Att komma hem

Idag är det tio år sedan (nästan på dagen) som jag startade min blogg med detta första inlägg:

Skärmavbild 2016-08-31 kl. 16.10.27

—————————————————

Jag förstod inte hur avgörande det beslutet skulle bli. Men tio år senare har bloggen lett till att jag fått uppfylla några av mina mest storslagna drömmar. Att bli utgiven författare, kvällstidningskrönikör, göra egna radio och teveprogram. Men först och främst – ägna mig åt att skriva och fota. Och ha en publik. Läsarna som är det bästa med alltihopa.

Under tio år har jag delat med mig av husköp, företagsstart, när mamma dog, genom två graviditeter, utbrändhet och kritikerstormar. Upp och nedgångar. Och för första gången någonsin finns nu allt mitt bloggmaterial samlat. Tio års arkiv som jag läser med skämskudden redo. Men ändå stolt på något vis. Har hållit en linje genom dessa tio år och kommer fortsätta hålla den.

Men tiderna förändras. Formen för bloggande förändras. Jag hade ett outtalat mål med att flytta bloggen till Amelia: att med hjälp av deras räckvidd få nå ut till fler läsare så att min blogg skulle bli en av Sveriges största. Och det blev den. Och jag har trivts otroligt bra hos Amelia, eftersom det gav mig möjlighet att fokusera på bloggandet och slippa tänka så mycket på annonsbiten, vilket höll på att nöta ut mig totalt vid den tiden. Men nu har tre år gått, och mycket har hunnit hända. Och till tioårsjubileumet är det dags att flytta “hem” igen. Jag har längtat efter att stå på egna ben. Efter att ha en blogg som är varm, mjuk och inbjudande. Och här kommer jag bli kvar kan jag lova. Istället för att gömma mig i skuggan av något mediehus – vill jag vara mitt eget lilla mediehus. Nu har jag de ekonomiska musklerna, kunskapen och kontakterna för att bygga någonting riktigt bra.

Bloggen är ju i sin form ganska statiskt – med en enda lång scroll. Men med tio års bloggande har jag mycket material i mitt arkiv som de flesta faktiskt inte har läst. Så jag har fnulat på hur jag ska göra det mer tillgängligt. Jag tror också att tanken om att “bara” vara bloggare är på väg bort. Influenser – att jobba gränslöst i flera kanaler är framtiden. Där är min blogg förstås mitt huvudfokus men det finns så mycket mer att lägga till.

Några av satsningarna rullas ut under kommande år, men just nu kan jag i alla fall berätta att:

 • Jag kommer satsa mer på webb-tv. Jag har ju smygstartat lite med vloggande i sommar men kommer göra några olika slags teveserier för bloggen. Med olika teman. Ni får se längre fram.
 • Radioproducenten och fantastiska journalisten Erica Dahlgren jobbar från och med nu med mig. Som webbredaktör och radioproducent. Kommer snart berätta mer om vad vi ska göra.
 • Bloggens 350 recept har förbättrats, sorterats och kategoriserats. Kolla uppe i menyn. Nu kan ni söka bland desserter, bakverk, middagstips och mycket annat.
 • I sidomenyn till höger lyfter jag upp recept, tips och DIY-knep från min blogg. Har några tusen blogginlägg i mitt arkiv så jag ville hitta ett sätt att lyfta fram favoriterna som är lika aktuella idag som när jag skrev dem.
 • Jag gör ju många hemma hos-reportage och producerar mycket material som aldrig syns på bloggen utan säljs till tidningar. Men jag kommer publiceras mer av det här framöver. Några nya härliga bloggkategorier kommer alltså tillkomma.

Ni som tycker om min blogg kommer nog att tycka om detta – för det blir mer av allt. Och jag är så glad för att jag har samlat det bästa tänkbara team människor omkring mig för att se till att Underbaraclara kan fortsätta utvecklas.

Så. Ja. Nu är vi alltså här. Hemma äntligen. Firar tio år. Och jag vill passa på att säga tack till er som kommenterar, peppar, skickar kärlek och varma tankar. Som följt mig under tio års tid eller tio dagar. Det är för er jag gör alltihop. Tack för att ni vill hänga med mig genom allt det roliga men även när jag blir sur och defensiv, glömmer uppdatera eller ligger deppig i sängen.

