På väg till Afrikas hjärta

unspecified-28

I april hade jag förmånen att resa till Kenya med UNICEF för att hjälpa till att sprida kunskap om och samla in pengar till utsatta kvinnor. Det var en av de häftigaste upplevelser jag varit med om. Fruktansvärt omtumlande, intensivt. sorgligt – men mitt i allt också hoppfullt.

UNICEF_kenya_V1A1438

Efter resan har jag bestämt mig för att fortsätta jobba med UNICEF och de är nu min ideella partner här på bloggen och jag kommer på olika sätt att lyfta deras kampanjer och hjälpa till att samla in pengar och sprida kunskap.

Ni kära bloggläsare – bidrog otroligt mycket i samband med morsdagskampanjen jag skrev om i maj. Pengar som kommer kvinnor som dessa till gagn. Denna mormor med dotter och två nyfödda barnbarn träffade vi på ett av de sjukhus UNICEF stöttar i Turkana i norra Kenya, en otroligt fattig region.

UNICEF_kenya_V1A2338

Och prick idag sätter jag mig på ett plan igen. På väg till Malawi för UNICEFs räkning. Vi ska bland annat spela in tv men exakt vad det ska användas till kan jag inte berätta förrän i februari. Men syftet är i alla fall att värva fler Världsföräldrar (se till att bli det – det är jag)!

UNICEF_kenya_V1A1983

Efter Malawi reser jag vidare till grannlandet Zambia. Där möter jag upp Nicola som driver Yawama of Sweden tillsammans med mig och min syster sedan tre år tillbaka. Ett projekt där vi jobbar med småskaliga producenter (oftast kvinnor) i Zambia för att ta fram ekologiska och rättvist tillverkade produkter för hemmet och barnkammaren. Äntligen ska jag få träffa den grupp kvinnor som gör alla våra gosedjur.

Jag blir borta elva dagar. Det känns både fantastiskt och pirrigt. Kommer såklart blogga så mycket jag bara kan därifrån och uppdatera er längs vägen!

Här och här kan ni läsa fler inlägg jag skrivit om min Kenyaresa med UNICEF.

(Bilder Dan Lepp)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer på “På väg till Afrikas hjärta”

  1. Wow vilken resa! Så modigt och så viktigt det du gör.
    Hoppas du får fantastiska 11 dagar!

  2. Du är en förebild Clara! Tack! Bjudburken skålen hade min gammelmorfar fylld med kladdiga polkagrisar 🙂 jag tycker att du är så stark som verkligen vågar vara dig själv; du bjuder och tycks vara så självklar med vem du är. Ja du är generös. Och jag tror erfarenheter lär oss. Vet vi med oss hur det är att må riktigt dåligt vara sjukt självkritisk etc och har tagit sig igenom detta vet vi hur mycket det är värt att arbeta med det och att stötta varandra. Tack för ditt bidrag som stark svag mänsklig kvinna!

  3. Hej Clara, min första kommentar till dig här 🙂 Vill bara säga att jag alltid läser din blogg som sista grej innan jag släcker lampan och ska sova på kvällen. Som en liten feel-good innan jag stänger ögonlocken. Lycka till på resan och godnatt 🙂

  4. Jag blir så otroligt berörd av den här texten. Köpte gosedjurs-apan i fredags från Yawama för att ge som doppresent på söndag och gud så fin han var. Hoppas verkligen att föräldrarna (bebisen lär ju inte märka presenten 😉 ) blir glada och nöjda över att få ett gosedjur som gör skillnad till andra nyfödda barn.

    Har du sett voluntärarbetare på plats i regionen du ska till? Jag och min pojkvän har pratat om att åka ner och hjälpa till och det hade varit roligt om du ser att de som är där verkligen gör skillnad.

    Förväntar mig att jag kommer vara rörd över varenda kommande inlägg – det är så fint det du gör!