
Nu när trädgårdens rosor sjunger på sista versen passar det perfekt att göra rosensocker! Gott som smaksättning i efterrätter, te eller dekoration. Fin gåbortpresent dessutom! Plocka bladen från starkt doftande rosor och varva dem i en burk med socker. Stäng locket och låt stå. Jag tycker att det är fint när bladen är kvar i burken men man kan också sila bort dem efter några veckor.
På precis samma sätt kan man också göra lavendelsocker och syrensocker! Ja faktiskt av alla väldoftande, ätliga blommor.
8 svar
Så fint! Kan tänka mig att det doftar alldeles ljuvligt också! <3
/Evelina – Evelinas Ekologiska
Fint. Vilket också påminner mig om att du satte granskottsirap för ett tag sedan. Blev det bra?
En helt frikopplad fråga. Vad heter färgen på luckorna i ditt kök? Nummer helst om du har.
S1015-G20Y NSC heter färgen =)
Får ta och pröva på det här 🙂
Vet du om att 90% av alla sockerbetsfrön är ägda av Monsanto? Det betyder att 90% av all socker är GMO.. nåt att tänka på. 🙂
Åh vad gött! Det ska jag prova att strö på kakor 😀
Hej!
Goda, lättlagade recept med variation!🌞
Tror du det funkar med lavendel- lavendelsocker? Har du gjort lavendelolja någon gång? Doften är fantastisk! Vilken olja använder du i så fall?
Mvh.Åsa