Vilken ynnest det är att ha er som läsare! Nu kör vi.

(Ps, uppdatera era länklistor och Följ min blogg med Bloglovin)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

205 kommentarer på “Att komma hem”

 1. Jag tror att det här blir helt fantastiskt! Jag började läsa någonstans efter husköpet och innan Bertil och tycker att det är så himla roligt att följa dig. Världens bästa blogg (alla kategorier) om någon frågar mig!

 2. Åh så underbart roligt!!! Du är en sån inspiration och jag önskar dig all lycka med de här nya satsningarna! Jag kommer (som vanligt) att följa allt med spänning, och är speciellt peppad på mer web-tv.

  Kram!

 3. Men hurra för dig! För bloggen, för tio år, för allt du delat med dig av åt oss läsare! Ser så mycket fram emot den här nystarten!

 4. Häftigt! Hur ska jag nu hinna jobba idag, jag måste ju snoka runt här och läsa och titta på allt ; ) Grattis till nystarten!

 5. Välkommen hem! När jag läser detta inser jag att jag har följt dig i nästan precis nio år! Kanske inte läst vartenda inlägg, men din blogg har liksom funnits där i bakgrunden genom mitthusköp, renovering, bröllop, graviditeter, tröttma, depression, och inte minst alla alldeles vanliga dagar som jag ändå kanske gillar alla bäst 🙂 Here’s to another ten!

 6. Tio år är en lång tid! Stort grattis – ja nu kör vi! Ska bli kul att jobba med dig.

 7. Roligt! Ser fram emot att få följa med på fler äventyr. Är säker på att du lyckas att utveckla det ännu mer och längre än du redan gjort. Vi hänger på!

 8. Åh så kul, det här kommer att bli toppenbra känner jag!! Ett enda önskemål har jag med nya bloggen och det är lite större textstorlek. Tack för att vi får hänga med i fortsättningen också!

 9. Stort grattis till 10-årsjubileumet! Du är en fantastisk inspiratör både som bloggare, som entreprenör och influencer, som människa. Du berör och lyfter och peppar. Bloggen och hemsidan är kanonfina och det kommer bli spännande att få fortsätta följa dig! Tack för att du inspirerar min vardag!

 10. Clara!
  Du är en förebild som går din egen väg. Vi lever totalt olika liv men trots det är du en tydlig inspirationskälla för mig. Jag beundrar din integritet, styrka och stora samhällsengagemang. Att du dessutom vågar prata om livets dalar gör dig mänsklig på ett sätt som sällan skildras i sociala medier.

  Stort lycka till på den fortsatta resan, jag ser fram emot att få följa den.

  Carin

 11. Otroligt inspirerande för alla oss som kämpar på och också försöker stå oberoende! Vad fint du har fått det i ditt nygamla hem, jag kommer hänga kvar, såklart!

 12. Härligt att du har hittat hem igen!
  Tusen tack för all inspiration och kunskap du delar med dig av, men mest av allt tack för att du fortsätter vara den förebild du alltid varit. Kram!

 13. Det ska bli spännande att se vad du hittar på denna gång. Jag följer med dig i vanlig ordning. Varma kramar!

 14. Vad kul att du samlat allt material på ett och samma ställe. Jag är en av dem som följt dig sedan du medverkade i Stop! Personligt i P3 för en herrans massa år sedan. Fick upp ögonen för bloggen och har troget stannat kvar sedan dess. När min egen mamma blev sjuk – och senare dog – i cancer var dina texter från din egen mammas sjukdomstid och död ett stort stöd.

  Det ska bli kul att fortsätta läsa dina texter. All lycka till framöver! 🙂

 15. Åh vad roligt att se att du är tillbaka med eget fullt ut!
  Tycker du är så inspirerande och bra i entreprenörskapet.

 16. Vilket bra beslut! Gillar verkligen den nya sidan och upplägget av den. Snyggt, stilrent och enkelt att hitta. Tycker att du gör klokt i att vara ditt eget mediahus. För du gör det så bra.

