Utmattning och nystart

IMG_0281

Jag är så glad för jag känner att jag verkligen kunnat vila detta jullov. Jag tvivlade innan på att det skulle bli så. Att jag verkligen skulle kunna känna mig ledig och avslappnad. Men vila har jag faktiskt fått i överflöd. Tyvärr är det ju så när man haft en utmattningsdepression att det är svårt att vila. Eller vila är ju det enda man vill göra egentligen – men man känner ingen förbättring. Man känner inte att vilan gör skillnad. Men nu funkar vilan för mig och jag märker att även efter ganska stor stress kan jag snabbt återhämta mig. Och det är ett säkert tecken på att jag lämnar utmattningen bakom mig. Tar ett steg mot en friskare Clara.

Jag har nu varit ledig så många dagar, fått så många sovmornar och middagslurar och träffat så många vänner att jag känner att det ska bli riktigt roligt att börja jobba nästa vecka och komma loss litegrann från mitt sega tempo. Så peppad på allt som 2017 kommer erbjuda.

Imorgon tar jag mig en sväng på stan och köper ny anteckningsbok, nya bra pennor och lite annat smått och gott i jobbväg som markerar nystart för mig. Som en morot inför vårterminen 2017.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarer på “Utmattning och nystart”

  1. Känner igen det där, även om det nu är ett par år sedan jag lämnade sjukskrivningen bakom mig. Det går att bli frisk och det är fantastiskt vilken läkeförmåga kroppen har – även hjärnan. Men det går aldrig att backa bandet. Somligt blir aldrig som förut igen. Och det vore konstigt annars. Var rädd om dig och lyssna på din kropp! <3

  2. Så härligt det låter! Hoppas det går bra att jobba.
    Jag är sjukskriven från mitt lärarjobb sedan snart ett år. Det verkar ta tid att bli frisk.

  3. Clara, det är så skönt att läsa att det går bra för dig att komma loss från utmattningen! Har tyckt att de delarna när du och Erica pratar om utmattning har varit det bästa i podden. Ingen förtjänar att må dålig och det är fint att ni lyfter ämnet för det behöver verkligen pratas om det! Kram

  4. Hej Clara! Vad skönt att du börjar bli bättre. Jag tror att jag också börjar bli utmattad vilket givetvis är väldigt jobbigt. Det leder dock fram till min fråga, om du sökte hjälp för utmattningen? Hur går man tillväga, vad säger man, ringer man till vårdcentralen? För min egen del känns det väldigt svagt/vekt att söka för de besvären man har osv, om du förstår vad jag menar (menar inte att man är svag då – men att just be om hjälp för det känns så konstigt). Tack för att du lyfter ämnet, det verkar absolut som det är en allt vanligare åkomma idag.
    Allt gott!