
Här kommer ett enkelt middagstips: Hemmagjorda piroger. Går att fylla med vad som helst – både kött och vegetariskt – och använder man färdig smördeg är det rena snabbmaten.
Köttfärspiroger med cayenpeppar
Tid
ca 30 minuter
Gör så här
- Gör en köttfärsås med lök, vitlök, cayennepeppar och massa riven parmesanost.
- Sedan kavlade jag ut en förpackning smördeg riktigt tunt och skar fyrkanter av degen.
- La lite färs ovanpå och vek ihop till trekanter.
- Penslade med ägg och strödde över ost. (Man behöver inte vara så himla noga med detaljerna på pirogen – jag kan uppskatta mat som är lite rustik och ser ut som att någon dängt den i väggen typ).
- Sedan gratinerade jag dem på en plåt i ca tio minuter på 200 grader och serverade med sallad.
- Och så lite mimosasallad till det, som vi hade över från gårdagen. Riktigt smarrigt!
5 svar
Jag brukar göra ryska kålpiroger på samma sätt,enkelt och gott…mimosasallad var nytt för mej,det skall jag prova 😀
Ser gott ut! Tack för tipset.
Perfekt att göra storkok och frysa in inför bebis ankomst! Det gjorde jag, och oj vad bra det var med snabbvärmd enhandsmat vid trötta stunder med ledsen bebis på armen.
Sjukt bra tips! Jag och min kille brukar göra typ samma sak fast med tacofärs så kan man göra sjuuukt många och frysa in:) Älskar’t
http://www.tinis.me
Tack för middagstipset! Det blev jättegott!