En Underbar Pod med Clara och Erica

pressbildpod2 en underbar podd underbaraclara erica

Rösta på En Underbar Pod – nominerad till Svenska Podcastpriset!

Något jag länge velat göra är att starta en podd. Varför jag tvekat är för att jag inte velat göra ytterligare en pratpodd –  det finns det ju redan så många utav! Ifall jag ska podda vill jag skruva konceptet litegrann och hitta ett eget uttryck. Och tillsammans med vem skulle kunna jag kunna göra det bättre – än med min vän Erica?

Erica är en fantastisk och rutinerad radioproducent och programledare. Hon har jobbat med alltifrån Studio Ett till Sommarpratarna, Husmorsskolan och Morbror Mathias mat i P1 och en rad olika P4-program. Nu har vi bestämt oss för att göra radio tillsammans. Idag är det världspremiär för En Underbar Pod med Clara och Erica. En lekfull podcast som bygger på att lyssnaren får hänga med när vi bakar, bygger och fixar olika saker. Men det är också ett samtalsprogram om liv, kärlek, utmattning och saker vi stör oss på. 

rpoddlogga en underbar podd underbaraclara erica

I första avsnittet tvingas jag förklara varför jag attackerat Ernst Kirchsteiger och bekänna vilka synder som vilar i mina tätt förslutna hinkar i källaren. Erica leker gasell för att bota utmattning och så bakar vi drottningpaj för att fira en kunglig premiär.

Podden utkommer varje tisdag och jag hoppas ni ska tycka om den!

Ps, lyssna gärna på podcasten i acastappen – där bjuder vi på bilder, recept och annat smått och gott. Musiken i programmet är gjord av Olov Antonsson och mer av honom kan ni förstås höra på Spotify.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

47 kommentarer på “En Underbar Pod med Clara och Erica”

 1. ÅH, vad underbart Clara! Ser så fram emot att lyssna på podden under hösten! Hade själv en podd med en vän ett tag och det var fantastiskt. Önskar jag kunde ha allt det här som jobb, som du har! Men än så länge så får jag ägna mig åt youtubekanalen på kvällar och helger. 🙂

 2. Åh va roligt!! Jag har hoppats att du skulle göra pod, och älskar Husmorsskolan med dig och Erica. Detta blir bra!

 3. Hej! Kul med ny podd! Ett tips är dock att döpa era program med en siffra först. Om man laddat ner många program på rad så är det lättare att se vilket som kom först. I appen jag lyssnar är det inte så lätt att se i nedladdatmappen när vilket program är producerat så det är en hjälp med siffror att hålla ordning.

 4. men jag undrar om du verkligen sett ernst denna säsong, fortfarande? även efter din förklaring i podden om varför du “hoppade” på honom i din krönika… så himla mycket vitt är det ju ärligt talat inte? och plastfärg, jag känner faktiskt inte igen mig.

  1. Jodå, jag ser troget på Ernst =) I senaste säsongen målade han köket i en vacker färg men använde tråkigt nog plastfärg.

   1. Faktum är att jag (som arbetar inom kultur-/byggnadsvården) varit och smygtittat på Ernst senaste projekt, och jo! Det är massor av plastfärg, “Kalkfärgen” som är målad på putsen på verandan kritar inte som Ernst i programmet påstod i programmet och har levererats av colorama…deras kalkfärg är förstärkt med en ansenlig mängd latex (kan inte siffrorna utantill men det är ett under att den får kallas kalkfärg…) All annan utomhusfärg är också plast! (inne har jag inte varit) Men vi ska inte glömma att Ernst inte är byggnadsvårdare utan att han gör TV, det är fusk och det ska gå fort och se bra ut i TV. Jag tycker faktiskt att det är märkligare att DU CLARA, som själv är sponsrad av BECKERS och målar ditt hönshus med plastfärg kommer med den åsikten. Missförstå mig inte, jag följer både dig och Ernst och menar inget illa men jag tar er med en nypa salt. Jag vet att ni inte kan vara experter på allt, och självklart kan jag mer än ni gör om det jag gör på arbetet varje dag. Men man ska nog vara försiktiga med vilka “sanningar man levererar”, Ni har båda en stor publik och ett stor ansvar!

 5. tack för en bra och underhållande podd, har längtat efter något nytt med er efter jag hört husmorsskolan, flera gånger om faktiskt, bara för att jag tycker det är sååå mysigt program att lyssna på 🙂

 6. Härligt och underbart ;0)
  Det blir så bra när du har med Erika som gör allt väldigt proffsigt ljudmässigt till skillnad från andra poddar. Och Erika har det bra som har med dig som får allt att bli mer levande än vanlig uppstyrd public service radio ;0) Precis som du sa i din vlogg, att två tillsammas gör något såå mycket bättre än varförsig.

