Den här sommaren orkar jag inte lägga två strån i kors för att göra fint i vår trädgård. Första veckan i augusti ska nämligen hela trädgården göras om. Och då menar jag verkligen hela. Vi har ju ingen trädgård att tala om – bara världens bövligaste gräsmatta och några missprydande träd och en ful häck. Men nu ska skiten bor och här ska en tidstypisk gammaldags trädgård anläggas. Med grusgångar och häckar och äppelträd och syrenbersåer. Ja kanske till och med en liten damm, det har vi inte beslutat om riktigt ännu.

Det här är en dröm jag gått och burit på ända sedan vi flyttade in! Vi har ju egentligen en fantastisk tomt och utsikt – men det behövs drastiska åtgärder för att få det fint. Eftersom vi bor på sluttningen av ett berg så rinner allt smältvatten ner på vår tomt på våren, som blir lerig och vattensjuk!  Så i samband med att vi fixar vår lilla punschveranda och ny entre ska här grejas iordning ordentligt på tomten också. Dessutom ska vårt hemska trasiga, sjuttiotalsgarage jämnas med marken. Nästa sommar bygger vi nytt i gammal stil istället!

Jag är så otålig att det inte är riktigt klokt – samtidig som jag försöker låta bli att tänka på det för mycket. För inte förrän nästa sommar kommer vi ju verkligen kunna njuta frukterna av vad vi gjort. I år blir det mest att göra det uppgrävt och fult. Men så är det väl med alla renoveringar? Det måste bli värre innan det kan bli bättre!