  Tack för att du är en sådan inspiratör. 🙂

 17. Välkommen hem! Och tack för att vi får följa med!
  Jag hittade till din blogg hösten 2008 när jag började plugga, har tittat in med jämna mellanrum sedan dess och kommer fortsätta göra det! Grattis på bloggfödelsedagen!

 18. Asså det här är så grymt!!! Vad KUL! Tack för att du delar med dig Clara! Jag började läsa din blogg när jag började mitt första jobb på tidningen Dagen (typ 7-8 år sen?) och din blogg är denne enda som stått fast och stadigt hos mig och följt mig genom åren. Tack för all fantastisk inspiration, för stort och smått, för skratt och gråt, för inblicken i en annan verklighet, för ditt mod och dina ord, för de ljuva färgerna och de vackra bilderna – helt enkelt TACK för att du delar med dig, för att du orkar fortsätta trots alla puckon. Din blogg med allt vad den innebär har sprinklat guldstoft över mina dagar! Tack fina, fina du och allt gott önskar jag dig och dina nära! <3

 19. Så härligt Clara!! Har följt dig i flera år & kommer självklart att fortsätta nu när du flyttat “hem”! 🙂 Ser fram emot allt nytt spännande som kommer framöver!

 20. Åh HEJA vad pepp och inspirerande! Tror du tänker 100% rätt och du är en så stor förebild. Ska bli fantastiskt kul att se vilka storverk du kommer uträtta framöver. Har följt dig i iallafall 8 av dina 10 bloggår så jag följer såklart med försättningsvis också.

 21. Wow vilket jobb! Både det du gjort i 10 år och att sammanställa och sortera! Tack för att du förgyller min vardag och får mig att drömma mig bort när vardagen känns trist och tråkig! Din ärlighet och gåvan att formulera dig och föreviga tror jag har gjort din framgång – det är i alla fall det som verkligt tilltalar mig!

 22. Oj vilka bra förändringar! Jag gillar verkligen din blogg redan och nu blir den ännu bättre! Bra jobbat, Clara!
  Varma hälsningar
  Jenny

 23. Jättefin hemsida! Har följt din blogg i ca 1 år och kommer absolut fortsätta med det, grattis till 10 år med bloggen!

 24. Underbart! Har följt dig i så många år nu och du är alltid en inspiration när man behöver den! Grattis och fantastiskt bra jobbat!

 25. Hej!
  Så himla roligt! Ser fram emot att få följa dig i minst 10 år till. Jag hänger definitivt på!

 26. Så. Himla. Bra!! Du är så klok och inspirerande och jag tror det här är ett mycket strategiskt rätt val. I helgen ska jag tassa runt på din nya webbplats och ha det fint 🙂

 27. Vilken fin ny blogg! Grattis till tioårsjubileet!
  Jag har följt dig sen innan ni flyttade till huset, och har alltid inspirerats av dina vackra bilder!

 28. Wow, så fin, ny bloggplattform!! Gillar hur den ser ut, och att du får göra det helt på ditt sätt nu. Har läst din blogg under alla år (känns det som iaf) och du fortsätter att inspirera, utmana, trösta, vilket jag tycker är härligt! Fortsätt vara den du är, Clara! Guds välsignelse över dig och din familj!

 29. Åh vad roligt Clara! Bloggen ser fantastisk ut och så härligt att få tillgång till allt material. Grattis till 10 år och alla dina framgångar! Har följt dig länge och kommer fortsätta göra det!

 30. Grattis grattis! Och “välkommen hem”! Så rätt du gör, lycka till!
  Och tack själv för all (gratis) livsvisdom, skönhet, tankar, kängor, tips och trix, trötthet och till synes outtröttlig kreativitet! Du betyder nog mer än du anar Clara – tack för att du låter dig användas!
  Guds frid!
  Carina

 31. Peppen!! Tycker allt låter såå bra! Och sidan är jättesnygg! Jag har hängt med sedan före Bertil och blev kallsvettig när jag trodde att du skulle sluta blogga 🙂
  Ser fram emot att läsa i många år till!

 32. Stort grattis! Jag hittade din blogg när jag sökte bröllopsinspiration och jag har nu följt dig i drygt 8 år. Lycka till nu!

 33. Åh vad glad jag är för det här beslutet! Tror det kommer bli så himla himla bra.

