• Inlägget är ett annonssamarbete med Nyblom Kollén •

Jultävling med Nyblom Kollén

Nu är det dags för en liten jultävling där ni kan vinna mina favoritprodukter från textilföretaget Nyblom Kollén,  (som jag visade upp i det här inlägget).  Nyblom Kollén gör tidlöst lantliga textilier som passar fint in i både moderna och äldre hem.

I potten finns  1 matta Marika röd/grå 70×300 cm, 1 löpare Marika röd/grå 40×150 cm, 1 kuddfodral Albert dimma, 1 uppsättning presentpåsar 3-pack Linjer röd – totalt värde 1950 kronor.

För att tävla ska du berätta varför just du vill vinna och lite kort om hur du tänkt inreda med produkterna!  Lämna svaret i en kommentar nedan och följ gärna Nyblom Kollen på Facebook eller Instagram. Hela deras sortiment finns att köpa på Butik Stora Holm.

 

Tävlingen pågår till den 7/12 kl 23.00. Nyblom Kollén utser vinnaren och beslutet kan ej överklagas. Ev vinstskatt betalas av vinnaren. Inlägget är ett samarbete mellan Underbaraclara & Nyblom Kollén.

Tävlingen är avslutad. Grattis till Ricardo Ramirez som vann!

Inlägget är ett annonssamarbete med Nyblom Kollén

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

216 kommentarer på “Jultävling med Nyblom Kollén”

 1. Till sommaren ska vi börja bygga vår lilla stuga i underbara Tornedalen Tärendö för att vara exakt! Vi tänker oss att nya textiler skulle vara fint att inreda med o att nästa år får vi kanske fira jul i vår lilla stuga och då ta fram dessa skönheter

 2. Hej! Den enkla, sparsmakade men säkra stilen passar så bra i mitt hem. Det juliga röd-gråa blir roligt och gammaldags på samma gång. Ränderna går aldrig ur!

 3. Hej!
  Jag skulle inreda i vårt kombinerade vardagsrum och kök. Vi bor litet och jag har inte riktigt fått till pricken över i:t när det gäller inredningen. Vi behöver färg men inte vilken färg som helst såklart, jag vill hellre ha det ombonat o mysigt än skrikigt, trendigt eller stilrent. Jag håller därför tummar och tår att jag vinner detta! Försöker i nuläget kombinera jobb med studier för att slippa ta studielån, vilket gör att ekonomin inte är den bästa. Detta skulle därför komma som en mycket glädjande julklapp 🙂

 4. Jag skulle använda dessa textilier i min nya lägenhet från tjugotalet, men sitt ljusgula 50-tals med pastellfärger i alla former. Jag skulle under vintermånaderna njuta av dessa lugnare färger, mängder av levande ljus och många koppar kaffe. Till våren får kuddfodralet bo i sängen tillsammans med kuddar i olika färg och form. Påsarna blir att stoppa julklappar i, och speciellt ser jag fram emot att ge den till mitt ännu ofödda syskonbarn som beräknas komma till oss precis lagom till jul <3

 5. När man har lägenheten full med barn känns textilier som det bästa sättet att piffa till det hemma! Att det är glada färger som muntrar upp då kassan är skral o vintern lång gör inte saken sämre.

 6. Jag skulle använda dessa textilier till att inreda min ack så trista vita studentlägenhet. Att lägga mitt surt förvärvade lån på julpynt känns som en dålig prioritering och därför ekar det tomt hemma utöver adventsljusstaken. Jag förknippar mina barndomsjular med just genomgående pynt i form av bland annat textilier och det vore så roligt att få börja skapa sig sin egen samling av juliga saker som inte är tomtar eller ljusstakar. Den röda kudden skulle dessutom göra sig utmärkt till min gråa soffa!

 7. Äntligen vi vårt drömhus köpt, en gammal byskola i rött. Den första julen ska vi nu fira i den gamla lärarbostaden. Från en liten tvåa vi tar, med oss det lilla vi har. En önskan om textil som passar i tid, med vår sekelskiftsstil. I den gamla hallen som nu kök ska bli skulle en matta så fin passa med matchande kuddar i vår gamla kökssoffa. Med allt som köpas skall och det lilla livet i min mage jag bär kommer pengar ej räcka till ränder och lin från Nyblom Kollen som jag tycker är så fint!

 8. Jag vill vinna för att jag, förutom att jag regelbundet dagdrömmer om Nyblom Kolléns textilier och drömmer mig bort i utbudet på nätbutiker, saknar precis vad man kan vinna i denna tävling. I mitt kök finns sannolikt ett av Sveriges fulaste golv. Det är en kant av terrakottaklinker precis närmast skåpen i köket. Resten av golvet är av trä. Sedan vi flyttade hit se jag försökt täcka det med diverse mattor men har haft svårt att hitta någon jag tycker om i rätt längd som jag dessutom har råd med. Därför hoppas jag innerligt att vi får fira vinter i vårt kök med mattan från Nyblom Kollén.

 9. Åh, det skulle vara som en dröm att få lägga den mattan i mitt kök och duken på köksbordet och drömma mej tillbaka till min barndoms jular! (Då det alltid var snö – visst är det märkligt?) Stilen gör det magiska med att förknippa nostalgi och modernism på ett sätt som passar perfekt vid jul! Jag håller tummarna!

 10. Jag skulle lägga matta och löpare i köket och kuddfodralet i soffan i det anslutande vardagsrummet, skulle passa perfekt i ett lite stelt hus som vårat!

 11. Jag vill vinna, åh vad jag vill vinna. Ni anar inte…så därför berättar jag det nu. Jag kommer dela med mig, jag älskar alla sakerna så mycket att jag delar med mig till dotter och systrar. Vilket gör många fler än mig glada! Jag behåller fina mattan, den kommer jag lägga i vårt pyttelilla kök. Där ska den få trivas och liva upp oss!

 12. Älskar julen o att pyssla o göra julfint här hemma. Blir dock mest gamla trotjänare o barnens charmiga julpynt, sällan jag unnar mej nåt nytt… Tänkte på häromdagen vad fint det skulle vara med en julmatta, kudden skulle också passa så fint på kökssoffan!

 13. Jag skulle lägga mattan på golvet och kuddfodralen hade passat perfekt runt kuddstoppningen. Löpare har man vanligtvis på bordet och presentpåsarna tänkte jag ha presenter i. Detta hade blivit en underbar julklapp till min fantastiska fästmö/sambo. Och självklart skulle de ge lite själ till ett tråkigt studentkök.

 14. I vårt hem är det jag som ordnar pyntet till jul, och det betyder att det mesta är dansk-inspirerad, eftersom jag flyttade till Sverige för bara 4 år sedan. Det tycker jag är lite synd, för jag vill gärna att vårt hem ska visa, att vi är en blandad familj med en dansk mamma och en svensk pappa. Därför skulle det vara perfekt med lite svenska jultextilier som kan skapa lite svensk julstämning i vårt hem. Kudden skulle passa perfekt i soffan och mattan vill se helt underbart ut i köket…

 15. Vi håller på precis på och ska flytta in i en ny lägenhet, och står mitt i flyttkaoset nu, så att veta att den kan komma att inredas med nya mysiga produkter från Nyblom Kollén, skulle vara toppen! Vår hall är ganska avlång, och där skulle mattan passa perfekt! Att få se mattan det första en gör när dörren öppnas skulle verkligen kännas välkomnande och hemtrevligt. Löparen och kudden skulle jag använda för att få mysig vinterstämning i vårt vardagsrum. Presentpåsarna skulle jag använda till julen för att servera julkolorna och annat julgott i!

 16. Skulle vilja vinna då det är fina saker som gör det enkelt att förändra i hemmet. Mattan skulle tillsammans med kuddfodral hamna i sovrummet. Övrigt skulle få hitta din plats här hemma eller i stugan.

 17. Sådan julkänsla jag fick av att kolla in inlägget där du Clara visade dessa produkter. Nyblom o kollen har riktigt ombonade produkter och varje gång jag ser deras produkter eller dukar eller inreder med deras sortiment så tänker jag tillbaka på mitt besök i deras egna butik, miljön däromkring är så härlig, kan stå där på gården i timar och fachineras av deras orangeri och butiksmiljö… Här hemma skulle jag släpa in kökssoffan på plats i köket igen (den togs ut på altan vid köksrenoveringen och fukten där ute förstörde tyvärr klädseln) och klä den fina vita träsoffan med denna mattan (min mormor klädde alltid sin kökssoffa med trasmattor 😉 ) och kuddfodralen skulle jag placera i denna soffan oxå så jag kan ta en skön middagslur….å på det gamla matsalsbordet intill mitt i köket skulle jag placera bordslöparen och presentpåsarna skulle få en given plats på en av köksbänkarne i skenet från adventsstjärnorna i fönstret…..

 18. För mej är Nyblom Kollén en doft av barndom..goda minnen av trygghet i Mor-och Farföräldrars soffa..där man kröp upp bland kuddar för att höra släktberättelser om vem som vävt tyget..brukat linet på gården..berättelser att föra vidare i generationer!Berättelserna slits inte ut..men det gör mattor&tyg..och då kan Nyblom Kolléns fantastiskt hantverk hjälpa minnen&berättelser att leva vidare!

 19. Vi bor i en gammal skånelänga som sönderrenoverats på 80-talet och håller därför att sakta men säkert återställa den till sin forna glans. Här skulle både matta, löpare och kuddfodral passa alldeles perfekt. Och att sedan kunna ge bort några julklappar i de fina påsarna är ju bara en alldles utmärkt bonus.

 20. Om jag vann skulle jag ge allt till min mamma. Hon har ett stort lantkök där det skulle passa in perfekt. Mattan framför det stora, röda skåpet som vi hittade i det fallfärdiga torpet som står på vår gård. Kuddfodralet i kökssoffan där hunden brukar sitta och löparen på matbordet. I presentpåsarna skulle jag lägga ner nåt gott att äta till jul, typ chokladpraliner.

 21. När köket behöver ett lyft då tänker jag bara
  Nu kollar jag ho underbara Klara.
  För de har ju det jag behöver.
  Då min kassa inte har så mycket klöver.

 22. Jag vill göra min älskade mamma som alltid ställer upp men inte alltid tänker på sig sjäv glad med dessa underbara saker❤️ Mammor förtjänar det bästa av allt! God Jul!

