Abborrklämma

röka-fisk-036A0949-1024x795

Jag veckohandlade idag och fick en inköpslista av Jakob, som det nästan inte stod någonting uppskrivet på. Mest bara några olika mejeriprodukter. Det mesta har vi ju redan hemma. Fint att vara i alla fall delvis självförsörjande. Nu fattas bara några kor för att det ska bli komplett.

Jag gjorde söndagsmiddag på abborren vi fiskade och rökte för några veckor sedan.

rökt fisk 036A3939

Kokade potatisen vi skördade igår. Fördelade fisken och potatisen på tunnbrödet och så hällde jag skirat smör ovanpå. Gott så man nästan svimmar. Receptet på den bästa söndagsmiddagen.

Så fixar du fish and chips hemma!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer på “Abborrklämma”

 1. Första gången jag sett en felstavning i din blogg? å det kan väl vara okej efter så lång tid ?

 2. Åh va gott det ser ut! Här blev det hamburgare för en liten stund sedan. Tack för en bra blogg! Kram

 3. OT;
  Måste bara fråga, är ju totalt okunnig. Eftersom jag hör olika saker beroende på vem jag frågar.
  Men känner ju att du är väldigt vettig, och nyfiken på vad du har att säga. Om du har åsikter osv..

  Det här med samer. (Intresserad då jag fått veta att jag har lite “same-blod” i mig.)
  Det jag har fått veta är att deras renar får beta hursomhelst, och man inte har rätt att ingripa alls. Inte om de förstör ens ägor eller något sådant. Stämmer detta? Låter konstigt. Bor i södra Sverige och har ingen koll. Utan bara känt att det är klart att vi skall stötta samerna m.m.. OM det skulle stämma så måste det vara fruktansvärt frustrerande för de som blir drabbade och får sina ägor förstörda menar jag.
  Ursäkta att det blev rörigt. Tänkte chansa och se om du orkade och ville svara.

  Som några tusen sagt innan mig, du har en underbar blogg, och lever ett liv jag hoppas på att kunna göra någon gång i framtiden. Om jag så blir 76 år innan det sker.?

 4. Hur är det med abborren fiskad hos er? Våra östersjöabborrar och insjöfiskar bör man ju till stor del undvika är fisken hos er mindre giftig? Tycker det är trist skulle gärna fiska mer.

 5. Det måste vara en härlig känsla att inte behöva handla så mycket. Jag odlar bara lite grönsaker och bär än så länge men med tiden kommer vi öka odlingen. Vi har börjat fixa i ett uthus för att kunna ha höns också. Så med tiden kommer vi kanske också kunna känna så där???

 6. Kor är ju så vackra! Men fler djur blir ju också mer jobb förstås – visst skulle ni åka på en långresa snart? Är det grannar som sköter höns och vaktar hus då? Och tar hand om Melker?