Lätt lunch

koka rödbetor 036A1523

Augusti är nog min nyttigaste månad. Nu går det att skörda obegränsat med grönsaker varje dag och lunchen består av smått och gott som jag plockat in från växthuset och åkern. Idag blev det salladsblad, mangold och gurka. Några rödbetor som jag skalat, slantar och kokat i någon minut tills den blev perfekt krispig. Sedan på med smör och flingsalt. Till det lite fetaost och crème fraîche hoprört med peppar. Så enkelt och så himla gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer på “Lätt lunch”

  1. Vilken lyx med egna grönsaker! Har ni fortfarande öppet gårdsbutiken, eller går det endast att prenumerera? Kommer att vara i Umeå under några dagar och skulle vilja köpa grönsaker av er.

  2. Måste av ren nyfikenhet få fråga ;-), hur länge står du dig på en sådan lunch? Min mage skulle skrika av hunger redan efter en timme!! Nu tillsätter du ju lite protein i form av ost, smör och creme fraiche, men ändå??? Detta känns mer som ett mellanmål för mig. 🙂

    1. Jag står mig ända fram till middagen 🙂 rotsaker, cremefraiche och ost är riktigt mättande