 23. Efter en vattenskada i min farmors gamla hus ville jag försöka återställa det vi blev tvungna att riva ut. Plankgolv och även vissa tapeter gick att återställa för farmor hade som tur var sparat allt, bland annat rester från den fina 70-tals tapeten i badrummet. Min vision är att det ska bli både lantligt och samtidigt som ett tantigt pippi långströms hus. Men inredning är dyrt, så det tar lite tid att få till allt. Vore kul att vinna lite inredningsdetaljer!

 24. Älskar Nyblom och kollens textilier, har just nu soffan full med blandade julkuddar därifrån men önskar mig så den fina mattan som hade varit perfekt i köket❤️

 25. Den långa passagen med 280 cm känns väldigt smal i min nya sekelskifteslägenhet. Mattan skulle passa perfekt in och kommer göra att passagen känns bredare och mer välkomnande.

 26. Med dessa fantastiska textiler skulle jag vilja fylla ut mitt annars så afrikanska hem, med lite svensk hemmakänsla. Julen känns ganska avlägsen här i Etiopien och jag är tacksam för varje påminnelse om att det faktiskt är advent och s.k. “vinter”. 🙂

  Visst skulle kudden passa perfekt tillsammans med bambumöblerna! Och duken och mattan med den afrikanska gammel-gamla målningen i matsalen!

  Och de där tre presentpåsarna skulle vi såklart pryda trappen med varje år, för killarnas obligatoriska morgonklappar. 🙂

 27. Tycker att de här textilierna är så fruktansvärt fina! Har precis flyttat in i en lägenhet med iskalla golv och med härligt drag från fönstren och skulle gärna sprida visuell och fysisk värme genom fintyg.

 28. Jag skulle använda deras vackra textilier till att få vår matsal på fötter. Vi har ett hus från 1882 som vi väldigt sakta efter vår ork rustar upp. Matsalen har idag en väldigt trött matta och kökssoffan som är farmors skulle få ett sånt lyft. Denna höst har på flera sätt varit och är en prövning så det hade varit så fint att få inreda med vackra saker.

 29. Hej! Jag skulle vilja vinna dessa fantastiskt fina och stämningsfulla ting och ge dem som inflyttningspresent till min allra bästa lillebror. Precis nyskild har han flyttat till ett litet rött hus i skogen i Dalarna och försöker skapa ett hem för sig och sin dotter. Jag vill så gärna att de får en fin jul tillsammans och tänkte att detta kan vara vara en hjälp att skapa stämning.

 30. Jag vill vinna för att textilierna är så fantastiskt hemtrevliga. Och vem vill inte ha ett hemtrevligt hem? Jag skulle vilja förhöja hemtrevnaden i mitt vårt lilla kök med en matta och en löpare. Det skulle passa perfekt till de grå väggarna och gamla köksluckorna och kudden skulle få bo i vardagsrummet och sprida sin hemtrevnad där!

 31. Oj, så fint det skulle bli hos oss i vårt gamla hus från -37…Älskar dessa textilier, har köpt lite kuddöverdag på rea, men mera behövs för mysets/trevnadens skull! Blått/rött/ vitt = mina färger nu sen köket fick en blå/grå gammaldags tapet o snickerier i vitt. Så jag håller tummarna, Clara!
  Ha en fin dag o tack för all inspiration!
  Lena i… Blekinge…som fö har blått i sina landskapsfärger (Blekingesöm…)

 32. Jag skulle gärna vilja vinna den fina mattan till min matte, då den gamla trasmattan som ligger i köket är så hiskeligt sliten och ful att jag rutinmässigt kräks upp min hårboll på den varje morgon.
  Så nu lovar jag att om matte vinner så ska jag lämna den ifred och hon ska få slippa att börja sin morgon med att göra rent efter mig!
  Mvh gammelkatten Nalle.

 33. Jag skulle bli själaglad över att vinna något så fint, jag står och strax ska bli gårdsägare och det skulle bli så fint att julbona med dessa

 34. Jag vill vinna för att få till den perfekta julkänslan hemma. Presentpåsarna skulle jag sätta runt en kruka med rumsgran och de övriga textilerna talar mycket för sig själva och passar fint i köket.

 35. Hej Clara! Jag bor i din grannby i ett hus som fyllt 100 år i år. Det är en gammal lanthandel med massa historia. Vi renoverar själva med varsam hand och jag älskar att få inspiration från din blogg! Jag har länge suktat efter textil från Nyblom Kollén men har inte kommit till skott ännu, så att få vinna dessa fina produkter vore ju såklart toppen! Löparen skulle ligga fint på bordet i matrummet och mattan i köket. Kökssoffan vill gärna ha en till mysig kudde också. Eller det kanske är vår lilla misse som vill ha den… Hur som helst, jag håller tummar och tår! Tack för finfin läsning och inspiration!

 36. Åh, har suktat efter Nyblom Kolléns produkter i flera år nu då jag tycker att de är så tidlösa och vackra. Hade tänkt unna mig deras fina textiler nu till jul, men då en oväntad stor utgift kom i vägen så fick de planerna skrotas. Därför hade det varit underbart att få vinna och skulle jag mot förmodan göra just det (vinna alltså) så skulle jag inreda vårt kök med dessa produkter. Vi bor i en gammal byskola så stilen skulle passa perfekt hemma hos oss!

 37. Löparen Marika skulle passa så bra på matbordet i mitt gamla skruttiga hus. När det sprakar i kaminen och ljusen är tända så trivs jag trots att det finns mycket att fixa här hos mig …. Fin textil är bland det bästa julpyntet! Kram

 38. Jag skulle bli så himla glad över en vinst från Nyblom &Kollen för att jag behöver uppmuntran utöver det vanliga! Cyklade omkull i lördags och foten bröts på två ställen. Gips o kryckor i sex veckor känns oändligt låååångt och onödigt! Vackra textilier skulle kunna få mig att tycka lite mindre synd om mig själv!!
  Hoppas på TUR!

 39. De gör så otroligt vackra textilier! Senast förra veckan höll jag i en matta och suktade lite. Om jag skulle vinna så skulle alltihopa hamna i köket! Jag har nyligen blivit sambo och vi (läs jag) försöker få till lite lantlig stil i vår lägenhet, bästa lösningen innan våra hus-på-landet-drömmar går i uppfyllelse. Det skulle matcha mina ärvda gamla möbler toppenfint och ge en extra skjuts till lantliga stämningen här hemma!

 40. Fick för 5 år sedan en liten “sladdis”, vår tredje tjej! Lite trångbodda som vi var så fick vi bygga ut med ett nytt sovrum till oss, ett rum som blev färdigt för tre år sedan. Ett slit då vi gjorde nästan allt själva. I detta rum är jag väääldigt noga med vad jag tar in för inredning, (enda rummet i huset där jag har helt fritt från leksaker) och därför är det fortfarande matt-fritt där inne i väntan på att den rätta ska dyka upp, och det har den gjort. Nybloms mattan skulle bli pricken över i:et. Skulle vara bästa julklappen till oss 🙂

 41. Dom här skulle passa perfekt i vårt annars väldigt vita hem, älskar deras mönster och färgsättningar.

 42. I år firar vi vår första jul tillsammans som familj, jag och min man och vår lilla son. Vi bjuder hela släkten till vårt 30-talshus på landet som vi varsamt håller på att ge tillbaka sitt ursprungsutseende. Mattan och kudden skulle passa finfint in i vårt hem, där vi vill att alla ska känna sig välkomna!

 43. Önskar att jag kunde vinna dessa fina vävda ting från Nyblom Kollen för att jag och min familj håller på att renovera vårt lilla lantkök med gråa snickerier och har just tänkt på att inreda med deras fina textilier! Jag önskar och hoppas och håller tummarna hårt för detta skulle vara en julklapp till hela min familj!

 44. Hej jag vill vinna för att jag älskar era produkter och brukar handla en del hos er på gården, jag hade tänkt att göra mitt kök ännu mysigare än vad det e nu med dessa produkter, det hade liksom varit pricken över i: t i mitt lantkök

 45. Jag skulle inreda vår matplats med produkterna. Vi bor på en gård som är byggd 1924 men tyvärr renoverats på 70-talet så vi håller på att ta fram de fina gamla detaljerna igen såsom bjälkar i taket och spegeldörrar. Dessa underbara textilier från Nyblom och Kollen skulle vara pricket över i:et i kökssoffan och vid våra allmogemöbler.

 46. Mor & far håller på att renovera en gammal Hallandslänga. Just nu är det entrén/verandan som ska bli färdig innan jul. Den platsbyggda bänken behöver mysiga kuddar och trägolvet förtjänar en snygg tidsenlig matta av bästa kvalité. Skull vara fantastiskt kul att få ge dem denna underbara julklapp för en snygg slutfinish. kram Jessica/Kungsbacka

 47. Klart jag vill vara med & tävla. Håller tummarna för vinst!

  Advets & julpyntar för första gången i vårt hus sen vi flyttade från vår hyreslägenhet i stan. Nu är det lite glest mellan pynten men det tvingar fram kreativiteten. Att vinna det här fina paketet skulle “fylla ut” super fint. Mattan skulle hamna under matbordet i vardagsrummet. Kudden i min fina fotölj som jag ärvt av morfar & låtit klä om. Löparen skulle nog hamna i köket på bordet där tillsammans med kvistar av enris & ett torkat granatäpple på min lilla söta bricka i emalj (tror eg att det är en liten stekpanna men den är perfekt storlek att ha lite salt, peppar & ljus på vid köksbordet).

  Håller tummarna!! /Malin (trogen läsare sen Melker kom hem till er)

 48. Jag vill vinna det fina paketet eftersom vi precis flyttat och behöver fylla vårt nya hem med vackra saker!

 49. I en tid när “alla andra” redan verkar leva drömmen i dragiga hus på landet som de återställer till original, så sitter jag och min lilla familj i en lägenhet i stan. Den är alltid svinvarm eller skitkall, avloppsrören bubblar och alla vitvaror borde vara utdömda. Men vi tycker om den, för det är här vi väntade och uppfostrade vårt första barn, tog bort vår första hund och planerar vårt första (enda!) bröllop. Här har vi våra minnen och vi har varandra. Men, det hindrar inte att vi ändå sneglar och drömmer om kakelugn, brädor på golvet, tjocksockor, rimfrost, vårbruk, gjutjärnsspis, sammetssoffa… djur!
  Med denna vinstpott så skulle vi i vart fall en stund varje dag, till frukost och middag kunna låtsas att vi har allt det där och varandra. Briljant!
  Grejorna skulle alltså hamna på vårt köksgolv, köksbord och i kökssoffan (allt här i livet går inte att prioritera bort, kökssoffan är den grund varpå familjelivet vilar).