  Och grattis till jubileet!

 34. Åh vad fint det har blivit igen! älskade när du var egen förra gången och är glad för din skull (och vår) att du tog klivet från amelia 🙂 heja UnderbaraClara!

 35. Hej och grattis och bra jobbat! Så himla snyggt det är och kul att du öppnar upp och gör ditt arkiv mer lättillgängligt! Ser också fram emot mer tv, du är så trevlig att lyssna på 🙂
  Kram

 36. Jösses, jag blev alldeles emotionell och känslosam. Sitter här och läser med den där klumpen i halsen som man inte kan svälja ner och känner den där lite pressande känslan under ögonen när man märker att något berör en.

  Så fint skrivet Clara, det är en ynnest att få följa med!

  Kram, Charlotte

 37. Härligt! Den här designen och upplägget känns mycket mera du! Jag har läst din blogg ganska länge nu men kommenterar sällan. Det här är faktiskt den enda bloggen jag följer regelbundet numera. Hoppas att följa dig i ytterligare 10 år!

 38. Jag vill bara säga tack för en fin blogg. Älskar själv livet på landet och vinter/jul och igår hittade jag din kategori “Claras jul” – you made my day!! ? lycka till med din återgång till underbaraclara.se och dina kommande projekt. Jag kommer följa… kram Mari

 39. Wow!!! Grattis Clara! Du har alktid varit en pionjär i sociala medier så det känns som om vi står inför en förändring. Du kanske nu visar vägen.
  Jag har 2 år på Amelia och nu snart 2 år på Sköna Hem i bagaget. 5 år kvar till mitt 10-års jubileum. Undrar var jag är då…?
  Lycka till! Jag följer självklart!

 40. VAD KUUUUUUUUL! grattis, så stolt över dig och glad åt din och vår skull. hejjar tusenfalt, du är imponerande.

 41. Såååå fantastiskt! Du tar verkligen bloggen till en helt ny nivå! Grattis till 10 år 🙂

 42. Grattis till 10 års bloggande!
  Jag måste bara säga att jag fullkomligt älskar din design. Färgerna, typsnitten, headern och alla tydliga länkar och tips. Jag har saknat “dig” i designen när du bloggat hos Amelia.

 43. Åh så roligt! Kudos till dig som har skapat ditt egna lilla imperium. Imponerande och inspirerande! Heja dig!

 44. Detta kommer bli så bra! Gillade aldrig Ameliasvängen men vande mig, dock skönt att vara hemma igen. Jag tufflar på vid din sida!

 45. Fan vad häftigt Clara!! Stort grattis! Jag har hängt med sen 2011, din var första bloggen jag började läsa regelbundet. Har vid flera tillfällen plöjt genom ditt gamla arkiv och njutit av dina bilder och texter. Ska bli härligt att läsa ännu mer ‘gammalt’ – och allt nytt förstås 🙂 Grattis igen! Du är bäst!

 46. Å vad glad jag blev när jag insåg att du inte skulle sluta blogga utan bara flytta från Amelia, trodde det först när jag läste rubriken på Amelia nämligen. Jag skulle sakna din blogg!
  Kommer bli fenomenalt med din egen sida! Så himla roligt att det går så bra för dig 🙂

 47. Wow! 10 år! De är helt otroligt. Vet inte hur länge jag följt dig men många år är de. Och de ska bli så spännande att följa med till ditt eget hem. De här med blogg är ju fantastiskt. Allt man lär sig och får uppleva. Kram

 48. Så fantastiskt fint det är här! Blir alldeles lugn och trygg av att komma hit. Tänk vilken resa du har varit med om och vilket driv det finns i dig. <3
  Jag blev så glad när någon påpekade att jag flyttade till en ny plattform för min blogg på samma dag som du. Helt oplanerat så klart men det kändes extra fint att få dela en sån dag med min absolut största förebild i bloggandet. Tack för inspirationen från BBCON som gjorde att jag faktiskt tog detta steg. Stort lycka till här och det ska bli ett stort nöje att få följa den resa som nu väntar! Vilket dreamteam du har byggt upp omkring dig!

