• Inlägget är ett annonssamarbete med Arvid Nordquist •

Veckans tävling – ekologiskt kaffe

arvid nordquist kaffe tävling

Den här veckan har du möjlighet att vinna fantastiskt gott kaffe från Arvid Nordquist.
Det här är ett ekologiskt kaffe gjort av arabicabönor som jag gärna själv gärna dricker för att kicka igång morgonen och sen brygger jag nytt igen på eftermiddagen. Kaffe som både är ekologiskt och fair trade lämnar den bästa eftersmaken! Du kan nu vinna en årskonsumtion av ekologiskt kaffe!

För att tävla svara på de här två frågorna och skriv ditt svar i en kommentar:
1. Vad heter Arvid Nordquists serie med ekologiskt kaffe?
2. Motivera varför du väljer att dricka ekologiskt kaffe?

Tävlingen pågår till den 20/9. Arvid Nordquist utser vinnaren och beslutet kan ej överklagas. Ev vinstskatt betalas av vinnaren. 

Tävlingen är nu avslutad och Arvid Nordquist har utsett bloggläsaren Viktoria till vinnare – grattis Viktoria!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

154 kommentarer på “Veckans tävling – ekologiskt kaffe”

 1. 1. Selection
  2. För att det är bättre för människorna som arbetar med kaffet, för miljön och för mig. Gott kaffe på många sätt.

 2. 1. Selection
  2. För att kaffeplantagen annars är så utsatta för bekämpningsmedel som skadar både miljö och människor. Jag har råd att lägga några kronor extra för att få kaffe som är ekologiskt och fairtrade, då är det självklart att göra det. Brukar oftast köpa arvid nordquist reko som är supergott. Nu är jag föräldraledig och hemma med tre barn under tre år och då går det åt mycket kaffe!

 3. 1. Selektion
  2. Med omtanke för människorna som arbetar med kaffeproduktionen, vår planets framtid och för min egen skull. Kaffet smakar bättre när jag vet att det är ekologiskt och producerat under rättvisa förhållanden.

 4. 1. Selection.

  2. För att det känns som ett enkelt sätt att göra skillnad i vardagen, för de som jobbar i produktionen, miljön och framtida generationer. Nu ammar jag en liten bebis också och vill för hennes skull att det kaffe jag dricker ska vara så fritt från otrevligheter som det bara går.

 5. 1. Selection
  2.Självklart väljer jag det godaste kaffet som även är snällare mot miljön & människorna som arbetar med att odla bönorna.

 6. 1. Selection.
  2. Jag dricker ekologiskt kaffe därför att det inte har använts något konstgödsel och innebär att vi får en minskad miljöpåverkan.

 7. 1. Selection
  2. Det finns inget annat alternativ för mig och det är så fint att det inte bara är jag som mår bättre när jag dricker kaffe som är reko och eko.

 8. 1. Selection.
  2. Jag skulle gärna vilja handla mer ekologiskt och närodlat än jag i nuläget gör om min ekonomi tillät. Jag har valt att endast köpa ekologiskt kaffe och bananer samt helt uteslutit kött om jag inte kan köpa svenskt till ett bra pris. Det är mitt bidrag till att minska min påverkan här på jorden och att bidra till både människor och djurs lika rättigheter ?

 9. 1. Deras ekologiska serie heter Selection.
  2. Varför jag dricker ekokaffe? Enkelt: För att slippa förgifta miljön och människorna som arbetar på kaffeplantagen.

 10. 1. Serien heter Selection.
  2. Jag dricker inte kaffe. Men min man hinkar nog i sig säkert tio koppar kaffe om dagen och inte är det ekologiskt så vitt jag vet.. Så jag skulle gärna vinna denna tävling för att han skulle bli så otroligt glad och jag skulle tycka det kändes bättre om det han drack vore ekologisk! Och på ett år lär han ju ha fått in vanan och därmed aldrig återgå till oekologiskt! ?

 11. 1. Selection!
  2. Min morgonkaffe är dagens bästa stund och jag skulle inte för allt i världen förstöra den med samvetskval över kaffe från en smutsig industri.
  Som student är man verkligen i behov av 1. kopiösa mängder kaffe och 2. mer pengar på kontot så därför skulle det vara underbart att vinna!

 12. 1. Selection
  2. För mig är det självklart att välja ekologiskt kaffe. För min egen skull, för de som jobbar på plantagernas skull, och för miljöns skull.

 13. 1. Selection
  2. Det är min plikt att tänka miljö och arbetare på plantagen och samtidigt visa och lära mina, barnbarn genom handlingar och ord hur man bidrar och varför. Kunskap är livets källa.

 14. 1 – Selection
  2 – För att det gör en skillnad, inte bara för miljön, utan även för de människor som odlar kaffebönorna. Det känns bra i både hjärta och själ att kunna hjälpa till att göra den skillnaden bara genom valet av kaffe !

 15. 1, Selektion
  2, Har druckit ekologiskt kaffe så länge det har funnits. Så mycket godare när jag vet att det har odlats utan en massa gifter. Bra för både odlare och vår miljö.

 16. Tjohooo vilken generös tävling, 1 årsförbrukning med kaffe!
  1. Selection
  2. Ekologiskt är bäst: kortsiktigt får vi det godaste kaffet precis nu men framförallt ger det oss långsiktigt en betydligt bättre eftersmak!

 17. 1. Selection,

  2. För att jag känner att om vi inte tar chansen att värna om våran jord nu, kommer allt bra vi har försvinna snabbare än vad vi tror. Om jag väljer ett bättre alternativ finns även hopp att fler tänker som jag.
  Sen vill jag även att dom som arbetar med kaffet ska få det bättre arbetsförhållanden, många bäckar små. Tillsammans får vi världen att må lite bättre,

 18. 1. Selection

  2. För den som odlar kaffet, för den biologiska mångfalden, för alla som bor där man odlar kaffet, för mig och för vårt jordklot. Ett självklart val! Det finns inga skäl till att inte dricka ekologiskt kaffe!