 50. Åh, vad jag skulle vilja vinna det där fina paketet! Jag och min man ska snart flytta till vårt första hus, vilket känns fantastiskt. Ett angenämt problem är dock att vi inte har så mycket “lull lull” att pynta vårt nya hem med eftersom vi bott så litet. Paketet från Nyblom Kollen skulle garanterat öka hemtrivsen massor i vårt lantliga hem.

 51. Flyttade till ny lägenhet precis, och de här sakerna hade ju varit fantastiska! Mattan på det knarriga gamla plankgolvet, löparen på bordet invid fönstret med spröjsar, kudden i soffan (såklart!).

 52. Hej!

  Jag vill vinna dessa vackra textilier för att piffa upp vårt just nu ganska kala och tråkiga kök. Den grå mattan och löparen skulle passa perfekt till min farmors gamla kökssoffa.

 53. Min motivation till vinst vill lyda
  Så jag i min bagarstuga kan tyda,
  De gamla drag som än finns kvar.
  Vill framstå med detta kuddvar.
  Med mattan som går i grått och rött
  Under bordet med allt som är sött.
  Att duka med en löpare i samma ton
  Gör något extra för den goda ron.

 54. Jag skulle möblera med textilen i vårt nya rum som vi kämpat med att bygga i höst! Där behövs lite ombonande material som mjukar upp det tomma ekande!!

 55. Den kollektionen skulle passa alldeles utmärkt i vårt kök med gråa luckor och en gammal soffa från början av 1900-talet!!
  Karin

 56. Vår familj firar för första gången jul i vårt sommarhus, en Västerbottensgård på landet. Så småningom har vi förhoppningar om att kunna flytta dit. Huset har en gång tillhört farmor och farfar, våra barn blir alltså fjärde generationen i detta vackra hus och vi älskar alla att vara där. Nyblom Kolle`n gör fantastiskt vackra textilier med hög kvalitet som skulle passa så fint ihop med farmors julsaker. Det stora lantkökets soffa, bord och golv skulle prydas på juligast möjliga sätt. Hoppas verkligen på tur denna gång. GOD JUL till alla ni som läser Claras fantastiska blogg!

 57. Vår boxer åt upp min fina trasmatta :)! Han fick tag i en lös tåt och drog och tuggade tills det var ett stort hål i mattan….hunden var ganska billig just då :). Vill alltså gärna vinna en ny matta!

 58. Det här är precis den känsla och stil jag skulle önska åt mitt hem och vad Nyblom Kollén betyder för mig – lantligt, traditionellt och tidlöst. Dessa produkter och ännu fler har stått på min önskelista länge men just nu går sådana där tråkiga måsten före: laga bilen, nya vinterdäck, renovera ladan, ny bilbarnstol och typ sexhundra blöjor…Det kan ju verka oviktigt med nya gardiner och kuddfodral men för mig betyder det liksom lycka i det lilla. Att mitt i all kaos, stress, familjekonflikter och ekonomiska orosmoln få skura rent och vädra ur, stryka slätt och hänga upp nytt, rent och vackert. Att få rulla ut en vackert mönstrad matta på köksgolvet där vår son som bäst håller på att lära sig gå. Att vår gamla kökssoffa med sprucket lock och flagnande hälsingeblå färg får smyckas med klassiskt randiga kuddfodral och åter igen bli en inbjudande plats att slå sig ner på. Bakom den ramas fönstret med utsikt ut mot vattnet in av nystrukna gardiner. Som terapi. Det är vad vinsten skulle betyda för mig.

 59. Hej
  Mitt kök håller på bli klart med den gamla tapeten pärlspont o gammeldags lister vedspisen sprakar pricken över i vore att vinna kollektionen..hoppas

 60. Åh..bodde förut så jag kunde titta in på Stora Holm med jämna mellanrum och det är en av de få saker jag saknar efter flytten ut på landet. Då köpte jag ibland saker för att inreda mitt framtida hus på landet. Nu bor vi i ett gammalt hus ute på landet och behöver absolut fler fina textilier från NK 🙂

 61. Min fästman är tyvärr inte så jätteförtjust i olika mönster men så visade jag inlägget ‘Vinterbonad’ och han tyckte alla textilierna var så otroligt fina i ljuva färger så jag önska att jag vann detta så jag kan göra vårt moderna hem lite med hemtrevnad. Vänligen Sanna

 62. Det skulle passa perfekt i vårt ommålade kök. Kudden i vår köksoffa,löparen på bordet och mattan på vårt snart nya golv. Vi är inne på vattenläcka nr två i år och det skulle vara så roligt med en vinst i allt stök och röran som blir med renovering med tre små barn.

 63. Vi har ett gårdshus som vi tidigare hyrt ut men som nu när vi fått bebis nr 2 ska omvandlas till gästhus. Det lilla huset har ett lantligt kök och det skulle vara fantastisk roligt att få pryda den gamla kökssoffan med en fin kudde, golvet med en matta i den rätta stilen och en löpare för att lägga ovanpå en enfärgad ärvd duk för att dölja det inte så gamla ikeabordet vi hade att tillgå. Håller tummarna!

 64. Jag vill gärna vinna lite nya fina textilprodukter som kan hålla många år till i vårt hem. De ska blandas med gamla ärvda och begagnade kuddar, dukar, bolster och tyger i vår Skånelänga från mitten av 1800-talet som är väldans charmig men också behöver en hel del kärlek för att glänsa som den pärla den är under ytan.

 65. Nyblom Kollén har en så genomtänkt och genuin design på sina textilier. Vårt kök i en blandad stil med pärlsponten, 50-talstapeten, rostfria fläktkupan och kökssoffan från 1900-talets början, blir en komplett mix tillsammans med Nyblom Kollén’s textilier.
  I love it!

 66. Jag flyttade in hos min sambo i hans hus årsmodell 1920 så det kommer bli riktigt charmigt när det är klart, men det är ju ju det.. när det blir klart. En vinst av det här slaget skulle hjälpa oss att hitta våran stil, för just nu finns ingen stil hemma. Planen är att vi ska slå ner en vägg på nedervåningen där det ska bli ett kombinerat matsalsrum och vardagsrum, där hade de här underbara produkterna passat in bland vårt framtida dunderfina trägolv (ursprungsplankor från husets uppbyggnad). Med denna vinsten kanske han blir inspirerad att påbörja projektet innan våran bebis kommer och säger hej 🙂

 67. Jag vill vinna dessa fina inredningsgrejer för att ha dem i huset jag och min pojkvän renoverar. Huset är ett gammalt timmerhus från 1800-talet som i dagsläget saknar både avlopp och elström. Jag ser framför mig så starkt hur mattan ligger på köksgovet mellan köksinredningen och det rejäla, massiva bordet som rymmer flera gäster, hur löparen ligger på bordet med en ärvd adventsljusstake på med första ljuset tänt. Jag ser en klar bild på hur kudden piggar upp vardagsrummet som är öppet till nock med timmerväggarna framme. Det är sånna bilder som får mig att orka, orka fortsätta att skapa vårt drömhem !

 68. Jag vill vinna för att jag har det perfekta huset som dessa underbara grejer skulle passa perfekt i, precis som handen i handsken faktiskt! En Norrbottensgård byggd 1833, som ligger i Vackra Tornedalen!

 69. Jag vill göra lite extra fint på torpet. Vi ska fira jul där och just salen är ett mischmash av färger och mönster. Detta kan vara “the beginning of a beautiful friendship” med Nyblom&Kollén, så att vi successivt kan få det lite mer genomtänkt och harmoniskt!

 70. Om jag vinner så ska jag ge bort kittet till mamma i julklapp. Kommer inte att köpa julklappar själv, utan endast ge sånt jag gjort. På grund av begränsad ekonomi. Mamma kanske skulle använda grejerna på verandan till våren, ha kuddarna på kökssoffan och mattan på golvet. Ihop med vårlökar i krukor, penséer, tulpaner i en vas på bordet med löparen på. Kaffe och kaka till det!

 71. Jag önskar mig kuddfodralet eftersom det är så fint.
  Jag är en kuddmarodör önskar mig just den här!

 72. Åh, så fina! Jag skulle gärna vilja vinna, för mönstren påminner så mycket om mamma och hur jularna såg ut när jag var liten. Nu när jag bor hemifrån så saknar jag allt det som så självklart visar att nu är det JUL. Men med en matta på köksgolvet, en kudde i soffan och några presentpåsar att slå in egenstickade vantar i hade det känts lite mer som vanligt.

 73. Fordi jeg har sett de fine bildene på din blogg. Fordi tekstilene gir en lun og god atmposfære, man pakkes inn må en måte. jeg ser for meg tekstiler som dette i entréen, eller på kjøkkenet, eller i stuen…..

 74. Jag skulle gärna vilja vinna mattan till mitt kök för att göra det vinterfint. Jag går hemma och väntar nebis nr 2 som inte verkar vilja titta ut. 5 dagar över tiden idag…

 75. Jag skulle så gärna vilja vinna! Jag och min sambo har precis flyttat ut på landet och har tagit oss an ett gammalt hus och dessa textiler känns verkligen som om dem skulle passa in. Mönstret är verkligen tidlöst och det känns dessutom som om det passar alla årstider! Jag skulle inreda mitt blivande lantliga kök med detta vackra set om jag vann. Håller tummarna och hoppas på tur!

 76. Enkelt! Mattan kommer att ligga i matrummet istället för trasmattan som ligger där nu. Kuddfodralet ska sitta på en kudde i träsoffan. Löparen på bordet vid träsoffan och presentpåsarna ska fyllas med hemligheter inför julen…

 77. Så underbart fina! Jag skulle mer än gärna inreda med dessa vackra ting. De skulle verkligen förgylla och lyfta vårt hem en extra nivå och göra det julfint!

 78. Hej!
  Älskar deras produkter och skulle bli en överlycklig vinnare! Speciellt mattan skulle passa fantastiskt bra i vårt kök där jag alltid har en trasmatta vid diskbänken för att täcka det knarriga trägolvet från vattenstänk. Och för att min tredje lilla tjej har något att sitta på när hon kryper vid mina fötter. Mina två stora skulle älska presentpåsarna till alla pysselpresenter de skapar.

 79. Hej, Vi har i år köpt ett efterlängtat sommarhus, som vi redan älskar. Också jätteroligt att få inreda från grunden! Nu till vår första jul tänkte jag byta ut de mestadels blå-vita färgerna mot just grått och rött i sobra, klassiska varianter. Nyblom Kolléns textilier känns helt rätt. Mattan hamnar i det långsmala köket med sitt lilla slagbord. Löparen och kuddfodralet finner sin plats på matbordet respektive korgstolen i stora rummet. Presentpåsarna är så dekorativa att de nog platsar i gästrummet!

