Okej håll i er för här kommer några bilder från vår tomt som vi är i färd med att göra om. Osminkat och precis så fult som här är just nu. Tankarna vandrar till Morran och Tobias. Men det är ju så kul med före och efterbilder så här kommer före i all sin prakt!

Det här är alltså vårt fina gamla hus som någon gång under femtiotalet fått en hemsk takkupa och en bro som inte är dimensionerad för huset. Takkupan ska plockas bort till våren och balkongdörren likaså. Redan nu ska själva balkongen och farstubron bort för om några veckor kommer trädgårdsanläggaren hit och gräver upp hela vår vattensjuka, bövliga och knöliga tomt. Ljuvlighetens ljuvligheter! Bakom huset anar ni vårt garage. Själva vårtan på vår gård. Lytet, finnen, utslaget.

Den ska mejas till grunden för den är inte bara ful utan också helt o-funktionell. Det regnar in och bilen ryms inte. Albin och Ulrika ska rita ett nytt garage/förråd åt oss i gammal stil. Det bygger vi nästa sommar.

Ja här ser ni själva vidden av eländet. Ni kanske förstått varför just denna vinkel inte är den mest väldokumenterade på bloggen? Detta har vi stått ut med sedan vi flyttade in för sex år sedan…det gäller att ha tålamod när man köper ett gammalt hus.

Men nu pågår alltså rivning för ett nytt garage och en ny fin gårdsplan ska ta plats.

Jakob och Albin arbetade med att riva garaget idag samtidigt som hantverkarna kom och hjälpte oss riva ner balkongen.

Och pang bom så hade den rasat ner. Och här framme ska alltså vår lilla punschveranda/inglasade farstu bli till.

Fönster och dörrar har jag köpt på blocket och de ska renoveras byggnadsvårdsmässigt. Och nästa år ska hela huset målas om så att allt harmonierar. Visst är de fina?!

Och här är några enkla skisser på hur ungefär hur slutresultatet kommer att bli! Längtar ihjäl mig nästan. Och inte bara efter utbyggnaden utan precis lika mycket efter att göra om hela trädgården. Vi har otroligt vackert läge på vår gård – men jättedåliga jordförhållanden. Det är dessutom rätt nedgånget och sjaskigt utvändigt för vi har inte orkat hålla efter villatomten utan fokuserat mer på odlingarna och jordbruket. Och inte minst husets insida! Men att inte ha en trädgård att fixa i när man verkligen har ett trädgårdsintresse  – det är ju som att vara en sjöman utan båt.

Det känns mao rätt fantastiskt att äntligen få de där krattade grusgångarna, klätterrosorna, den gammaldags trädårdsgruppen och syrenbersån som jag alltid drömt om!