 19. Solid. Jag är en stor kaffedrickare och är passionerad över vår miljö vilket inte alltid går hand i hand. Därför vill jag göra det jag kan genom att göra små förändringar i vardagen, till exempel kaffe jag dricker. Om alla gemene man sätter krav på företagen kan vi påverka vad som produceras! Tack för en bra och inspirerande blogg!

 20. 1. Selection
  2. Jag väljer ekologiskt kaffe för att rättfärdiga mitt kaffedrickande (som varken är närodlat eller bra för miljön, oavsett ekologiska alternativ – bättre, men fortfarande inte bra) – för då väljer jag ju i alla fall det bästa jag kan. Alternativet att inte dricka kaffe alls är ju liksom inte ett alternativ på riktigt 😉

 21. 1. Selection
  2. Just kaffe är en av de viktigaste produkterna att byta till eko, med tanke på arbetare och miljö. Jag som är en kaffedrickare av rang tycker valet är enkelt; några kronor extra har jag råd med för kaffe som är både ekologiskt och fairtrade! Gott kaffe kan rädda nästan vilken dålig dag som helst!

 22. 1. Selection
  2. Jag dricker inte själv men skulle gärna ge ett år av ekokaffe till min kaffedrickande pojkvän, för att eko är det det enda rätta! <3

 23. 1. Selection
  2. Ekologiskt kaffe smakar gott och ekologiskt kaffe gör gott, för mig som kaffedrickare och för människorna som producerar kaffet.

 24. 1. Selection.
  2. För att det är en självklarhet. En av de enklaste sakerna jag kan göra för miljön och människorna är att välja ekologiskt. Plus att kaffe är livet!
  Kram

 25. 1. Selection
  2. För mig är det en självklarhet att välja ekologiskt och fairtradekaffe eftersom jag vet att alternativet är skadligt och påfrestande för miljön samt farligt för de som arbetar på kaffeplantagen.

 26. 1) Selection
  2) Av många anledningar. Det är bättre för naturen, djuren, människan och mig själv. Som många andra är kaffe något jag konsumerar varje dag, och det är en självklarhet att jag i min vardag vill välja rätt och riktigt. Plus att det smakar SÅ gott!

 27. Hej!
  1. Selection
  2. Kaffe ska vara gott
  För både kropp och själ
  Arvids brygd på kopp
  Vill hela jordens väl
  Klart jag vill va hon
  Som puttrar ‘gång sin dag
  Med allra bästa don
  Hoppas vinnaren blir jag!

 28. 1. Selection
  2. I absolut möjligaste mån väljer jag ekologiskt. Det är ett självklart val så länge plånboken tillåter. Jag önskar det vore tvärtom; att allt vore ekologiskt och man kunde välja billigare ibland istället. Hoppas det kommer se ut så i framtiden. Fair trade är något som får mig att välja den produkten framför nån annan likvärdig. Man gör vad man kan helt enkelt för att måna om vår värld. Små steg.

 29. 1. Selection
  2. För att jag vill göra det jag kan för att vår planet och vi människor ska kunna leva friska så länge som möjligt.

 30. 1. Selection
  2. Jag har sedan jag tid studenten ägnat större delen av min tid med att jobba som barista och jag vet vilken otrolig skillnad det gör när jag räcker fram en latte som är 100% eko jämfört med när jag inte gör det! Det är ju ingen som inte blir glad över kaffe som är med och hjälper till att vi kan hänga på den här planeten lite längre!

 31. 1. Selection
  2. Enkelt val som jag är förvånad över at inte fler gör. Många gånger väljer jag ekologiskt för egen/familjens del, för att inte få i mig otrevliga ämnen men just när det gäller kaffe är det mer för odlarnas skull. Det är galet hut mycket bekämpningsmedel som används på en odling och det påverkar både arbetarna och andra då det rinner ner i grundvattnet osv osv. Kan hålla på i flera rader men nu är det punkt.

 32. 1. Selection
  2. En vän upplyste mig om att kaffe är en av de viktigaste varorna att handla ekologiskt för att människorna som arbetar med de “vanliga” odlingarna utsätts för extremt mycket farliga bekämpningsmedel. Sen dess har jag valt att alltid köpa den ekologiska kaffe-varianten oavsett hur bra erbjudandet är på det kaffe som inte är ekologiskt.

 33. 1. Selection!
  2. Jag köper alltid Arvid Nordquists kaffe då jag älskar smaken och att det både är ekologiskt och fair trade. Det vore en dröm att få vinna en årskonsumtion av detta kaffe!

  1. Många kan inte välja men jag kan. Jag väljer ekologiskt kaffe och hoppas att en liten handling gör stor skillnad.

 34. 1. Selektion
  2. För att alla kan göra något! När klimatpåverkan kan kännas övermäktig och omöjlig att komma tillrätta med är det skönt att det finns dessa enkla, självklara val att göra, att välja eko-kaffe. Det ställer inte allt till rätta, men med många små förändringar kan vi alla åstadkomma nåt stort. Jag väljer att göra det för min familj och tre barn, gör alla dessa små enkla val blir vi helt plötsligt en väldigt stor familj som jobbar för varandra!

 35. 1.selection
  2. För att jag genom att lägga några kronor mer på ekologiskt kaffe, bidrar till att de som arbetar med att odla kaffet och deras familjer, inte ska behöva utsättas för de gifter som sprids annars. Ett lätt val.

 36. 1. Selection
  2. Jag arbetar skift och den största njutningen är en ledig förmiddag där jag startar dagen med en långsam kopp kaffe. Att arbetarna som skördat kaffebönorna får må bra och ha hälsan de dagar de har ledigt är viktigast för mig när jag väljer kaffe.

 37. Å vilken dröm för en 28årig sjukpensionär! 😀

  1. Selection.

  2. Jag köper all mat ekologisk, men är extra noga med kaffet.
  För att slippa få i mig gifter, som är hormonstörande bland annat.
  För att de som arbetar med kaffet, på fälten inte ska behöva exponeras för olika slags gifter (och då är även fairtrade bra, då arbetarna får bra arbetsförhållanden och löner).
  För att lämna så lite avtryck som möjligt på vår vackra jord.

