1600-talet och träffade ägaren och designern Anna och fick se hur hon jobbar och hur designprocessen går till. Nyblom Kollén är kända för sina uppdaterade svenska klassiker; randiga och rutiga mönster med lantlig känsla. De fina textilierna på bilderna kommer alla därifrån och är produkter jag valt ut som favoriter från deras vårkollektion.

Alla mina favoritprodukter finns listade på Nyblom Kolléns hemsida och återförsäljare finns över hela landet. Det kompletta sortimentet går att köpa i Butik Stora Holms webbshop. Priset på produkterna ligger på mellan 179 – 600 kronor. Nu kan tre lyckliga personer vinna var sitt kitt från mina Nyblom Kollén-favoriter.

 

För att tävla ska du kika in på mina samlade favoriter och välj tre produkter som du skulle vilja vinna. Motivera varför just du vill vinna och lämna en kommentar nedan.

Tävlingen pågår till den 13/5 kl 23.00. Nyblom Kollén utser vinnaren och beslutet kan ej överklagas. Ev vinstskatt betalas av vinnaren.

Grattis till Karin, Kristina och Ella som vann kuddarna. Ni kontaktas av Nyblom Kollén inom kort.

Inlägget är ett annonssamarbete med Nyblom Kollén

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

215 kommentarer på “Tisdagstävling med Nyblom Kollén”

 1. Jättefina textilier och trevligt med ett företag som har ett bra tänk både gällande miljö och de anställda. Sedan älskar jag ju företag som har en historia. Jag och min man samt våra två barn är mitt i ett husköp och en flytt ut till skogen utanför Umeå. Vi älskar inredning och tänker mycket på att det ska vara en så bra och giftfri miljö som möjligt för barnen nu när vi väljer alltifrån golv till inredning. Vore roligt att få inreda med dessa fina textilier i vårt nya (gamla) hus. Mina favoriter är: mattan Mira i färgen drivved samt två Ditte kuddfodral i färgen Tjära.

  1. Jag har valt mattan Mira, drivved – passar kanonbra i hallen en trappa upp; kudden Ditte, mussla till soffan i tv-rummet och löparen Herbert i rosamix – den är somrig och jag blir glad av den! Det här är sådant jag inte skulle ha råd att köpa själv, deltidssjukskriven, så det skulle vara extra kul att vinna.

 2. Jag vill vinna
  matta mira sky
  kuddfodral sky 2 st
  Skulle göra sig kanon i vå nyrenverade hall som vi inte har hunnit inreda än.

 3. Hej Clara, vilken fantastisk tävling! Jag skulle bli dubbelt glad om jag vann eftersom jag är uppväxt inte långt ifrån Stora Holm men bor numera i Gällivare. Jag skulle vilja vinna 2 st Ditte kuddfodral drivved och 1 st matta Mira drivved. Dessa skulle passa perfekt i vårt kök, vi har tagit över min sambos föräldrahem i oktober förra året, ett gammal timring från sekelskiftet 1900, och försöker nu renovera huset varsamt, behålla den gamla charmen men föra in moderna detaljer. Köket går i vitt, ljust grått och röda detaljer, så kuddarna skulle passa perfekt på den gamla kökssoffan och mattan på golvet nedanför. Håller tummar och tår!!!

 4. Jag föll mest för matta mira drivved, kuddfodral ditte strandråg och kuddfodral ditte andägg. Men de va ju inget där man skulle tacka nej till precis! Otroligt fina saker. Varför jag skulle vilja vinna: vi har köpt ett gammalt hus från 30-talet som vi håller på att renovera och göra fint. Men jag har med inspiration av dig och även andra personer bestämt mig för att inte köpa någon ny inredning i princip då vi faktiskt hade allt sen vårt förra boende. Men vinner jag det här så har jag inte köpt nytt (så jag har inte brutit mot mina egna regler, haha). Men får ändå något otroligt fint som skulle piffa upp nå otroligt 🙂

 5. Efter 18 år på mitt jobb har jag blivit uppsagd och nu har jag så ont i själen. Oron rider och jag vet inte vad jag ska göra av mig själv. Hur ska det nu gå för min son och mig? Men det är väl som de säger, det kommer att ordna sig.

  Om jag har turen att vinna skulle jag vilja ha kudden Märit i blå nyanser eller kuddfodralet Ditte i grått (Rips drivved) så att jag kan vila mitt snurrande huvud med sonen vid min sida. Matta Mira Tjära skulle göra sig bra på mitt golv.

  Fina saker i bra kvalit gör mig glad.

 6. Först skulle jag sy köksgardiner av Marit metervara blå, blandad av ruta och rand. Sen skulle jag tvätta fönstren, puh. Efter det skulle jag lägga en Marit kudde blåmix och en Marit kudde rosamix i kökssoffan. Därefter skulle jag “lut kull” mig – för det vore jag banne mig värd – på de sköna kuddarna och njuta av ett nytt utseende på vårt kök. Så fint är alla värda att ha det!

 7. Bara för att göra fint och därmed bli glad väljer jag kuddfodral Ditte Mårbacka, matchar den med kudde m tofs Marit i rosamix och toppar med löparen Herbert i rosamix.

 8. Letar vilt efter hus och hoppas kunna hitta ett att flytta in till i sommar! Längtar ihjäl mig efter att kunna släppa ut barnen (och oss) i en trädgård. Tänker målbilder hela tiden och att få äran att vinna så fina produkter vore en bra målbild till vårt hus 🙂
  Löpare Herbert i rosamix 33×120, 2st kuddfodral Ditte i färg Krasse hade varit ljuvligt i ett nytt hem!

 9. Jag skulle vilja vinna “Löpare Herbert blåmix 14x150cm, löpare Herbert blåmix med tofs 20x200cm och Kuddfodral Marit med tofs blåmix” Därför att jag har precis gjort om i köket och satt in vit boasering och blåmönstrade historiska tapeter. Det skulle passa såååå bra med lite textil i samma stil. Jag försöker också satsa på kvalite som ska hålla i åratal och då verkar Nyblom Kollèns sortiment vara perfekt 🙂 http://www.frufura.se

 10. Jag skulle vilja ha Matta Mira strandråg, Kuddfodral Ditte krasse och Löpare Herbert rosamix.
  Vårt stora kök innefattar en gammal pigkammare som i dag får agera Aftenoon tea-hörna. Där passar inte massproduktion. Hörnan inreds med varsamhet och ödmjukhet inför det som har varit, det som är gammalt och det som går att göra något nytänkande av. Men en som har tummen i handen när det kommer till att sy, och en som har för dåligt samvete för att köpa något billigt skit, skulle produkter från Nyblom Kollén automatiskt få utgöra hedersplatsen.

 11. Hej! Om jag vinner önskar jag mig kuddar till uterummet, 2 st Marit med fina toffsar och en Ditte i en färg som passar bra ihop med varandra. Det ser ut att vara så fin kvalite. Härliga färger. Det skulle bli fint hos mig! Gillar följer delar! maude@tyfonmail.se

 12. Åh, herregud, man måste alltså begränsa sig till tre! Nåväl, då önskar jag mig metervara Marit rosamix ruta, kuddfodral Marit rosamix och kuddfordral Ditte krasse. Helt enkelt för att jag tycker att de är så fina. Och med tyget skulle jag kunna sy kuddfodral till köksstolarna. Eller en fin duk…

 13. Eftersom jag älskar att inreda men fortfarande bor hemma i mitt lilla rum så får jag fixa där så gott jag kan. Har länge letat efter några kuddar som jag kan gosa ner mig vid i min säng! Och om jag skulle vinna så blir mitt önskemål: Kuddfodral Marit “rosamix” och Kuddfodral Ditte i färgerna “Krasse” och “Mårbacka”.

 14. I fjol fick jag diagnosen endometrios som kan minska chansen att få barn, och därför har jag och min sambo planer på att försöka oss på att bli gravida nu till hösten. I januari får jag min första examen och om allting går som det ska och som vi hoppas kommer jag att vara en relativt nyutexaminerad mamma då jag fyllt 24. Lite tidigt att bli förälder, tycker många, men vi vet vad vi vill och vill inte ta några risker. Jag önskar vinna “Matta Mira Drivved”, “Kuddfodral Ditte Strandråg” och “Kuddfodral Ditte Drivved” för att kunna ordna med ett fint och härligt hem innan den slutgiltiga uppsatsen ska skrivas och lämnas in och innan en bebis (förhoppningsvis!) anländer.

 15. Jag önskar vinna dessa saker till mitt kök då allt i vårat kök är arvegods från äldre släktingar, även köket är orignal från 60-talet och det passar inte riktigt med de textiler jag har valt. Jag skulle vilja ha in lite fler mjuka färger och dog pastelldöden över metervaran och hertbert-duken. Precis vad husets, och mitt, hjärta behöver!

  Löpare Herbert rosamix
  45×150 cm

  Metervara Marit
  rosamix ruta o rand
  bredd 140cm

  Matta Mira
  70x200cm
  Drivved

 16. Jag skulle vilja vinna tre Mira-mattor (2 st Drivved samt 1 st Tjära) eftersom de var fantastiskt fina och vårt hus saknar mattor i de flesta rum, sen flytten vid nyår och våra tvillingar (födda i maj-13 i graviditetsvecka 23+2) börjar förflytta sig med en rasande fart och behöver något litet stötdämpande och jag är så trött på filtar och täcken över hela golven.. Mattor hade varit drömmen, särskilt så fina som dessa!

 17. Matta Ditte Drivved, kuddar Mira Drivved och Tjära skulle sitta som en smäck i köket i mitt västgötska 1800-talstorp som är möblerat med vitmålad träsoffa från tiden, slagbord och skomakarlampor. Om nu inte sonen med nyproducerad lägenhet i centrala Stockholm lägger huvudet på sned 🙂 för då hamnar de där. Det fantastiska med Nyblom och Kollén är just att deras produkter passar lika bra på båda ställena. Att de sen har både miljötänk och beundransvärd företagsanda optimerar det hela. Håller tummarna!

 18. Färger och struktur påminner mig om sommar, mormors sommarstuga som byggdes på 60-talet och hemlagad saft på hennes veranda.
  Om jag vinner önskar jag Mattan Mira-mussla, Kuddfodral Ditte-mussla och löpare Herbert blåmix, 45×150 cm

 19. Jag skulle vilja vinna löparen Herbert i blå mix, 45 X150 cm, och två kuddfodral Marit med tofs blåmix. Dessa produkter skulle jag placera i vårt vardagsrum, där vi försöker inreda med blå toner, men det känns fortfarande lite osammanhängande med färgerna, så kuddarna och duken tror jag skulle göra att rummet känns lite mer ombonat och mysigt!

 20. I helgen la Vi nytt golv i köket det sista av vår långdragna köks renovering.
  Bor i ett gammalt hus sen tre år o renoverings planerna har blivit ändrade gång på gång av oförutsedda händelser som trasigt avlopp diverse vattenläckor mm men det är väl charmen med gamla hus:-)
  Så nu kär köket äntligen e klart (nåja lite lister kvar) önskar jag mig dom fina textilierna till köket
  Marit metervara Rosa mix
  Kuddfodral Marit Rosa mix
  Matta Mira sky
  Ha en härlig dag:-)

 21. Åh! Löparen “herbert rosamix” skulle vara fantastisk på vårat gamla köksbord som för några år sedan hittades i lillstugan på gården. Och kuddfodralen “ditte” i färgerna krasse och mårbacka skulle matcha fint brevid i kökssoffan som året efter ropades in på auktion! Just ljusa pasteller är ett genomgående tema i vårt kök, så mycket njutning av alla milda toner!
  Jag håller tummarna!

 22. Vi är precis på väg att köpa sommarstuga och den måste ju inredas efter vårt tycke och smak. Alla dina favoriter är så fina men det är något litet extra med metervara Marit rosamix ruta & rand, och löpare Herbert rosamix 45*150.
  För vårt kommande smultronställe skulle detta höja mysfaktorn ytterligare ett snäpp och vi kan njuta av många kommande stunder på landet.