 49. Åh, vilken rolig nyhet! Har läst din blogg säkert 9 av dina 10 år och alltid gillat den för innehållet- men visst har den haft, och kommer säkert ha, en extra fin känsla när du själv driver bloggen/sidan! Mer personlig känsla.

 50. Så fint skrivet. Du och jag är oerhört olika på så många sätt. Men samtidigt kan jag förstå dig i mkt på ngt vis. Du inspirerar och får mig att tänka. Lycka till!!

 51. Välkommen hem! Har följt dig många år nu och kommer så klart att fortsätta. Spännande med förändringarna! Önskar dig all lycka till!

 52. Tror att det här kommer till att bli jättebra på alla sätt och vis. Känns extra roligt att följa dig nu : )
  Ps. Underbart söt header! Ds

 53. Åh, vad snyggt och fint det är! Och precis som du eftersträvade tror jag, man får en varm, ombonad känsla när man öppnar din blogg 🙂

 54. Efter en snabb rundtur så känns det himla trevligt här. Följt dig har jag gjort länge och kommer med all största säkerhet göra det fortsättningsvis också

  Välkommen hem!

 55. Hej Clara! Åh vad fint, kändes verkligen som att komma hem till dig!(inte på riktigt förstås:) )
  Har följt dig länge, tog åt mig av att vi positiva läsare inte alltid kommenterar, bra på det irl mot folk men inte såhär, vilket är jättetrist, så fick mig en tankeställare där!
  Lycka till med allt, roligt med dina nya satsningar också, kommer följa allt det!

 56. Så skönt att slippa all reklam. Jag förstår att den har varit nödvändig men är glad att du kunnat ta detta steg.

 57. Så himla kul att du är tillbaka på eget! Jag tyckte bättre om din blogg innan du flyttade till Amelia, älskade den personliga layouten du hade då innan! Kul att det blir mer ditt egna nu igen!! 🙂 /Umeå-bo bosatt i Skåne

 58. Åh, men vad roligt! Helt kär i layouten – det känns som att komma hem till dig, vilket verkar vara din tanke med det hela. Stort lycka till!

 59. Men så fint! Älskar verkligen din blogg och det du gör, fabulöst! Detta kommer blir bra 🙂

 60. Älskar din “nya” blogg och att du satsar! Du är så himla cool och en fantastisk inspiration.

  KRAM

 61. Har det redan gått 3 år!? Så härligt att vara tillbaka, det här låter som ett strålande koncept! Bra jobbat! Du är en inspirationskälla.

 62. Hej Clara! Är så glad att du känner dig stark och trygg i att “komma hem”. Jag älskar din blogg, i egentligen spelar det ju ingen roll om du bloggar för en tidning eller inte, eftersom det är innehållet som är viktigt. Men under tiden du bloggade för Amelia kunde jag ibland sakna den gamla bloggen. Vet inte riktigt varför, kanske för att den känns mer som du?
  Ser fram emot att fortsätta följa dig och läsa och inspireras av bloggen.
  Hälsningar
  Mirjam

 63. Åh vad underbart att du är tillbaka på den här sidan! Ska bli så himla kul att se allt du gör den här hösten. Försöker själv producera DIY videos och lägga ut på youtubekanalen då och då, så ska bli superspännande att se dina webb-program!

 64. Heja Clara! Verkar bli hur bra som helst 🙂
  Jag gillar ditt koncept och får känslan av någon slags lyxigt magazine fast i webbform iom det här nya = jättehärligt!

 65. Vad härligt att du är tillbaka i egen regi! Heja, heja! Har följt dig sen innan barnen kom, och planerar att stanna länge till 🙂 Tack för all inspiration!

 66. Wow älskar designen för det första!
  och jag ser väldigt mycket fram emot dessa förändringar 😀

  Grattis till 10 år för dig men även till oss läsare som har äran att följa bloggen!

 67. Så roligt att du är tillbaka “hemma”! Det blir så mycket varmare och personligare i detta format.
  Det ska bli roligt att fortsätta följa dig!

 68. Åh! Först blev jag så betagen av den nya loggan, sen började jag läsa. Och slets mellan att å ena sidan ana att bloggen hade flyttat och samtidigt hinna få lite orosfladder i magen över tanken att du tänkte sluta blogga. Jag är så glad att det var helt fel för din blogg är ju så..så…bäst!

