punschveranda 036A1546

Nu är punschverandan färdig! Så när som på det gröna plåttaket som ska ligga ovanpå.    Men invändigt är allt snickeriarbete gjort. Nu ska rummet bara målas med linoljefärg. Funderar på att göra väggarna svagt gula. Golvet överväger jag att måla med Gysinges golvolja. Någon som har provat den? För tillfället har vi skivor på golvet som skydd för träet.

punschveranda 036A1587

Fönster och dörrar är målade i engelskt rött precis som husets fönster. Trappen ska jag måla med roslagsmahogny. Vi har valt bort tryckimpregnerat virke så det behövs någon bra behandling som skyddar träet.

punschveranda 036A1604

Ska visa bilder på verandan utifrån så fort byggnadsställningen plockats bort.

punschveranda 036A1565

Ovanför dörrarna finns vädringsluckor som vi ska ansluta till liknande anordning som finns i växthus så att de öppnar sig om det blir för varmt. Bra om man är bortrest varma sommardagar och inte vill att pelargonerna ska förångas.

Nu återstår som sagt “bara” att måla invändigt. Lär ju ta någon vecka allra minst. Utvändigt får måleriet anstå tills nästa år. Sedan väntar det roligaste av allt –  att inreda hela alltet! Det ser jag fram emot.

Så blev verandan när jag målat klart!

Mina tankar om färg