 23. Oj, svårt att “bara” välja 3 favoriter bland allt det otroligt fina! Vårt vardagsrum är det ställe som hela familjen hänger i mest hela tiden. Det är ganska litet men jag försöker få till någon sorts “stil” där. Blir helt kär i kuddarna Ditte drivved och Ditte Krasse samt mattan Mira drivved så nu hoppas jag på tur så att vi kan knyta ihop säcken och sätta pricken över i:et med fräscha och fina textilier i vårt kära vardagsrum. 🙂

 24. Hej Clara!Om knappt en månad flyttar jag med min lilla familj till en ny lägenhet! Vi flyttar från en lägenhet en trappa upp utan uppsikt över lekpark till en mindre lägenhet med egen uteplats och full uppsikt på barnen när de leker på gården. Det känns som alla medlemmar i familjen kommer känna en enorm frihet av att bo där och gå in och ut som vi vill. utan ekande trapphus och låsta portar. De här kuddarna och mattan riktigt lyser av livslust och vårgläde och passar vår längtan till ny lägenheten 🙂
  Mira Mussla
  Ditte sky
  Ditte Krasse

 25. Jag skulle bli så lycklig av att mötas av mattan Mira drivved på mitt nya hallgolv i schackrutig vinyl! Två Dittekuddfodral i de fantastiska färgerna krasse och mårbacka skulle under sommaren få bo i hängstolen i uterummet och resten av året skulle de försköna vilken plats som helst i huset! Jag önskar vinna för att dessa vackra textiler skulle verkligen hjälpa mig i min stora ambition att förvandla vårat ganska tråkiga 70-tals hus till ett hus med sekelskiftets och 50-talets charm och detaljer.

 26. Så fina textilier! Jag skulle bli så glad att få rulla ut mattan Mira Tjära i köket och puffa kuddarna Marit i blåmix i soffan och rosamix i sovrummet. Har letat efter en perfekt matta till köket i över ett år, och här den ju! 🙂

 27. Jag och min pojkvän har precis blivit sambos i ett litet hus som vi nu håller på och inreder. Metervaran Marit rosamix skulle bli fina köksgardiner, mattan Mira i färgen mussla skulle göra sig bra i gången mellan köket och matplatsen och till sist önskar jag mig kuddfodralet Ditte i färgen krasse till kökssoffan.

 28. Nu har jag varit mamma i drygt 7 veckor till en underbar liten dotter och inredningstankar kring hennes framtida rum snurrar i huvudet. Jag kan tänka mig kudden Marit i både rosamix och gråmix med tofsar i rottingfåtöljen och Marit metervara kan bli till vackra gardiner som fladdrar i sommarbrisen.

  /Linnéa

 29. Vi väntar vårt första barn till hösten och det hade gjort så himla mycket för barnkammaren att kunna inreda med kuddfodralen Ditte – krasse och fuchsia – i gungstolen! Så hade vi använt metervaran Marit (rosamix såklart för extra feelgood) som gardiner, så hela rummet blir en förlängning av sommaren när höstbarnet kommer!

 30. Jag älskar mönstret på Mira och Ditte, en mix av svensk allmoge och flärdfull art deco, precis som jag! Två mattor i färgen drivved till mitt kök och en Dittekudde därtill skulle glädja mig mycket.

 31. Jag skulle verkligen behöva förnya mitt vardagsrum med lite nya textilier. Det går i blågrå toner med slitna ljusa tapeter som snart är 40 år gamla men det finns inte ork eller pengar till totalrenovering. Gardinerna är snygga, gråblå med stora blommor och sofforna är mörkblå och en ganska bra bas. En hylla med överhylla har målats mörkt gråblå vintage nyligen, men nya kuddar m.m. har det inte blivit än. Här skulle kuddfodral Marit blåmix, Kuddfodral Ditte rips Andägg och löpare Herbert blåmix med tofs 20×100 passa perfekt. Och plötsligt skulle hela rummet kännas som nytt! Trots att sofforna är slitna och bordet behöver målas om… 😉

 32. Hej Clara! Jag brukar inte delta i tävlingar, men den här gången kan jag inte låta bli. Jag såg nämligen de fantastiska ripsmattorna bland dina favoriter! Jag har med ljus och lykta sökt efter billiga gångmattor, då jag och min tvååring nyligen flyttat till en ny lägenhet. Vi trivs väldigt bra, men tyvärr är huset mycket lyhört. Min son älskar att springa fram och tillbaka mellan kök, hall och vardagsrum vilket dessvärre låter förfärligt ner till våra stackars grannar på nedervåningen. För att dämpa ljuden lite har jag tänkt lägga långa mattor på hans “bana”, vilket förhoppningsvis också dämpar andra ljud lite grann. Men det är svårare än man tror att hitta fina och billiga mattor! Därför önskar jag så att jag skulle vinna tre Mira-mattor: “Tjära” till hallen, “Drivved” till köket och “Strandråg” till vardagsrummet!

 33. Vi ska äntligen få flytta in i vårt första egna (läs: köpta) hus i sommar, det har resulterat i köpstopp på allt vad inredning heter tills dess, i huvudet har jag dock allt färdigt hur jag vill ha det och de här grejerna passar helt in i min tänkta inreding! Kuddfordal Marit i blåmix skulle göra sig riktigt fint i soffan, mattan Mira i drivved skulle passa super i “korridoren” vid sovrummen där barnen kommer tassa över till vårt sovrum om morgnarna och slutligen skulle Löparen Herbert i blåmix sitta som en smäck på det rustika köksbord som min pappa håller och och gör åt oss! Hoppas, hoppas! 😀

 34. MIna favoriter är Ditte & Mira i färgen tjära samt metervaran Marit i rosamix.
  Av metervaran skulle jag sy köksgardiner och kuddarna skulle få bo i kökssoffan. De skulle ge lyx och glam till mina härliga vardagar i köket!

 35. Gärna tre kuddar Ditte i strandråg, drivved och tjära 🙂 På Stora Holm gjorde jag halkkörning inför körkortet 1982/83. Mina söners pappa är uppvuxen på Stora Holm – dock inte på säteriet. Vore en härlig minnesgrej att få erhålla dessa tre kuddar.

 36. Givna val med mitt nyförvärvade torp i åtanke: kuddfodralet Marit i blåmix och metervaran med samma namn, fast rutig, och så mattan Mira i färgen drivved. Kudden får ligga på bänken jag snart ska bygga på den lilla glasverandan och av metervaran klär jag om dynan till gungstolen som ska stå där. Mattan får leda en ut från köket till hela härligheten! Och så kvällssolen på det… ja, så tänker jag mig det!

 37. Vi vågade och vi hoppade!
  Nu växer min mage i kapp med glädjen över den lilla sak som förhoppningsvis vill komma och förgylla vårt liv i början av september. Vi är båda studenter och har dåligt med möjligheter till att unna oss fint piff till vår lägenhet. Det vore så roligt att få vårpimpa soffan med några nya fina kuddar, tex kuddfodralen Marit blåmix och rosamix samt lysa upp hallen med mattan Mira i färgen Tjära. När det sedan är dags för hus och att inreda ett barnrum hoppas jag att kuddar och matta kan följa med, ser framför mig en gungstol och golv i form av gamla träplankor.. Men än så länge vore det toppenfint i vår lilla 2:a.. 🙂

 38. Hej! Så glad jag blev över att se din/er tävling! För om någon vecka fyller dottern 6 år, den rosa perioden är över, nu är det lite tuffare blått och svart som hon drömmer om. Jag letar saker till rummet för liten peng, är arbetslös och har inte pengar till ett stort projekt. Det jag hoppas är att kunna göra en liten make-over i hemlighet sista natten hon är 5 år. 🙂 Nyblom Kollén har fantastisk fina tyger och mönster i klassisk stil, precis sådant hon gillar (vi satsar på så mycket närproducerat, ekologiskt och klassiskt vi kan här hemma). Det jag önskar till hennes rum är mattan Mira i färgen mussla och kuddfodralet Ditte i färgen mussla och tjära. Håller tummarna 🙂

 39. Vi bor sen 4 år i vårt hus från början av 1900-talet där vi har bestämt att färg framför allt ska förgylla varenda vrå. Mattan Mira i färgen Tjära hade fungerat utmärkt som bas på golvet till kuddfodral Marit med tofs i rosamix och kuddfodral Ditte i Fuchsia i soffan.

 40. Hej!
  Metervara Marit rosamix ruta och rand skulle passa fint som dukar på våra långbord på vårat bröllop i augusti!
  Gillar din blogg skarpt!

 41. I hus-köpar-tagen och ska gå från 74kvm till 250kvm i sommar! Då skulle de härliga blå nyanserna i marit kuddfordral, matta mira sky och ditte kuddfordral ripa sky passa otroligt bra i ett kök som idag är otroligt vitt och opersonligt! 🙂

 42. Goddagens!
  Jag håller på med att rusta upp min fars gamla torp och där skulle Ditte Krasse och Ditte Drivved passa perfekt på kökssoffan tillsammans med Mira Drivved på köksgolvet. 🙂

  Ha en fin dag!

 43. Skulle jag vinna så skulle jag ge vinsten till min syster. De har under 5 år helrenoverat ett gammalt hus och under tiden fått 3 barn (!). Båda jobbar skift, sliter för att få allt att gå ihop rent praktiskt samtidigt som de vill ha korta dagar för barnen på dagis. De downshiftar verkligen och därmed blir de få (typ inga) saker som de köper till sig själva. Därför skulle jag vilja ge detta till min syster: Ditte Mussla och Krasse kuddfodral och Mira Drivvedmattan.

 44. Hej Clara! Jag och min sambo har precis flyttat till ett litet radhus med vår 1-åriga dotter Molly. Huset går i 60tals-stil med mycket original-detaljer kvar och jag skulle så oerhört gärna vilja mjuka upp det lite med fina textilier från Nyblom Kollen! Min favoriter bland dina favoriter är 1) mattan Mira, Mussla, 2) Kuddfodral Ditte, Mussla, 3) Kuddfodral Ditte, Sky. Dessa produkter skulle passa så fint i Mollys rum, ihop med den vita sammetsfåtöljen och det breda, ljusa plankgolvet. Kramar Johanna

 45. Jag väljer mattan Mira mussla, kuddfodral Ditte i mussla och i rips Krasse.

  Min syster heter Mira, men vi bor i olika delar av landet så vore skoj att ha en matta döpt efter henne. Dessutom är det vackra och sköna färger som skulle behövas för att piffa upp mitt i nuläget ganska färglösa kök.

 46. Hej! Jag växte upp i Torslanda och har varit på stora holm många gånger och nypt i tygerna samt fikat i växthuset. Men som fattig student aldrig haft möjlighet till att köpa något. Att få vinna mattan sky, och de två kuddfoderalen andägg och drivved skulle vara ett fantastiskt fint minne ifrån min västkust. För nu när jag bor långt uppe i norr och längtar ihjäl mig efter klippor och saltstänk kan jag inte tänka mig någon bättre påminnelse.

 47. Kuddfodralen Krasse och Mårbacka och mattan Strandråg! Vilka ljuvliga namn och lika ljuvliga färger. Jag tänker på sommar, saft och min mormor när jag ser tygen och läser namnen. Som en sommarvind som prasslar lite…

 48. “Kära Kollén (med personal såklart) en moder påväg mot kaklet med fart.
  Ber en bön om en matta med finess. En vacker tröst i vardagsstress.”
  Mira mattan i färgerna Strandråg, Drivved och Tjära var väldigt fin!

 49. Vilka vackra färger. Jag ska göra om min sons hörna till hans födelsedag och hans favoritfärger är alla de varma färgerna som rosa, orange och rött. Därför tyckte jag kudden Ditte i Fuschsia och Mårbacka skulla passa i hans säng och metervaran Marit för att sy gardiner av till hans fönster. Skulle bli så fint med det som redan finns där, några vackra pelargoner i rosa krukor, hans handstickade nallar och de broderade tavlorna från släktingar både i England och i Sverige.

 50. Snart står det hus färdigt vi har byggt på min mans släkt-mark. Det är byggt i gammal stil och det vore så fint att få pryda vårt nya hem med äkta hantverk, blanda det ärvda från mormor med nytt. Jag skulle välja metervara Marit att klä om min mans farmors kökssoffa med. Till vardagsrummet mattan Mira i mussel-färg samt en tillhörande Ditte-kudde.

 51. Jag och katten besökte sommarstugan över påsken. Då rören är gamla fick jag spendera hela långfredagen med att försöka få loss ett stopp i avloppet. Helt slutkörd på kvällen upptäcker jag, till min fasa, att katten inte kommit åt sin låda i badrummet medan jag slitit med avloppet: skadan var dock redan skedd. Samtliga mattor i huset hade haft besök av Herr Katt och fläckarna kommer aldrig att gå bort! Därför önskar jag mig mattan Mira (som dessutom är namnet på min lilla systerdotter) i Sky och Mussla och kuddfodralet Ditte i färgen Mårbacka, så jag kan vila mig på något efter nästa avloppsrensning!

 52. Tradition och hantverk hos Nyblom och Kollén,
  passar ypperligt till vår-pense´n.
  Med Marit kuddfodral och metervara
  blir vår matsal lika fin som hos Underbara Clara.
  Löparen Herbert skulle bordet pryda
  och att vinna skulle massor för oss betyda!