 80. Vi är mitt uppe i husletartagen,
  vill hitta något som känns rätt i magen.
  Att få vinna en vacker matta,
  skulle jag nästan inte fatta,
  men kännas fint i väntan på husägardagen.

 81. Vår lilla vita stuga med det vackra namnet Sofiero finns i Bergkvara. Där finner jag stor glädje att förverkliga mina idéer om ett ombonat hem. Där skulle det passa så fint med de vackra textilier som Nyblom Kollen alltid har

 82. Att inreda sitt kära bo
  så att man får sinnesro
  är något de flesta vill
  ändå kan det va svårt att få till.
  Nyblom och Kollén tillsammans med Clara
  visar på det uppenbara;
  Hållbar design och miljö i kombination
  är ett vinnande koncept för både lantisen och storstadsbon.
  Kudden Albert och mattan Marika
  skulle mitt kök oerhört berika.
  Jag hoppas att jag vinner
  då jag starkt för vackra textilier brinner.

 83. Jag skulle gärna vilja vinna då jag är rätt säker på att Nyblom Kolléns textilier skulle liva upp vårt hem. Mattan skulle få pryda vår långa hall, duken skulle ha sin givna plats vid finmatbordet och kudden skulle få pryda kökssoffan. Presentpåsarna skulle vara perfekta till tvååringen som har svårt att öppna tejpade och inslagna julklappar. Påsarna skulle få ligga under granen i väntan på att bli öppnade.

 84. Jag vill vinna de fantastiska textilerna från Nyblom Kollén för att de på samma gång andas stramhet och värme! Jag har nyligen flyttat från 18 m²
  till 35, och det finns en viss ödslighet i min nya 1940-talslägenhet då mitt gamla “compact living-möblemang” inte riktigt fyller ut rymden. Nyblom Kolléns textilprodukter skulle ge lägenheten den ombonade känsla som den i dagsläget saknar.

 85. Jag hjälper en familj som lever gömda i Sverige. Då de ofta byter boende och bostad och inte vet hur nästa ställe ser ut, så skulle det vara kul att kunna ge dem några ting som kan flyttas med och skapa trevlig hemkänsla!

 86. Men ååååh! Denna matta är ju som gjord för vårt (väldigt mattlösa) kök! Väggar och skåp går i ljusgrått och jag har klurat länge på vad för slags matta som skulle kunna passa. Marika i rött/grått vore ju perfekt! Och löparen skulle liva upp vårt jättetrista köksbord som man känner väldigt snart måste bytas mot något nytt. (Här finns bild på köket: http://www.internetangel.net/bilder/Huset/huset-140125(2).jpg)

  Presentpåsarna är ju så fina i sig att jag skulle ställa dem i vår trapphylla i hallen som prydnad! Och kudden skulle finna sin plats året om i gästsängen där färgerna går i grått, vitt och dimrosa.

 87. Jag har tillsammans med min sambo nyss köpt vår första bostadsrätt, en trettiotalslägenhet med fina bevarade detaljer. När vi snart inte är studenter längre längtar vi bort från IKEA och vill ha mer gammalt stuk i vår fina lägenhet!
  Att trivas hemma är otroligt viktigt för mig, och blir särskilt viktigt nu när vi flyttar till en stad där vi ännu ej känner någon annan.

 88. För ett år sedan flyttade jag och min man från lägenhet till ett litet hus på landet. Fortfarande har vi ingen Matta i “biblioteket” och det drar kallt på golvet i vårt gamla 1800-talshus. Marika hade varit perfekt! Särskilt nu när vår dotter börjar närma sig krypåldern och säkerligen kommer vara en del på golvet. Löpare, kuddfodral och presentpåsar skulle göra julen komplett när hela familjen kommer hem till oss och julmyser

 89. Jag drömmer om att inreda mitt hem i härlig julskrud! Drömmen får dock vänta tills nästa år då vi nu är mitt uppe i en renovering av vårt hus. Snart åker köket ut! Nästa jul skulle jag gärna placera mattan mitt i köket, duken på mitt gamla slagbord i trä (för tillfället i ett förråd) och kudden på den gamla kökssoffan (också i ett förråd). Stilen skulle passa toppen i vårt blivande vitgråa kök med en gammelsvensk tapet med klarblått mönster.
  De fina presentpåsarna skulle jag fylla med hembakta godbitar och ge till mina vänner. Eller kanske knyta dem runt en loppas hyacintvas med en doftande hyacint och ta med som gåbortpresent.

 90. Jag skulle så gärna vilja vinna dessa fina produkter från Nyblom Kollén till mitt hem. Jag och min man har inget arvegods från släktingar och har under vårt 10åriga äktenskap haft för lite pengar för att kunna unna oss vackra saker och inredning, vilket medfört ett ganska torftigt och futtigt inrett hem. Jag älskar nästan alla produkter från Nyblom Kollén och håller tummar för oss

 91. Vår kökssoffa är ca 100 år gammal och stoppad med tre lager skumgummi. Familjen slåss om att få vila middag där efter maten. Dessa fina textilier skulle pryda sin plats bredvid en snarkande make.

 92. Dessa textilier är som gjorda för att uppgradera det kombinerade kök/tv-rummet i vårt lilla torp. Delarna skulle passa perfekt till vårt gråsvarta köksbord, den mörkröda skinnsoffan och den rödmålade trappan upp till övervåningen.

 93. Då jag långt från Sverige bor
  vill jag fylla mitt hem med Sverige känslor
  Detta blir uppfyllt med Nyblom Kolléns formgivning
  i min allra närmaste omgivning

 94. Köpte i somras min lilla drömstuga (sommarstuga) från 1800-talet. Trots att det blivit höst/vinter kan jag inte avsluta säsongen utan fortsätter att åka till stugan, elda och sova flera gånger i veckan bara för att det är så rogivande. Att kunna piffa med fina textilier från Nyblom Kollens skulle göra den ännu mer julfin och ombonad.

 95. Mattan skulle jag ha användning av i alla mina rum! Jag bor i ett äldre och kallt hus, genom golvplanken i vardagsrummet så blåser det ganska bra emellanåt 😉 så det är kanske där jag skulle ha störst användning för flera mattor.

 96. Skulle matcha ihop de fina textilierna med min nya besatthet: att måla mina möbler med chalk paint. Tror det skulle passa perfekt med tyger och de lite gammaldags färgerna. Att få lägenheten mer mysig på det sättet med min egna inredningsstil, urban sommarstuga som jag kallar den. Det innebär att dölja allt tråkigt 80-tal med mina gamla och målade trämöbler och förbättra det som är tillåtet att göra i en hyresrätt.

 97. I ett och ett halvt års tid har jag, maken och våra två(snart tre) små , bott inknödda i en liten byscha under tiden som vi byggt vårt drömhus. Har med stor igenkänning läst om din upplevelse av att riva allt upp och ner och lääängta efter resultatet under hösten. Nu är det snart dags för inflytt och det kliar i händerna efter att få börja inreda, har inte kunnat drista mig till det i det här boendet då det känns så meningslöst. Jag älskar Nybloms Kolle’ns och vet att de hade passat lika bra till “vikingabordet” i matsalen som till frukosthörnan vid köksön!

 98. Efter denna tävling har jag trånat
  Så att mitt huvud har dånat
  Blev kär i sakerna från första stund
  Och har knappt kunnat sova en blund
  Där överdrev jag en del
  Men lite ny inredning hade inte varit fel
  Bor i ett hus ifrån 85
  Och det är världens bästa hem
  Men det behöver lite hjälp med dekor
  Och i denna tävling är det ju just det man får
  Mattan hade platsat bra i vår håll
  Som inte är så ball
  Kudden vill vara i vår kökssoffa
  Som en vän efter att ha ätit mig mätt på soppa
  Löparen vet jag inte än
  Men den hittar säkert en plats i vårt hem
  Påsarna ska jag fylla med en massa kul
  Nu när det snart lackar mot jul
  Hoppas på att vinna denna klapp
  Så att jag köpa julklapp till mig själv slapp

 99. Hej jag skulle bli så glad av att vinna dessa fina saker, jag älskar den gamla stilen i en härlig mix av moderna saker. Jag använder linnedukar till vardags och tycker att man ska använda sina fina serviser m.m inte bara ha dom stående i skåpen o samla damm. Vi har bott i vårt hus i ca 5 år och har inte riktigt fått till allt med vår inredning ännu så dessa saker hade hjälpt till med detta ☺ håller tummarna tack mvh Cissie

 100. Äntligen har sambon och jag flyttat ur “bunkern”, vår trista etta i stan. Nu bor vi lite mer naturnära och får äntligen inreda som vi vill. Jag älskar att blanda gammalt och nytt i min inredning. Matta har vi ingen i vardagsrummet ännu, men mattan från Nyblom Kollén hade varit så fin här hemma. Nu boar jag in mig ordenligt i vintermörkret. Tack!

 101. Stugan på Väddö pryds av en löpare från Nyblom Kollen och den vill gärna ha sällskap. Jag vill skapa en lantlig stil i Roslagens nära havet, bondgårdar och skog.

 102. I vårt vedeldade hus från 1875 har vi lyckats täta många otäta springor men när vintern slår till och det är 16 grader i huset innan värmen sprider sig från kaminen skulle det vara en fröjd för både ögat o själen att omge sig med dessa vackra textilier .

 103. Har Nyblom Kollen-kökshanddukar som jag lyxar till det med till jul och dessa produkter som jag gärna skulle vinna skulle passa så fint till vårt kök!

 104. Min syster renoverar för fullt i sitt gamla hus och med begränsad ekonomi, går det långsamt framåt. Hon älskar textilier och speciellt textil som gifter sig bra med loppade möbler. Ser allt i vinstpotten gå bra ihop i hennes kök med röda luckor. Tävlar i princip aldrig men den här vinsten hade jag så gärna vunnit åt henne. 🙂

 105. Efter 6,5 års renovering av torp med hål i taket och rallarrosor genom köksgolvet har det i vårat hem inte funnits plats och ork för inredning, speciellt inte eftersom vi försöker leva som vi lär och inte köpa en massa slit och släng-saker. I år blir första julen som faktiskt pyntas lite och de här grejerna skulle göra mig så glad både i hjärta och sinne!

 106. Åh!!! Finaste textilierna! De skulle sätta en hemtrevlig prägel i vårt hus. Drömsaker som man inte alltid har råd med på studentplånbok.

