Väderkänsligheten

En trend som jag lägger märket till varje år är att stilen i kommentarsfältet ändras med vädret. En dålig sommar får jag fler taskiga kommentarer. Antalet regelrätta nättroll är detsamma oavsett. Däremot är de där småsyrliga och bittra kommentarerna fler. De där avtrycken som är som små nålstick. Första åren trodde jag att det var en tillfällighet men efter att ha sett det upprepas gång efter annan så kopplar jag det samman med vädret. Värst är det dessutom ifall jag just lagt ut ett inlägg med bilder ifrån mina soliga dagar. Är det inte rätt sorgligt ändå? Att man blir så besviken över sommarvädret att man inte kan låta bli att gå runt på bloggar och avreagera sig en aning? Vare sig det nu är medvetet eller omedvetet. Hmmm…intressant det där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Väderkänsligheten”

 1. Över huvud taget är det underligt hur mycket folk tar ut sina vardagsirritationer på andra. Typiskt bloggare och butikspersonal. För att sedan sätta sig på höga hästar och prata om att andra är störiga som inte kan kontrollera sitt humör. (Ja, jag hör klirret från glashuset.)

 2. själv använder jag din blogg som kompensation för det dåliga vädret här i göteborg. när regnet smattrar och vinden viner går jag in här och ser sådana här vackra bilder och får tillbaka hoppet om en svensk sommaridyll. så om någon vecka drar jag till vara norrland för att uppleva det på riktigt! tack för ett riktigt bra arbete med bloggen.

 3. En helt förförisk bild! Och jag förstår inte folk som orka lägga sin tid på att skriva dumheter eller beklaga sig på bloggar. Det finns ju så få timmar om dagen och att lägga det på det är ju bara slöseri med deras tid och din för du kommer läsa de kommentarerna. Nä jag önskar att folk kunde bli bättre på att sprida glädje i stället för att klaga o oja sig. Men tydligen är det lättare att vara negativ än positiv och det är en trend vi behöver bryta!!

 4. Tråkigt att höra! 😛 Själv tankar jag alltid energi genom att läsa din blogg – du är solskenet på bordsduken när jag tar en kopp thé, du är ljuset i tunneln när jag har en dålig dag och som alltid ett föredömme i att vara den man är och det man tror på! <3

 5. Vad konstigt och tråkigt Clara! Jag förstår inte hysterin över vädret, det här svart/vitt tänkandet, att det antingen är bra eller så är det dåligt. Och jag fattar inte alls behovet av att kommentera och vara taskig, hur orkar man ens lägga ner den energin?? Tänk vad mycket härligt man kan göra en regnig dag, eller en blåsig dag, eller vilken dag som helst, det är ju tyvärr inställningen på en del av dina läsare det är fel på, inte på dig eller vädret! 🙂 ha en fin dag!!

 6. Så fruktansvärt tråkigt att det är på det viset. Många gånger tror jag att människor är helt omedvetna om det. För ett tag seda la du ut ett inlägg där du berättade om en blogg “Stinas stil” och där du uppmuntrade andra att tipsa om liknande bloggar där man skriver om lite “svåra” ämnen. Tyvärr missade jag då chansen att tipsa om min blogg http://www.iwishiwasariver.blogspot.se därför den då var under uppbyggnad. Där skriver jag om hur det är att leva med svår kronisk smärta efter en misslyckad epidural anestesi vid min dotters förlossning samt allt fint som gör livet värt att leva. Min skada har ett namn, nämligen Araknoidit. Kanske är det någon som är intresserad ämnet. I så fall är ni välkomna att titta in!

  http://www.iwishiwasariver.blogspot.se

  Bloggen Stinas Stil är förresten en jättefin blogg som jag har följt ett bra tag.

 7. Vad är det med dig eller din blogg som så tvunget måste kritiseras?Just ja… du är bra på en mängd olika saker, du lever ett medvetet och aktivt liv och du tjänar bra med pengar på det. I hate you. 🙂

 8. Hmmm… Men egentligen är det inte så konstigt, även om det förstås är trist. Efter en sommar med dåligt väder ökar också skilsmässorna, vilka för övrigt ökar ändå under semestern, tråkigt nog. Kanske har många bitvis så kämpigt och trist hemma så att utloppet behövs någonstans? Eller så har hela dagen varit tjatig och bitter och man fortsätter av bara farten på bloggen. OM man vänder på det så kan en soligt och ljust inlägg vara som ett sånt nålstick du beskriver Clara – man orkar inte med fler “lyckade” människor när man själv har det så andefattigt eller vad det nu kan vara.
  Idag – på semester och i full sol, klagade jag på mina barn som var på varandra och bråkade hela tiden. Tills jag insåg att jag och min man själv varit bjäbbiga mot varandra under morgonbestyren. Hur kan jag kräa av dem att alltid vara smidiga när jag verkligen inte är det?
  Kanske Clara är det likadant….läsarna upplever att de får en relation med dig och i en sådan är man ju både ris och ros mot varandra. Du ger ju oss däremot inte direkt någon vardagsbitterhet, av dig får vi mest de fina. Så det blir ju lite snett…
  Jag försvarar inte dumheter men jag kan, i min egen bristfällighet, förstå dem.
  Kram och tack för ljuvlig bild.

  1. Bra skrivet. “lyckade” människor ser vi överallt..facebook, instagram, på stan, bloggar…suck blir det tillslut då livet verkligen inte ser ut så.
   Tyvärr blir offentliga personer irritationsmoment då vi matas av detta ständigt, inte ok beteende men mkt mänskligt.
   Jag slutar läsa din blogg när det blir för mkt för mig, kag anser det vara ett bättre sätt än att skriva elakt till dig Clara eller sitta framför skärmen o bli ännu mer frustrerad.

   En annan tanke, som storstadsbo (då tänker jag de tre största städerna i svea) blir man matad av ÄNNU mer perfektionsism..undra om vi är mer frustrerade o trötta på detta “åh mitt liv är så underbart?” vore intressant att forska på.

 9. Då tänker jag göra tvärt om! Här har det öst ned nästan hela dagen och resten av dagen har det varit mulet. Men jag har sol i sinne som det så fint heter! Så därför gjorde jag ett litet besök på din blogg, för att inspireras och för att kunna vila ögonen på vackra bilder. Här går du och skapar det liv jag själv skulle vilja leva. Med vardagslyx, tid för familj, passion för ditt och en fantastisk liten gård med massor av gott att skörda. Du inspirerar till så mycket; träning för kropp och själ, ökad miljömedvetenhet, vardagslyx och ett positivt tankesätt. Tack för att du gör detta varje dag, tack för att du delar med dig och är öppen och ärlig, personlig men inte privat. Fantastisk är du på alla sätt och vis och fantastiskt är det du skapar varje dag! Hoppas denna text mildrade några av alla de nålstick du får stå ut med varje dag och lycka till inför förlossningen!