 69. Läser ibland olika bloggar för inspiration och igenkänning. Din blogg är den enda som jag ständigt återvänder till. Den nya sidomenyn är helt klart ett lyft! Tack för att du fortsätter skriva och för att du hela tiden utvecklas och utmanar dig själv.

 70. Jättefin stilren blogg!
  Jag har följt dig i
  ca 3 1/2 år, minns att jag var kritisk mot dig när du flyttade till Amelia. Förstod senare varför du tog det beslutet. Jag mejlade dig och bad om förlåt för att jag var så “sur” samtidigt som jag frågade om du kunde ge mig den underbara bilden med morötter i olika färger. Ditt svar var typ “Äsch, det är lugnt, här får du bilden.”
  Grattis till 10 års jubileum och stort lycka till!
  Kram
  Anna-Karin

 71. Härligt att höra! Jag gillade din blogg bättre när du drev den utan Amelia…inget ont om dom, alls, men bloggen var roligare innan 🙂

 72. Grattis Clara!! 10 år, grymt bra jobbat!
  Blev så glad nu när jag kikade in och såg allt live. Såå fint det blev!!
  Och tack för att jag fått vara med på ett hörn och jobba med dig.
  Kram Kajsa

 73. Så kul! Härligt med nysatsning 🙂 Ska bli roligt att fortsätta få ta del av allt du pysslar med och tänker till om. Kram!

 74. Jag vill applådera dig för det här Clara. För allt det här. Fint att du utvecklar formatet, fint att du samlat alla gamla inlägg (som jag tycker är så mysiga att läsa), fint att du vill så mycket för oss som läser! Tack för allt detta 🙂

 75. Ja här känns verkligen som hemma hos dig Clara. Så fint, vilken nystart! Jag får alltid lika varm och härlig känsla när jag tittar in hos dig.
  Stort grattis till 10år med bloggen. Kram

 76. Så roligt klara, fantastiskt fint här på bloggen! Älskar hur du lyfter utvalda inlägg på sidan, du har ju en sån skatt av inlägg jag gärna botaniserar i om och om igen, och hittar för mig nya guldkorn. Önskar dig all lycka!

 77. Stort grattis och tack för alla år! Minns inte ens när jag började följa dig men jag tror det var när du låg under Västerbottens folkblad… så det är nog några år sedan. Brukar sällan kommentera men inspireras mycket och besöker bloggen dagligen. Så tack återigen!

 78. Nu är du verkligen UNDERBAR! Vilket lyft, och ja den här platsen känns som hemma. Blev fantastiskt glad över denna förändring, ska bli kul att utforska. 😀

 79. SÅ BRA! Har läst din blogg nästan från start och tycker du går från klarhet till klarhet. Det här känns bra i magen!

 80. Ser superfint ut Clara! Har följt dig i många år nu men inte ändå från början så ser fram emot att botanisera bland gamla inlägg och lära känna den Clara lite grann också?

 81. Så proffsigt Clara! Så häftigt att följa din resa och din utveckling. Jag började läsa bloggen för kanske sju-åtta år sen. Då läste jag nog mest för att jag delade dina värderingar. Nu läser jag minst lika mycket för att jag är nyfiken på hur du utvecklar ditt företagande. Tycker om att du är transparent kring det. Känns som att du är med och skapar vad bloggforumet kan vara. Följde dig motvilligt till Amelia och är glad att du är tillbaka med stil.

 82. Åh så himla mysigt krypin du har ordnat dig nu! Ser fram emot tio år till! Har visserligen inte hängt med alla tio, men känns som om jag hängt med i hälften iallafall!

 83. Stort grattis till jubileumet! Din blogg är den jag gillar allra bäst och jag känner på mig att den kommer bli ännu bättre nu!

 84. Men så fint det blev här! Jag var tvungen att omedelbart gå och läsa inlägg från sommaren 2008 – då jag började läsa din blogg och samma sommar jag träffade min man. Och jag kom ihåg inläggen! Som en vind från det förflutna som tog mig tillbaka som en äkta proustsk kaka. Tack!