 107. Eftersom att jag är helt hopplös på att få färger att passa ihop så skulle mattan och löparen passa bra i mitt lilla kök så är det iallafall något som matchar 🙂 Presentpåsarna ska jag fylla med några fantastiska seconhandfynd och ge bort till några bättre kamrater!

 108. Jag har precis studerat färdigt och fått jobb inom det område jag absolut helst ville. Nyligen flyttade jag ut på landet till ett rött litet trähus. Inredningen i huset är lantlig och sakerna från Nyblom Kollen skulle passa fint i mitt sovrum på ovanvåningen, där stora fönster släpper in solljus och där man alltid har åkrarna i ögonvrån.

 109. Hej Clara! Jag skulle vilja ge alla dessa underbara textiler till min mamma. Mina föräldrar bor på en släktgård i Värmland och dessa skulle passa så himla fint där. Om jag fick bestämma skulle jag dra in vår gamla kökssoffa igen och slänga på massa mysiga och fina kuddar, löpare på bordet och mattan under. Inte helt olikt på bilden faktiskt! Skulle vara så himla kul att få skämma bort min mamma 🙂

 110. Vi har nyss skrivit kontrakt på ett hus på landet byggt på 1920-talet. Jag ser fram emot att få inreda det lantligt med en blndning av gammalt o nytt. Skulle passa perfekt i köket med textilier från Nyblom o Kollen.

 111. Åh, vi som är mitt uppe i köksrenoverings-planerna! Dessa vackra textilier skulle vara pricken över i!

 112. Jag är gärna med och tävlar, och skulle verkligen vilja vinna detta lyxiga paket. Flyttade hemifrån med dottern som nu är 8 år för drygt 4 år sedan, och trots att vi nu bott i eget under ett par år så är det mycket som saknas och särskilt snygga textiler för årets alla högtider.

  Nu köpte vi dessutom nytt köksbord förra året i vitt som jag mer än gärna skulle inreda med dessa fina löpare i rött nu till jul. Det fina presentpåsarna skulle rymmas under granen med fina klappar, kuddfodralet skulle hamna i soffan på en mysig kudde och mattan skulle få plats på det tomma golvet intill köksbordet.

  Kram Sanna

 113. Vad vore ett kök med Nyblom Kollen textiler? Jo alldeles, alldeles underbart ! Just därför hoppas jag på vinst !

 114. Hej!
  Vi är ett ungt par som är mitt uppe i renovering av vårt hus från 1920-talet. Nu har jag dragits mycket till det gråa och min ambition är att skapa ett lantligt hem som känns mysigt och hemtrevligt. Jag vill få in mer textiler och dessa produkter skulle vara perfekt för oss.

 115. Jag skulle så gärna vilja vinna eftersom vi efter många års längtan i somras äntligen köpte oss en litet torp på landet. Trots att vi inte ens kommer att ha rinnande vatten så kommer vi att åka dit och fira jul i år, bort från lägenheten i storstan och in i skogen, hugga egen gran och elda i öppna spisen. Det hade varit så himla kul att inreda med Nyblom Kollens fina grejer, de hade passat in helt perfekt i vårt lilla torp 🙂

 116. Kan inte skryta med ett vackert inrett gammalt hus på landet, men i min 70 tals kåk i stan passar Nyblom o Kollens vackra textilier ändå väldigt fint, speciellt till jul!
  Hela gården Stora Holm med husen, stallet,affärerna och fiket inger mig ett lugn och en stillhet som jag vill återskapa med hjälp av textilierna,i mitt eget hem.

 117. Jag har varit inne och kollat på hemsidan flera gånger o där är så mycket som jag vill ha. Bland annat precis den mattan.
  Vi har renoverat vårt gamla hus i tidstypisk stil och detta hade suttit som handen i handsken. Kudden i den gamla kökssoffan från farfar och en löpare på bordet. Mattan på hedersplatsen i köket där den syns från flera håll.
  Åh, håller tummarna!!

 118. Hej! Jag skulle vilja vinna för jag tror mycket väl att Nyblom kollens produkter hade gjort sig SÅ bra i mitt “nya” hus från 1920. Jag älskar den lantliga stilen och tycker deras produkter är såå fina. Då vi har en vedspis i köket så drömmer jag om när vi får gjort om köket till ett riktigt gammalt bondkök. Dock har vi fått renovera andra rum före så vi har varken hunnit eller orkat ta tag i köket ännu. Därför hade det varit roligt med nya textilier där så länge.

 119. Nu har vi renoverat det här 40-talshuset sedan vi flyttade hit för ett år sedan. Vi gör i princip allt själva och lever därmed mer eller mindre i ett konstant renoverigsstök med tre småbarn. Sakta med säkert formar vi rummen, planlösningen och husets känsla så som vi vill ha det. Så jobbigt, och så roligt! Nu har äntligen ett vardagsrum börjat ta form, men det ekar ganska tomt. Där behövs textilier för hemtrevnad! En fin matta, några kuddar, ja i princip vad man kan vinna i den här tävlingen. Så fint det skulle bli nu när vi ska fira jul i vårt hus för första gången!

 120. Jag skulle inreda blocket med pinalerna och ge pengarna från försäljningen till nån som verkligen behöver dem.

 121. I somras byggde vi ett härligt lantligt uterum med varmt klinkergolv. Just själva golvet känns inte så lantligt så jag behöver mattor. ..men pengarna gick ju åt i själva bygget…

 122. Vi har inget trevligt gammaldags lantligt hus
  Men dock en trång hyresrätt i stan
  Där skulle påsarna fyllas med leksaker och bus
  När sonen lekt färdigt för dan
  Löparen skulle på pianot få bo
  Som underlag åt små ömtåliga prylar
  Sakerna behöver få lite ro
  Från småbarn som river och ylar
  Mattan skulle få värma golvet vid vår säng
  Och ge hopp om en tid då vår ekonomi
  Ger utrymme för ett hus vid en äng
  Och ett hav nära att simma i
  I juletid en student trött på plugg
  Tappar lätt siktet på vad som är viktigt
  Textilier hjälper inte studierna ett dugg
  Men ett ombonat hem är viktigt på riktigt

  (Kudden kom inte med i rimmet men den skulle vi sitta i varsin ände av soffan och kasta till varandra, sonen och jag)

 123. Jag har ett fantastiskt torp i södra Dalarna, vilket vi bor i så mycket det går under hela året. Vi köpte det i fjol, och inredningen är tyvärr långt ifrån lika fantastisk som torpet. Textilierna från Nyblom Kollén skulle verkligen passa torpet, och inspirera till att ge resten av inredningen en översyn.

 124. Detta skulle passa utmärkt i mitt nyrenoverade kök! Jag älskar grått och stilen som “går åt” lite gammeldags.

 125. Jag älskar dina inspirerande bilder och vill jättegärna använda mig av olika inredningsmetoder. Jag läste ett inlägg på din blogg om färger och just om grått och rött, tycker att det färgerna skulle passa finfint till mina väggar. Jag tycker om den älta känslan!

 126. Vår trångbodda lilla familj ska äntligen flytta till större och jag drömmer om att inreda det nya boendet med en mysig lantlig stil, trots att vi blir kvar mitt i stan. Det känns fint att få lite lantlig känsla i våra liv. Jag vill visa att Nyblom Kollen faktiskt passar både i torpet och i lägenheten.

 127. jag skulle använda dem i en gäststuga som är precis färdigbyggd, att inreda lite mysigt för gästerna som kommer på jullovet. Med vänlig hälsning, Malin

 128. Detta hade gjort mig så glad att få i julklapp! Med småbarn blir det inte mycket tid, kraft och pengar att lägga på inredning, så detta hade varit ett underbart pris!

 129. Idag har jag varit på begravning för min allra bästa barndomskompis lillasyster. Jenny fyllde fyrtio i våras och gick bort alldeles för tidigt! Hon omkom i en olycka och begravningen idag var vacker men samtidigt så ruskig hemsk och fruktansvärd!
  Textilierna påminner mej om Jenny som älskade den lantliga stilen och jag skulle vilja “duka” fram den till minne av henne varje jul!

 130. Drömmigt fint!

  Jag älskar gamla saker och jag älskar hus. Man skulle kunna säga att jag är smått besatt (nästintill sjukligt) av tanken på att bo i ett gammal sekelskifteshus med en fet punchveranda. Dessvärre har jag oturen/ turen att ha ett jobb i Stockholm och min drömman i stockholmsh*lvetet. Och Sekelskifteshuset i Stockholmsområdet går lös på utopisk summa… Så jag gör mitt bästa för att få vår hyreslgh i orten att åtminstone få lite gammalt-hus-på-landet feeling.
  Det skulle passa så fint in i vårt kök med den lilla kökssoffan, slagbordet och pinnstolar som jag fyndat runt i Sörmland och lyckats klämma in i vårt minikök.

  Tack för en fantastisk blogg att drömma sig bort i!

  // Stina

 131. Vi har precis inrett vår övervåning efter många års drömmar. Inredningen går i gammal stil efter en traditionell Västerbottens gård som förebild. Älskar vitt, grått o gärna lite rött, det skulle passa och fullända interiören i övrigt. Tusen tack för all inspiration!

 132. Jag har inte så mycket mattor för jag älskar att visa trägolvet, men i köket där vi har lagt klinkers där vill jag ha den fina mattan från Nyblom Kollen. Löparen skulle jag lägga på mitt rumsbord och på löparen en hög glasvas med amaryllis i. Kuddfodralen skulle jag ge bort till min mamma (i presentförpackningen) då hon älskar kuddar! ☺

 133. Jag har äntligen hittat ett hem där jag trivs – i ett kollektiv med två kompisar. Vi är alla studenter och det har varit svårt att hitta möbler och dylikt som vi alla tycker om till ett bra pris. Nu har vi äntligen kommit tillrätta, men det vi saknar, och som har varit svårast att enas om, är faktiskt en matta. Den här mattan och kuddfodralet skulle passa perfekt in med våra gråa soffor och de skulle tillsammans med löparen på vårt gamla matsalsbord knyta ihop hela rummet så att det blev mer komplett. Även om vi har olika smak alla tre, skulle vi alla hålla med om att de här sakerna kommer binda ihop våra olika insamlade möbler på ett mycket tillfredsställande sätt!