 53. I juli flyttar jag och min sambo in ett gammalt torp från tidigt 1800-tal, ett renoveringsobjekt som vi med glädje kommer att sätta tänderna i. Just nu planerar jag tapet-och textilval för fullt och kuddfodral Marit i blåmix skulle passa utmärkt i kökssoffan framför vedspisen i köket. Mattan Mira drivved skulle jag med glädje placera i vår hall med bröstpanel, gråblå dubbeldörrar och snirklig grå 1800-tals-tapet. Kuddfodral Ditte Mårbacka skulle få pryda sin plats i vardagsrumssoffan, framför den öppna spisen och under de mörka, stora bjälkarna i taket. Att jag just väljer Mårbacka som färg på kuddfodralet har inte bara att göra med den underbara kulören, utan också för att jag själv kommer från de trakterna och hyser därför en stor kärlek till allt som har med Mårbacka att göra. Från pelargoner till kuddfodral och böcker.

 54. Inbjudan

  Våren har bjudit in sig själv till vårt hus, med den varma, lätta känsla hon alltid bär
  med sig. Nu tultar vår lilla flicka omkring. Hunden sträcker ut sig i solen. I denna värme kunde tiden få stå stilla. Till vår gård i norr önskar vi nu därför sällskap från er tidlösa familj vid Stora Holms Säteri.

  Marit, Mira och Ditte – kom och bo med oss i vårt kök! Marit och Ditte, ni kan slumra till på kökssoffan. För Ditte finns det en ledig plats framför vår öppna spis. Vi skulle tycka mycket om er.

 55. Sälvklart ska jag vinna!
  Mest för att jag är hemmafru med mina två barn och vi lever på endast EN arbetarklasslön hela familjen, så det finns liksom inget utrymme att spendera stålar på dekoration och heminredning. Himla trist eftersom ett vackert hem gör supermycket för välbefinnandet!

  Jag skulle vilja pryda mitt hem med följande tre ting:
  * Matta Mira Sky
  * Kuddfodral Ditte Fuschia
  * Kuddfodral Ditte Andägg – Man måste ju bara älska det underbara namnvalet till detta fodral!

 56. Nu i sommar flyttar jag till en supermysig liten lägenhet efter att ha letat i en halv evighet. Äntligen kommer jag få inreda precis som jag vill!
  Jag skulle vilja vinna: Kuddfodral Ditte Sky, Kuddfodral Ditte Fuschia och Matta Mira Sky.

 57. Så mycket vackert som gläder både kropp och själ. Jag skulle vilja vinna då jag har långt gången cancer och tillbirngar den mesta tiden liggande i sängen eller kökssoffan.DÅ skulle det vara en fröjd att få ligga o titta på detta vackra och bli uppiggad o få lite mera livmod och kämpaanda genom det sköna. Jag fastnade ssk för kuddfodral Marit, löpare

  Herbert 150x 45 och kuddfodral ditte drivved.Det skulle bli så fint på min gammeldags kökssoffa som är klädd med ett tyg gjort av gamla mjölsäckar i randigt blått ovh vitt och mitt vita köksbord

 58. Hösten 2012 fick vi vår dotter Ebba och köpte i samma veva en liten kolonilott som stått orörd och övergiven i många år. Efter 1,5 år med renovering parallellt med småbarnsliv är vi ÄNTLIGEN på sluttampen och kan se ljuset i tunneln. Det kommer bli alldeles fantastiskt mysigt och fint men Nyblom och Kolléns underbara saker skulle verkligen bli pricken över i. Om jag hade turen att vinna skulle jag önska mig kuddfodral Marit i rosamix samt kuddfodralet Ditte i Fuchsia och Mårbacka.

 59. Jag skulle vilja vinna två stycken av de fina mattorna Mira Sky och ha på varsin sida av mannens och min dubbelsäng. Mattorna är i ljusa, vackra pasteller. Det skulle bli så fint -och praktiskt!- för golvet är kallt året runt när man sticker ner fötterna. Mjuka mattor skulle göra det lättare att lämna den goa sovvärmen och komma igång med dagen 🙂 Sist men inte minst, skulle en dramatisk, avvikande kudde, nämligen Ditte Tjära, göra sig i vår gistna, vitvaskade, antika karmstol. Då skulle sovrummet bli fulländat av skönhet.

 60. Oj så många fina saker och underbara färger! Allt skulle passa i vårt sommartorp dit jag alltid längtar så här års men favoriterna är nog ändå kudden Loke i drivved, kudde rips Ditte i färgen mårbacka och mattan Ditte i färgen andägg.

  1. Det här är en jättebra och viktig fråga!?
   Är det miljövänliga textilier?
   Var tillverkas de?

 61. Med längtan till landet och med drömmar om hus,
  får ensamstående tonårsmamma leva mitt i stadens brus.
  Återbruk och andrahand och Nyblom Kolléns textila lyster
  gör lantlivslängtande mamman extra glad och yster!

  Om jag finge vinna skulle jag önska mig: Matta Mira Drivved, kuddfodral Ditte Drivved och kuddfodral Ditte Krasse.

 62. Min bästa vän har nyligen flyttat till en lägenhet som behöver sig en rejäl renovering. Ekonomin är dock rätt knaper, så efter att väggarna fått färg finns inte så mycket över till andra inredningsdetaljer. Jag vet att en Mira matta på golvet och härligt färgglada Ditte kuddar skulle lysa upp hennes hem under en lång tid. Så inte för mig, utan för min allra bästa vän hoppas jag på en vinst från Nyblom Kollén.

 63. Åh, jag hade enormt gärna velat vinna tre olika “kuddfodral ditte”, nämligen “Andägg”, “Krasse” och “Mårbacka. Hade varit enormt roligt att få ha så fina kuddar i min första egna lilla lägenhet, eller studentrum, som jag förhoppningsvis kommer bo i, i höst då jag förhoppningsvis ska flytta hemifrån.

 64. Bor i en lägenhet där jag vantrivs, och skulle gärna vilja piffa upp den en aning och skapa lite hemtrevnad med hjälp av kuddfodral “Ditte” i “Krasse”, “Drivved” och “Andägg”. De är ju helt ljuvliga!

 65. Om jag skulle vinna så skulle jag ge tre likadana kuddar av märket Ditte och färgen Krasse till min mamma. Tror hon skulle tycka att de var fina till hennes utemöbler i trädgården.

 66. Strandråg,drivved och tjära hade lyft mitt nyrenoverade vardagsrum! Som mammaledig räcker inte alltid pengarna till det där lilla extra som lyfter ett helt rum! Hoppas och önskar!

 67. Försöker få det vårligt hemma hos oss men allt känn så svårt hur jag än gör,skulle behöva en liten kick på vägen..mina favoriter är Ditte andägg,Ditte Krasse och Mira sandråg

 68. Å jag skulle vilja sommarpiffa mitt kök :), ett kuddfodral Marit i rosamix, Herbert löpare som är 120 cm lång i rosamix, och en fin matta på golvet i färgen sky skulle nog bli fint 🙂

 69. Ska äntligen – efter många år av inneboende och kollektivliv – flytta in i en tom lägenhet med min pöjk. Jag längtar så att jag nästan spricker. Hyreslägenheten är gammal, lite nedgången men också väldigt vacker.

  Ditte krasse & tjära tillsammans med Mira tjära skulle passa så bra in på min dröm om hur köket ska se ut. Som student är det lite klurigt att få pengarna att gå ihop och det mesta kommer att lånas, fås eller köpas i andrahand för att fylla upp det nya hemmet. Men några vackra nya detaljer som dessa skulle passa underbart bra in!

 70. Åh jag vill ju jätte gärna vinna! För det var typ så länge sen jag vann något. Och för att jag älskar verkligen Nyblom & kollen. Jag vill ha :
  Matta mira drivved, blivit så fint i mitt sovrum och med kuddfodral ditte drivved. Och mattan myra sky hade passat så underbart i flickornas lekrum.

 71. Om jag vann skulle jag välja: Mira matta drivved, Kuddfodral Ditte strandtråg och kuddfodral Ditte krasse. Sjukt vackra namn på produkterna! Och vilsamma färger som skulle ha ett rogivande inflytande på mitt bomstyriga hem. Flyttar i dagarna ner från fjället och bävar lite inför att acklimatisera mig i Stockholm där jag nu ska bo framöver. Nyblom Kollén skulle göra mig gott tror jag. De här tygerna vill en väl, känns det som.

 72. For tiden bor jeg i en liten leilighet i en storby mens jeg studerer til å bli biolog. Jeg gleder meg veldig til jeg skal flytte tilbake til bygda der jeg kommer i fra. Hvis jeg vinner kan jeg skape følelsen av sommer og landsbygd i leiligheten min her i byen, slik at jeg holder ut ventetiden til jeg er hjemme igjen. Kuddfoderealene Ditte krasse og mårbacka vil passe fint i den grønne sofaen min og på stuebordet under en vase med blomster vil Herbert löpare passe fint 🙂

  Jeg håper virkelig at jeg vinner!

 73. Jag skulle vilja vinna tre kuddfodral Ditte i färgerna rips sky, fuschia och krasse (tror att det är de som är längst ner på en av bilderna i inlägget :)). Om jag vann skulle jag ge kuddarna till min kära gudmor som gått i pension sedan ett år tillbaka. Hon har jobbat inom sjukvården i hela sitt liv, tagit hand om andra människor och alltid varit ett stöd för mig och min familj. Hon och min mamma var bästa vänner och sedan min älskade mamma gick bort i cancer när jag var 17 (10 år sedan nu) har min gudmor funnits där i vått och torrt, är det någon jag kan lita på så är det henne! Sedan hon gick i pension har hon fått det väldigt tufft med ekonomin och jag är själv student och har haft det väldigt knapert i fyra år nu så jag kan inte stötta henne så mycket ekonomiskt eller materiellt. Jag tänker alltid att om jag vann en miljon är hon den första jag skulle dela med mig till, och skulle jag ha sådan tur att jag vinner den här tävlingen är hon den första jag vill uppmuntra och ge priset till 🙂

 74. För rätt länge sen hade jag en duk i ripsmönster som min farmor hade haft som matta. Duken påminde mig om min älskade farmor som inte finns bland oss längre. Tyvärr blev duken så sliten efter många års användning först som matta och sen som duk att jag fick slänga den. Så jag skulle vilja ha en löpare Herbert i blåmix och en i rosamix (för att kunna växla mellan årstiderna) och lägga mitt på köksbordet och minnas min älskade farmor. På golvet skulle jag ha matta Mira i färgen tjära också till minne av min älskade farmor. När hon levde älskade vi att åka runt till olika väverier och kolla in alla läckra saker som dom gjorde. Tyvärr hade varken hon eller jag råd att köpa så mycket. Så farmor kommer nog att le i sin himmel om jag vinner och vi får våra vävda saker som vi önskade så mycket.

 75. Åh jag skulle så gärna vilja vinna Marit kuddfodral blåmix och Ditte i rips Sky och rips Mårbacka. Till sommare flyttar jag till ett lantligt hus där pastellfärger gör sig perfekt i solen! Jag älskar dessa kuddar som livar upp och det är bra att få en riktlinje hur vi skall inreda huset och dessa faller helt i min smak. Dags att slänga de gamla kuddarna vid flytten och hopas kunna vinna några nya;)

  1. Glömde säga att de ser ut som mormors gamla dukar hon sydde, skulle Göran återuppleva minnet av henne igen

 76. underbart, har precis flyttat till en egen lägenhet med min fina pojkvän! Skulle vara så fint att få inreda den med lite snygga saker. Drömmen hade ju varit de här tre: matta mira i färgen tjära.& två kuddfodrla ditte i färgen drivved ! hoppas på tur.

 77. Jag skulle bli så glad om jag vann Metervara Marit rosamix ruta och rand att sy gardiner till köket med. Jag har köpt en duk i samma rutmönster innan från Nyblom Kollén, så det skulle matcha fint! Kuddfodral Ditte, rips Mårbacka och kuddfodral Ditte krasse skulle förgylla det nymålade sovrummet fint!

 78. Jag har precis fått en min första egna lägenhet som är helt underbar, men som är ganska tom än så länge. Som student har jag inte direkt några större medel att inreda den med så hur underbart vore det inte att få piffa upp mitt rum med lite produkter från Nyblom Kollén? Mina egna favoriter är Ditte rips Sky, Ditte rips Krasse att ha i sängen eller på kökssoffan jag hittade på morfars vind. Sedan skulle självklart Marit rosamix ruta och rand göra sig superfint som antingen en egensydd mindre gardin till fönstret som vätter mot gården eller som fodring till morfars gamla soffa.

