Tycker att det är roligt att kolla i mitt bloggarkiv ibland. Se alla förändringar. De första två åren av mitt bloggande  (2006-2008) finns inte ute till läsning längre. Jag har bloggen kvar men den är stängd. Det känns faktiskt lite jobbigt att gå så långt tillbaka och kika vad jag skrev.

Det här började ju som en modeblogg 2006 och slås av hur mycket roligare jag var i början av bloggkarriären. Glada, spexiga outfitbilder. På en episk bild från 2007 har jag krupit in i en trång garderob och poserar kaxigt. Minns att jag fick fantastiska mängder kommentarer till den bilden. Kände mig så cool! På den tiden var jag lite mer respektlös och inte så rädd för att folk skulle missuppfatta och blir ledsna av vad jag skrev. Inläggen var lite mindre seriösa och inte så genomtänkta alltid. På gott och på ont.

Nu har jag tyngd i det jag skriver (med tanke på storleken på bloggen) så det jag skriver påverkar mycket mer. Det känns helt enkelt svårt att skriva om många ämnen. Jag hör liksom redan innan vilka reaktionerna kommer att bli. Speciellt de negativa. Jag vet precis vad folk ska reagera och haka upp sig på. Missförstå.

Oftast struntar jag i vetskapen och skriver ändå. Men ibland censurerar jag mig själv för att jag inte orkar svara på de kommentarer jag vet kommer komma. Ja, det blir en lite tråkigare blogg att skriva. Och säkert tråkigare för er som läser den. Ändå är det väl bra på något vis? Att fundera på hur det man säger landar. Ja jag vet inte.

Vet bara att vi bloggare var så bespottade och förlöjligade i början. Det här var innan kända, respekterade personer började blogga. Så jag är ganska stolt att jag vågade skriva med namn och bild och stod för det jag gjorde redan från allra första början. Underbaraclara förresten. Hur kommer det namnet sig? Jag bara valde något som rimmade. Det var väldigt nära att jag idag skulle hetat Baraclara istället. Undrar om det hade gått lika bra för bloggen då?