Det känns extra roligt att göra julfint i år när vi ett helt nytt rum att inreda! Där vi idag har vår matplats fanns förut en mörk skrubb så där blev det inget julpyntat direkt. Men nu kan man vräka på med gott samvete och jag har smygstartat med lite vintrigare textilier, vilket passar bra just idag då snön ligger vit och termometern visar på sex minusgrader. Textilierna kommer från Nyblom Kollén och är produkter jag valt ut som favoriter från deras vårkollektion. Vi samarbetar ju och vi kommer att hitta på flera roliga saker nästa år. För er som inte känner till Nyblom Kollén kan jag berätta att det är ett familjeföretag som håller till på släktgården Stora Holms Säteri i Tuve. Designern Anna Nyblom Kollén har gjort sig känd för sina uppdaterade svenska klassiker; randiga och rutiga mönster med lantlig känsla.

På vintern tycker jag om lite mer rustika material och tyger i hemmet. Vårt gamla hus är rätt så dragigt och kallt så jag vill ha många kuddar och plädar framme och gardiner som stänger ute drag. Kuddfodralen Noomi och Loke pryder soffan och den rödrutiga kudden är ett gammalt loppisfynd.

En helt underbar bukett lämnades kvar ifrån gårdagens omslagsplåtning och står nu på matbordet och doftar underbart. Undrar vad det där röda “bären” är för någon sort?  Någon som vet?

Förresten har jag skaffat mig några nya stolar till matsalen. Jag hittade dem på secondhand förra veckan. Tycker att mörkt trä är så fint och ger en tyngd till rummet. Som ett plus hade de fint klädda sitsar – som nästan verkar oanvända. På golvet ligger matten Hilmer och på bordet löparen Hilmer med samma mönster.

Kökssoffan är en del av mormor och morfars första köksmöblemang och i den sov min moster som liten. Det är en av mina allra käraste möbler faktiskt. Även Bertil har sovit i den sedan han slutade med spjälsäng men nu har den fått komma ner i matrummet igen. Den fina pläden heter Loke och gardinerna Max.

Jag tycker att det är så himla fint att ha vardagsföremål framme. Jag har till exempel en gammaldags besticklåda med mina antika silverbestick framme som en dekoration. Dels tycker jag att de är alldeles för vackra för att gömmas undan i någon mörk låda – och dels vill jag komma ihåg att använda dem oftare! De förgyller vilken vardagsmiddag som helst (eller borde jag säga försilvrar?). På bilden syns också löparen Hilmer.

Alla mina favoritprodukter finns listade på Nyblom Kollens hemsida och finns att köpa i Butik Stora Holms webbshop eller hos återförsäljare runt om i landet. Priset på produkterna ligger på mellan 179 – 600 kronor.

Inlägget är ett annonssamarbete med Nyblom Kollén