 134. Jag tänkte först beskriva hur fint jag kunde få i vår hall som äntligen börjar bli klar. Vårt hus är från 1928 och vår varsamt renoverade hall går i grått, vitt och grönt – de underbara textilierna skulle passa perfekt. Sedan drabbades jag av tanken: ska jag bara ha och ha? Nej! Så om jag vinner vill jag ta dessa fina saker och ge dem till någon av de julsatsningar för hemlösa/flyktingar etc som finns häromkring – de kan komma upp som fina lotterivinster där mycket pengar kan gå till bra ändamål. MÅnga vinner på detta: Någon får fint hemma, någon får det lite bättre och jag blir glad!
  Tack för mig.

 135. Jag bor inneboende i en lägenhet där jag har mitt lilla rum, som jag tycker väldigt mycket om. Jag ÄLSKAR att vara hemma och just nu spenderar extra mycket tid där eftersom att jag pluggar (litteraturvetenskap = mycket hemma-läsande). Jag har funderat på att köpa lite mer textilier för att få det lite mer ombonat (kollar alltid in bloggen och drömmer mig bort haha) men har inte råd just nu då studiemedel inte räcker till för mer än det nödvändiga. Har verkligen fastnat för nyblom kollén-sortimentet dock, gillar skarpt att de verkligen har ett hållbarhetstänkande!

 136. Vi har en liten stuga vid havet. Den ligger kargt till, med gråa klippor och den här årstiden- grått hav åt alla håll. Det är den plats på jorden där jag känner mig som lyckligast. Ibland dånar det stora havet, brasan knastrar i den öppna spisen och jag är så glad över att vi har möjlighet få vara tillsammans och njuta det vackra, enkla livet. Stugan är enkelt inredd i vitt och grått, och nu till julen små röda detaljer. Lågmält och fridfullt, allt för att låta omgivningen och utsikten tala. Där- skulle produkterna från Nyblom Kolle’n precis passa in- lågmälda, vackra och tidlösa.

 137. Tack för en fin blogg Clara. Älskar textilierna från Nyblom Kollén med sin klassiska stil. Kommer snart ha ett helt nytt hus att inreda där deras textilier skulle passa utmärkt. Vi bygger nytt på landet vilket innebär att huset kommer att kosta mer att bygga än vad det kommer att gå att värdera till, så inredningsbudgeten kommer att bli mer begränsad än vad vi skulle önska. Skulle gärna ha mattan i köket under matgruppen med linneduken på bordet och de fina kuddarna i vår gråa soffa i vardagsrummet. Tror att det skulle bli superfint!

 138. Hej
  Jag skulle vilja vinna för att textilierna är ett ögongodis när man ser dem på dina bilder, men framförallt för att det kommer vara det för lång tid framöver. Det är bra kvalité och klassiskt mönster så man tröttnar inte på det. Jag är trött på slit och släng och att allt ska vara billigt. Jag vill ha fint men inte överkonsumera.

  Med vänliga hälsningar
  Ulrika

 139. Jag ska precis flytta till annan ort och behöver lite textilier som jag kan inreda med och skapa det mysiga hem jag så gärna vill leva i. Mattan kommer få hedersplatsen i köket intill den absolut viktigaste möbeln, kökssoffan!

 140. Moderna klassiker från Nyblom Kollen – passar mitt kök, mitt sköna hem.
  Ögongodis så att själen får ro, det är viktigt, så vill jag bo.

  Tack för en härlig blogg, jag följer troget. God Jul

 141. Vi bor sedan 11 i ett 130 år gammalt hus .. dit vi flyttade med våra moderna möbler och pryttlar. Undan för undan har vi sedan ändrat vår stil till att mer smälta in i husets och nu återstår egentligen bara matrummet … som jag så innerligt önskar skulle kunna smyckas lite julfint 🙂

 142. Jag går hemma o väntar på vårt första barn, 13 dagar plus nu o skulle vara roligt om det hände nåt nån gång… T ex att bli fina textilier rikare.

 143. Jag har en gammal soffa som i många år stått och tittat lite förebrående på mig. Jag har tittat på den på samma sätt. Jag har liksom inte hittat stilen…förrän jag såg kudden i den här tävlingen. Härligt med inspiration!!

 144. Åh, vilken rolig tävling! Jag skulle gärna vilja vinna tävlingen då vi precis har startat upp vårt småskaliga jordbruk med lantrasgrisar och alla pengar går till det just nu. Detta innebär att vi knappt har råd med julklappar i år (även om vi köper second hand/gör själva) och definitivt inte har några pengar att lägga på oss själva eller vårt hem. Om jag vinner skulle jag inreda hallen på övervåningen med den fina mattan, löparen skulle få bo fint på vår ärvda chiffonjé i vardagsrummet, kudden skulle få pryda fotöljen i matsalen och presentpåsarna skulle såklart användas för att slå in de få handgjorda julklappar som vi ger bort i år.

 145. Hej! Vilka himmelskt fina produkter! Jag skulle ha löparen och mattan i vårt kök. Det skulle passa så bra med våra julgardiner. Jag skulle sedan ge bort kuddfodralet i julklapp i presentpåsarna till en jag tycker om. I ärlighetens namn skulle jag vilja vinna för att vi just nu har det rätt skralt i kassan. Så är det ibland. Kram

 146. Jag fyller år på fredag och tycker att dessa snygga textilier vore en perfekt födelsedagspresent till mig själv. Jag har precis fått upp ögonen för den lantliga stilen och håller på att sakta införa det i mitt hem. Dock går det sakta eftersom jag är föräldraledig och därmed har låg inkomst. Jag har köpt en gammal kökssoffa till köket och kuddarna vore jättefin i den. Mattan skulle passa perfekt i vår hall.

 147. Jag bor i en studentlägenhet byggd -68. Den har inte så många likheter med mitt framtida drömhus, men det är ändå ganska mysigt och hemtrevligt. Och nu har jag precis blivit sambo! <3
  Jag har tittat och drömt om de fina kuddfodralen från Nyblom Kollén, de skulle göra sig så bra i soffan i hörnet av rummet som utgör vardagsrum, men tänkt att det får bli senare. Tänk att vinna ett, och dessutom ännu mer fint därtill!

 148. Hej. Oj, vet inte riktigt hur jag skulle inreda. Med så fina grejer så är det ett litet problem:) Skulle bli himla glad iallafall.

 149. Hej! Jag älskar Nyblom Kolléns sortiment 🙂 De ger så fin stämning och håller riktigt bra. Jag har en löpare och ett kuddfodral själv. Jag vill vinna för att kunna ge bort alla fina textilier till min pensionerade mamma och pappa. I snart nio år har de renoverat sitt gamla hus på landet. Snart är köket klart och det är dags att inreda. Med lägsta pension har pappa, nu 70, gjort allt själv och det finns inte pengar till något utöver det nödvändigaste. Jag vill så gärna hjälpa dem att piffa till och göra det riktigt fint! I kökssoffan och i köket skulle det här bli perfekt, särskilt så här i jultider. Håller tummarna. Kram /Malin

 150. Dessa är ju så fantastiskt vackra. Har önskat mig kuddfodralen i julklapp redan för de skulle bli så bra i vår soffa! Mattan skulle bli perfekt i hallen på väg in mot köket där löparen skulle få ligga på bordet. Vilken julstämning.

 151. Åh, vad jag hoppas nu!
  På att få rulla ut mattan välkomnande i min långa korridorshall, och leda in och “knyta ihop” den med soffgruppen inne i vardagsrummet med en löpare på bordet och randig kudde i soffan tillsammans med mitt fina vita fårskinn. En vit vas med röda tulpaner, ett stort fat med pepparkakor (bakade på mormors farmors recept) och en bricka med glöggmuggar. Så! .-färdigt för ett litet lugnt, mysigt glöggkalas med närmaste vännerna!
  (Och presentpåsarna är frågan om jag ska ge bort till gudsönerna eller behålla för mig själv, som prydnad under granen – eller varför inte med en sandpåse i som fina dörrstoppar?!)

 152. Min systers familj planerar att snart sälja sin lägenhet & de vill inreda den fint inför försäljningen. Där skulle dessa produkter hjälpa till att lyfta den befintliga inredningen & detaljerna.

 153. Hej Clara!
  Om jag vann skulle jag använda samtliga textilier till att inreda vår fina sommarstuga som vi införskaffade i våras.
  Detta året hann vi inte med det vi tänkt och har därför stängt stugan för vintern. Nästa år kommer vi dock ha hunnit förbereda det som behövs för att hålla stugan igång även under vinterhalvåret! Där kommer alla vackra textilier in i bilden… Jag kan verkligen se min stugdröm förvandlas med loppishandlsde ljusstakar, vedspisen som sprakar och varma fina gardiner, mattor, kuddar och plädar.
  Drömmen vore ju såklart att vinna, för då skulle ingenting vara finare än min stuga i vinterskrud.

 154. Jag är en hemmapappa som lugn och ro behöver.
  Med två små barn -tid att vackert inreda ej blir över.
  En kudde från er i vår kökssoffa skullevara snygg,
  Och göra atmisfären här hemma ombonad och trygg.
  Jag skulle dessutom på kudden mitt huvud kunna vila,
  Medan mina vilda barn på golvet fram och åter ila.
  och att kuddfodralet håller hög kvalité är tacksamt och bra,
  Då barnen så klart det som en häst kommer ha.
  Att adoptera ett Nyblom Kollén fodral till vårt hus,
  Kommer garantera att det får uppleva mycket liv och bus.
  Nyss min dotter med gröt matade en sko,
  Vad ska hon stoppa i fodralet månntro? !

 155. Matta Marika skulle få mig att skrika och känna välbehag. Albert Dimma kommer få mig att svimma om jag skulle vinna någon dag. En julekänsla skulle de sprida och inte i temat marint. I mitt kök de skulle pryda golv och soffa fint!

 156. En heltidsarbetande småbarns-mamma med fullständigt kaos hemma, precis som det ska vara. Ett hörn av vardagsrummet har vi lite “finare” möbler som används vid speciella tillfällen, som kanske kalas. Där saknas matta och det känns ibland lite bortglömt. Soffan känns så kal mot det fina bordet. Tänk om det där kunde få bli en liten oas, där man kan sitta och njuta och titta på det fina vid bordet. Och se kaminen i andra änden av rummet. En liten oas som kan vara fredad från kladdiga barnhänder, legobitar och målarböcker. En plats där jag för en stund kan sitta och njuta på kvällen med min kopp the och bara vara Ida.

 157. Nybliven fru som håller på att göra vår nyköpta lägenhet vacker. Har varit inne och spanat och drömt mig bort ofta hos Nyblom Kollén. Eftersom jag är dalkulla så passar deras lantliga hemtrevliga stil mig perfekt. Hoppas så på att vinna!

