Ibland får jag lust att ta en vit månad när jag hör hur pigga, glada och utvilade människor som slutar dricka blir! Själv lever jag ett vitt liv men känner mig lika trött och mosig för det. Kan också känna en enorm lust att sluta röka. När man hör hur syreupptagningen förbättras på bara någon dag och hur smak och luktsinnet förstärks och hyn blir fantastiskt. Själv röker jag ingenting och tycker ändå att jag är konstant täppt i näsan och hyn är det inte mycket bevänt med.

Jag tränar, äter nyttigt och varken röker eller dricker men inte känner jag mig så särskilt sund, duktig eller energifylld för det. Vad ska jag ta mig till? Är det småbarnslivet som spökar? Som gör att orken är låg och att jag helst av allt bara vill ligga på en soffa och moffa chips? Å andra sidan var jag inte särskilt mycket piggare innan jag fick barn. Även då var jag ganska trött och bekväm av mig.

Vad ska man ta sig till? Bara att acceptera att människan är ett trött djur? Som koalabjörnen fast på två ben? Eller finns det något man kan göra? Dopa sig med massa järn?