Veckans insta

Mitt instagramkonto är ganska prestigelöst – men ett bra komplement till min blogg. Här är jag inte så himla petnoga utan knäpper av bilder på allt möjligt som råkar engagera eller uppröra mig i stunden! Jag har sett att många bloggare gör små summeringar från sina instagramkonton då och då. Tycker att det är en finfin idé – så jag tänker inför den veckotraditionen här på bloggen! För alla er som inte har instagram eller följer mig där på underbaraclaras.

1) Fler vill se stök och fulbilder på bloggen men det tycker jag är dödens tråkigt. På instagram däremot – där bjussar jag lite mer. Massor av tvätt som ska vikas och massor av suck på det. 2) När jag var uppe i Jokkmokk firade vi min lilla mormor Rut som fyller nittio år. “Ja, du Clara, Förr var jag ung och vacker men nu är jag bara vacker”. Min mormor i ett nötskal. 3) Mina dåliga sms-skillz är ett återkommande dåligt samvete för mig. Gillar helt enkelt inte att smsa särskilt mycket och glömmer ofta bort att svara annat än i mitt huvud. Det är jag och Nicki liksom! 4) Såg Min Sanning med Amelia Adamo och fascinerades av denna rappa, roliga och riviga kvinna. Jag tycker att hon påminner lite om Gudrun Schyman faktiskt. No bullshit-attityden, humorn och det otroligt avväpnande sättet! 5) Sprang på en intressant artikel om sömnbrist i ett gammalt nummer av M-Magazine. Skrämmande men föga förvånande att kvinnor är överrepresenterade vad gäller sömnbrist. Från anekdotiska studier av människor i min närhet verkar kvinnor prioritera att plocka, städa och tömma diskmaskinen – medan män prioriterar sin egen sömn.  7) Fotade av sparkparkeringen utanför mataffären och fick typ mest likes någonsin på denna bild. Är en spark- och pulkaparkering verkligen så exotiskt? Kul i så fall!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer på “Veckans insta”

 1. UH, blir så provocerad av det där med sömnen. Enligt mina alldeles egna empiriska studier så är det precis så. Det verkar inte heller spela någon roll att kvinnan i många fall får så oändligt mycket sämre sömn än mannen i många relationer; så fort mannen missat nån timme eller blivit väckt någon enstaka gång blir det undantagstillstånd – utan en reflektion över att partnern typ har det så var och varannan natt. Men ja e int bitter!

 2. Ibland tänker jag att min sambo visst fortfarande är tonåring eftersom han kan sova så länge när han har möjlighet. Jag däremot blir nipprig om jag inte går upp i tid och känner att jag slösar bort dagen. Värdelöst egentligen! Tyckte den där sparkparkeringen var helt underbar! En sån har iallafall jag aldrig sett i hela mitt liv förut så rätt så ovanligt här nere i söder. =)

 3. Sparkparkering är verkligen exotiskt när man knappr varit norr om Stockholm och bor i Sveriges regnigaste delar! Gärna mer Norrlandsromantik!
  Hade flyttat dit på direkten om det inte vore för alla jag älskar som bor här.

 4. Amelia Adamo kan jag på sätt och vis förstå din beundran för, men Gudrun Schyman är väl om något en suspekt person med sina skattehistorier, knepiga uttalanden och göranden. En effektsökande kvinna som bara känns obehaglig för mig.

 5. Bra idé med en resumé, för oss som inte följer dig på instagram. Gillar också “sparkparkeringen”. Den är exotisk! Får “hemlängtan” när jag ser den. Såg också intervjun med Amelia. Intressant livsöde! Film/intervju med Laleh ligger på svt-play. Rekommenderas!

 6. hej! nu har inte detta så mycket med inlägget att göra, även om jag också tycker dem där instagramsammanfattningarna är bra. kanske också börjar med det.
  jo, vad jag ville säga var att jag skrivit ett inlägg om hur det är att flytta från en stor stad till en liten by i västerbotten. tänkte att du kanske skulle tycka det var intressant? jag skulle i alla fall bli väldigt glad ifall du läste och lämnade en synpunkt om du har tid. här är inlägget:

  https://josefinelaul.wordpress.com/2015/02/11/om-att-flytta-fran-en-stor-stad-till-en-liten-by/

  kram!

 7. Ja verkligen exotiskt med sparkparkering för mig! Har aldrig lyckats åka spark någon vinter under hela mitt liv och har befunnit mig från Värnamo och söderom. Vår spark har bara rostat utan att bli använd… Trodde bara det var på film (som pippi) man åkte spark! Tänk så olika klimat det är i vårt avlånga land!

  Hälsningar från Skåne