Knäckebrödsmacka med krämig röra och lax i strimlor.

Den godaste maten på påskbordet tycker jag är fisk av olika slag. Min bästa laxröra med äpple och creme fraiche tar inte många minuter att röra ihop men smakar galet gott!

Du behöver:

250 gram rökt lax

2 syrliga svenska äpplen

1 1/2 dl creme fraiche

Salt peppar

lite dill

Så här gör du laxen:

Hacka laxen och äpplet i mindre bitar. Lägg i en skål och blanda ner crème fraichen. Salta, peppra och klipp över lite dill. Servera som den är eller ovanpå en god liten knäcke- eller tunnbrödmacka

Ägg i halvor toppade med rom, räka och dillkvist.

Den här smarriga romröran passar perfekt att lägga på ägghalvor. Den är enkel att göra och räcker till ca 20 ägghalvor.

Det behöver du till romröra:

1 1/2 dl creme fraische

1/2 dl majonnäs

75 g stenbitsrom

ett knippe dill

1/2 finhackad scharlottenlök

Salt och peppar

Räkor

Så här fixar du goda romröran:

Blanda alla ingredienser i en skål. Precis innan serveringen portioneras romröran ut på äggen. Dekorera gärna med en räka, lite extra rom och en dillkvist.