  Appropå Ernst, så blev i alla fall jag stolt att du stod med som orsak i en artikel om att framtiden är osäker för hur de ska göra sommar med ernst framöver. Älskar hans program men du framförde bra tankar och kritik mot produktionen som behövdes!

  Så pepp pepp! Ser fram emot nästa tisdag!

 7. Jag har avföljt så många poddar sen jag fick barn eftersom tiden inte är densamma och jag har insett att många bara snackar strunt eller om saker som egentligen inte intresserar mig. Lyssnade på ert första avsnitt i morse och började prenumerera direkt. Det här är verkligen min melodi!

 8. Äntligen!!! Som jag har längtat efter detta sedan Husmorsskolan i P1! Grymt!! Kramar Josefine

 9. alltså, ÄNTLIGEN! jag gillade det! fast det kändes som du var ganska irriterad på riktigt, men det gör ju inget iof 🙂 Love it! Har lagt in den som favorit och längtar redan till nästa tisdag!

 10. Hurra, vilket roligt steg Clara! Och så himla proffsigt genomfört dessutom. Det slog mig när jag lyssnade att det inte kändes som “podd” utan mer som – radio! Sådär som jag fick lära mig på radiojournalistutbildningen att det är när det är som allra bäst: att lyssnaren får följa med i miljöer och ljud och världar. Himla snyggt gjort av er.

  Du och Erika har en så fin och skön dynamik mellan er också. Jag har laddat hem appen och kommer garanterat att lyssna mera. 🙂

 11. Jag har redan kommenterat en gång idag, men nu har jag lyssnat och måste in igen! Så himla bra! Älskar humorn och allvaret och att ni båda blir lite sura och säger det 😀 Höll på att börja hoppsa av glädja framför ca 200 andra tågpendlare.

 12. Blev så nyfiken när jag såg denna som ETTA i poddappen, gud vad roligt! ska lyssna imorgon tror jag minsann 🙂 spännande att höra hur du låter ju! 😉

 13. Åh vad roligt att få höra er nystartade podd. Kändes som att man var med er i Blåbärsskogen/satt hemma hos er på en kökssoffa och pratade med gamla goda vänner. Hoppas ni fortsätter på precis samma sätt 🙂

 14. Clara du är bäst! Härligt att se att du är tillbaka på egen plattform. Har följt dig mer eller mindre frekvent sen 2009. Du och Blondinbella är de två bloggar jag började läsa då, som allra först, och det är samma två som jag fortfarande läser nu. Perfekt med två olika så man får sin beskärda del av två världar, samtidigt lika, två starka kvinnliga egenföretagare och mödrar. Kram bästa Clara!! Jag fortsätter följa dig! <3

 15. Jätteintressant podd! Men stör mig lite att ni har era röster i höger vardera vänster eftersom det blir lite konstigt när man lyssnar med hörlurar.

 16. Underbart att du har skapat en pod. Jag älskade husmorsskolan och ditt sommar prat är bäst! Jag ser framåt att lyssna på den här poden. Komihåg att inte ha för mycket att stå i för vår skull, det viktigaste är att du mår bra och återhämtar dig efter depritionen. Du är underbar Clara!

 17. Jag stängde tyvärr av efter ett tag och inser att jag hellre läser dig än lyssnar. Tror mig veta varför: det går så fort! Uj, uj, det blixtrar om det (för mig) när du pratar och då blir jag liksom ofrivilligt “stressad”. Det blir jag ju aldrig när jag läser dig, dina inlägg skapar snarare ett lugn ihop med bilderna, även om du i texten kan vara arg på något.
  Jag kanske vänjer mig men ett tips är att sakta ner, om du kan.
  Sedan ett konkret tips, och jag vet att radio är svårt: försök skala bort antalet “ööööh” när du inleder ett prat, det blir många ööh under en podd, som kan störa det ni vill få fram.
  Observera att jag inte är någon besserwisser eller hatare, uppskattar det du gör så mycket annars. Jag ska ge podden en ny chans senare och stort lycka till med detta!

 18. Alltså! GÖTT att höra dig så avslappnad och rolig! Ni är ett bra team! Bra jobbat! (har läst dig i tio år – idag var första gången jag kommenterade. haha)

 19. Jättekul och mysigt att lyssna på er! Älskar hur du fnissar och liksom smackar med tungan när du tycker något är kul. <3 Påminner om min f.d. svägerska som jag tycker så mycket om.

 20. Är det bara för mig det inte funkar? 🙁 Varken på iPad eller Windowsdator, varken när jag trycker på play här eller på acasts hemsida. Det bara står och laddar.

 21. Tjena tjejer!!
  Kul att lyssna på Er o eftersom Erica fick beröm i någon av sista avsnitten så måste jag ge dig Clara beröm för dina utmärkta åsikter om köttätandet /vegetarianer!!! Tänk vilken lycka att få äta Fd Lyckliga grisar !!!! Heja ni / Kristina