asiatisk fÀrsbiff 036A3149

NĂ„got jag ofta gör Ă€r asiatiska fĂ€rsbiffar. AlltsĂ„ biffar med lite asiatisk kryddning – supergott. Vi har ju flĂ€skkött i parti och minut eftersom vi har egna grisar. Jag börjar med att mala fĂ€rsen.

asiatisk fÀrsbiff 036A3161

Och vrÀker pÄ med fisksÄs, vitlök och rejÀla knippen koriander. Och sÄ lite chili.

asiatisk fÀrsbiff 036A3167

Formar till biffar och steker dem i smör

asiatisk fÀrskbiff 036A3188

Sedan serverar jag med lite grönt! Vanligtvis Àter vi vÄr egen potatis men sist jag lagade mat hade jag skafferi -tömning och tog alltsÄ rÀtt pÄ lite ris. Gott med japansk soja och sötsur sÄs till

Du behöver (4 portioner)

500 gram flÀskfÀrs

1 kruka koriander

3 vitlöksklyftor

FisksÄs, salt, peppar och chili.

Gör sÄ hÀr

Blanda fÀrsen med hackad koriander. Riv vitlöksklyftorna och blanda i smeten. Salta, peppra och addera chili och fisksÄs. SnÄla inte pÄ fisksÄsen! SmÀlt smör i en stekpanna och stek en liten bit fÀrs för att kÀnna att den Àr lagom kryddad. Forma sedan till biffar och frÀs pÄ. Servera med ris och sallad eller potatis.