  Bonus med Arvid Nordqvist kaffe är att de ekologiska förpackningarna är SÅ snygga! De kan lätt få stå framme på bänken och göra än glad 😀

 38. 1. Selection
  2. Det är en självklarhet för mig att dricka ekologiskt kaffe. Det handlar om många bäckar små – alla måste bidra för att bevara vår planet. Kaffe är fantastiskt och ekologiskt sådant ger en bra smak och särskilt eftersmak. Eftersmaken är ett gott samvete av en god handling. Vi måste börja handla NU och inte sen för vår planet och efterkommandes skull.

 39. Kul! Och gott!

  1) Selection
  2) Jag dricker förstås ekologiskt kaffe delvis för att inte vara med och bidra till att belasta miljön med giftiga besprutningsmedel. Men den främsta anledningen är att de människor som arbetar i kaffeplantagen inte ska behöva arbeta i en miljö som är direkt skadlig för dem. Att köpa billigt kaffe som någon annan har fått betala med sin hälsa för känns helt enkelt inte ok.

 40. 1. Selection
  2. Jag vill vara snäll. Snäll mot de som jobbar på plantagen. Snäll mot jorden. Snäll mot min kropp. Simple as that!

 41. 1. Selecetion
  2. Jag har endast druckit ekologiskt kaffe under flera år och är stolt över att ha lyckats införa vanan även i fikarummet på min arbetsplats. Ekologiskt är det självklara valet, då kaffeplantan är en av världen mest besprutade grödor, vilket påverkar miljö och djurliv, de som arbetar på plantagen och i sista hand även alla oss som älskar och inte klarar oss utan kaffe 😉 Därför är ekologiskt det enda rätta.

 42. 1. Selection heter Arvid Nordqvists serie med ekologiskt kaffe.
  2. Att dricka ekologiskt kaffe är ett sätt för mig att ta hand om vår jord. Det är en livstil.

 43. Eko är reko! Vill att mitt val av kaffe ska göra skillnad. Genom att välja Arvid Nordquist kaffe klimatkompenseras de utsläpp som produktionen av min kaffekonsumtion medför. Vid framställning av ekologiskt kaffe används inte konstgödsel vilket leder till att de som jobbar med framställningen mår bättre och det är mycket viktigt för mig – då smakar kaffet mycket godare med den vetskapen.

 44. Hej!
  För det första, “Selection”.
  För det andra, så är det en himla bra fråga! Det har blivit en sådan självklarhet att jag slutat reflektera över valet. Kaffe var nog den första produkten jag slutade handla om det ej fanns ett Eco-alternativ och även gärna Fair Trade. Första steget till den medvetna konsumenten jag är idag! Självinsikt 🙂 Det började iaf när jag utbildade mig till barista och en tjej från just Arvid Nordquist var där och föreläste om kaffe, förhållandena på många plantager, etc etc. Det satt så himla djupa spår i mig, kommer ihåg hur jag åkte hem och riktigt lusläste allt jag kunde hitta om ämnet. Sedan dess har det varit en självklarhet, bra för miljön, plantagearbetaren, för mig och mina smaklökar!

 45. Rätt svar;
  1) Selection
  Motivering;
  För mig är ekologiskt är ett fullständigt självklart val då det är det bästa både för min kropp, vår miljö och människorna som arbetar med att ta odla kaffebönorna som sedan blir min bästa start på dagen. Gör gott-må gott, helt enkelt!

 46. Hej!
  1. Selection är namnet på Arvid Nordquists eko-serie.
  2. Jag handlar så mycket eko som möjligt, men det begränsas ju ibland av ekonomi och tillgång. När det gäller kaffe som jag älskar passionerat, men inte är nödvändigt för att hålla mig vid liv har jag bestämt mig för att ingen och inget ska lida för att jag vill dricka en kopp gott. Därför dricker jag ekologiskt fairtrade-kaffe, eller ingenting! Arvid Nordquist är en absolut favorit eftersom kaffet både är underbart gott och uppfyller mina moraliska principer.

  Tack och grattis till den nya bloggen! Den ser fantastisk ut! Så glad för dig, Clara att du har hittat glädje igen efter din utmattningsdepression. Jag vet precis hur det är. Kärlek!

 47. 1. Selection
  2. Egentligen skulle jag bara vilja svara “Varför inte?!”. För mig är det ett så självklart val att jag aldrig riktigt reflekterar över det. Jag ger kaffeodlarna en bättre arbetssituation, miljön mår bättre samtidigt som jag inte lagrar massor av onödiga gifter i kroppen. Ekologiskt är alltid det självklara valet, även när det kommer till livselixiret kaffe.

 48. 1. Selection
  2. Jag väljer att dricka ekologiskt kaffe för att jag tycker att just kaffet är något av det viktigaste att köpa ekologiskt. Främst för att det är något som jag själv dricker flera gånger dagligen. Sen är det ju viktigt att känna till de giftiga bekämpningsmedel som använda på ickeekologiska odlingar och leder till att både människor, djur & natur skadas eller till och med kan dö.

 49. 1. Selection
  2. Därför att det är det enda rimliga: Kaffe är en av de varor som besprutas mest vilket innebär stor påfrestning på miljön och stora risker för människorna som arbetar på kaffeodlingarna. (Dessutom tycker jag att Arvid Nordquist reko smakar bäst på marknaden.)

 50. Selection.
  Brukar inte köpa ekologiskt kaffe. Kanske det beror på priset.
  Vore skoj att smaka. Är ju bättre för de som jobbar och miljön.
  Brukar för de mesta köpa ekologiskt och närproducerat men icke
  kaffe. Hoppas på tur.

 51. Kaffet heter Selection och jag dricker gärna ekologiskt kaffe för att ge både mig och moder jord de bästa förutsättningar för att få ett långt, friskt och hållbart liv. Att selection även är märkt med fairtrade är ytterligare en anledning att välja det märket så att även de som arbetar på kaffeplantagen kan få ett långt och hållbart liv. Mera eco och fairtrade åt folket!
  Kram Helén

 52. 1. Selection
  2. Om man ska köpa ekologisk och bara kan köpa två livsmedel, så är kaffe och bananer det allra viktigaste. Och det är för att man värnar om sina medmänniskor så de slipper alla miljögifter, när de fixar den bästa stunden på dagen för mej, kaffekoppen efter en arbetsdag.