 79. Jag och min sambo ska flytta från min studentlägenhet till vår första riktigt gemensamma (hyres-)lägenhet. Jag längtar verkligen! Men en av sakerna jag kommer att sakna med nuvarande lägenheten är de underbara, varma tapeterna. Den nya lägenheten är kritvit. Lite tyg för att liva upp det hela skulle vara underbart, men det är svårt att hitta snygga kuddar och mattor till ett pris som jag har råd med i flyttider (lika svårt att hitta snygga, billiga second hand-kuddar som jag vill ha i 30 år framåt, jag försöker att bara köpa saker med bra kvalitet som jag vill ha länge). Mattan Mara Mussla och kuddfodralen Mira Tjära och Krasse skulle passa så bra i vårt nya sovrum.

 80. Mira matta sky, Ditte kudde krasse & fuchsia. Jag skulle vilja vinna dessa produkter för att ha dom i vårt nya hus ett renoveringsprojekt från 30-talet som jag och min pojkvän ska börja rusta upp i sommar. Vi vill göra huset i lantlig stil och bevara mycket av charmen, dessa vackra produkter skulle passa väldigt bra in på det temat!

 81. Hej, mina tre favoriter jag skulle vilja vinna är Matta Mira Sky, kuddfodral Marit blåmix och kuddfodral Dittemix Mårbacka. Varför ska jag vinna? Jo för att jag i tio år levt i ryggsäcken, och det är nu dags att parkera häcken. Nyblom Kolle’ns textilier är snygga, med dem jag mitt bo vill börja bygga!

 82. Några pastelliga Ditte kuddar att palla upp min gipsade fot hade inte varit fel. Nu när jag ligger här och tycker synd om mig själv!

 83. Efter en tuff period på jobb med hot och våld. Startat facklig förening. Jobbat så mycket att jag inte hunnit se min familj. Går jag nu äntligen på efterlängtad föräldraledighet. Ska vara ledig med min älskade dotter hela sommaren innan vår lilla pojk föds i augusti! Vill så gärna piffa och bona hemmet nu inför stundande bebis. Och njuta av fina saker tillsammans med min lilla gris. /kram emelie
  Marit rosamix
  Mira strandvåg
  Ditte rips krasse

 84. Till hösten kommer troligtvis min största dröm att bli sann – jag och min fästman ska få ta över hans gamla släktgård ute på landet. Det är en gammal gård som ligger högst upp på en äng, alldeles vid skogskanten och bara någon km från havet. Min fästmans farfar var fiskare och lantbrukare, och vi drömmer nu om att få ge gården liv igen med djur och så småningom en gårdsbutik. Det är ett renoveringsprojekt och folk tycker nog att vi, bara 23 och 26 år gamla, är helt vansinniga. Men det struntar vi blankt i! Livet är alldeles för kort och kan ta slut så snabbt, så varför gå runt och vänta på lyckan istället för att leva fullt ut? Jag skulle i alla fall hemskt gärna vilja vinna så att jag kan pryda det gamla 40-talsköket med mattan “Mira Sky”, och kuddarna “Ditte Krasse” samt “Ditte Mårbacka” skulle göra sig oerhört fina i den loppisfyndade kökssoffan.

 85. Jag fastnade för matta Mira tjära, kuddfodral Ditte tjära och kuddfodral Ditte krasse. Jag går just för tillfället igenom en svår depression, kämpar med att orka med barn, hus, jobb och studier. Jag har ingen ork över till att fixa med huset men skulle verkligen behöva några vackra, vävda kvalitetsprodukter att vila blicken och huvudet på.

 86. Jippie!! En Nyblom Kollén tävling! Jag satt senast igår kväll på deras hemsida och suktade efter allt som jag vill ha.
  Sedan i julas har jag fantiserat om att få ha en Nyblom Kollén matta antigen på köks- eller vardagsrumsgolvet. Där skulle dom nämligen passa som handen i handsken, perfekt.
  Mina absoluta favoriter är mattan Mira-Drivved, kuddfodral Ditte-Tjära samt matta Mira-Mussla.
  Mvh Carolina

 87. Jag önskar jag kunde säga att jag vill vinna för att vi ska flytta eller så, men tyvärr ser det inte ut att kunna bli en flytt inom de närmsta åren då sambon fortfarande pluggar. Jag hade velat vinna två Mira mattor i färgen Drivved för att ha i sovrummet att värma fötterna på från vårt kalla golv och den största löparen Herbert blåmix att ha över vårt (för) stora köksbord – bara för att jag tycker de är så fina och kan se hur bra de skulle passa i vårt hem! Sambon skulle väl bli smått tokig eftersom jag älskar att boa och fixa hemma, men jag hade blivit överlycklig!!

 88. Hej. En underbar tävling denna kalla tisdag. Mina favoriter är kudden Ditte ×2 i färgen drivved. Samt mattan i drivved. Då barnen har flyttat hemifrån kan jag börja inreda på nytt. Ha en fin kväll!

 89. Jag och min sambo har tagit ett spännande steg, vi
  lämnar stan och flyttar om ett par veckor in i ett hus långt ute på den
  norrländska landsbygden. Här i byn ekar det tomt på den yngre generationen men
  vi älskar livet på landet och känslan att leva mitt i naturen. Ja, det är väl tur
  att man har en liten förälskelse för den gamla charmen för visst har huset det
  mest fantastiska läget men i sig är det inte så mycket till världen. Det är
  gammalt och väldigt slitet och det är mycket jobb framåt. Men allt behöver inte
  vara perfekt, det fina med textilier är att det piffar upp så. Ja, tänk vad ett kuddfodral
  Ditte Krasse och kuddfodral Ditte fuchsia skulle kunna lysa upp vårt nya hem i
  sommar, och tänkt så fantastiskt att en kall vinterdag mysa med fötterna på en
  matta Mira Drivved. Jag och min sambo har hittat hem, nu hoppas vi även på att
  dessa pärlor från Nyblom och Kollén hittar upp till oss och till norrland!

 90. Oooh, detta var ett enkelt val för mig – ÄLSKAR Miramattan i färgen mussla tillsammans med Dittekudden i samma härliga blå musslafärg, och som komplement till dom så skulle jag välja kuddfodralet Marit i blåmix!
  Varför jag önskar vinna? Jag och min sambo har nu ÄNTLIGEN kommit in i fasen att kunna njuta av vårt renoverade hus, och vill så sakteliga fylla det med klassiskt tidlösa och hållbara inredningsdetaljer. Då passar Nyblom Kolléns produkter in som handen i handsken, kan man säga! 🙂

  http://www.glamourpsykologen.elsasentourage.se

 91. Vårkänslor! Alla fina färgerna och tygerna ger mig verkligen vårkänslor, så när du Clara skrev om dessa tyger för ett tag sedan sprang jag genast till närmsta butik för att leta upp dem. Jag hade gärna köpt både mattor, stora dukar och kuddfodral. Då min ekonomi är väldigt stram (färdig student och arbetssökande) så blev det då en löpare Ditte-Mårbacka, som nu vackert pryder mitt kök.

  Jag önskar jag vann för att kunna pryda mitt nya hem med många fina Nyblom Kollén tyger, för jag har precis idag fått veta att jag fått ett hyreskontrakt på en efterlängtad lägenhet! Där önskar jag få en härlig nystart med vackra vår- och sommarfärger!

  Skulle jag vinna önskar jag en matta från MIRA och två kuddfodral DITTE (Krasse och Mårbacka).
  Hälsningar Elin

 92. Helt klart metervaran Marit blåmix ruta och rand och två matchande kuddar, Marit med tofs blåmix.

  Jag skulle gärna vinna eftersom vi snart ska få ta över mina föräldrars gustavianska säng och ha som kökssoffa så den behöver prydas med kuddar, också kan jag ju sy gardiner eller duk av metervaran 🙂

 93. Mattan Mira i färgerna Sky och Mussla är vackra! Ditte-fodralet är också fint, har fastnat för färgen Sky där också… Vi håller som bäst på och renoverar i vårt hus som jag fått kämpa lite för att bo in mig i och börja trivas med, och alla vackra detaljer som vi kan läggas till gör att huset känns mer “vårt”.

 94. Mitt kök är sorgligt tomt på textilier, trots att vi bott här sedan 2009… Önskar metervara Marit blåmix ruta att sy gardiner av, löpare Herbert blåmix 33×120 cm till köksbordet och matta Mira i färgen drivved till köksgolvet. Skulle bli jätteglad om jag vinner!

 95. Föll direkt för de fina Ditte-kuddarna. Andägg, Fuchsia och krasse är mina favoriter och de skulle få pryda soffan så fint! Mamma ligger mycket i den om dagarna pga kronisk värk och det skulle inte vara helt fel för henne att ha så fina kuddar i soffan.
  Annars skulle jag mest vilja vinna för att det skulle vara kul att vinna nånting för en gångs skull. / Tjejen som verkar bära på en otursförbannelse. 😉

 96. Mattan Mira Strandvåg, kudden Ditte krasse och löparen Herbert rosamix 33*120.
  Min motivering:
  När det blir vårigt grönt utomhus vill jag ha det likadant inne i lägenheten. Kudden krasse skulle liva upp den gråa soffan och färgerna på löparen Herbert gör varenda människa som kommer in i rummet glad.

 97. Nyblom Kollén har så fina saker så detta är en toppentävling :).
  Jag gillar bäst kuddfodral Ditte i Sky och Mårbacka och matta Mira i Sky.
  Jag skulle vilja vinna för att efter en tuff vinter och vår ska jag och mina barn snart flytta från vårt älskade hus till en lägenhet och då skulle dessa fina saker pigga upp :).

 98. Jag är äntligen gravid och vi har bestämt att efter ultraljudet ska vi ta tag i barnrummet. (Nej, inte för att det behövs men för att det är roooooligt!! ) Där ska vi tapetsera med en vit tapet med blå stjärnor på och jag skulle vilja matcha den med underbara mattan Mira i färgen sky och till det i fåtöljen (som ska hittas) lägga kuddarna Ditte i sky och mussla.

 99. Kuddfodral Ditte Krasse (x2) och Mårbacka skulle vara varmt välkomnade i mitt vardagsrum. Har precis flyttat från studentrum till en riktig lägenhet och införskaffat lite möbler, men tyvärr så tänkte jag inte ett steg längre och funderade på hur möblerna skulle se ut tillsammans. Så nu har jag en svart bokhylla, ett svart skrivbord med tillhörande svart skrivbordsstol, en svart soffa, ett svart soffbord och ett svart tv-bord. De fina Ditte-kuddarna skulle vara en efterlängtad färgklick i alla denna svärta 🙂

 100. Det är vackra tyger med fina mönster. De härliga färgerna gör mig också glad. Jag har svårt att välja ut vad jag helst skulle vilja ha men eftersom jag är tokig i kuddar hoppas jag att jag vinner tre somriga kuddfodral, Ditte, i färgerna mussla, sky och fuchsia.

  Jag förtjänar inte att vinna mer än någon annan men det skulle vara riktigt roligt och kuddarna skulle vara mycket fina i kökssoffan.

  http://www.siaritar.com

 101. Sitter och längtar efter och åka till mina föräldrars stuga i skärgården, det enkla livet utan rinnande vatten med utedass. I år är det speciellt, för då ska vår lilla dotter Liv följa med. Ska bli så spännande att ge henne, min barndoms underbara sommar.

  vi brukar renovera & bygga mycket, men i år blir det mest småfix och pyssel. Klä hennes hängande vagga (vars konstruktion jag nu skissar på) med det randiga tyget Marit blåmix, en vacker mira matta i färgen mussla på golvet och en härlig kudde att ha när vi ammar. (marit med tofs)

 102. Jag längtar efter att få ta in våren i mitt kök! Med Mattan Mira i färgen Sky och två Ditte kuddfodral i färgerna Mårbacka och Krasse skulle jag äntligen kunna liva upp vårt kök, som p.g.a djupa snedtak förlorar allt för mycket ljus.

 103. Herbert löpare blåmix skulle passa så fint till våra retrotapeter i köket! Vi håller på att renovera hall och trappa, det går trögt så drömmen om att få lägga på två mira sky i vår långa smala hall när allt är klart vore en morot!

 104. Vi står just i sta med att förverkliga något jag alltid velat -köpa ett hus på landet, utan bilbrus! En stor härlig gräsmatta som barnen kan springa runt på. Kanske katt? Kanske några hönor? Mattan Mira i färgen Sky skulle passa perfekt på köksgolvet, och till det skulle jag sy gardiner av Metervara Marit rosamix. Som pricken över i en Löpare Herbert i rosamix (150 cm) på bordet. (Fram tills att något av barnen spiller och jag får tvätta -igen! 😉 )

 105. Med meter vara Marit randig, matchande kudde Marit med tofs blåmix och mattan Mira Mussla skulle sovrummet på landet bli så rofyllt och trivsamt!
  Tygerna från Nyblom Kollen är så fina i milda färger och mönster som ger en svensk genuin känsla. De för våra traditioner vidare in i framtiden!