 85. Kul! Roligt att du är tillbaka på egen blogg. Känns schysst med reklam för bra och ekologiskt kaffe längst upp på sidan också. I like! 🙂

 86. Det här blev verkligen bra. Har ju följt dej några år…bäst hitintills.
  Perfekt med recepten och allt det andra. ♥

 87. Så roligt och spännande! Du går verkligen längst fram i ledet och visar att bloggar visst är Framtiden! Heja dig!! Snygg design också. ❤️

 88. Åh Hurra vad roligt och stort grattis på 10-årsdagen! Vad glad jag blir för din skull…och för min egen som kommer få mer av allt det jag gillar med din blogg. Jag hoppas du kommer fortsätta lång tid framåt så vi läsare får vara med och fira 20-årsdagen också 🙂

 89. Hej..
  Hurra, du är tillbaka till de mysiga plats jag hittade för flera år sen, hade lite svårt att få till känslan du förmedlar när du var med Amelia, fortsatte att läsa dock, men nu är allt återställt : )
  Ser fram emot flera år av dina mysiga bilder och inlägg (ingen press)
  Lycka till…

 90. Grattis till nya fina bloggplatsen <3 Så himla skoj att följa dig här och jag ser fram emot allt du har på gång. Låter toppen 🙂 Njut av fredag.

 91. Jaa vad kul! Precis så här som jag har tänkt att bloggandet kommer övergå till något mer. En hel hemsida och portal och inte bara ett skrollande. Älskar hur du har kategoriserat dona recept.

 92. Så mycket snyggare bloggen har blivit också! Helt klart en bra idé att flytta och ta tillbaka det som är UnderbaraClara 🙂

 93. Kan inte du texta din webbtv så det når fler läsare, speciellt dem som hör dåligt..

 94. Först av allt! Stort grattis till att stå på egna ben! Även om jag tycker att du faktiskt gjort det hela tiden, bara kanske lånat lite stöd? Det är så otroligt fantastiskt att få bestämma över sin blogg helt och hållet och det går att göra den så mycket personligare. Som din gamla header, som jag saknat den! Din header sa så mycket om dig! Och nu servar du in en ny superfin header som känns så DU och så rätt! Ser fram emot att upptäcka dina förändringar och bara fortsätta läsa UnderbaraClara! Perfekt höststart!

 95. SÅ himla fin bloggen blev. Det här känns så RÄTT <3 Grattis och lycka till i framtiden! Heja Clara – du är den klart bästa bloggaren någonsin!

 96. Åhh vad roligt, och så snyggt! Och vilken guldgruva med arkivet, samt alla lättlagade och goda recept!

  Tycker upplägget verkar mer anpassat till datorn än mobilen dock? Tänk på att väldigt många läser i mobil så inte mobilvarianten av sidan halkar efter. Fast det kanske inte är så många som jag tror, det där har ni ju säkert koll på när jag tänker efter.

 97. Hej Clara!

  Ditt nya bloggkoncept låter lovande! Jag ser fram emot att fortsätta följa dig! Hoppas bara att du inte bränner ut dig igen av allt meckande med annonser och sånt. Jag kommer väl ihåg vad du skrev när du flyttade till Amelia.

  Det är så konstigt. Trots att du inte är så privat på bloggen är det som om du är en viktig person i mitt liv. Jag har flera gånger drömt om dig och huset. 😉

  kram jenny

 98. Jättekul att du kör själv igen! Bloggen ser superfin ut. Lycka till och hoppas du fortsätter blogga i (minst) tio år till!

 99. Wow Clara, vilken överraskning att hitta det här när jag dök in till din blogg på lunchrasten. Så roligt! Och vilken fantastisk design. Heja dig och Erica i detta nya tag i äventyret!

 100. Hurra! Jag som aldrig lärde mig den nya adressen utan förlitade mig på att jag hamnade rätt ändå. 😀 Va fint det blev! Ser verkligen fram emot att följa dig här.

 101. Älskar din blogg, Clara! Stort Tack för all inspiration! Det ser jättemysigt här hos dig i nya bloggen. En fröjd att följa den. Lycka till med dina nya planer. Jag sitter kvar i publiken och ser fram emot att avnjuta deras resultat! Kram!