 53. 1. Selection
  2. För att det är en av de viktigaste varorna att välja ekologiskt. Som student har jag inte möjlighet att handla allt ekologiskt och jag har då valt vissa varor som SKA vara ekologiska, kaffe är en av dem och Arvids kaffe är dessutom himla gott!

 54. -selection
  -för att värna om planeten, för framtiden, för att minska användadet av bekämpningsmedel & för att det är godare. 🙂

 55. 1. Selection
  2. För att det är gott, bättre för de som arbetar med kaffet, bättre för jorden och framtiden och bättre för mig idag. Ett enkelt sätt att göra något bra.

 56. 1.Selection
  2.För att kaffe smakar godare när man vet att hänsyn har tagits till djur och natur.

 57. 1.Selection
  2. För att barnen till de som arbetar på kaffeplantagen ska få rent vatten att dricka. Så att vattenförsörjning blir tillgodosedd för människorna före att vattnet används till att bevattna kaffet.

 58. 1. Selektion
  2. Vi försöker göra så bra val ur hållbarhetsperspektiv vi har möjlighet till här hemma, beroende på utbud och ekonomi. När det gäller mat försöker vi alltid välja ekologiskt. Det finns vissa varor vi aldrig kompromissar med, tex bananer, choklad och kaffe, där handlar vi enbart om det är ekologiskt OCH rättvisemärkt, för miljön, vår hälsa och för arbetarnas liv och hälsa, de som ser till att vi faktiskt kan äta/dricka de goda
  sakerna! Sedan ett par år köper vi Arvid Nordqvists kaffe, oftast Eco, supergott och ett alternativ som är både eko och reko. Det gillar vi!

 59. 1.Selection
  2. För att minska påverkan på miljön samt med hänsyn till de människor som arbetar vid odlingarna.

 60. 1. Slection
  2. Om man tänker på hur mycket kaffe som förbrukas varje dag i världen så är det inte svårt att räkna ut hur fruktansvärt viktigt det är att förbruka det på ett så hållbart sätt som möjligt – för både kaffeodlarna, och för kaffeälskarna, därför väljer jag ekologiskt!

 61. Hej! Hur stor är årskonsumtionen? Tävlingen som Blondinbella lade upp från Arvid Nordquist visade sig bara innehålla 10 påsar, vilket är en 10-veckorskonsumtion i vårt hushåll : )

 62. 1) Selection
  2) Jag älskar kaffe! Jag älskar det på morgonen, jag älskar det på kvällen. Jag älskar det när jag ser fram emot en stund för mig själv och jag älskar det när jag umgås med vänner. Jag älskar det när jag är ledsen och behöver muntra upp mig och jag älskar det när jag är glad och vill fira. En kopp kaffe gör alltid livet bättre. Men hur nödvändigt jag än tycker att det är med kaffe så är det med världsmått mätt en lyx. På många sätt är mycket av det jag har i mitt svenska priviligierade liv att räkna som lyx. Och lyx får oftast betalas av någon annan som inte har det så lyxigt. Därför vill jag dricka kaffe som är lyx både för mig, för den som odlar det och för naturen. Så kan vi alla förändra världen en kopp (eller vem försöker jag lura, minst två eller tre koppar blir det ju) åt gången!

 63. 1. Selection
  2. Jag försöker välja ekologiskt eftersom jag hoppas att även den lilla handlingen gör skillnad i det större perspektivet.

 64. 1. Selection
  2. Att köpa ekologiskt kaffe är en så enkel sak att göra för mig, men betyder mycket i ett vidare perspektiv både för miljön och för alla människorna som finns i produktionskedjan.

 65. Den ekologiska serien heter selection. Har sedan början av sommaren gått över till Arvid Nordquist då vi serverade det på mitt jobb. Har sedan länge valt att köpa ekologiskt kaffe då jag tycker att det är superviktigt att vi lämnar så lite spår av kemikalier och liknande efter oss. Även inom oss såklart. Ett stort plus är att även kunna välja mellan flera sorter ekologiskt och rättvisemärkt. I somras var det inte bara jag som föll för det goda kaffet på jobbet utan även våra kunder som alltid kom tillbaka för mer. Ett stort plus var även att mjölken var färsk och inte i pulverform.

 66. 1. Selection
  2. Kaffe är en av världens mest besprutade gröda och enligt Naturskyddsföreningen dricker vi i Sverige uppemot 1000 koppar kaffe per person och år. Kaffebönor som inte odlas ekologiskt besprutas hårt och det påverkar de som arbetar med att odla kaffebönorna, fiskar, fåglar, bin på ett negativt sätt. Jag vill inte vara delaktig i detta så därför väljer jag ekologiskt. Om man kan välja, varför inte göra det?!

 67. 1. Selection

  2. Som konsumenter har vi all tänkbar makt över produktionen och därmed också över villkoren i världen. Jag vill använda min makt. Jag vill vara bättre än det där giriga, kortsiktliga.

 68. 1. Selection (Eko – Reko)
  2. Jag dricker ekologiskt och fairtrade-kaffe för att allt annat känns orimligt!
  Vi får alla ta ansvar för miljö, våra kroppar och arbetssituationen för kaffearbetare. Det kan man verkligen kalla finkaffe.

 69. 1. Selection
  2. Därför att det är ett enkelt sätt att i vardagen visa omtanke om människor och miljö. Och för att det är gott förstås!

 70. 1. Selection
  2. Ekologiskt kaffe är det självklara valet. Det som behöver motiveras är varför man dricker kaffe som är skadligt för miljön och skadligt för en själv.

 71. 1. Selection
  2. Vi köper så mycket ekologiskt vi kan här hemma av det vi inte kan odla själva – vilket är en hel del eftersom vi bor inne i ett litet samhälle och odlingsmöjligheterna är begränsade. Vi har ännu inga barn att motivera våra ekologiska val med, men lika viktigt för andra människor, djur och kommande generationer tycker vi att det är. Jag dricker själv inte kaffe men vi har ofta folk över och det vore roligt att få dem att inse att ekologiskt inte behöver vara så jäkla avancerat/dyrt eller svåråtkomligt som många verkar tro! Och det vore så roligt att få överraska min sambo med en årskonsumtion av kaffe – speciellt eftersom jag precis (idag faktiskt fick jag hem den) en ny kaffemaskin som han önskat sig så länge! 🙂 Håller tummarna!