 106. Jag skulle vilja ge min underbara mamma en fin inflyttningspresent nu när dom snart renoverat färdigt släktgården fr 1790. Kuddfodralen Marit i blåmix att bädda fint med till dom gamla manglade lakanen och mattan Mira i färgen mussla i det nya platsbyggda köket med gamla medaljongtapeter och pärlspontskafferi.

 107. Oh, vilka fina saker! Och så himla passande att kunna vinna dessa just nu, när jag äntligen – efter tre barn som börjat på högskola och flyttat hemifrån – får ett eget rum. Jag håller som bäst på att boar. Det är nästan som när man boar under en graviditet – fast nu ska jag “föda fram” mig själv. Äntligen är det min tur, att pyssla om MIG! Om jag av en händelse skulle vinna, så väljer jag den vackra rosa kudden Ditte i färgen Sky och en till kudde Ditte i färgen Fuchsia. Och den otroligt fina mattan Mira i färgen strandråg. Suck, så fint mitt rum skulle bli!

 108. Mina favoriter är Ditte kuddfodral Fuchsia och Krasse och
  Mira matta Mussla. För att de tar mig tillbaka till barndomens somrar med
  barfotafötter i gräset, jordgubbskräm med mjölk, hödoften blandat med den varma,
  fylliga doften av kossorna som ska tas in för mjölkning, eftermiddagsvilan i
  den gungande hammocken, skogspromenaden där solen silar ner genom trädens
  kronor och fikat med nygjord vinbärssaft. Men framförallt för att de tar mig
  till tiden och platsen när livet är enkelt och tryggt och med en farmor som finns
  där med en varm famn och ett härligt bubblande skratt. Och för att minnena från
  barndomen är något som jag ofta vill bli påmind om.

 109. Hade precis min bror på besök i min och min fästmans första gemensamma lägenhet. Det sista broder sa innan han gick var att vi måste fixa till så det slutar eka i vardagsrummet. Mattan Mira, tjära, metervara Marit rosamix och kuddfodral rips ditte krasse skulle nog göra sitt. Saknar fortfarande både matta och gardiner i vardagsrummet.

 110. Jag skulle gärna vilja vinna för att jag är en downshiftare som efter en utmattningsdepression beslutat mig för att dra ner på arbete och konsumtion för att istället ha tid att njuta av livet. Jag har därför en tight budget nu för tiden och vill hellre köpa något hållbart även om det kostar en del för att minska på slit och släng. Det är dock svårt att veta vad en ska satsa på när budgeten är stram och därför vore en vinst en fin början. Kuddarna Ditte sky och krasse samt mattan Mira sky är mina favoriter och skulle passa fint i mitt second handkök.

 111. Lantligt och härligt, för min syster är det oumbärligt. Att gömma dessa gosaker i ett skrin, för att sedan till henne ge för att hon är så fin. Tyg från Nyblom Kollén är den bästa idén. Det är en lillasysters dröm, för jag håller henne öm.
  Kuddfodral Marit med tofs blåmix
  Matta Mira Sky

  Kuddfodral Ditte rips Krasse

 112. Vi håller precis på att göra iordning i min tio åriga sons rum och jag önskar önskar önskar därför vinna tre av de fina mattorma Mira sky till min sötkilles rum. Han tycker mycket om turkost/ljusblått rött och rosa. Väggarna i hans rum är rosa så det skulle ju vara toppen om vi vann dessa mattor att matcha med, fint oxå att de kan användas både var för sig eller som en stor.

 113. I vårt hus har vi fastnat lite i svart och vitt. Vi vill nu lätta upp med fina färger och då skulle dessa fina textilier vara så härliga! I köket i vår gamla ärvda kökssoffa skulle jag gärna vilja ha Marit blåmix och Ditte andägg. I vardagsrummet har just vår son börjat leka med träleksaker och som lite stötdämpning för golvet skulle Mira Mussla passa perfekt!

 114. Jag älskar verkligen Nyblom Kolléns härliga, pastelliga och lantliga kollektion. Vill själv gärna bo som du Clara, ute på landet i en vacker miljö. Nu bor jag dock i lägenhet och kommer göra det ett tag framöver. Dessa fina tygprodukter med lantkänsla kommer få mig att drömma mig bort till ett framtida hus där jag kommer att bo tillsammans med min familj. Jag önskar mig produkterna matta Mira mussla, metervara Marit Blåmix ruta samt Löpare Herbert blåmix 33×120 cm.

 115. Vi har flyttat till hus och skulle gärna inreda med fina, lantliga och tidlösa textilier. En av mina favoriter är marit metervara blåmix rand. Tanken är att klä om vår kökssöffa. Den andra favoriten är ditte kuddfodral andägg (x2). Nu hoppas jag på turen att vinna!

 116. Kuddfodral Ditte färgen Krasse och drivved samt mattan drivved hade varit perfekta inredningsdetaljer i huset jag ska flytta in i under sommaren. Bra material och vacker kollektion känns som en perfekt kombination, så ja tack!
  //Johanna

 117. Svårt att välja bara tre favoriter! Nyblom Kollén har så fantastiska saker 🙂 Mina favoriter efter många om och men blir metervara MARIT rosamix ruta och rand samt kuddfodral DITTE i krasse och fuschia. Vi står sta och ska ha barn i september och vad vore finare än att få pimpa den trånga lägenheten med lite nya textilier? Metevaran skulle dessutom passa perfekt till den lilla tygklädda korgen på hjul som jag och alla mina syskon legat i, och även den här lilla Pysen kommer sussa sött i!

 118. Egentligen tycker jag inte så mycket om sådana här tävlingar, där man ska visa sig värd att vinna, antingen för att det är synd om en eller för att man är bra på att formulera sg fyndigt. Men just den här kunde jag inte låta bli! Jag älskar Nyblom Kollen, det är så svenskt för mig som bor i Oslo nu. (Har du sett deras barnförkläden, Clara, de är underbara!) De har mönstren ovh vävarna får mig att tänka på min mamma, som jag saknar, och på somrar hos mormor med krusbär och rabarberpaj. Jag önskar mig 3 m metervara Marit rosamix rand att sy duk av, och en matchande kudde till soffan. Jag kan nöja mig med det, så kan någon annan få vinna den tredje saken. Om jag måste säga tre, önskar jag mig metervara Marit blåmix rand också, dukar kan man aldrig få för många av!

 119. Mitt favoritställe på jorden är familjens lilla sommarstuga i norrlands inland. Där har alla somrar tillbringats – bad, bus och fiske. Alla påskar – skoter, pimpling och korvgrillning. Där skulle Marit kuddfodral rosamix och Ditte kuddfodral Krasse vara så fina på soffan och Marit rosamix ruta hänga i fönstren.Mamma skulle tycka att det vore så fint. I vår lilla sommarstuga.

 120. Jag och min sambo snuddar vid drömmen om vårt drömhus, och jag dras mellan förtvivlan över att det inte blir vårt och total lycka över tanken på att någon gång få bo där! Det är ett totalt renoveringsprojekt. Men jag tänker att lite målarfärg och fina textiler piffar upp tills vidare i alla fall! Oj nu svävar jag iväg i tankarna igen 😉

  Favoriter:
  Matta mira, mussla
  Kuddfodral Ditte, fuchsia
  Kuddfodral Ditte, Krasse

 121. Alltså jag bara älskar färgerna och mönstren på det här sortimentet. Mjuka och fina färger tillsammans med mönster med attityd. Man kan inte annat än gillart 😀 Mina absoluta favoriter är kuddfodralet Marit i blåmix, mattan Mira i tjära och kuddfodralet Ditte i krasse. Alltsammans skulle passa så fint i mitt kök med mitt hundrafemtio år gamla ekbord och min svartmålade gustavianska soffa. Skulle sitta som en karamell med andra ord. ( Sen tycker jag att det är dags att jag vinner nåt också 🙂 )

 122. Ditte kuddfodral drivved och tjära samt Mira matta Drivved skulle passa fin fint i vårt kök. Att flytta in i nyrenoverad lägenhet är en härlig känsla men att få det lite lantligt och ombonat omkring sig vore inte alls fel. Det luktar nästan för nytt…så lite hjälp på traven vore en bonus!! Behöver få lite Ssmmarstugekänsla mitt i stan när vi längtar till Blekinges skärgård…:)

 123. Bland Underbaraclaras favoriter skulle jag vilja vinna Metervara Marit, rosamix ruta och rand, Kuddfodral Ditte, rips krasse och Kuddfodral Marit med tofs, rosamix. Fantastiska mönster och färger som jag tror kommer ge en magisk känsla i mitt ganska torftiga hem.

 124. Är hemma och inväntar förlossningen av vårt första barn. Ditte kuddfodral sky, fuchsia och krasse skulle passa perfekt till stolen och sängen i vårt barnrum som saknar lite färg och mysig stämning!

 125. Förra vintern drabbades “lillstugan” av vattenskada. Vi fick helt enkelt riva ut allt och börja om från grunden. Denna gång utan indraget vatten! Har istället satsat på en gammaldags stil med bl.a. Pärlspont på väggarna, en gammal kommod med fat och kanna osv. Dessa textilier skulle verkligen vara kronan på verket (som rätt valda textilier ofta är!): kuddfordal Ditte rips krasse, Ditte rips sky och Matta Mira sky!

 126. Hej Clara!
  Det är svårt att välja ut tre stycken favoriter när egentligen alla är fina! Vi har just fått hyra ett litet gårdhus utanför Umeå och med tanke på dess karaktär och känsla skulle jag nog föredra metervara Marit – rosamix randigt, löpare Herbert rosamix 45X150 samt kuddfodral Ditte 40×40 Krasse. Det skulle verkligen piffa upp hemmet lite. Vi sparar alla pengar vi har för att köpa en gård på landet så att vi kan ha djur och odlingar.
  Vänligen
  Jenny 🙂

 127. Men oj så fint allt är! Tack för att du öppnar upp för nya bekantskaper och Nyblom Kollén ska få fler besök av mig.

  I vårt kök från 1770 trängs en familj på 6 personer, tomatplantor, äggkläckningsmaskin, kycklingar, läxböcker, disk, teburkar, kaffemuggar, pärlplattor och kokböcker i en salig men skön röra. Efter ommålningen av pärlsponten skulle “Herbert blåmix löpare 45 x 150 cm, kuddfodral Marit med tofs och matta Mira, mussla 70 x 200 cm” att förena allt i i en tidlös och lantlig känsla i ett hem som är här och nu och definitivt på landet med allt som det innebär. Tack för en härlig tävling!

 128. kuddfodral krasse, strandägg och mussla /när man håller på att boa och pussla/ liten bebis, just sju dagar fyllt/skulle va fint med ett hem smått förgyllt.

 129. Två matta Mira (en drivved och en sky) och ett kuddfodral ditte rips fuchsia. Min motivation är att fira kärleken då jag och min sambo ska flytta till vårt första gemensamma hem 🙂

 130. Jag har inget härligt torp eller sommarstuga ännu men däremot en mysig enplansvilla där vi trängs och lever! Min fyraårige son är pysslare nummer ett och har därmed gjort om vårt extra rum till sitt “pysselkontor” där strikta regler finns kring vilka som får komma in och vad man isåfall får röra där inne. En röra är vad det är, en kreativ sådan! Skulle vara helt fantastiskt att få göra det lite mer ombonat där inne med vackra mattan Mira i kulören Sky tillsammans med kudden Ditte i samma färg, då kunde han sitta på kudden när han, enligt sig själv, måste “golvpyssla” = stora kartonger ska bearbetas med sax och tejp. Duken Herbert i rosamix i stor storlek skulle vara perfekt på hans stora skrivbord där alla burkar med glasspinnat, sugrör, knappar och smällda balkonger finns.

 131. Jag skulle vilja ge löpare Hebert mix blå med tofs till min underbara mamma. Överraska min underbara vän Elin med en matta Mira drivved, och sist men inte minst ge underbara mig Ditte kuddfodral Mussla.

  Ha en underbar dag!
  Kram Charlotte

 132. Vi ska snart renovera vårt kök från 60talet i vårt lilla radhus! Tänk att få ha gardiner i tyget “Marit blåmix rand”, en matta ” Mira Drivved” och till sist kuddar i soffan “Ditte fuchsia

 133. Jag har precis målat sovrummet i en gammaldags rosa, möblerat om och hängt upp tavlor med havstema, en stor förbättring! Men det fattas några detaljer för att få den där extra piffen. En matta och kuddar från Nyblom Kollén kan vara det som fattas. Att produkterna har färg och namn inspirerade av havet, perfekt till vårt sjötema!

