Sjutton bilder med betydelse

Jag har här sammanställt sjutton bilder som svar på sjutton rubriker. A trip down memory lane.

Skärmavbild 2017-01-08 kl. 20.00.29

En bild från en plats jag älskar. Byn där mormor och morfars gård finns, utanför Jokkmokk. Det gula huset med den röda bastun som ryker – det är platsen som får mitt hjärta att nästan krampa.

rIMG_3660

En bild från en tillfälle då jag kände mig snygg. När den här bilden togs hösten 2013. Denna röda lilla powerdress från åttiotalet har den effekten på mig.

HUU-20140513-012-700x467

En bild från då jag kände mig glad. På min och Annakarins släppfest för boken BAKA som blev en så himla rolig och oväntad succé. Här i Saltå Kvarns butik på söder.  

1930738_31076338413_8878_n

En bild på en bra dag i mitt liv. Kommentar överflödig.

f1f54bd0b07511e3bf66123b3c68c58e_8-1

En bild på någon jag beundrar. Gudrun såklart! Här med stökiga frisyrer på homeparty som min svärmor ordnade innan valet 2014.

skolplanch-byggnadsvard-036a3491-700x967

En bild på min favoritplats hemma. På kökssoffan i matrummet. Med utsikt över åkrarna. Här kan jag sitta och titta hur länge som helst.

Picture-3908-1024x860

En bild på någon jag tycker om. Jag bjuder på två i en. Mormor och morfar som unga.

r036a8106-700x484

En bild på en favoritpryl. Den röda flygelduken i ull från sent 1800-tal som jag fann i en antikaffär. Vet inte varför egentligen men den är så vacker och välgjord och skör. Blir glad varje gång jag tittar på den.

10550156_10152160539278414_3543504328572719831_o

En bild på ett oförglömligt ögonblick. Första mötet mellan Bertil och Folke. Bertils stolthet och det lite sneda Lidströmska leendet han ärvt av min pappa och min farfar  – som för övrigt också hette Bertil Lidström. 

1404676_10151631347803414_1107869360_o

En bild på en stolt stund. Ja, men det får bli den här. Det var så stort att ta emot pris av kungen och sedan få Kronprinsessan Viktoria till bordet när vi åt lunch på slottet.

glommers-1175-2-700x1046-1

Bild på något roligt. Ja, det får bli farmors hus. Knasigt, färgglatt, roligt, hemtrevligt. Men lite läskigt också. Trodde alltid att det spökade när jag var mindre.

Skärmavbild 2017-01-08 kl. 20.06.25

En bild från när jag var arg. Ja inte precis i den här stunden. Att bli pussad av Malin Wollin blir man glad av. Men strax innan den togs satt jag i TV4-sminket bredvid en av kändissveriges största as och fick se hur falsk och och elak man kan vara bara för att man är känd och folk är rädda för en.

begravningen_145_1203154367_25851818

En bild på när jag var ledsen: Den här bilden tagen från mammas begravning.

11909363_1477534335876026_894050900_n-1

En bild på min bästa vän. Elina fick i trettioårspresent av mig att vi skulle springa tjejmilen i Stockholm tillsammans. Resa bort ihop hade vi aldrig gjort förut (pgav 5 barn som kom emellan). Den här tog vi en fin morgon på söder.

IMG_1691-550x366

En bild på något gott. Hallonkaka i långpanna. Livsfarligt.

IMG_0610

En bild från när jag var liten. När jag och min syster gick påskkärringar hos mormor och morfar.

get_image.php-5

En bild på mig i en annan stil: En outfit från 2008. Man kan säga att jag hade lite annan klädstil för nio år sedan. Cool klubkid eller nåt!

Skärmavbild 2017-01-08 kl. 20.00.56

En favoritaktivitet. Bada naken på natten med folk man tycker om. Som i den här näckrosdammen i Kalvträsk där jag simmade med Jakobs mormor, moster, lillkusin och syster i somras. Klockan tolv på natten och alldeles ljummet i vattnet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

38 kommentarer på “Sjutton bilder med betydelse”

  1. Åh, den lilla röda! Förstår att du kände dig snygg, den var riktigt fin!

