Sommarlovsdagarna går i sakta mak här hemma. På grund av ohemul trötthet startar jag dagen rätt så sent med juice, Jakobs surdegsbröd och en stor kopp te. Och så chokladkaka med glasyr. Brukar vanligtvis inte äta det till frukost men som höggravid har jag varken botten eller självbehärskning.

Mysigast är i alla fall att smyga ut i hönshuset tidigt och plocka in äggen. Nyvärpta och fortfarande lite varma. Det är med stor tacksamhet jag vittjar redena.

Första gången jag såg våra höns så här trodde jag att de brutit en vinge eller något. Men de sandbadar bara. Ibland ligger alla sju hönor i samma pallkrage och trängs!

I den här vinkeln ser jag allt som oftast världen om dagarna. Jag hjälper inte till ett dugg med odlingarna och arbetet på åkern denna sommar. Min kropp klarar inte av det helt enkelt. Istället brer jag ut en tjock filt och tar med kudde och täcke och så ligger jag och betraktar molnen som far förbi. Om Bertil är med har jag något sagoband han kan ligga och lyssna på.

Förtäring är förstås ett måste! Vattenmelon smakar bäst i värmen.

När solen sedan börjar sjunka drar vi oss inomhus och ligger skavfötters i soffan jag och Jakob och ser på serier. Just nu plöjer vi senaste säsongen av Game of Thrones. Och på detta vis förflyter mina lediga dagar. Behagligt långsamt.