  Mina favoriter är matta Mira Drivved, kuddfodral Ditte Drivved och kuddfodral Ditte Tjära.

 134. Du stora alpacka så mkt fint o fräscht!!
  Vi har i vinter köpt min gammelmormors gård från 1910, i norrland. Den önskar vi o inreda i friska färger o gammal stil!
  Vinner vi önskas:
  Matta Mira sky
  Kuddfodral Ditte, Rips mårbacka
  Metervara Marit, Blåmix rut och rand

  Klem Anna

 135. Ojojoj så mycket finfina grejer! Jag kämpar på här hemma för att ställa om till eko och lite svensktillverkade kuddar och mattor hade varit underbart! Speciellt då ekonomin är lite skral i föräldraledighetens tider… =) Vi skulle bli fantastiskt glada om vi vann och fick lite lantkänsla i vårt radhus i stan. Om vi får välja tre favoriter så blir det:
  Matta Mira:Mussla
  Kuddfodral Marit rosamix
  Kuddfodral Ditte Krasse

 136. Tre favoriter till min vän som ska renovera ett 1700-tals torp:
  1. Matta Mira, drivved.
  2. Kuddfodral Ditte, drivved
  3. Kuddfodral Ditte, tjära

 137. Ditte Mårbacka, Ditte Krasse och Marit med tofsen. Det var så de kallades, de tre flickorna från Stora Holm. Det var något särskilt med töserna, det var man rörande överens om på bygden. Kanske var det hållningen – rak, elegant, samtidigt omärkvärdig. Eller så hade det med sättet att göra, hur de ofta log. Men med stängd mun, skyggt och vänligt. Råkade man komma tillräckligt nära flickorna förnams en nästan omärkbar doft av syrén, varma solstrålar och tvållödder. Det var något högburet och samtidigt ödmjukt över Ditte, Ditte och Marit som gjorde att man ville luta sig tillbaka och slumra tryggt en stund i deras sällskap, insvept i den milda junivinden.

 138. Oh – dethär är det bästa samarbetet i mannaminne! Älskar!
  Jag önskar av hela mitt hjärta lite fin inredning. Vi bor trångt i en liten landshövdingslägenhet men nu när vi har fått en liten dotter tog vi äntligen steget och vågade köpa större. Dock saknas pengar (såklart) men inte drömmar. Tänk att få inreda hennes rum med en Matta Mira Mussla att krypa runt på och två kuddar för mig att sitta på – Kuddfodral Ditte rips Mussla och Ditte rips Mårbacka är mina absoluta favoriter!

  Är ibland ute på Stora Holm och drömmer, känner och klämmer – det är helt underbart vackert!

 139. Oh – dethär är det bästa samarbetet i mannaminne! Älskar!
  Jag önskar av hela mitt hjärta lite fin inredning. Vi bor trångt i en liten landshövdingslägenhet men nu när vi har fått en liten dotter tog vi äntligen steget och vågade köpa större. Dock saknas pengar (såklart) men inte drömmar. Tänk att få inreda hennes rum med en Matta Mira Mussla att krypa runt på och två kuddar för mig att sitta på – Kuddfodral Ditte rips Mussla och Ditte rips Mårbacka är mina absoluta favoriter!

  Är ibland ute på Stora Holm och drömmer, känner och klämmer – det är helt underbart vackert!

 140. Ditte kuddfodral, andägg; Ditte kuddfodral Mårbacka och Mira matta, sky.

  Jag har sedan innan både mattor och strykbrädsöverdrag från er som jag älskar! De passar så fint ihop med de möbler jag ärvt från min gammelmormor Lisa.

  Det skulle vara så roligt att få unna sig något nytt vårfint! Just nu sparar vi varje krona för att kunna vara hemma länge med vår dotter Astrid 15 månader och då är det en extra lyx med fina saker till hemmet!

 141. Vilka underbara textilier! Jag föll direkt för mattan men kan inte komma överens med mig själv om drivved eller skye är finast.

  Sen gillar jag verkligen kuddfodralen i Marit serien med tofsar. Speciellt rosamix som skulle passa perfekt på sittbänken i vårt kök som vi precis gjort klart. Sittbänken används mest av sonen för att nå upp och hjälpa till med att baka men min vision är att sitta där med en god bok och en kopp te medan ett långkok sköter sig själv.

 142. Älskar deras textiler! Vill givetvis vara med och tävla!
  De tre sakerna jag gillar bäst är:
  1. Matta Mira, Drivved
  2. Kuddfodral Ditte, Mussla
  3. Kuddfodral Marit med tofs, blåmix

 143. Svårt att välja, gillar allt! Men här är mina 3
  favoriter 🙂

  Löpare Herbert 20 x 200
  Matta Mira Strandråg
  Kuddfodral Rips sky

  Jag önskar att jag vinner för att jag älskar era grejer! Plus att jag skulle bli så
  himla glad varje gång jag går in i mitt vardagsrum!

 144. Mina favoriter är:

  Kuddfodral DITTE Tjära
  Matta MIRA Tjära

  Kuddfodral MARIT Blåmix

  Jag bor i ett kollektiv med personer från 5 och 75 år. Det hade varit härligt med ett gemensamt mönster som återkommen när man går emellan rummen – som i de flesta andra avseenden är vitt skilda inredningsmässigt!

 145. Det skulle vara fantastiskt att vinna! Min man har byggt på vårt hus (bor fast på en skärgårdsö) i ett år och vi har under den tiden levt på mkt liten yta. Men snart är vi i mål och jag längtar så enormt mycket efter att få göra fint i vårt nygamla hus. Dessa fäger och mönster har ju allt! Underbart.

  Kuddfoderal Ditte Fuschia

  Kuddfoderal Ditte Andägg

  Matta Mira Sky

 146. Åh, så mycket fint! Jag gillar kuddfodralen ditte 40×40 cm i färgerna krasse och mårbacka, dessa kuddar skulle vara så fina i min dotters växa säng som är arvegods från min mans farbror och sedan gillar jag mattan mira i färgen drivved som skulle vara så fin i hallen. Jag är student och för några månader så hittade vi hem i en lägenhet från 40-50 talet. Så skulle vara så kuddfodralen ditte och mattan mira skulle passa så bra här och glädja mig och familjen så mycket!

 147. Gillar verkligen mattorna Mira i färgerna drivved och strandråg. Skulle förhöja mitt blåtonade lantkök med vedspis och stor spiskåpa. Älskar även kuddfodralet Ditte i färgen Sky, skulle passa fint i min vita soffa intill kakelugnen, med Mårbackan doftande på fönsterbrädan! Efter två mammaledigheter är inredningskontot barskrapat, och det är ju så roligt att få förnya lite ibland, lite kan göra så mycket!

 148. Mina tre favoriter:
  Ditte kuddfodral rips krasse
  Matta Mira Tjära
  Herbert löpare rosamix 45*150

  Vi håller just på att avsluta en totalrenovering av vårat hus i den Blekingska skärgården och den känslan som vi försöker få fram i framförallt kök och matplats avspeglas klockrent i Nyblom Kollén. Men efter en lång och kostsam renovering är det inte mkt över till inrednigndelen men att kunna få till några få detaljer skulle lyfta hela känslan i köket och matsalen.
  Hade varit så kul att vinna då vi eftersträvar en hemtrevlig gammeldagskänsal i hela huset.

 149. Jag och min sambo ska precis flytta till en större lägenhet och har alldeles precis valt tapeter till både sovrum och vardagsrum. I vardagsrummet blir det vitt och beige och vår soffa är grå, så vi behöver verkligen lite mer färg! Mina favoriter (sambon är med på två av tre) är: Mattan Mira Sky, kuddfodralen Ditte rips fuschia och rips krasse. Färgerna kommer att passa utmärkt med vackra tapeter och en liten trädgård utanför fönstret!

 150. När jag och min familj flyttade före jul fanns det med en önskan om att börja om, och i och med flytten bara ta in saker i huset som vi verkligen tyckte om och ville omge oss med. Vi har även försökt att genomgående rensa ut sådant som innehåller miljögifter och osäkra material, både för oss och våra barns skull. Men vi tror att textilier från Nyblom Kollén skulle passa fin-fint hemma hos oss!

  Kuddfodral Ditte rips Tjära
  Kuddfodral Ditte rips Krasse
  Kuddfodral Ditte rips Drivved

 151. Är det något vi saknar i vårt hus är det mattor! Särskilt vackra, lantliga mattor som skulle passa finfint med våra vackra gamla trägolv. Önskar mig därför mattorna Mira tjära, Mira sky och Mira strandråg

 152. En motivering är inte lätt att knopa ihop för att vinna, man vill ju inte att den bland alla andras ska försvinna. Men jag gör nu ett försök att rimma, efter att ha trånat på Holms webshop över en timma! Jag gör det för en kollega som går i pension i år, och hon är anledningen till att jag så bra mår. Hon har ett hjärta av guld och har haft ett jobbigt liv, så hon förtjänar verkligen tre kuddar med fina motiv! Därför skulle det vara fantastiskt om jag som avskedspresent kunde ge, något fint av mig som hon för evigt bär sig med! Tre kuddar Marit rosamix hade legat fint i hennes träsoffa i hallen, åh nu är jag helt trött i skallen.. Rim är inte direkt min starka sida, så nu ska du inte mer behöva lida! Jag är förresten en tjej från Hällnäs i närheten av din by tvärålund, låt mig snälla vinna och jag kommer bli en trogen Holmes-kund!

 153. Jag skulle hemskt gärna vilja ge kuddfodralen Ditte 40×40 i färgerna Krasse, Mårbacka och Sky till min lillasyster i flyttahemifrån-present. Dels för att färgerna riktigt skriker Hanna, dels för att jag då kanske får tillbaka mina egna prydnadskuddar som på något mystiskt sätt undkom flyttkartongerna den där hösten för fem år sedan.

 154. Jag skulle vilja vinna till min älskade mamma som alltid levt för inredning och allt som hör till. Efter en jobbig 10-års period som innehållit allt från cancersjuka barn, posttraumatisk ångest och arbetslöshet så har hon sakta börjat komma tillbaka till livet igen. Men som den mor hon är så lägger hon gladeligen alla sina pengar på sina barn istället för sig själv, som faktiskt skulle behöva det bäst. Jag skulle vilja ge henne mattan drivved och kudden drivved,samt kudden mussla, för att jag vet hur mycket hon skulle uppskatta den gesten.

 155. Vi har precis blivit med “torp”, en avstyckad gård med ett boningshus från sekelskiftet. Gården är dock mycket äldre än så och har tidigare varit i min gammelfarmors släkt, såldes på 50-talet och har nu åter kommit tillbaka i familjens ägo. Stort renoveringsbehov men det är bara roligt då vi brinner för äldre hus och restaurering! Vi vill bevara den gamla stilen och det vore väldigt roligt att vinna dessa vackra och tidslösa textilier till vårt lilla hus; kuddfodral Marit Blåmix, Matta Mira drivved, Ditte drivved.

 156. Åh nu blev jag lite kär! som man som inredningsälskare blir ibland! så fina textilier!!
  Jag söker alltid efter fina grejer till vårt hus av modell äldre (byggår 1937) som vi nu bott i ett halvår men tyvärr går pengarna mer in i de “stora grejerna-spar” (som byte av el, målning av fasad och bergvärme etc..) och det blir aldrig nått kvar till lulllull, det får vänta…. (ok just nu, men ack så tråkigt – hoppas på lite loppisar i sommar dock). Skulle därför bli så lycklig om jag kunde få några kuddar att pryda vår gamla kökssoffa som vi fått av en god vän!
  Mina favoriter: Ditte Strandråg & Mårbacka, Marit rosamix.
  tack för bra och varierad blogg!

 157. Jag är student och har bott i min ganska plastiga studentlägenhet på Marklandsgatan i Göteborg i ett par år. Nu har jag dock äntligen fått min första riktigt egna lägenhet mitt i Majorna! Den är från 50-talet och har precis den känslan jag är ute efter i mitt hem. Mitt bohag är en salig blandning av loppisfynd och ärvda grejer och kommer passa bra där, men budgeten har inte räckt till precis allt och jag saknar mycket textilier i mitt hem. Ett par extra kuddar och lite metervara till ett par nya gardiner hade gjort det ännu roligare att få fixa och hålla på. Därför önskar jag mig Ditte i Krasse och Strandråg, och Marit blåmix.

 158. Åh vilka fina textiler!
  Jag är på jakt efter en ny köksmatta, min fina trasmatta från loppis är så sliten och tunn att en inte klarar en tvätt till!
  Om jag vinner skulle vilja ha mattan Mira Tjära till köket och kuddfodralen Ditte Mårbacka och Krasse till dotterns säng!
  🙂

 159. Metervaran Marit skulle vara fantastisk med sina blågröna färger i mitt kök. Eller i vardagsrummet. Eller gästrummet. Eller kanske sovrummet. Eller överallt? Jag tror jag är förälskad!

