Tionde gången

lidström_clara_5

Denna vecka har jag påbörjat arbetet med min tionde bok (har hittills gett ut sju men har några färdiga i pipelinen som väntar på att ges ut). Helt sjukt egentligen. Att göra böcker är en barndomsdröm och ibland får jag nypa mig i armen för att förstå att det är sant!

Min och Annakarins ide med steg för steg-böcker för barn föddes under 2013, men den blev refuserad av mitt förlag som inte trodde på idén. Kunskapsböcker av det här slaget – riktat till barn – var mer eller mindre dött på marknaden. Men Rabén & Sjögren nappade på vår vision och serien blev en pangsuccé. Och idag ser vi hur andra förlag försöker kopiera vårt koncept. Väldigt smickrande och roligt. Fram för mer bra barnlitteratur!

Hur som helst. Tänkte bara tipsa de som har vägarna förbi Noliamässan i Piteå nu på söndag att jag och Annakarin är där och pratar barn och kreativitet i en digital tid. Samtidigt som barn ur publiken får vara med och baka på scen. Läs mer här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer på “Tionde gången”

  1. Stort grattis till ännu en bok! Dina/era övriga är riktigt fina & inspirerande. Och visst är det coolt att få något i tryck istället för att “bara” ha det digitalt?

    Jag har själv gett ut en barnbok som uppmuntrar till inlärning av bokstäver & siffror. Det känns fantastiskt kul, som du skriver en barndomsdröm som blivit verklig. Sen är det svårt att nå ut för en som inte redan är etablerad/en känd person, men just grejen – att läsa sin egen barnbok för sina barn känns stort 🙂

  2. Jag skulle gärna vilja läsa ett inlägg där du utvecklar din syn på barn och kreativitet.

    Grattis till nya boken!

  3. Jag såg att Aschberg har skrivit en krönika om hur Ernst förstör gamla torp. Mycket mindre saklig än din och utan någon kunskap (du har skaffat ett litet imperium baserat på hur du inreder och mig veterligen är inte Aschberg expert på inredning). Undrar om någon kommer att reagera på att han kritiserar Ernst? Det tror jag inte. Han är ju man. Han får tycka.