 72. 1. Selectionserien
  2. Jag dricker ekologisk kaffe och enbart ekologisk kaffe eftersom det matchar min personlighet, mina värderingar och vad hela mitt väsen står för: Ett hållbart samhälle.

 73. 1.selection
  2. Det är gött att dricka kaffe, helst morgon, middag, kväll. Vi som dricker nästan mest kaffe i hela världen borde välja selection för att ge tillbaka till människorna som arbetar för att vi ska få dricka kaffe i vårt nordliga land. Det är inte en rättighet, men är en självklarhet att vara selectiondrickare. Då kan en dricka med gott samvete närhelst en behagar.

 74. 1. Selection
  2. Kaffe är något jag dricker varje dag minst två gånger. Om man konsumerar något så pass ofta är det viktigt att det är snällt mot både miljön det odlas i, människorna som odlar det och mot mig som dricker det. Plus att det här kaffet är det enda kaffet jag köper och det blir alltid gott i kaffepressen!

 75. 1. Selection
  2. Efter att ha besökt en kaffeodling i Ecuador dricker jag aldrig ” vanligt” kaffe igen! Sedan jag kom hem från den resan har jag faktiskt aldrig handlat annat kaffe än Arvid Nordquists “Reko” kaffe. Det är gott för både människa och miljö! Har man med egna ögon sett (och provat på) slitet det innebär att vara kaffeböneodlare kan man inte göra annat än att byta sort! En tia för oss är så mycket mer värt för en mer rättvis situation för bönderna! Dricker så mkt mer kaffe nu när jag har två småttisar som håller mig vaken hela nätterna (och dagarna, varför sover de ALDRIG samtidigt för!?) så mitt samvete hade inte heller hållt för o-ekologiskt kaffe.
  Ps. hur sjukt är det inte att man tycker att eco-kaffe är speciellt? Borde ju vara det som är det standard i hyllan!

 76. 1. Selection
  2. Det minsta jag kan göra för mig själv, miljön och de som odlar kaffe är att köpa eko!
  3. A.Ns kaffe är ju förövrigt det absolut godaste också 🙂 🙂

 77. 1. Serien heter Selection!

  2. Jag köper ekologiskt kaffe för att göra skillnad för vår miljö och för människor, framförallt för kvinnor som arbetar med kaffeodling och för att deras barn ska få ärva en bättre miljö!
  Det är bra att få in åtminstone en vana att handla ekologiskt och då är kaffe ett utmärkt val!

 78. 1. Selection.
  2. Först och främst för att slippa den bittra eftersmaken av förtryck, både för människorna som arbetar på kaffeodlingar och för miljön. Sedan anser jag att kaffe är en lyxprodukt och inget jag måste konsumera, om jag vill konsumera det är det alltså ett val och då får jag prioritera så att jag har råd att ha det ekologiskt trots att min plånbok inte är den största.

 79. 1. Selection
  2. Kaffet produceras i fjärran land från mig och det känns som en verklighet för långt bort för mig att kunna ‘ta’ på. Trots allt så är det skönt att veta att långt där borta så går det korrekt och rättvist till. Mycket i världen kan jag inte påverka men mitt kaffe, minsann, det kan jag välja eco.

 80. 1. Selection
  2. I omsorg om planeten jorden och dess människor. Vi ska inte tillföra den mer gifter.

 81. 1. Selection
  2. Främst med tanke på kaffeproducenterna som med ekologisk produktion inte får i sig skadliga bekämpningsmedel när de arbetar. Men också för att naturen och jag själv mår bättre av ekologiskt kaffe.

 82. 1) Selectionserien.
  2) Kaffe är vardagens heliga dryck. Det skänker en stunds eftertanke, ger inspiration och inbjuder till kärleksfulla samtal. Magin ligger i att det goda i Min vardag inte skadar andra människor. Därför är ekologiskt Och Fair Trade en självklarhet för mig. Kärlek till andra. Kärlen till mig.

  1. Jag vill formulera mig ännu lite bättre i min motivering. Här kommer samma text med kort tillägg….:

   “Kaffe är vardagens heliga dryck. Det skänker en stunds eftertanke, ger inspiration och inbjuder till kärleksfulla samtal. Magin ligger i att det goda i Min vardag varken skadar andra människor, eller vår jord. Därför är ekologiskt Och Fair Trade en självklarhet för mig. Kärlek till andra. Kärlek till jorden. Kärlen till mig.”

   Älskar Arvid Nordquists! Heja

 83. 1. Selection

  2. Jag väljer ekologiskt och fairtrademärkt kaffe för att det är det bästa för både miljö och människor. Det skulle vara tråkigt att förstöra den goa kaffestunder med att dricka något annat. Sen att Arvid Nordqvist “Eco” råkar vara det godaste bryggkaffet är bara en bonus!!

 84. 1. Selection
  2. Tänker tillbaka på min mormor och morfars förmiddagskaffe. Så otroligt mysigt! Kanske därför jag nu ser kaffestunden som en av de bästa stunderna på dagen. Så även om ekonomin tryter så slarvar jag inte med kaffet. Bara det bästa är gott nog för miljön, andra och mig.

 85. 1. Selection
  2. Denna underbart goda böna får en juste uppväxt på plantagen. Denna sköna böna smakar ännu mer himmelskt utan starka bekämpningsmedel och alla människor som ta hand om dess uppväxt får en friskare och hälsosammare miljö att arbeta i. Tänk att de dessutom får vettigt betalt för sitt arbete. Det kan ju inte bli bättre. På det viset smakar kaffet ännu bättre i gommen.

 86. 1. Selection heter serien.
  2. Jag har just börjat läsa till lärare åk F-3 och när jag om några år kommer ut till min första klass så kommer jag (enligt läroplanen) undervisa våra barn med utgångspunkt i respekt för andra människor och med ett miljöperspektiv som ska främja en hållbar utveckling. Hur skulle jag kunna se mina framtida elever i ögonen och berätta om hur vi besprutar kaffeplantager så att andra barn i deras ålder vid dessa platser och naturen far illa och samtidigt främja just en sådan industri? Att välja “Reko”, det godaste ekologiska kaffet, är självklart för mig eftersom jag vill leva och verka för att människor, djur och natur ska må så bra som möjligt och för att jag ska kunna se våra barn i ögonen utan att skämmas!

