Som jag nämnde igår på min instagram Underbaraclaras är jag lite pirrig. För idag stundar laseroperation för ögonen. Perfekt syn har jag drömt om sedan mellanstadiet när jag blev glasögonorm. Första åren bar jag dock mina coola brillor med stolthet (minns att det var en fräsig båge som jag inte behövde skämmas över – tyckte tvärtom att jag var the shit!)

Men i högstadiet slutade jag med glasögon (på grund av töntigt) och istället fick min kompis Åsa sitta och läsa vad som stod på tavlan så att jag kunde skriva av rätt (DET kan man ju verkligen kalla töntigt). I åttan fick jag äntligen skaffa linser och det var heurekamoment. Magi att kunna få ögonkontakt igen, skriva av tavlan och känna igen folk på stan.

Kontaktlinserna har jag haft nästan varenda dag sedan dess. Bara cirka tjugo dagar under dessa femton år har spenderats med glasögon på näsan. Sista åtta åren har jag inte ens ägt ett par. Riktigt besvärligt när jag haft ögoninfektioner, förkylningar och pollenallergi. För att inte tala om att pallra mig iväg till linskontroll för att förnya mitt recept (det har jag max gjort vart tredje år så jag har fått fuska med intygen när linserna ska beställas). Men idag ska jag alltså bli fri eländet och operera ögonen.

Ni kan väl hålla tummarna för mig? Att allt går som det ska. Jag kanske får en identitetskris nu när jag plötsligt kan hitta till toaletten och nattpinka utan att slå ihjäl mig?!