 158. Vi har nyligen renoverat köket i vår gamla skånelänga med ett platsbyggt kök i pärlspont, dessa textilier hade varit så fina i vårt kök! Hoppas på tur 🙂

 159. Precis flyttat från en av mögel angripen lägenhet!
  Så har i stort sätt fått slänga det mesta av mina textilier, både dukar, mattor, gardiner osv, allt hade en omisskännlig dofta av mögel! Så självklart vill jag vara med i denna tävling, och hoppas så klart att kunna få mysa till det i nya lägenheten med nya, fräscha och underbart vackra textilier från Nyblom Kollén!

 160. Vi håller på med det sista i vår köksrenovering, drömmer om en matta framför diskbänken och ny kudde till den lilla sittbänken. Tänk vilken julklapp det skulle vara att vinna detta paket!!

 161. Vi har nyligen flyttat in i ett gigantiskt renoveringsobjekt, en gammal skolbyggnad från sekelskiftet. Att få lägga en så fin matta på trägolvet i köket vore härligt och skulle lysa upp när det ibland känns tungt med allt vi har att stå i.

 162. Bor i London sen 15 ar tillbaka och har en salig blanding av Svengelsk inredning i hemmet, brukar ta med nagot varje gang jag har mojlighet. Vill nu ha lite mer av den lantliga stilen och Nyblom Kollen produkterna paminner mig om mitt gamla familjehem pa landet. Dessutom alskar jag iden med presentpasar!

 163. 2014 och början av 2015 var ett och ett halvt hemsk år, som ledde till något bra. Jag blev utbränd, två gånger på raken. Inlagd på sjukhus, två gånger på ett år på grund av utbrändheten. Jobbade med miljöpolitik fast jag hatade makt, ville bo på landet men tvingade mig att bo i stan på grund av arbetet. Mitt liv föll i trasor när jag gick in i väggen. Relationen gick sönder, utbränd, utan hem och utan framtid tyckte jag. Men ur askan föddes mitt nya liv. Jag sa upp kontakten med alla människor utan fem nära vänner, flyttade från Skåne till Umeå. Tog tag i min tro, började plugga teologi. Åkte på en underbar resa till Sri Lanka på impuls med en vän. Träffade sedan kärleken och vi flyttade in till ett litet torp på Åland, falurött med vita knutar från 1873. Här lever jag som jag alltid velat leva. Mer och mer självförsörjande. Med eld som uppvärmning och iskallt men mysigt utedass. På landet. Jag har också hittat mitt kall, jag jobbar med en underbar mellanstadieklass och älskar mitt jobb, nu ska jag utbilda mig till lärare! Köper vanligtvis allting second hand eller tillverkar själv, men följer Nyblom Kollén på pinterest och tycker deras saker är så tidlöst vackra, och kvalité är ju faktiskt hållbart. De hade passat så bra in i vårt lilla torp!

 164. Jag skulle vilja ge bort det i present till min mor. Min mor är 77 år och sliten i kroppen. När man blir äldre och har lite svårt att ta sig utanför hemmets väggar är det viktigt att det är trivsamt i hemmet. Allt skulle passa så fint i hennes kök med furumöbler och en liten kökssoffa för kudden. Påsarna behåller jag själv!

 165. Med mattan Marika skulle jag äntligen få möjlighet att byta ut vår kemikaliestinna plastmatta, ljuva tanke.Löparen skulle få försköna den fläckade skivan på vardagsrummets loppade sideboard och kudden skulle genast hitta sin plats bredvid fårfällen i den ärvda gungstolen. Presentpåsarna skulle få en given plats runt några lämpliga gåvor under granen!

 166. Bor i ett 1950-talsradhus som med sitt ljus och sin transparens behöver textiler som matchar husets själ. Då vi haft en liten älskad kanin till för ett tag sedan som gärna mumsade upp allt vackert i rips så har jag inte vågat investera i dessa ljuvliga mattor och dukar. Nu är hon en kaninängel och trots stor saknad skulle vi nu gärna vilja inreda med Nyblom Kollén!

 167. Jag ska flytta in i min första lägenhet efter jul o som student har man inte alltid råd med sånt man skulle vilja, så dom där sakerna hade varit en perfekt grund att utgå från på mitt nya ställe. En perfekt julklapp till mig! 🙂

 168. Hej! Jag skulle gärna vinna för att piffa till mitt hem. Har suktat efter Nybloms Kollen grejer länge nu men då mammapengen inte är stor för pengarna gå till annat. Jag gillar kvalitén och känslan av ombonat kollektionen ger. Härligt med fina saker som inspirerar!

 169. Ååå jag skulle kunna göra så mycket med dessa fina alster.
  Jag är just i tagen att fixa till det här hemma efter en lång tid av “spelar ingen roll”-tid men som nu börjar bli kul igen. Och tänker på det hus vi nästa år ska ha klart.Och detta är min stil.Handarbetar/slöjdar mycket . Hoppas på en vinst.

 170. Jag bor i Seattle i USA och reser väldigt sällan till Sverige (5 år sen sist). Just runt högtider kan jag sakna Sverige och ibland annars också och det är inte alltid så lätt att få tag i fin svensk kvalitet här i USA.

 171. Vi har köpt ett hus i Bohuslän byggt 1876 som efter en del restaurerande blivit vårt nya hem. Vi är dock i stort behov av fina textilier som passar i huset, jag kan inte tänka mig något bättre än en kudde klädd med Albert dimma i vår gamla kökssoffa med mattan Marika på golvet och löparen på bordet. Presentpåsarna hade jag velat ge bort julgåvor i till kära svärföräldrar samt föräldrar som hjälpt genom att inhysa oss och passa våra små när det varit renoveringskaos ❤️

 172. Åh jag har länge suktat efter deras mattor och dukar, de passar fint i vårt hem som är från början 1900-talet och den gamla stil vi försöker ha i huset. En sådan fin matta skulle värma gott på våra kalla golv (huset har torpargrund)

 173. Vi bor i en modern hallandslänga med spröjsade fönster, Nyblom & Kollen´s produkter skulle passa som pricken över iét nu lagom till julen för att göra ännu mysigare & juligare. God Jul Clara, underbar blogg!

 174. Vårt vardagsrum är just nu lite av rummet som Gud glömde och jag har varken haft tid eller inspiration tillbudet då jag jonglerar föräldraledighet med heltidsstudier och nån sorts fritid där jag kan andas och vara mig själv. Så jag skulle vilja vinna så vardagsrummet kan få lite kärlek. Och i förlängningen jag och min familj som äntligen kan musa ner oss i värt “nya” vardagsrum och njuta av julen.

 175. Att få andas in lyxen av en ny matta o duk i mitt kök o en kudde i soffan skulle vara guld värt! Presentpåsarna passar perfekt till kommande uppvaktningar!

 176. Skulle väldigt gärna vilja vinna för att få det extra fint i vår nya lägenhet – mattan skulle bli perfekt till vår grå soffa och pryda stegen fint fram till den öppna spisen 🙂 Känns som att det skulle bli en härlig harmoni med dessa textilier!

 177. Jag hinner aldrig piffa och fixa och dona och pyssla hemma, därför vore det ju toppen med di där grejorna. Då blir det lixom bra av sig självt på gôlvet och bordet och bakom huvet!

 178. Vintermorgon med raggsockor på,
  Små barn tassa fram på tå
  Nygräddade scones och levande ljus,
  Julefriden flyttat in i vårt hus

  Tradition av både gammalt och nytt,
  Minnen från alla de som betytt
  Textilier från Nyblom Kollén ger en ombonad känsla,
  Som att hemmet med hållbar, tidlöst vacker stil pensla

  Genom tjugotalsfönster solstrålar oss berika,
  Landar vackert på köksbordets löpare Marika
  Morfar slumrar i soffan på kudden Albert
  Från lek till lek pojkarna byter tvärt,

  Den vackra mattan har blivit en grotta för bilar,
  I presentpåsarna några fina klappar vilar
  Från brasan hörs elden spraka,
  Framtida minnen som tar mig tillbaka

 179. Just nu är vi utan kök och lever i ett stort renoveringskaos. Om jag skulle vinna skulle produkterna från Nyblom Kollén passa perfekt i vårt nya kök. Vårt nya kök kommer att vara i en gammal sekelskiftesstil och mattan, kudden och löparen kommer att göra köket ombonat, fint och varmt med en gång. Nyblom Kollén har en fantastisk kvalitet på sina saker och en tidlös tusch som jag verkligen gillar.

  Tack Clara för all inspiration och för ditt fantastiska sätt att skriva och berätta här på bloggen!

 180. Jag försöker inreda min skokartong till hus ifrån slutet av 70 till att bli så lantligt som möjligt. Dessa vinster skulle hjälpa mig en bra bit på vägen och göra mitt kök lantligt och juligt.

 181. Jag och min sambo har bott i vårt röda, lilla torp med knakiga trägolv, mysig vedspis och dragiga fönster nu i snart två år. Textilierna skulle passa alldeles utmärkt till vårt hus som går i vitt, grått, rött och blått och jag skulle aldrig ha råd med dem själva eftersom vi båda arbetar som poliser. Tack för din inspiration!

 182. Om jag vinner skulle jag inreda vår bagarstuga med dessa fina textilier. När vi köpte gården för ett år sedan stod bagarstugan övergiven och näst intill förfallen. Snart är den färdigrenoverad med ett bagarstugsrum och ett gårdsbutiksrum där textilierna skulle passa utmärkt. Där skulle jag stolt vilja visa upp dem för alla framtida kunder!

 183. Fina priser! Låter perfekta för vår sal där löparen skulle få ligga på det gamla slagbordet, kudden i ikea-soffan, mattan på de 20-30 cm breda golvplankorna och presentpåsarna under granen och vänta på förväntansfulla barngänget, perfekt!

 184. Vad inspirerad man blir av alla kommentarer om nya lägenheter, gamla bagarstugor och söta torp. Längtar tills det blir min tur att köpa drömhemmet!
  Nu skulle jag istället inreda min lilla hyresrätt, som trots allt känns riktigt mysig den med ibland. Mattan skulle få ta plats i hallen, kudden i sängen på lapptäcket min mormor sydde till min 25-års dag.
  Löparen skulle motvilligt åka ner i en av påsarna och bli en julklapp mamma skulle uppskatta.

 185. I min långa hall fattas ju en matta, de kan du fatta
  Tidlöst o klassisk
  Det gillar jag
  Att pynta till jul med rejäla tag
  Kudde under huvudet för lite vila
  Julro och mys absolut inget ila
  Paket under gran
  Och äta gröt hela dan
  God jul!

