Salta kräftstjärtar smakar gott till koriander och avokado.

Nudelsallad med smak av kräftor och koriander. Det blir ju mycket husmanskost hemma hos oss (griskött och rotsaker) eftersom det är sådant vi är självförsörjande på. Men ibland blir jag sugen på något helt annat – helt andra smaker. Något av det bästa jag vet är glasnudelsallad med avokado, kräftstjärtar, svamp, koriander och sugarsnaps. Jag har inga exakta mått på något utan höftar bara.

Du behöver:

Glasnudlar

Avokado

Champinjoner

Sugarsnaps

Kräftstjärtar

Färsk koriander

Skalet och saften från lime

Fisksås

Salt

Så här gör du glasnudelsalladen:

Koka upp vatten och lägg ner glasnudlarna i kastrullen och låt ligga tre minuter. Skölj dem sedan i kallt vatten och låt rinna av.
Skär en avokado i tärningar och tärna också en handfull champinjoner. Dela ett par sugarsnaps på längden och hacka ett knippe färsk koriander.

Riv skalet av en lime och blanda i en kopp med salt och fisksås. Doppa ner en bit avokado och smaka av för att känna att såsen är lagom balanserad. Häll sedan vätskan över grönsakerna i en skål och veva runt så att de marineras. Lägg ner nudlarna och servera omedelbart!

Gör en fräsch sallad med glasnudlar och lime