Knäckebrödsmacka med krämig röra och lax i strimlor.

Den godaste maten på påskbordet tycker jag är fisk av olika slag. Min bästa laxröra med äpple och creme fraiche tar inte många minuter att röra ihop men smakar galet gott!

Laxröra

Portioner

ca 8 – 10 bufféportioner

Tid

ca 10 minuter

Ingredienser

  • 250 gram rökt lax

  • 2 syrliga svenska äpplen

  • 1 1/2 dl creme fraiche

  • Salt peppar

  • lite dill

Gör så här

  • Hacka laxen och äpplet i mindre bitar. Lägg i en skål och blanda ner crème fraichen. Salta, peppra och klipp över lite dill. Servera som den är eller ovanpå en god liten knäcke- eller tunnbrödmacka
Ägg i halvor toppade med rom, räka och dillkvist.

Den här smarriga romröran passar perfekt att lägga på ägghalvor. Den är enkel att göra och räcker till ca 20 ägghalvor.

Romröra

Ingredienser

  • 1 1/2 dl creme fraische

  • 1/2 dl majonnäs

  • 75 g stenbitsrom

  • ett knippe dill

  • 1/2 finhackad scharlottenlök

  • Salt och peppar

  • Räkor

Gör så här

  • Blanda alla ingredienser i en skål. Precis innan serveringen portioneras romröran ut på äggen. Dekorera gärna med en räka, lite extra rom och en dillkvist.