Frozen yoghurtglass är riktigt fräscht och gott. Och jag är väldigt glad för glassmaskinen jag har som gör jobbet enkelt. Min maskin har två byttor – så att man kan göra två olika sorter på en gång.

Jag brukar göra glassen av turkisk yoghurt men idag hade jag bara treprocentig yoghurt hemma så jag adderade lite vispgrädde. Jag gjorde hallonglass och citronglass och det blev farligt gott!

Här är ett ungefärligt recept som räckte till två stora portioner yoghurtglass :

Blanda ca en halvliter yoghurt med några matskedar grädde. Och blandade sedan i vaniljpulver och florsocker. Hur mycket florsocker beror på hur söt smak du vill ha.

Blanda ner frysta hallon i hälften av smeten. Du behöver inte tina bären för maskinen tar sönder hallonen.  Häll glassmeten i maskinen och kör tills den tar ihop sig. När den naturella glassen börjar frysa häller du ner någon matsked citronsaft i smeten. Smaka av och addera eventuellt mer citron.

Kör i maskinen i ca 30 minuter tills glassen frusit. Om du inte har en maskin kan du frysa glassen i en bytta  och röra om en gång i halvtimmen. Servera genast.

Testa att göra nyttigare isglass