KnÀckebrödsmacka med krÀmig röra och lax i strimlor.

Den godaste maten pÄ pÄskbordet tycker jag Àr fisk av olika slag. Min bÀsta laxröra med Àpple och creme fraiche tar inte mÄnga minuter att röra ihop men smakar galet gott!

Laxröra

Portioner

ca 8 – 10 buffĂ©portioner

Tid

ca 10 minuter

Ingredienser

  • 250 gram rökt lax

  • 2 syrliga svenska Ă€pplen

  • 1 1/2 dl creme fraiche

  • Salt peppar

  • lite dill

Gör sÄ hÀr

  • Hacka laxen och Ă€pplet i mindre bitar. LĂ€gg i en skĂ„l och blanda ner crĂšme fraichen. Salta, peppra och klipp över lite dill. Servera som den Ă€r eller ovanpĂ„ en god liten knĂ€cke- eller tunnbrödmacka
Ägg i halvor toppade med rom, rĂ€ka och dillkvist.

Den hÀr smarriga romröran passar perfekt att lÀgga pÄ Àgghalvor. Den Àr enkel att göra och rÀcker till ca 20 Àgghalvor.

Romröra

Ingredienser

  • 1 1/2 dl creme fraische

  • 1/2 dl majonnĂ€s

  • 75 g stenbitsrom

  • ett knippe dill

  • 1/2 finhackad scharlottenlök

  • Salt och peppar

  • RĂ€kor

Gör sÄ hÀr

  • Blanda alla ingredienser i en skĂ„l. Precis innan serveringen portioneras romröran ut pĂ„ Ă€ggen. Dekorera gĂ€rna med en rĂ€ka, lite extra rom och en dillkvist.