 87. 1. Selection
  2. För att arbetarna på plantagen, jag själv och framför allt inte naturen mår bra av gifterna som används vid konventionella odlingar.

 88. 1. Selection
  2. För att jag tycker att det är viktigt med ekologiskt eftersom just kaffe är väldigt besprutay annars. Men jag tycker det är minst lika viktigt med fairtrade!!

 89. 1. Selection
  2. För mig är det en självklarhet att dricka kaffe som både jag och jorden mår bättre av.

 90. 1. Selection
  2. som småbarnsförälder konsumerar jag stora mängder kaffe och då alltid ekologiskt. Bättre för miljön och de som arbetar med odlingarna. Ett självklart val!

 91. 1. Selectionserien
  2. Jag som ganska nyligen blivit kaffedrickare letade efter tre saker i jakten på bästa kaffet: eko för miljön, reko för odlare samt supergott för mig. Ganska snabbt hittade jag en klar favorit och tillika det enda kaffe jag nu köper. Idag kom jag tyvärr tomhänt från affären då just mitt kaffe var slut! Tänk då drömmen att ha en hel årsförbrukning av reko! Ett härligt beroende 🙂

 92. 1. Selection.
  2. Så här är det: Min sambo är som en levande död på morgonen innan han fått sig en kopp av detta kaffe. Han prisar kaffet var dag och sanningen är den att han har fått mig att dricka kaffe tillsammans med honom på grund av att han lovordar detta kaffe. “Ska du någon gång dricka kaffe Maria, då ska du dricka det här.” Sagt och gjort! It’s fantastic. På alla sätt.

 93. 1. Selection
  2. Framför allt för kaffeböndernas tillvaro, men också för att bidra till förändring och förbättring inom kaffeindustrin. Och så smakar det ju så mycket bättre!

 94. 1. Selectionserie

  2. Min mamma var före sin tid och jag är uppvuxen med fair trade och ekokaffe. Det känns inte som jag gör ett val, utan bara helt självklart plockar ner ett paket ekokaffe från hyllan. Mitt uppdrag blir att föra självklarheten vidare till mina fyra söner.

 95. 1.selection
  2. Jag är 33 år och började, tror el ej, att dricka kaffe för bara en månad sedan efter att ha smakar på just Arvid Nordquist kaffe. Det var det godaste kaffet jag druckit och nu även det enda kaffet jag dricker VARJE dag.
  För att svara på frågan så väljer jag givetvis att dricka ekologiskt just för att det är bättre för kroppen, miljön och de som jobbar med att framställa kaffet. Bra för allt och alla och så klart jorden helt enkelt.

 96. 1. Selection.
  2. Kaffe för mig är många saker; njutning när jag köper smaksatt kaffe, värmande när det är kallt, uppiggande när jag är trött, men det kan också vara välgörande när det dessutom är ekologiskt och fair trade. När jag väljer fair trade-märkt kaffe väljer jag det inte bara för mig utan även för de människor som arbetat fram produkten.

 97. 1. Selection
  2. Det krävs så lite för oss konsumenter att kunna hjälpa till för att få en schysstare och sundare produktion av mat överhuvudtaget, att välja ekologiskt kaffe kostar bara oss några kronor mer medan det gör en stor skillnad för de som arbetar med det, både ur hälso- och miljöperspektiv.

 98. 1. Selection
  2. Mitt förstånd är övertygat, mitt samvete stämmer in och mitt hjärta vill ha frid.

 99. 1. Selection
  2. Jag dricker ekologiskt kaffe för att minska påverkan på min kropp och miljön. Det är få kronor det handlar om och det blir en lyx i vardagen för mig som student att unna mig ett gott, nyttigt och bra kaffe. Då jag även har cancer försöker jag blir noggrannare med att undvika skadliga ämnen i kroppen och välja det bästa jag har möjlighet till. Bort med gifterna, men mer kaffe till folket!

 100. 1. Selection
  2. Min favorit är EKO och jämfört med andra ekologiska kaffesorterna från andra märken, är det min överlägsna favorit. Att betala några slantar extra för att köpa ett kaffe som är ekologiskt & fairtrade känns mer än rimligt. Det är snällare både för miljön, människorna som arbetar med att odla bönorna och för mig & min omgivning. Sen är det så gott dessutom!

 101. 1. Arvid Nordquists ekologiska kaffeserie heter ‘Selection’.

  2. Det är det bästa för allt och alla på alla sätt och vis!

 102. 1. Selection
  2. Vanligt kaffe värmer endast på ett sätt, ekologiskt kaffe värmer på tre sätt: I magen, hjärtat och i själen!

 103. 1) Selection!

  2) För det första gör jag något bra för miljön och arbetarna!
  För det andra gynnar jag min hälsa!
  För det tredje så är ju smaken SÅ mycket godare vilket ger mig lyx i vardagen=)!

 104. 1. Selection.
  2. Eftersom jag dricker väldigt mycket kaffe är det viktigt för mig hur det produceras, både för egen del och för min omvärlds. Jag vill att den biologiska mångfalden kring odlingarna ska få bevaras. Dessutom känns det viktigt att de som jobbar på kaffeodlingarna inte behöver arbeta i besprutningsmedel och kemikalier. När jag var med på Drömmorgonen på Saltåkvarn med dig Clara så fick jag verkligen upp ögonen för den här typen av problem. Köper alltid bara ekologiskt kaffe sen dess.
  Väljer också uteslutande att köpa just Arvid Nordquist eftersom jag tycker väldigt mycket om doften av kaffebönor som de sprider över Sundbyberg, där jag bor 🙂 Hoppas de blir kvar där för alltid!
  Skulle vara grymt att få vinna en årsförbrukning! Skulle inte heller tacka nej till ett studiebesök 😉

 105. 1: selection

  2: För att det helt enkelt inte finns någon anledning att inte dricka dricka ekologiskt.

