kladdkaka rabarber recept vit choklad

Kladdkaka med rabarber smakar ljuvligt gott.  Speciellt min rabarberkladdkaka med vit choklad och kardemumma. Enkel att göra och omöjlig att misslyckas med. Se bara till att den inte blir övergräddad – för precis som vanlig kladdkaka är den godast när den är riktigt kladdig!

Rabarberkladdkaka

Portioner

8 – 10 bitar

Tid

ca 60 minuter

Ingredienser

  • 150 gram smör

  • 2 1/2 dl strösocker

  • 1 msk hela kardemummakärnor

  • 3 ägg

  • 2 dl vetemjöl

  • 3 dl hackad rabarber

  • 100 gram vit choklad.

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en kastrull och smält smöret. Blanda ner socker, stötta kardemummakärnor, ägg och vetemjöl. Rör till en jämn smet. Smörj och bröa sex små pajformar eller en stor pajform. Skär rabarbern i slantar och lägg på botten av formen. Häll smeten ovanpå. Avsluta med att riva över vit choklad. Spara ev lite till garnering när kakan är färdiggräddad.
  • Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Håll noga koll! Kakan ska precis som en vanlig kladdkaka vara riktigt kladdig för att vara god. Tänk på att den stelnar ytterligare litegrann när den kallnar.
  • Strö över den sista chokladen när kakan svalnat och servera med lättvispad grädde.

rabarberkladdkaka, recept på kladdkaka med rabarber vit choklad och kardemumma

Rabarberkladdkakan fick högsta betyg av ungarna som fick dela på en egen paj! Folke moffade i sig den på rekordkort tid.