Det känns rätt fantastiskt att jag kan ge mina barn gosedjur jag själv varit med och tagit fram. Och som jag vet gjort gott även för producenterna. Som kossan och elefanten av ekologiskt garn som stickas av kvinnor i Zambia som genom att tillverka dem får en möjlighet till försörjning. Anna och jag har tagit fram dem för Yawama of Swedens räkning.

Nä, jag kan ju erkänna att barnkammaren jag hade så bråttom att inreda när jag var gravid inte använts särskilt mycket hitills. Det var precis likadant med Bertils rum de första månaderna. Ändå kändes det märkvärdigt viktigt att rummen var just inredda och färdiga för att jag skulle känna mig redo att föda. Fast nu börjar barnkammaren användas lite mer ändå. Till dagslurarna i alla fall. Och som förvaring för alla babypryttlar förstås!

I barnkammaren som är alldeles särskilt pyttig – faktiskt mer som en garderob än något annat – har jag två likadana loppisfyndade byråer. En lite större och en lite mindre. Rymmer det allra viktigaste. Skallror, babybodies, tygblöjor och snuttefiltar.