 106. 1. Selection
  2. För ett ekologiskt kaffe är snällt kaffe. Det är snällt mot mig, mot arbetarna på kaffeodlingarna, mot miljön och mot framtiden. Och jag tror på godhet så därför tror jag på ekologiskt kaffe.

 107. 1. Selection
  2. För att det är helt absurt att någon annan ska lida för att jag ska få något så lyxigt som en kopp kaffe då och då. Det borde vara självklart att det ska vara etiskt och bra.

 108. 1. Selection
  2. För att den mysigaste stunden i mitt liv är på kvällen när min mamma kommit hem från jobbet, vi båda har utfört kvällens uppgifter och hon och jag sätter oss ned och dricker kaffe tillsammans. Mamma fullkomligt älskar att dricka kaffe och det hade varit härligt att få ge henne en årsförbrukning av detta mumsiga kaffet.
  Detta utöver det självklara med att man genom att köpa eko-kaffe med små medel förbättrar jordens välmående och arbetares villkor <3

 109. 1. Selection
  2. För kanske 10 årsedan hörde jag att om man endast hade råd med vissa varor från ekohyllan så skulle man alltid välja kaffe, bananer, vindruvor, mjölk och kött i första hand. Detta har på något vis hängt med mig genom livet och jag är glad att jag idag inte behöver välja utan kan ta ekovaran utan att behöva tänka på priset. För mig är det självklart med ekokaffe med tanke på de som jobbar på plantagerna och med tanke på hela vår jord.

 110. ETT: Selection
  TVÅ: Kokkaffe- vedspis- björkved då är det självklara valet ekologiskt välsmakande kaffe.

 111. 1. Selection
  2. Det är ett av de livsmedel som gör störst skillnad miljömässigt att välja Eko, och att göra skillnad känns bra i en värld när det ibland känns som “skit samma”. Men det är ju inte skit samma, det är ju för sjutton folks väl och ve och liv det handlar om när jag väljer bort bekämpningsmedel och väljer att betala för sjyssta villkor!

 112. Selection

  -Arvids kaffe alltid hos oss varit nummer ett, smak med original och självklart vårt val-Både odling, process och transport känns så rätt. Trädplantering, återinvestering till anställda och boende likaså visar på vett och etikett. Värnar om miljön och hälsan på vår jord, känns gott och bra att servera hemma vid vårt bord.

  Fin höst till alla♥

 113. 1. Selection
  2. För mig är kaffe något njutbart. En ren lyx. Kontrasten att jag lyxar till det med lyxigt kaffe och andra människor arbetar med kaffet under dåliga omständigheter går inte ihop i min värld. Att välja ett bra kaffe anser jag stärker rättvisan och valet påminner om att våra handlingar är viktiga!

 114. 1. Selection.
  3. Jag står inte ut med tanken att några stackars bönder ska blivit utsatta för massa gifter när dom odlar icke ekologiskt kaffe för att försörja sig. Inte vill jag hinka i mig gifter heller. Kaffe ska vara kaffe. Och Arvids Nordqvists ekokaffe är fantastiskt gott.

 115. 1. Selection

  2. Ekologiskt och rättvisemärkt kaffe är för mig en självklarhet, men Arvid Nordqvist introducerades för mig först när jag arbetade på café. Det ideella engagemanget i caféet gjorde att jag blev modigare och jag började genomföra mina drömmar. Allt startade vid kaffebryggaren i storköket.

  Idag arbetar jag varje dag för att bygga en mer hållbar värld genom mitt samhällsengagemang. När jag skriver artiklar och insändare står det ofta en kaffemugg med Arvid Nordquists tryck hemma på köksbordet. Muggarna är dekorerade med en kvinna som blickar ut över blommor och Stockholms stadshus.

  Min dröm är att kunna flytta till Stockholm och kunna arbeta mer slagkraftigt med ekologisk och social hållbarhet. Kvinnan på bilden påminner mig alltid om min dröm. När jag dricker ekologiskt kaffe får jag energi att arbeta vidare. Så hjälp mig att uppnå min dröm om ett mer hållbart samhälle genom att stötta mig med inspirerande fikastunder.

 116. 1 selection
  2 det finns ingen anledning att inte välja ekologiskt, men så otroligt många att att välja det! Miljö, hälsa för dem som arbetar på plantagerna, och för oss som dricker kaffet.

 117. 1. Selection
  2. Jag har de senaste två åren börjat min resa till en renare liv. För mig innebär det att utesluta så mycket som möjligt i min vardag som kan vara skadligt för mig själv eller för andra människor. Jag har plastbantat i köket, rensat ut “dålig” plast i mina barns rum, samt börjat rensa i badrummet för att minska på kemikalier i vardagen. Jag har även börjat odla själv samt köpa ekologisk mat. Kaffe är en stor del av min vardag, både för avkoppling och stimuli, så en vinst av en årsförbrukning skulle ge mig en uppmuntran att fortsätta utveckla min resa till ett renare liv.

 118. 1 selection
  2 för att jag älskar kaffe – och vad annat skulle jag dricka? Eko är en självklarhet.

 119. 1. Selektion
  2. Det är självklart för mig att köpa ekologiskt, och fairtrade, eftersom jag inte vill dricka kaffe på någon annans bekostnad. Varken naturen eller människor ska behöva drabbas negativt av det jag konsumerar. Det är min skyldighet som privilegierad västvärldsbo, jag har definitivt råd att lägga några kronor extra på ekologiskt!

 120. 1. Selection
  2. Vi väljer ekologiskt kaffe för att det är gott och för att de som odlar det slipper gifter. Gött-gött (win-win) situation kan man säga.

 121. 1. Selection
  2. Jag själv dricker inte kaffe alls, men mina föräldrar gör det desto mer. Har länge tjatat (läs: predikat) om hur viktigt det är att välja ekologiskt och helst även fair trade-märkt kaffe för att utsätta planeten, människorna på kaffeplantagerna och även oss själva för så lite gifter som möjligt. Äntligen börjar det ge resultat, men de skulle behöva en liten extra knuff i rätt riktning (i form av denna vinst) för att komma ända in i mål!