 160. Förra hösten hade jag
  och min sambo oturen att förlora vår lägenhet i en brand, nu har vi fått tag på
  en ny men har ännu inte fått köpt alla möbler och prylar för att komma i
  ordning och få ett mysigt hem igen. I vår nya lägenhet vill vi skapa en unik och
  mysig stil och vi skulle gärna ha några av Nyblom Kolléns produkter. Om jag har
  turen att vinna tre produkter och på så sätt få hjälp att åter skapa ett fint
  och mysigt hem skulle jag önska mig mattan MIRA – Mussla och två av kuddfodralen
  DITTE – Drivved och krasse.

 161. I höst ska jag börja plugga och flytta till mitt första riktiga egna boende. Det är superläskigt och så himlans spännande. Att få inreda en liten lägenhet precis som jag själv vill, hur roligt är inte det?
  Och det vore helt fantastiskt att få ha några saker från Nyblom Kollén att starta upp med. Därför önskar jag mig dessa tre produkter:
  – Kuddfodral Ditte Krasse
  – Kuddfodral Ditte Mårbacka
  – Kuddfodral Marit med tofs Rosamix

  Jag kan se hur de ligger i min alldeles egna första soffa, och pryder min framtida studentlägenhet. Vore så himlans fint.

 162. Vi håller också på att rusta – köket. Vi ska gå från tråkiga gamla plastmattor till fina trägolv. Ser framför mig nytvättat trägolv som luktar såpa med de helt fantastiska mattorna Mira drivved och en kudde med Ditte krasse i den gamla kökssoffan. En färg som kommer bryta av det vita och gråa i köket.

 163. Å vad mycket fint dom hade! Vi bor i ett gammalt soldattorp och där fanns massor som skulle passa bra hos oss. Ur dina favoriter skulle jag välja Löpare Herbert blåmix 45×150 cm, matta Mira 70×200 cm Mussla och kuddfodral Ditte 40×40 cm rips Mussla. Allt skulle passa perfekt i mitt lantkök och förgylla vardagen. Jag skulle bli så glad varje gång jag kom in mitt kök.
  Ösnkar dig en finfin dag.
  Kram Helén

 164. I oktober flyttade jag och min sambo in i vår nya lägenhet. En vecka efter inflytt föddes vår lilla dotter Isa. Vi har av förståeliga skäl inte riktigt kommit iordning än härhemma 🙂 Till saken hör att vi är studenter (i mitt fall, en föräldraledig sådan) så förutom att dagarna är fullspäckade med plugg och allt bus som en bebis för med sig så är ekonomin inte jätteflexibel för tillfället. För att göra en lång historia kort, det skulle pigga upp oss med lite lyxiga textilier i det gemensamma bo som vi håller på att bygga upp! Om vi får önska fritt så är det dessa produkter som vi mer än gärna skulle vilja titta på varje dag i vårt hem:

  – Kuddfodral Marit med tofs, rosamix
  – Matta Mira Sky
  – Kuddfodral Ditte Andägg

  Kram Ellen

 165. Vårstädar huset (på landet! 🙂 ) och byter gardiner. Alla rum känns hemtrevliga och fräscha, utom vardagsrummet. Det vore så härligt att få ha:
  – Mira strandråg
  – Marit blåmix rut och rand
  – Kuddfodral Ditte Strandråg

 166. Hej Mitt inlägg verkar inte ha kommit med, jag försöker igen 😉

  Hej

  Jag skulle bli jätteglad om jag fick äran att äga så fina
  saker 🙂
  Jag och min man har precis köpt en röd stuga från 1909 och är i full gång att
  renovera och inreda den. Vi kommer ha en mix av 1950-tal och tidgit 1900-tal.

  Såg dina kuddar tidigare i din blogg och tänkte – Dessa
  skulle passa perfekt i min köksoffa på landet.

  Skickar nu en kommentar om hopp att vinna lite fina saker.

  De tre produkter jag skulle vilja förgylla min stuga med är:
  Kuddfodral Ditte – Krasse
  Kuddfodral Ditte – Andägg
  Matta Mira – Drivved

 167. Jag skulle vilja vinna några saker dels för att ge till min underbara mamma vars hem brann ner förra hösten, och därmed förlorade hon i princip alla sina inredningssaker, och hon har alltid älskat inredning, så det var en del som försvann. Hon har liksom tappat sugen och vill inte riktigt boa in sig i sitt hem igen efter detta genom att “slänga pengar på sånt som kan försvinna” säger hon, så jag skulle vilja muntra upp henne och kanske få igång hennes vilja att skapa ett hem igen, genom att ge henne ett kuddfodral Ditte Rips Mussla och en matta som heter Mira Mussla. Sen som tredje sak skulle jag välja ett kuddfodral Marit Blåmix att ha i min äldsta sons rum som prydnad, han håller äntligen på att lära sig hålla ordning och peppas av att få lite fina saker att göra fint i rummet med, och han älskar kuddar lite speciellt. Jag är väldigt stolt över att han lyckats vända från att ha varit tidernas slarvpelle till att faktiskt bädda sängen varje morgon och plocka undan varje kväll innan sängdags och veckostäda ordentligt utan tjat, han blir ändå bara tio år och har varit helt ointresserad av att hålla ordning fram till årsskiftet ungefär. Sånt ska uppmuntras tycker jag 🙂

 168. Min son vill att vi ska bo i “Pettson & Findus” hus istället för “den här lilla lägenheten. Jag skulle älska att bo i ett gammalt trähus med charm istället för ett nybygge från 2008. Jag älskar de här textilerna! De skulle verkligen förgylla vår lägenhet även om de passar bättre i ett gammalt torp!

  Mina favoriter av dina favoriter är matta Mira Sky och Drivved samt kuddfodral Ditte Fuschia.

  =)

 169. Åh, så fina textilier! Jag inväntar den första sommaren i min lilla bagarstuga jag hyr och skulle hemskt gärna vilja lägga mina tre favoriter;

  – Kuddfodral Ditte rips Krasse
  – Kuddfodral Marit med tofs, rosamix
  – Matta, Mira i Sky

  i och framför kökssoffan i köket för att skapa den där soliga torpkänslan! (helst med en katta liggandes bredvid!)

  Hälsningar Elin

 170. Hej Clara,

  Jag är precis klar med uppfräschningen av ett gammalt änkehus, som jag precis flyttat in i. Herregud vad dyrt det är med färg! Än så länge har jag inte haft råd att köpa något nytt (förutom en pastaslev), allt är ett hopplock av saker jag fått ärva av snälla människor. Jag har fått en ovanligt ful soffa som skulle behöva få några fina kuddar för att inte se så anskrämlig ut. Soffan är praktiskt, men en riktig 90-tals mardröm.

  Exempelvis skulle kuddfodralen Ditte Krasse och Ditte Mussla samt Kuddfodralet Marit i blåmix kunna göra att soffan döljdes något:)

 171. Jag bor granne med Gammelgården(Hembygdsgård,mini Skansen utan djur) och där har dom en fika stuga som bara är fylld med en massa fula bord.Det kliar i minna fingrar att få pyssla och fixa fint har även sagt det till styrelsen men det får inte kosta något (kvinno pyssel får man ta i egen plånbok medan bräder får dom nog bidrag för).Här ute skulle vi behöva en mötes plats och börja träffa folk utanför sin krets och våga ta kontakt med oliktänkande(Det är bara 7 mil från Stockholm,och många år bakåt i tiden )Jag ska skänka vinsten till fika stugan och hoppas dom förstår att jag menar allvar mitt fix och pynt.
  Känns som om allt som fanns att välja på skulle passa till fika stugan som står granne med 1700 tals hus.Hälsningar Kamilla.

 172. Jag är uppvuxen i Tuve men har aldrig hört talas om Nyblom Kollén innan, vilken skam! Det borde vara Tuves stolthet så fina saker som de har! Mina favoriter är Ditte Tjära, Ditte Drivved och Mira Tjära och dem skulle jag vilja vinna eftersom jag är en student som drömmer om dagarna då jag äntligen kan lägga lite pengar på inredning igen. Vill att mitt hem skall kännas mysigt och harmoniskt så att jag bara kan gotta ner mig hemma! Dessa mönster och färger tilltalade verkligen mig, de skulle passa så fint i mitt hem!

  Med vänliga hälsningar Sofia

 173. Hej Clara! Just idag har jag på obestämd framtid flyttat ifrån min sambo eftersom jag har fått jobb på annan ort. Han har två års studier kvar och kan av den anledningen inte flytta med. Hemskt vemodigt. Men därför skulle jag nu vilja vinna kuddarna Rips Krasse, Rips Mårbacka och Marit Blåmix åt honom – så att han kan krama dom istället för mig!

 174. Åh vad glad jag blev när jag såg detta inlägg! Jag minns det förra inlägget du skrev om dem och jag blev kär direkt i deras tyger, när jag får råd måste jag nog unna mig något.
  På 3 veckor får jag och min kille flytta in i en lägenhet tillsammans och några av dina favoriter skulle göra sig så himla fina i vårt nya hem! Båda är vi studerande och har inte råd att köpa mycket nytt.
  Jag har haft ett litet projekt nu innan inflytt, nämligen att måla om mina föräldrars gamla köksbord och det har nu blivit pastellgrönturkos istället för trä. Så himla fint! Men Löpare Herbert rosamix 33×120 cm tror jag skulle passa som en smäck till bordet.
  Metervara Marit Rosamix ruta och rand med bredd 140 cm skulle jag sy gardiner av men räcker det kanske även någon kudde eller rent av något att ha på mig.
  Matta Mira 70×200 cm Drivved är den tredje och sista saken jag skulle önska, den har inte fått någon given plats i huvudet ännu men den skulle kunna ligga i vilket rum som helst.

 175. Jag väntar precis som du mitt andra barn och har verkligen kommit in i en riktig “boa” period! Det skulle vara underbart med några vackra kuddfodral att flytta runt hemma i huset. Om jag blir den lyckliga vinnaren så önskar jag mig. Kuddfodral Marit med tofs, Kuddfodral Ditte Mussla och Kuddfodral Ditte Mårbacka! Nu håller jag tummarna:) mvh// Annika i Falun

 176. Skulle vilja vinna Marit blåmix,ett par kuddar med tofs. Sen en räcka av det rutiga tyget Marit till det, skulle bli så bra överdrag till min kökssoffa. På kökssoffan ska jag sen placera mina tre små rosiga barnbarn så dom kan kika på lammen som skuttar utanför i hagen.

 177. Dessa föll mig i smakenoch det vore fantastiskt roligt om jag vann dessa: Matta mira (mussla), kuddfodral Marit (rosamix) och kuddfodral Ditte (krasse).
  Varför jag?
  Jo, för att jag kommer använda, slita och älska dessa produkter.
  Mitt miljöhjärta välkomnar dessa till mitt hem.. 😉
  /Katarina

 178. Hej,

  Ditte färg sky
  Ditte färg Mårbacka
  Marit Rosamix.

  Kuddarna skulle passa perfekt i vårt Dalhem. Ett renoveringsprojekt som jag, min sambo och vår lilla nyfödda dotter drömmer om att få flytta till.

  /Ida

 179. Jag skulle välja Ditte Mårbacka och Krasse samt metervaran Marit ruta och rand i rosa. Och anledningen till att jag skulle vilja ha de är att jag för första gången i mitt liv tagit sticklingar på två fantastiska mårbackapelagoner som nu står i punchverandan. Där står även min gammelmormors gamla stolar som ack så väl skulle behöva ett nytt tyg och både Marit och Ditte skulle passa utmärkt till de gamla godingarna (och kanske slutar min man då propagera för att jag ska slänga ut dem…)

 180. Är dessa tyger giftfria? Har deltagit i tävlingen här (hittar dock inte inlägget) men glömde kolla upp det ekologiska.

 181. Då vi inte har möjlighet att köpa en ny soffa just nu skulle det vara fantastiskt att få pigga upp den vi har med kuddarna Ditte tjära och drivved. Mattan Mira drivved skulle jag gärna ha i sovrummet för att få det lite mer ombonat. Fingers crossed. Ha en fin dag!

 182. Tar snart min examen i folkhälsovetenskap och ska sedan flytta hemifrån, bli vuxen med allt vad det innebär. Har pysslat ihop några saker redan som skall med, loppisfynd som jag piffade upp bland annat. Det är dock väldigt dyrt som student och det finns många saker att fixa. Skulle bli så glad över att äga den vackra mattan Mira Sky och kuddarna rips Sky & rips Fuchsia till mitt framtida sovrum.

