Tjugohundrafjorton har verkligen varit ett år av renoveringar för vår del! Men så har vi också sparat och gnetat länge för att ha möjlighet till det. När vi flyttade in för fem år sedan köpte vi några dunkar färg och rollade hela husets insida vit, för att få något neutralt att utgå ifrån. Det var vad vi hade råd med just då – även om alla ytskick egentligen var i behov av en grundligare renovering. Väggarna var knöliga av tjugotalet lager tapeter – och plastgolven som täckte trägolven var riktigt deppiga.

Men  i slutet av mars drog vi igång renoverandet igen efter några års uppehåll. Vi har byggt ett badrum, slagit ut fyra väggar och satt in pardörrar och ett fönster och ändrat planlösningen här nere. Dragit om el, slipat golv, målat och tapetserat om vardagsrum och matsal. Hönshuset har fått ny färg och en gammal klädkammare har byggts om till en barnkammare till Folke. Och nu fortsätter vi med sovrummet.

Vi som alltid försökt göra så mycket som möjligt själva har den här gången haft hantverkare till hjälp med nästan allt.  En förutsättning eftersom jag varit höggravid. Men trots att man har duktiga hantverkare är det ganska slitigt med renoveringar.  Sedan två veckor tillbaka sover jag på en madrass på golvet med småpojkarna bredvid mig och det är fasligt oskönt och röjigt. Men det är det värt – för snart är vårt sovrum klart att flytta in i igen och då får jag sätta igång att inreda vilket är det roligaste jag vet! På sovrumsväggarna är denna tapet på väg upp. Den heter India Paper och kommer från Cole&Son och är ännu finare i verkligheten än på bild!