Allhelgona har verkligen varit fin. Eftersom Jakob fortfarande är utomlands har jag varit själv med barnen i veckan. För att få lite avlastning har Bertil varit hos sin gammelfarmor hela helgen. Väldigt skönt för både honom och mig.

Att vara själv med Folke är ju faktiskt semester. Det är verkligen skillnad på perspektiven – för när Bertil var lika liten tyckte jag inte direkt att det var semester att vara själv med honom. Trots att han var så lättsam.

Jag har huvudsakligen tagit det lugnt. Gått en sväng på loppis, tagit några långpromenader och gjort fint i Bertils rum med de nya möblerna. Men mest har jag faktiskt bara varit inne och eldat och lyssnat på Satie. Den bästa musiken när man känner sig lite tankfull och vill går runt och grubbla (som man ofta vill på Allhelgona).

Igår kväll började det plötsligt snöa våldsamt så då skyndade jag mig ut förstås. Tyvärr smälte det mesta bort igen under natten.

I eftermiddags kom Bertil hem och jag bjöd hans gammelfarmor på lunch. Nu är jag själv med barnen igen och det känns ganska mysigt. Blir nog en pusseleftermiddag. Ska försöka hålla kvar den här lugna, stillsamma känslan i kroppen länge, länge.