 186. Vårt nyrenoverade kök behöver lite mer färg minsann. Från brunt och murrigt till fräsch grått och vitt, men där har det liksom stannat. Det behöver inredas och bonas om och det hade passat perfekt med rött och dimgrått. Löparen istället för den “praktiska” tuschpennekletiga vaxduken. En fin matta på det kalla klinkergolvet, presentpåsarna på sterila köksön och kudden i soffan. Det hade blivit en lyft!

 187. Jag skulle använda dem alla i vårt kök! Har rätt nyligen flyttat från en nyproducerad lägenhet till ett gammal västerbottensgård och det skulle vara så fint att inreda med detta.

 188. Hej!

  Vilken alldeles underbar tävling!

  Vi renoverar ett äldre hus och ska fira vår första jul i hemmet. Vi har inrett med kärlek men saknar fortfarande den där genuina känslan att allt är på plats och är sådär mysigt och hemtrevligt som man strävar efter, även om vi börjar närma oss. Den här julklappen från Nyblom Kollén skulle passa alldeles ypperligt i vårt kök och slå in det som i en presentförpackning av hemkänsla och mysigt lugn. Något fint och härligt grått att vila ögonen på som värmer och bonar om när man kommer hem från jobbet och man behöver gå ner i varv. Textilier gör så himla mycket och träffar man rätt så trollbinder man hela sig själv med lugn, harmoni och glädje, precis som i mormors och morfars gamla hus där den trygga hemkänslan fullkomligt överöste en redan i hallen. Nyblom och Kollén kan ta vårt kök tillbaka till hur det var hos mormor och morfar och det är precis den känslan jag vill sprida vidare till mina små tvillingpojkar som växer tryggt i magen.

  (Jag gillar på FB alias: Mary-Anne Christensen
  https://www.facebook.com/petra.christensen.9)

 189. Jag skulle vilja vinna då jag börjat studera på “äldre” dagar, har barn och inte har råd att prioritera inredning så som jag önskat. Men jag älskar dessa fina saker och skulle älska att ha dem i vårt kök, som är lite kalt och steril.

 190. Åh, jag skulle älska att vinna något fint till hemmet. Jag är trött på allt stök och renoveringar och sakta återställs och inreds våra rum. Något från Nyblom Kollén skulle kunna fröjda vilket öga som helst och här behövs lite fröjd just nu. En mysig kudde i svärfarmors gamla kökssoffa, en löpare på bordet i gillestugan eller en härlig matta i nya, lilla biblioteket.

 191. Vi har precis byggt klart vårt hem som är inspirerat av gammal, lantlig stil. Älskar Nyblom Kollén och skulle placera kudden i vår gamla ärvda kökssoffa och övriga textilier skulle matcha fint i köket.

 192. Vi renoverar vårt lilla hus från 40-talet
  Och att inreda med era tidlösa textilier känns som det rätta valet
  Tänk om vi vinner, det vore helt galet!

 193. Vi bor hela familjen på fyra och två hundar och ca hundra får på en gammal soldat torp gård

 194. Nytt kök är beställt och i mitt huvud snurrar hur det ska inredas. Vill ha en fin blandning av modernt och gammaldags och vad hade inte passat bättre än Nyblom Kolléns fina textilier? Älskar att ha en vit/grå bas och sedan byta dukar, mattor kuddar efter årstid och humör. Tur att det är nära till Stora Holm!

 195. Vi bor i Förenade Arabemiraten där mattor är ett måste i alla hem. Här dukar man på mattan och äter på golvet. Inte hos alla, men hos många lever nomadkulturen kvar. Det vore trevligt att inreda med en fin matta ifrån Sverige.

 196. Jag älskar vackra saker. Just nu är det dålig stämning på jobbet. Det beror på att våran chef inte har betett sig reko. Jag och min man har en stressig tillvaro med 5 barn varav 2 med funktionshinder. När det är jobbigt runt om mig blir det extra viktigt med vackra saker. Era produkter är vackra och vilsamma för själen. Jag bor i en gammaldags prästgård där era textilier skulle vara en lisa för själen i vackra rum som huset äger. Mvh Ulrika

 197. Jag ska vinna för att vi renoverade ett mörkt, murrigt 80-tals kök i våras till ett ljust, lantkök och jag behöver lite fina textiler till köket nu! Dessa produkter skulle passa perfekt i vårt nya kök!

 198. Jag bor helt själv för första gången i mitt liv, efter att ha varit sambo och bott i kollektiv de första tio åren efter att jag flyttat hemifrån. Så äntligen, äntligen kan jag inreda PRECIS som jag vill. Jag köper det allra mesta på loppis och second hand, både av ekonomiska skäl och för att jag tycker om hem som andas historia och berättelser. Textilier tycker jag däremot kan vara svårt att hitta på second hand – ofta har de fläckar eller en ingrodd lukt som inte går bort även efter flera tvättar. Därför skulle jag tycka det vore fantastiskt kul att vinna dessa fina textilier som trots att de är nya andas historia. Jag bor i en etta som lyckligtvis har ett stort kök, och de här textilierna skulle förvandla köket från ett vanligt lägenhetskök till ett lantligt drömhuskök!

 199. När jag skulle plocka fram mina adventssaker förra veckan såg jag fram emot att få rulla ut löparen Marika på mitt köksbord. Men så fort jag tänkt den tanken insåg jag att jag inte äger någon sådan. Jag har via din blogg fått upp ögonen för Nyblom Kollén, jag har spanat in den här löparen och har tänkt köpa den, men det har inte blivit av. Därför var det så lustigt att du dagarna efter detta utlyser en tävling där man kan vinna den! Det skulle vara väldigt roligt att på riktigt kunna se fram emot att få lägga den på mitt köksbord!

  Tack på förhand!
  /Linn

 200. Oktober för 2 år sedan köpte vi ett gammalt 1800-tals hus. Vi har renoverat och renoverat efter konstens alla regler för att bibehålla det gamla. I april fick vi vår första lilla son Elis. Kolik och renovering gjorde att vi under sommaren och hösten blev helt slutkörda. Till jul får vi efter två år vår belöning. Vi får fira Elis första jul i vår idyll. Julmiddagen kommer göras i det gamla bondköket och jag tycker köket och juldukningen förtjänar dessa fina produkter. Vi har en platsbyggd fönstersoffa där kommer kuddfodralet placeras. Löparen kommer pryda middagsbordet.

 201. Jag har precis upptäckt Nyblom Kollén genom din blogg och fastnade verkligen för deras färger och mönster och att det dessutom verkar vara så hållbart! Skulle kunna beställa hur mkt som helst därifrån men har inte riktigt råd just nu.
  Det såg så himla fint ut hos dig med både mattan och löparen i serien Marika!
  Vi har precis köpt ett jättefint gammalt slagbord från 1800-talet till vårt vardagsrum och löparen skulle göra sig jättefin på bordet med den matchande mattan på golvet! Dessutom behöver vi kuddar till kökssoffan som står intill och då skulle kuddfodralet passa utmärkt!

 202. Jag och min pojkvän har nyss flyttat. Han pluggar och jag har blivit tvungen att gå ner i arbetstid, därav inte så mycket klirr i kassan. Fyndade nyss ett gammal klaffbord som jag älskar men har ingen matta och ingen duk till. Hittar inte någonting som är fint och i rätt prisklass, förrän nu då. Allt det man kan vinna här är så fint, dock lite för dyrt för att jag skulle köpa det själv. Hur bra vore det då inte ifall jag vann det! Gillar att det är så tidlöst också eftersom vi inte har lust att köpa nått så ofta och inte har råd att konsumera så mycket för den delen heller.

  Nu håller jag min tummar! Andra gången jag är med i en bloggtävling i hela mitt liv. Säger ju hur gärna jag vill vinna det.

 203. Om ungefär en månad ska jag flytta hemifrån, till en ny stad där jag knappt känner någon. Jag är fylld av en blandning av glad förväntan och rädsla över hur det ska bli. Något jag är lite ledsen över är att jag inte har så mycket inredningsgrejer att ta med mig så att det kommer se ut som sju svåra år i min nya bostad, och jag vet att om jag skulle ha några nya fina saker att inreda med skulle det kännas lite mindre stort och läskigt att flytta. Att få sätta ner fötterna mot mattan Marika det första jag vaknar på morgonen och att få vila huvudet mot kudden Albert efter en lång dag i skolan skulle göra övergången till mitt nya liv så mycket lättare

 204. Jag längtar efter att få inreda i det där frostigt, juliga som skapar en härlig stämning av vinter. Jag vill få det julmysigt utan att ha en massa tomtar och allt för klarröda färger, men som samtidigt inte går för långt åt andra hållet och gör det sterilt vitt. Ett gediget, fint hantverk som håller i många år, det känns hållbart och miljömässigt bra.

 205. Jag skulle gärna vilja vinna eftersom vi inte ännu satsat på jultextiler i vårt nybyggda hus, utan haft enfärgade vita gardiner. Nyblom Kolle’ns kollektion skulle passa utmärkt vintertid i vårt kök, tillsammans med våra gråa skåpluckor, det vitlackerade golvet och de vita gardinerna.

 206. Vi har varit utan matta
  och jag kan ej riktigt fatta
  att maken gillade det han såg
  er vackra matta där den låg

  Han som annars säger nej
  och “det är inte alls min grej”
  vi är överens till slut
  hans fula tofflor åker ut

  Han om fötterna slippa frysa
  och jag kan fortsätta att mysa
  om mattan pryder vårat kök
  då maken står för allt julstök

  Jag skulle slippa allt hans gnäll
  låt mig vinna, jag har vart snäll!
  Då kan vi fira jul i frid
  i denna signade juletid!

 207. Av min Mumme & Puppe (gammelmormor & morfar) har jag ärvt ett så vackert skåp. När jag var liten fanns det kalassaftglas, vackra underlägg och silverskedarna i skåpet. Den där magiska godisskålen stod ovanpå. Den som innehåll kolabönor och sidenkuddar. Att få inreda vardagsrummet med dessa vackra textiler med mattan framför vore en ynnest. En hommage till Mumme och Puppe, mina stilikoner.

 208. Har aldrig egentligen riktigt brytt mig så mycket om inredning, utan vi har alltid använt gamla grejer vi fått lite här och där ifrån. Men på senare tid har jag fått upp ögonen för hur mysigt man kan få till det med bara lite textilier och piff, efter det har jag inte slutat med att titta på ny inspiration till huset. jag är övertygad om att vårat kök skulle få en helt annan känsla om vi vann dess underbara saker från Nyblom Kollén!