plocka lingon 036A1645

Igår kom jag hem efter en vecka hos min mormor. Jag har jobbat en del därifrån men varit ledig också. Hela nästa helg går nämligen bort till galet intensivt bokmässan-jobb. Sedan jag började jobba i augusti har det varit jämtjockt schema. Bloggflytt, fotograferande av ny bok samt start av podden och allt möjligt annat. De flesta kvällar har jag slutat jobba vid tiotiden. Inte förrän då har jag hunnit med allt som ska göras.

Det är förstås helt orimligt när man har en utmattning i bagaget. Även utan utmattning är det orimligt. Den här veckan var precis vad jag behövde och från och med nu får det vara slut på kvällsjobbet. Behöver mina lediga kvällar och helger för annars kommer utmattningen som ett brev på posten. Och nu när nya bloggen är sjösatt, bokmanus inskickat och podden igång så lugnar det ner sig.

plocka lingon 036A1641

Igår var en seg söndag med uppackning av resväskor, städ och plock och en hel del vila. Jag sov till och med middag. På eftermiddagen var jag ute och rensade i rabatterna med barnen. Sedan gick hela familjen ut i lingonskogen och plockade tio liter lingon. Det tog knappt 45 minuter och då tog vi det ändå lugnt. Har aldrig varit med om ett sådant lingonår.

plocka lingon 036A1708

Bertil och Folke mumsade blåbär och lingon och lyckades kladda ner sig helt och hållet. Som det ska vara med andra ord.