 183. Åhh, vilken underbar tävling. Blev förälskad i nyblom kolléns produkter när du gjorde det första inlägget om dom. Har flera gånger gått in på hemsidan för att beställa nåt men sen har det inte blivit av. Vårat kök är vitt med inslag av blått och grått. Pärlspont, gammaldags tapet o kökssoffa. Nyligen ärvde vi ett stort furubord som vi målat vitt. Jag har ännu inte hittat en duk som både är tillräckligt lång och som går i rätt nyans. Om jag vinner skulle jag så gärna vilja ha löparen Herbert blåmix 33×120 cm och två stycken kuddfodral Ditte Mussla.

 184. I fem månader har vår lilla son fått sova i vårt sovrum men nu har han äntligen blivit så stor att han kan sova i eget rum. Hans rum är såå fint och jag har lagt mycket omtanke och tid på det men däremot känns det som att vårt sovrum glömdes bort helt och hållet. Underbara, fluffiga kuddar skulle pigga upp rummet och mattan är ju bara ursnygg var som helst i lägenheten! Matta Mira sky. Kuddfodral Marit med tofs i rosamix X2.

 185. Jag skulle vilja vinna tre stycken mattor Mira. Har nyligen flyttat och golven är kalla och trista och mattor är inget som jag kunnat prioritera ännu. Alla färger vara himla fina men gärna blått eller grått då det passar bäst ihop med resten. De snygga mattorna skulle verkligen bli ett lyft för hela lägenheten!

 186. Hej Clara, Vi skulle vilja vinna för att vi köpt ett torp utan att inse hur kallt de faktiskt blir i ett torp på vintern. Vi kommer sakta renovera men det dröjer tills vi kan ta golven som det fläktar friskt ur :-). Vi skulle behöva lite uppmuntran helt enkelt! Sen heter vår lilla dotter Mira och för att hon inte ska frysa om sina små storlek 21 fötter i höst så vore det fint med en matta vid namn Mira :-). Tack för tävlingen!

 187. Hej Clara, Vi skulle vilja vinna för att vi köpt ett torp utan att inse hur kallt de faktiskt blir i ett torp på vintern. Vi kommer sakta renovera men det dröjer tills vi kan ta golven som det fläktar friskt ur :-). Vi skulle behöva lite uppmuntran helt enkelt! Sen heter vår lilla dotter Mira och för att hon inte ska frysa om sina små storlek 21 fötter i höst så vore det fint med en matta vid namn Mira :-). Tack för tävlingen!Missade visst att välja tre, mattan mira (gärna grå eller lila) och två kuddar (en krasse och en mussla). Hoppas!

 188. Hej Clara
  När jag var barn, bodde min familj och jag i Sverige, sen flyttade vi därifrån. Jag saknar Sverige jättemycket och när jag såg de fina Nyblom Kollén produkter, fick jag precis den känslan i magen, som jag har när jag kommer tillbaka till Sverige och när jag tänker på min barndom.
  Jag skulle önska mig Matta Mira Mussla, Kuddfodral Ditte Tjära och Kuddfodral Ditte Krasse för att få semester- och barnkänslor hem till mig. Tack

 189. Hej Clara,
  Min man, min bästa vän och jag har köpt ett 100 år gammalt trähus ute på en ö i Bohusläns skärgård, som vi sedan har renoverat från grunden (alltså, jag menar det – vi har bland annat för hand grävt ut ett ton jord och sten som låg under köksgolvet). Vi har nu kommit så långt i arbetet att vi har kunnat börja tapetsera (blommiga, gammelsvenska mönster) och montera köksinredning. Snart är det äntligen dags att inreda med möbler, gardiner, kuddar och mattor och det hade ju produkterna hos Nyblom Kollèn passat PERFEKT till! På min önskelista står därför: kuddfodral Marit med tofs i rosa mix, matta Mira mussla och kuddfordral Ditte krasse. 🙂 Åååååh, håller tummarna! 🙂

 190. I höst byter vi hus med svärföräldrana och går från en 50-tals villa på 100 kvm till ett timrat hus uppfört 1888, 160 kvm som med tiden ska bli 200kvm då vi ska inreda kallvinden.
  Då jag är studerande finns inte mycket pengar över till heminredning.
  Med mattan Mira, drivved, från Nyblom Kollén skulle de gedigna trägolven kännas lite varmare under smällkalla vintern och 2 st kuddfodral Ditte, drivved skulle bli pricken över i till vår Howardsoffa.

 191. Hej!
  Så många fina textilier! Får mig att minnas min farmors veranda med kuddar i pastellfärger på den gamla träsoffan. Nu är jag ägare till soffan och det hade varit finfint att byta ut alla gråa kuddar mot något sommarfräscht! Om jag har turen att vinna önskar jag kuddfodralen rips Mårbacka och fuchsia samt den fina mattan mussla.

 192. Uppskattar och gillar verkligen textilier från Nyblom Kollén!! Vackra av god kvalitet och väldigt slitstarka vilket behövs när man som jag har hundar som största intresse och behöver tvätta stolsfodral, kuddfodral och mattor ofta 🙂

  Skulle jag välja så skulle jag kvickt välja ett par fina kuddfodral till min fina gamla kökssoffa som jag ärvt efter min mormor och morfar. Skulle välja ett par DITTE kuddfodral i färgerna SKY och MUSSLA och sen den vackra mattan MIRA och i färgen MUSSLA. Åh vad fint det skulle bli i mitt lantliga kök, ett kök som jag skapat i en lägenhet mitt i stan i min längtan efter att få bo på landet…

  Hälsningar
  Sanna

 193. Herregud vilka fina textilier! Visste inte ens om att dem fanns!
  Om jag fick välja skulle jag vilja ge tre av dina fina favoriter till min fina bästa vän! Hon ska tillsammans med sin sambo flytta till ett hus lite utanför staden vi bor i och dem skulle sitta som en smäck i deras nya bostad!
  Hon älskar blått så vad som helst som är blått egentligen, men löparen Herbert blåmix och två kuddar Marit med tofs, också blåmix tror jag hon skulle uppskatta, är hennes stil!
  Tack än en gång för tipset, kommer själv lägga en beställning på några av de fantastiska sakerna!
  Kram /Sofie

 194. Ska efter ett ganska intensivt år med barn nummer 2, man som arbetat utomlands under hösten samt en tuff jobbstart ÄNTLIGEN få till en efterlängtad familjeinvestering! Får snart flytta in i vårt nya hem, ett i dagsläget ganska oinbjudande 70-talshus, som vi dock tänkt sätta vår egen prägel på från topp till tå. Hurra!! Har länge drömt om ett stort ombonat hemtrevligt kök (mycket inspirerad av Claras härliga kök!) att verkligen kunna umgås i och där passar Nyblom Kolléns textilier in perfekt!! Gillar metervaran Marit rosamix rand, löparen Herbert rosamix och mattan Mira tjära lite extra..men alla produkter har verkligen den där rätta genuina känslan jag vill åt! Med vänlig hälsning/Helena

 195. Så mkt fint att välja på! Skulle bli ruskigt glad för Mattan Mira i strandråg och två ditte kuddfodral i strandråg och drivved. Dessa skulle få förgylla min hall som efter många års väntan och renovering av resten av mitt 30-tals hus äntligen snart är klar!

 196. Hej, vår lille Nils, 8 mån, har precis fått ett rum men det viktigaste saknas. Det där som gör att rummet blir mysig och gästvänligt och mjukt och fridfullt… Jag skulle verkligen vilja sy gardiner av metervaran Marit i blåvitt med rutor och lägga kudden Marit med tofs i korgstolen samt låta Nils små fötter tassa på mattan Mira mussla eller kanske Sky. Åh va mysigt det skulle bli! Håller tummarna.

 197. För ett tag sedan flyttade jag in i ett kollektiv med min allra bästa vän. Nu bor vi sex vuxna och en liten bebis i huset och det bästa är att det känns som man är utomlands fast man är hemma. I kollektivet pratar vi flera olika språk och något av det bästa är när man kommer in genom dörren och doften av hembakat bröd och kärlek bara slår emot en. Vi skulle uppskatta att vinna två stycken kuddfodral Ditte Mussla och en löpare Herbert Rosamix 45×150 cm, de sakerna skulle passa in i vår härliga blandning. Tack!

 198. Åh, vilka fina textilier! Vi har nyligen köpt världens minsta (och för tillfället ruckligaste) timmerstuga i Dalarna. Den stil vi eftersträvar är uppdaterad klassisk lantstil på precis samma sätt som ditt foto och Nyblom Kolléns produkter signalerar. Två Marit kuddfodral med tofs i färgen rosamix tillsammans med mattan Mira i färg tjära skulle lyfta hela rummet (ja, det finns bara ett…). Hoppas jag vinner och tack för fin blogg!
  /Lisa O

 199. Den här tävlingen bara måste jag få vara med i och ta min chans att vinna dessa fina textilier. Det är nämligen så att jag till nästa sommar förhoppningsvis ska gifta mig (väntar med förtjusning på frieri 😛 ) och därmed få flytta ihop med min allra bästa livskamrat. Redan nu kikar vi på fina hus och drömmer oss bort och dessa fina saker skulle gärna få bo hos oss då: Mira matta Sky, Ditte kuddfodral Krasse, Marit metervara rosamix. Tack och hej

 200. Så himla fina textilier! Jag skulle vilja vinna tre kuddfodral (Ditte i färgerna mussla, andägg och krasse) för att de skulle passa in så himla fint i vår nya lägenhet som vi flyttar in i till helgen.

 201. JAG SKA FLYTTA HEMIFRÅN! 😀
  Jag är 19 och har precis kommit in på en musikutbildning i norr, så jag ska flytta till en alldeles egen lägenhet och längtar ihjäl mig. Och allt har och ska jag fixa med egen möda, det har känts viktigt för mig att jag ska klara det själv, utan hjälp från mina föräldrar. Jag ser så mycket fram emot att ha mitt eget och att bestämma över allt själv. Jag skulle gärna vilja ta med till min lägenhet, som är en del i en villa (och har öppen spis!), mattan mira i färgen mussla, kuddfodralet marit med tofs i rosamix och löparen Herbert (33x120cm) i rosamix! Håller tummarna! 🙂

 202. Hej Clara,
  Min mamma är en hårt arbetande frisör som behöver luta sig tillbaka i den vackra vita träsoffan i vårt torp från 1950-talet. Kuddfodralet Ditte rips Mårbacka samt kuddfodralet Ditte rips Strandråg skulle passa till den övriga tidlösa och lantligt traditionella känslan som finns i torpet. I slutet av maj fyller min mamma år och då skulle det vara fantastiskt att kunna ge något både fint och behagligt som hon kan luta sig tillbaka mot i sommar.

  Bästa hälsningar,
  Clara

 203. Hej Clara! Jag skulle vilka vinna två Ditte kuddfodral, en i färgen krasse och en i Mårbacka (om det är den ljusare av dem två rosa på din bild) och en Mira matta i färgen mussla. Jag skulle vilja vinna detta eftersom jag sökt en annan lägenhet och skulle vilja ha lite nytt å fint om den blir min, annars blir det en trevlig tröst i min nuvarande lägenhet också. Härliga vårfärger!

 204. Hej,
  Innan jul var jag och minsambo med om en trafikolycka. Efter att ha spenderat större delen av julen på sjukhus och resten med flera läkar- och sjukgymnastbesök i veckan är vi nu på väg tillbaka till livet och den underbara vardagen. Min önskan är att piffa upp hemmet lite då detta den senaste tiden känts som ett “fängelse” då det är där vi har fått vara hela dagarna med undanag för sjukhusbesök. Har inte kunnat göra iordning något sedan advent då jag bröt flera ben på överkroppen coh min sambo bröt båda benen, så det känns som om tiden är inne för en förändring här hemma.
  Om jag skulle vinna skulle jag vilja ha Matta mira i färg mussla, Löpare herbert 45×150 blåmix och kuddfodral Ditte i färg Mårbacka.
  Tack för en fin blogg!

 205. Tänk att vårt nya vardagsrum få fira
  Med fina tjära mattan Mira
  Och piffa soffan som sig bör
  Med Dittes kära fuchsiakulör

 206. Vi har äntligen efter så många års längtande köpt en liten sommarstuga! Den är i 50-talsstil och ganska omodern, men den är vår! Där är det alldeles tyst och lugnt, man hör bara sjöfåglarna skrin, tallarnas vinande och vågor som slår. Helt underbart!
  Skulle vara så roligt att få vinna 3 mattor Mira, en grå, en blå och en svart. Vi har inte råd att renovera något nu så mattorna skulle göra att hela stugan lyser upp och får en härlig känsla av hemtrevnad!