Några önskade veta hur jag gjort sänghimmeln till spjälsängen – så jag tänkte bjuda på en liten DIY för det hela är mycket enkelt. Jag borrade upp en rejäl konsol på väggen, mitt ovanför spjälsängen. (Ju större konsol desto mer sticker den ut ifrån väggen och desto större blir sänghimmelns tak). I mitt fall målade jag konsolen blå för att ta upp den ljusblå rutan i tapeten. Sedan hängde jag helt enkelt över ett tunt spetstyg jag hade i gömmorna. Det sitter fast rätt så stadigt på konsolen – men vill man fästa det ytterligare så kan man rynka tyget på mitten och sy fast en bit kardborreband över rynket. Och så limmar man/häftar fast andra biten av kardborren på själva konsolens överdel. På det sättet kan man lätt trycka fast sänghimmeln – men också enkelt ta bort den och tvätta och damma. Plus att den håller sig precis lagom rynkad.

De fina origamifåglarna som hänger ovanför spjälsängen fick jag av en trevlig gäst på min boksläppsfest. Perfekt barnmobil!

Det är så pirrigt att tänka på att det snart bor en liten bebis i det här rummet. Brukar bli stående här en stund varje dag och tänka på allt spännande som kommer ske.

Här hittar du fler inredningstips för barnrum/barnkammare.