• Inlägget är ett annonssamarbete med Telia •

Vinterväg

IMG_6475

Jag gillar vita vintervägar med snötunga granar. Det påminner om när jag var liten och vi alltid åkte till mormors hus en bit utanför Jokkmokk för att fira jul. Jag och min syster i baksätet. Pappa som körde. Fyrtio mil i bil, hårt inpackad bland julklappar och resväskor. Man kunde knappt röra sig. Det var så mysigt att åka rakt in i skogen. Ofta utan att möta några andra fordon. Bara en skock renar här och där. Det var alltid kallt och alltid massor av snö. Och jag var för liten för att förstå att det kunde bli läskigt eller farligt. Jag tyckte bara att det var mysigt.

Men ett år fastnade vi i en snödriva dan före julafton – och blev sittande hela familjen. Temperaturen sjönk snabbt i bilen. Och på den tiden hade vi ingen mobiltelefon och då det inte passerade några bilar var det svårt att veta hur vi skulle kunna ta oss därifrån. Tillslut körde det i alla fall förbi en lastbil som stannade och drog loss oss.

Det blir en del långa resor på vintern för oss som har släkten utspridd i diverse norrbottniska byar.  Men fast jag älskar att åka längs dessa vita, ensliga vägar är jag också ganska nojig att det ska hända något. Tänk om bilen stannar i skogen när det är 15 mil till närmsta samhälle och termometern visar på -29 grader?

Just därför tycker jag att Telia Sense är en briljant uppfinning, då den hjälper till med säkerheten. Telia Sense är en liten dosa man fäster i bilen, och en app som installeras på telefonen som gör att man får 4G-wifi och 20 GB surf i månaden. Förutom att appen håller koll på när bilen behöver service och besiktas – så kan man också via appen se var den befinner sig. Så att om bilen kör av vägen och den som kör inte har möjlighet att ringa eller kan uppge exakt var den befinner sig – kan andra i familjen som har tillgång till appen spåra bilen via Telia Sense-appen.

Ansluter man vägassistenttjänsten i appen så kommunicerar bilen med vägassistansbolaget i realtid.  På så sätt vet de vad som är fel på bilen och vart den står och vad som har gått sönder. Eftersom de får korrekt data och felkoder så har de större möjligheter att lösa problemen direkt på telefon – eller på plats. Så att man kan åka vidare utan att behöva bärgning.

Jag har provat Telia Sense sedan en dryg månad tillbaka och hittills är jag supernöjd. Att föra körjournal till företaget är enklare, att ha surf i bilen är toppen och nu när vi snart ska ut på långstyrningar under julen känns det tryggt med Telia Sense installerad i bilen.

Inlägget är ett annonssamarbete med Telia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer på “Vinterväg”

 1. Nu känner inte just jag ett behov av produkter likt denna men vill mest säga – företag måste älska att samarbeta med dig! Du skulle säkerligen vara helt fantastiskt på en reklambyrå, om du haft ett sånt intresse. Du gör det så snyggt! Delar med dig av något personligt, målar upp en bild och kopplar ihop det till den aktuella produkten. Jag uppskattar verkligen dina samarbeten och för min del får du gärna ha fler sådana året runt!

  1. Men åh vad glad jag blir Joanna. TACK för din kommentar. Jag strävar alltid efter att sponsrade inlägg ska vara relevanta och innehålla någonting intressant – även för den som kanske inte är intresserad av produkten i fråga. Blir jätteglad för din kommentar =) Kram

  2. Håller med, finns ingen bloggare med bättre utvalda samarbeten än Clara (ev delad förstaplats med Jonna Jinton)! Alltid mitt i prick och lika kul att läsa som vanliga, ej sponsrade bloggposter.

 2. Vacker bild! Jag älskar också snöklädda träd, rogivande. Det får vi aldrig här 🙁 Funderar också på om vintrarna har blivit mildare bara på de senaste 25 åren… det är min upplevelse, men jag kan ha fel!

 3. Det verkar som en riktigt smart grej! Man vill ju inte hamna i situationen alls, men om oturen skulle vara framme.. :0
  kram
  Emma

 4. Buurrrrr, blev påmind om när jag satt fast i en snödriva en hel natt när jag var nitton och skulle hem från jobbet. Chansade på att jag med fart skulle kunna ta mig igenom ett parti där det drevat igen men blev sittandes. Grävde bort snö med händerna och försökte lägga granris under hjulen men det gick bara inte. Jag kurade ihop mig i bilen och frös tills bonden gjorde sin runda med plogen om morgontimmarna, hade varit fint med en modern lösning då 🙂

 5. Hej Clara!

  Jag tänkte att vi som är dina läsare kanske kan hjälpas åt att sprida lite kärlek tillsammans med dig!
  Det vore jätteroligt och bra om du startar en “bössa” på Musikhjälpen (http://bossan.musikhjalpen.se/) och sen berättar för oss vad du döpt bössan till. Sen kan vi alla hjälpas åt att dra in pengar till din bössa!! 🙂

  Kram!
  Anna

 6. Vilken fin vinterbild! Jag minns också bilfärderna till min farmor och farfar, fr Stockholm där vi bodde, upp till släktgården i Ånge (beläget mellan Sundsvall och Östersund) ca 50 mil och hur det kunde snöa riktigt ordentligt! Men min pappa körde så otroligt säkert och bra. Upplevde också att det var så mysigt och spännande. Men betänk att det var på 60- och 70-talet och vi barn hade inga säkerhetsbälten!! huvva! men det hände aldrig någonting på alla ca 15 åren. Min pappa var min hero, typ som Batman! och han körde som honom också! Min önska är att en dag flytta fr Stockholm dit upp till Ånge och då kommer jag installera en Telia Sense, vilken toppenbra tjänst! (lite som en livförsäkring också) Tack för din rekommendation! Och tack för allt du skriver!

 7. Oj vad jag sögs in i berättelsen 🙂 sen blev jag lite förvirrad mitt i när du började skriva om telia sense, läser via bloglovin så då syns tydligen inte “i samarbete med/inlägg sponsrat av”-bannern som annars är högst upp i dina inlägg. Vet inte hur det kan gå att ordna?

  Låter som en smart uppfinning iallafall 🙂