Det händer en massa här hemma denna sommar. Fast hittills har allt bara blivit fulare. Till exempel har fem av våra vackra björkar sågats ner för att vi ska kunna göra om på tomten med häckar och mindre prydnadsträd. Men tills dessa växter är i jorden är det bara en massa fula stubbar överallt.  Så jag försöker rikta in mig på de få saker som redan blivit bättre. Som att vardagsrummet nu blivit ljusare sedan björkarna som trängdes kring huset sågades ner. Vårt vardagsrum vilade i skugga efter klockan två på dagen på grund av de stora träden utanför fönsterna. Men nu är det ljust värre!

Och nu när det blivit så ljust och fräscht känns det skönt med en stor, dov matta som botten till rummet. Jag fick överta den antika röda mattan av min syster och lyckades forsla hem den från Borås genom att vika den fyra varv och lägga den i botten av skuffen. Mattan ger värme till hela rummet – och vi som är en golvsittande familj gillar att det alltid finns något mjukt att sitta på.

Dessutom har jag beställt en ny soffa då den vi ha nu är trasig och ordentligt nedsutten (vi köpte den ju faktiskt begagnad!) Soffan vi valt är Träsoffa Rak från Norrgavel. Dels för att jag älskar utseendet på deras träsoffor – men också för den överlägsna kvalitet och för att de typ har marknadens enda Svanensmärkta soffa som inte innehåller massa märkligheter som utsöndras i luften. Jag är inte van att köpa nytillverkade möbler, det mesta vi har är ärvt eller loppat. Så att gå och köpa en helt ny soffa kändes nästan lite förbjudet på något vis. Fast nu är jag glad att vi gjorde det –  även om dröjer tolv veckor innan den kommer. Den tillverkas nämligen först vid beställning.