Tokig i karlar!

Mörka män, blonda babes, rödhåriga karlar eller silverrävar spelar ingen roll. Ända sen mellanstadiet har jag varit killtokig – tänk Sune & Bert fast tvärtom. Ja här ser ni mig omringad av ett axplock av de mest dekorativa karlar jag vet (Jakob är givetvis inte med här. Han spelar ju i egen, högre division).

I veckan går vi till botten med männens dragningskraft på mig. Detta kan bli jobbigt. Poddavsnittet jag får ångra. Eller det mest feministiska hittills? Erica konfronterar mig med min skeva manssyn – medan jag söker stöd i Sandra Beijers.

Nu är jag vuxen och har lärt mig att man kan ha män till annat än dekoration. Fast det ena behöver inte utesluta det andra. Här är det karltokiga avsnittet – bara att trycka på play!

Musik:Himlen över Hedlunda av Olov Antonsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

27 kommentarer på “Tokig i karlar!”

 1. Hej och godmorgon! Ville bara säga vilket superhärligt och befriande avsnitt av podden! Jag bröt ihop av skratt och kommer nu gå glad till jobbet:)

 2. Ah så härligt normbrytande att skriva såhär! Det är så jag drar efter andan. Du är så cool Clara!

 3. Alltså här sitter jag å fnissar i morgonrocken… INNAN jag lyssnat. Det här avsnittet måste jag spara till en stund på dagen när jag slipper bli störd av ivriga barn och frågvisa män. 🙂

 4. Älskade det här avsnittet! Skrattade rakt ut på min promenad och känner igen mig oerhört mycket. Älskar att titta på och känna lukten av män. Fullkomligt underbart och oväntat att få ta del av den här sidan av dig, haha.

 5. Underbart! Sitter på bussen och har all möda i världen att hålla mig för skratt.
  Ps, Nåt skratt smet ut högt ds.

 6. Vilket underbart avsnitt! Skrattade så jag höll på att köra ner bilen i diket..Helt fantastiskt med alla berättelser ni delar med er av. Tack för att ni gjorde denna gråa och regniga tisdag så otroligt mycket roligare!
  /Mirjam

 7. Verkligen en underbar podd! Håller verkligen med, men jag tycker att snygga män är så härliga att jobba med också. Om dom inte är roliga kan man i alla fall titta på dom?
  Håller också med om Fredrik Wikingsson men Fredrik Lindström?!

  1. Haha. Lovar att BLOK ska ta upp ditt spörsmål om Lindström och jag lovar att svara. Tack för att du lyssnar 🙂

 8. Vilket roligt o intressant avsnitt. Fint ni delar med er av tankar och erfarenheter om killar och män. Tycker det är ett väldigt kompicerat ämne….
  Befriande och kul!
  Kram till er denna Alla Hjärtans dag! ❤️

 9. Men JA! Relaterar så himla mycket till känslan av att behöva vara iskall i möten med män för att inte riskera att råka flirta. Att aldrig ha killkompisar pga så kul att flirta och hångla med dem. Toppenavsnitt!

 10. Min telefon vägrade låta mig lyssna på poden när jag gick till jobbet i morse. När det sen var dags att gå hem igen gjorde jag några nya försök – samma resultat. Besvikelsen! Det får bli en långpromenad imorgon istället. Nu är appen nedladdad och besvikelsen bortsuddad. 🙂

 11. Jepp jobbar bara med mn .Kan inte tänka mig nåt annat.Jag är nog erans allas motsatts hahhaha.

 12. Det här avsnittet förgyllde en annars rätt medioker alla hjärtans dag (detta och filmen La La Land. Ryan Gosling är ju en man som man inte har något emot att titta på i två timmar…) och jag kände igen mig i så mycket i det du säger om hur killar och män varit något annorlunda och spännande när man vuxit upp utan bröder. Jag var alltid så avundsjuk på mina kompisar med bröder som fick träffa så mycket killar!

 13. Herreminje vad jag kände igen mig i dig här Clara! Har aldrig reflekterat över att det kan bero på att man är uppvuxen med syster/systrar (jag har bara en lillasyster) men när ni pratade om det så kändes det självklart! Jag har exakt samma inställning till män som du har. Och “haffade” också min egen man tidigt (blev ihop när vi var 14, gifte oss när vi var 20).

 14. Så hög igenkänningsfaktor!! Är själv uppvuxen med två systrar och kände igen mig så väl i att “hur ska jag kunna vara vän med män” och den ständiga spänningen det finns till det andra könet. Likaså att jag är helt karltokig i alla sorter och former ;)! . Men även jag håller på att växa upp och ändra synen ;)!
  Tack för en underbar blogg och podd!

 15. Åh, jag ser verkligen fram emot att lyssna.. Kanske åker lite tidigare till butiken imorgon och “jobbar” 😉 😉