 102. Å vad roligt! Jag tycker det känns mer personligt och jag har saknat din egen blogg.
  Stort GRATTIS till 10 fantastiska år! Tänk vad tiden går.
  Stort lycka till med allt du har framför dig. Jag kommer följe med spänning.
  Kram Helén

 103. Tittat runt lite på nya sidan. Den är verkligen grym, proffsig, modern och lätt att orientera runt i. Fem av fem!

 104. Stort grattis till 10 års jubileet! Jag har tänkt så på det du nämnt att så få kommenterar. Kanske inte just detta inlägg men generellt sett har kommenterandet minskat för alla bloggare. Så nu tar jag och skriver det jag oftast tänker när jag kollar in din blogg. TACK för att jag får dela din vardag som skiljer sig massor på vissa delar men är ganska lika i vissa. Jag är också egenföretagare fast med 20 anställda, har familj 3 barn. Bor i mellanstor stad och läser en hel del böcker. Ifall du undrade alltså 🙂 Så återigen tack för din blogg, jag kommer även i fortsättningen läsa med intresse och glädje, och faktiskt kommentera lite oftare. Ha en härlig dag! //Maria 🙂

 105. Hejja dig! Skönt att slippa Amelias reklam och konstiga tips på artiklar som aldrig skulle kunna publiceras i papperstidningen pga skräp kvalitet.
  Tack!

 106. Bra beslut. Bloggen ser mycket finare ut och så kan du bestämma helt över innehållet. Det blir mycket bättre så. Lycka till!

 107. Vilken härlig satsning! Jag har följt dig sedan din första månad (inte första inlägget men några inlägg in hittade jag dig genom sökorden feminist, kristen, frisyr har jag för mig.) Tack för hur du generöst delat med dig av så mycket!

 108. gratulerer så mye, Clara! så fint det er her, og så spennende det skal bli å følge med utviklingen videre. hurra for ti år og hurra for nye steg!

 109. Jag har följt dig under några år, innan du flyttade in bloggen hos Amelia. För ett par veckor sedan tänkte jag, Clara skriver inte längre under parollen “Clara fräser ifrån”. Det tycker jag är synd. Nu hoppas jag att den typen av blogginlägg åter kommer tillbaka eftersom jag uppskattar dessa inlägg mer än modetips.

 110. Har läst bloggen sen jag lyssnade till ditt sommarprat, som jag tyckte var väldigt bra och intressant. Följer dig nästan dagligen sen dess. Gillade inte övergången till Amelia, men förstod att du kanske var tvungen göra så. Det här känns riktigt bra! Grattis till att du åter kan gå din egen väg. Mycket bättre än Amelia, enligt min mening. Grattis och lycka till!

 111. Åh! Det låter som att din blogg kommer bli min nya favorit. Grattis till 10 år med bloggen och till framgångsrika år framöver. Du är så inspirerande. Tack för att du delar med mig och skriver till oss läsare !

 112. Vill bara säga att jag verkligen gillar din nya sida! Blev så mycket mer av allt, härligt 🙂 Ska bli kul att följa dina äventyr!

 113. Jag har varit dålig på att kolla din blogg under Amelia-tiden. Gillade inte alls att du hamnade där. Det är såhär det ska vara som det är nu!!! Din egen blogg. Tack för det!

 114. Av någon anledning ryser jag. Oklart varför. Men det är av välbehag helt klart. Har följt dig i många, många år och jag kände faktiskt lite grann att det var som att komma hem när jag surfade in på underbaraclaras.se. Jag ser fram emot att följa dig i många år till.

 115. Du är en stor förebild. När jag behöver bli lite peppad går jag in på din blogg och låter mig inspireras. Hemsidan/bloggen har verkligen blivit superfin sedan du kom tillbaka efter Amelia!

 116. Grattis till nystarten! Har följt dig i många år och du är toppen och så mysiga bilder. Du kom in i mitt liv när jag träffa min älskling, han är från Norrland och jag från Skåne. Min tanke var att ta reda på hur kvinnor var och vad dom tänkte i Norr, så jag inte skulle göra bort mig när jag hälsa på honom ha ha. Så 9 år senare är både älsklingen och du kvar i mitt liv. Tack! och jag kommer följa dig vidare på dina äventyr.Kram