    Och jag måste säga att den blå klänningen du har på din på din mors begravning var underbart fin! <3

  2. Tack för fin kavalkad med minnen och stämningar! Naturligtvis väcks en (o)naturlig nyfikenhet på vem kändisen är..men jag gillar inte den sidan hos mig själv och inser att det inte skulle bära någon som helst frukt att jag vet det…
    Älskar bilder på din mormor och morfar som för mig till liknande bilder på mina..klädstilen var så underbar då!

  3. Har nu kollat upp vem som var med i nyhetsmorgon när ni var med..
    Så antingen är det Micael Bindefeldt, Göran Greider, Alexandra Pascalidou, eller Fredrik Strage.. 🙂

    1. Sandra Beijer ska ju dessutom vara svartlistan från alla Bindefeldt-events att en otroligt fånig anledning.
      Han kanske inte är så förtjust i kvinnliga bloggerskor..

      1. Ja.. Hemskt det där med Sandra..
        För de som inte vet..
        “Får typ inte inbjudan till typ några större Bindefeld-event och tror att det är för en gång, i bloggarnas begynnelse, (2008 kanske?) så ringde den PR-agenturen mig flera gånger om dagen och bad mig skriva om deras grejer i min blogg, vilket jag såklart inte gjorde. Pr-byråerna hade inte riktigt fattat grejen med bloggar och deras idé än. Min kompis Nina skrev om det i sin egen dåvarande reklamblogg, hur sjukt det är att de inte bemödar sig att ens fundera på vad bloggarna kanske har för intressen och vad som passar dem, och tog då ett exempel från när vi satt på ett möte (det var när jag jobbade på reklambyrå) och helt plötsligt ringer pr-agenturen mig och frågar om jag kan skriva om att Brolle Jr släppt ett nytt album (?!). Detta blogginlägg ledde till en artikel i Dagens Media och sedan dess är jag på hans svartalista more or less. Moget.”

    2. Jag var också tvungen att kolla, haha. Michael ligger ju uppenbarligen nära till hands…

  4. Vilka fina starka bilder du bjuder på, du är en fin förebild på många sätt många kramar till dig

  5. Superkul inlägg, vilken fin resa tillbaka i tiden. Det är roligt med bloggare man följt länge, det är som att höra en vän berätta. “Ja, jag minns hur ledsen/glad/trött/lycklig du var under den tiden” tänker man.

  6. Står kungen på en pall?
    Känns som att du är minst halvannat huvud längre än honom IRL trots att jag aldrig stått bredvid någon av er. I mitt huvud är det ungefär så. För du ser ju ut att ha bra hållning ändå???

  7. älskar bilden på dig och kungen. att han tittar beundrande på DIG och inte tvärtom. Bam!

  8. Vilken bra idé att visa fina bilder med olika sinnesstämningar! Du är mycket inspirerande!
    Lena

  9. Blev helt tagen av bilden på dig från din mammas begravning. Den rev och tog tag i ngt i mitt inre, tack för att du visade den.
    Otroligt.

  10. Den röda klänningen – galet snygg!
    Bilden från din mammas begravning är fantastisk vacker, på många sätt och vis. ❤️
    Bertils leende när han håller i Folke är ren kärlek i en bild.

    Tack för att du delar med dig!

  11. Vilket otroligt vackert inlägg! Detta gjorde mig glad och lugn på något sätt, bilder som visar vad som är viktigt i livet <3 Tack!

  12. Vilket härligt inlägg! Fin kombination av text och bild och man vill bara se ännu mer ? Perfekt variant på “lista”, och så fint att få en liten throw-back till diverse minnesvärda stunder/platser/händelser. Detta får du gärna göra igen! Kramar.

  13. Hej!

    När jag såg bilderna blev jag så imponerad över hur länge du faktiskt hållt på! Hur länge jag följt dig. Samt hur pass duktig och inspirerande du är. Såklart.

    Minns första gångerna jag kikade in. Då en var småstadstjej i tonåren. Genom gymnasiet. Under ´Hitta sig själv tiden´ i världens alla hörn tiden. Och tänk att jag nu sitter i San Francisco så här herrans massa år senare och läser din blogg av en slump. Ska kika in lite oftare pga att du är så himla ball och inspirerande. Tack! Tack för att du är du. Och även om vi aldrig mötts, så kände jag att du borde veta att det sitter någon på andra sidan jorden och hejar på dig! Hade!