Nu ska jag berätta någonting roligt som jag är väldigt stolt över. Annakarin och jag går ju ständigt och tänker ut nya idéer och projekt – och en av de saker vi velat göra är att borra djupare i frågor som rör livet på nätet. Eftersom jag är nätprofil och Annakarin internetforskare är detta frågor vi brinner för och vill ska lyftas.

De generationer som nu växer upp gör knappt någon skillnad på det som sker på nätet och det som sker IRL. Idag twittrar vi från förlossningar, instagramar från begravningar och går genom skilsmässan inför facebookvännerna. Och när någon dör sörjs den med minnessidor och med hälsningar på facebooks tidslinje. Vad gör tekniken med oss människor – och vad säger vårt nätbeteende om oss? Om den tid vi lever i?  Ja, sånt är klart spännande att grotta ner sig i.

Så vad gör man då när man har en idé? Jo, man försöker förstås förverkliga den. Jag och Annakarin satte ihop ett programförslag och gick med det till Sveriges Radio. Och de tackade till vår stora glädje ja! Så nu har alltså vårt program blivit verklighet.

Lyssnar gör ni här!