Nu när snön äntligen kommit och termometern visar på flera minusgrader känns det legitimt att vräka på med vintergrejer inomhus! Det är ju för tusan första advent om en vecka. Jag möblerar och byter gardiner och “skyltar om” här hemma i vanlig ordning. Älskar ju sånt. De fina vintriga textilierna kommer från Nyblom Kollén. Tycker så mycket om deras ripsmattor och löpare.  De passar fint in i både i modernare och äldre hem. Ripsmattan har ju faktiskt 150 år på nacken. Tekniken uppstod i Sverige någon gång på 1850-talet när billig bomull blev tillgänglig i landet.  På den här tiden tillverkades mattorna förstås hemma i stugorna av väldigt enkelt material. Men så småningom kom de också in i finare hem och prydde golven hos personligheter som Karin och Carl Larsson.

Vackert tycker jag! Och jag är så förtjust i den här pallen som vi hittade hemma hos Jakobs släkting. På undersidan har någon karvat årtalet 1887. Ungefär 130 år senare använder mina barn den för att leka häst. Tanken svindlar.

En annan fin idé är presentpåsar av tyg istället för presentpapper. Går att återanvända många gånger!

Enris står verkligen hur länge som helst utan att barra. Tror det här är tredje veckan grenarna står i köket. Ett bra tips ifall man vill ha grönt hemma men inte gillar att sopa skräp dagarna i ända.

Textilierna kommer som sagt från företaget Nyblom Kollén som jag samarbetar med. Deras återförsäljare finns runtom i landet men också på nätet via Butik Stora HolmRipsmattan heter Marika precis som den grå löparen i samma serie.  Jag har dem i grått men de finns i fler färger. I fönstret hänger gardinen Albert dimmaoch kuddarna i soffan heter Albert Grafit och Albert Dimma. Den röda kudden har många år på nacken och överdraget på soffan kommer från vårens kollektion från Nyblom Kollén. De fiffiga presentpåsarna i tyg heter Linjer Röd.

Nästa vecka kommer det upp en tävling här på bloggen där ni kan vinna mina favoriter – håll utkik efter den!

Inlägget är ett annonssamarbete med Nyblom Kollén