 122. 1. Selection
  2. Det är en självklarhet för mig som har råd och möjlighet att välja ekologiskt kaffe – både för miljön, de människor som arbetar på plantagernas och min egen hälsas skull.

 123. 1. Eco

  2. Min dotter Valborg kom i somras. Jag tvekade länge om det var rätt att föda ett barn till den värld vi (miljö)förstör. Att börja mornarna med att dricka eko-kaffe, se henne när hon upptäcker dofter och förnimmelser, och veta att kaffet är rättvist framställt, är ett steg i rätt riktning.

 124. 🙂 SVAR: Selection. 🙂
  🙂 vill försöka dra mitt strå till stacken att förlänga livet på vår stackars misshandlade Moder Jord och dessutom så är det ju jädrans gott 🙂

 125. 1. Serien heter Selection
  2. Jag började med ekologiskt kaffe för att jag fick höra att det var det och choklad som var viktigast att köpa ekologiskt. Men sedan bodde jag och arbetade ett halvår i ett östafrikanskt land och kände bara att vad tusan, hur är det ens möjligt att vi i västvärlden ens överväger att inte köpa eko-kaffe? Det slitet, arbetet och hur denna kaffeodlares hälsa påverkar av alla bekämpningsmedel osv osv är helt orimligt!
  Jag älskar mitt morgonkaffe men inte till vilket pris som helst. Mitt kaffe får gärna ha ett högt penga-pris om kaffeodlarens livs-pris blir lägre (alltså friskare och mindre påverkan av gifter etc) och inkomst-pris högre!

 126. 1. Selection.
  2. För att jag ändå bryr mig om folk och natur. I många av mina livsval är det svårt att ta hänsyn till människor och miljö, ibland av okunskap, ibland av bekvämlighet, ibland för att det är svårt att hitta alternativ. Men när det kommer till kaffe är det enkelt. Reko är min stora favorit!

 127. Selection.

  Doften – det här blir en bra dag. Första koppen – now we’re talking. Svenska koppen – störst i världen. Ekokoppen – bäst för världen.

  Gott, helt enkelt.

 128. 1. Selection
  2. För att förbättra atbetsmiljön för de som odlar och minimera användandet av kemikaliet i världen

 129. 1:Selection
  2: Det är så självklart så jag vet inte hur det skall motiveras! Tror alla skulle göra det valet om inte pengarna styrde människors vardag. Ingen vill se plantager och byar besprutas. Ingen vill få i sig ovälkomna ämnen vare sig man jobbar i kaffeproduktionen eller har varan vid sitt frukostbord. Select eco!

  1. Måste lägga till att era förpackningar i min mammas händer blir till fantastiska lunchlådepåsar. Om jag vinner så ska hon få sy mig en rejäl hockeytrunk!

 130. 1. Selection
  2. Det är ett väldigt enkelt svar, ekologi handlar om att ta ansvar för människan och jorden. Skulle jag själv vilja jobba på ett kaffefält där man besprutar bönorna och inte tar ansvar för vad kemikalierna gör för slutprodukten, miljön och medarbetarna? Svar: ALDRIG I LIVET! Att köpa ekologiskt är att göra sig själv en tjänst då hela jorden och allt som finns på den hör samman i ett enda stort kretslopp. Och det kretsloppet vill jag vara med och förändra till det bättre!

 131. 1. Selection
  2. Kaffe är gott, men jag vill bara dricka det om jag kan göra det med ett lika gott samvete. Därför finns inga alternativ till ekologiska och fairtrademärkta sorter.
  Hemma hos oss varierade vi oss länge mellan Eco och Reko. Till slut utvecklade sambon en favorit bland de två och jag hade svårt att komma ihåg vilken det var när jag stod där i kaffehyllan i butiken. Till slut hittade jag på en minnesregel som passar lika bra att ha med mig oavsett om jag ska handla kaffe eller bara som en påminnelse i livet i största allmänhet: “Reko är rätt.”

 132. 1.
  Selection
  2.
  kaffet mitt
  i koppen var dag
  det gör sitt
  för både miljö och behag
  det är snällt
  för jordens fällt
  för smak
  är en sak
  men med gott samvete
  och samarbete
  kan förändring ske
  och jag kan le
  har du kaffe som passion
  finns bara selection

 133. 1. Selection.
  2. Jag väljer alltid både rättvisemärkt och ekologiskt kaffe för kaffe är en lyx och ingen, varken människor eller natur, ska behöva lida för min lyx.

 134. 1. Selection

  2. Vi har Arvid Nordqvists Eco hela kaffebönor hemma. Jag ammar så det känns viktigt att välja Eco, och kaffe är något jag helst inte väljer bort med en bebis och en treåring i huset! Känns bra att välja något som är bra för mig, min lilla och inte skadat någon på vägen till mitt hem. Dessutom gjorde bytet bara 4 kr mer i skillnad mot vårt tidigare val.

 135. Selection.
  Arvid Nordqvist ekoserie med ekologiskt kaffe är det godaste kaffe man kan dricka. Har provat många kaffesorter men dessa är de godaste! Jag dricker detta för att jag inte vill få i mig gifter och för smakens skull förstås. De som odlar kaffebönorna slipper dessutom få i sig en massa gifter och de får mer inkomst genom eko-kaffet. Världens godaste kaffe är denna serie Selection! Även min mamma gillar detta kaffe, hon har nyss blivit änka så jag skulle dela med mig av kaffet till henne! Det skulle glädja henne om vi kunde vinna! 🙂

 136. 1. Selection
  2. Jag dricker kaffe varje dag och i och med det så känner jag ett stort ansvar för hur jag konsumerar. Trots att jag är student och inte har så mycket pengar vill jag lägga mina pengar på ett rättvisemärkt och kravmärkt kaffe. Det är både bra för människa och natur, vilket gör all skillnad för mig. Sen så är det ett supergott kaffe!!

 137. 1. Selection
  2. Jag dricker kaffe varje dag och jag väljer alltid Arvid Nordquists kaffe. Trots att jag är student och inte har så mycket pengar väljer jag att lägga mina pengar på rättvisemärkt och kravmärkt kaffe. Det är bra för både människa och miljö. Dessutom är det ett supergott kaffe!!