Bra saker

 • Jag har äntligen – efter sex år – fått tillbaka mitt domännamn underbaraclara.se. Vilken seger!
 • Det har vräkt ner snö i två dagar och är riktig vacker underbar vinter
 • Flera har berättat att de tack vare den här filmen blivit Världsföräldrar
 • Trots att jag är själv med barnen hela tiden och det sliter litegrann hittar vi många fina stunder ihop. Som när vi åt semlor igår efter middagen,
 • Vi slog något slags lyssnarrekord med En Underbar Pod igår. Känns roligare än någonsin att göra den.
 • En läsare kom fram med en fin handskriven lapp till mig förra veckan när jag satt på kafé <3
 • Jag tappade bort min bilnyckel på stan igår. Fann den inte när jag skulle köra hem. Som tur var hittade jag den kvarglömd på en stol på biblioteket. Som bonus hittade jag också min bästa sminkborste som trillat ner på golvet under stolen och också blivit kvarglömd.
 • All träning sedan i julas har gett resultat för plötsligt kan jag stänga en kjol jag inte fått igen midjan på tidigare.
 • Jag vaknar utan ångest fler morgnar än jag vaknar med ångest.
 • Jag lyckades tillslut gräva fram den översnöade motorvärmarsladden
 • Min röda kappa var ett sådant pangköp. Möts alltid av glada miner när jag bär den.
 • Jag har en liten bit semla kvar. Den ska jag äta till trefikat idag ihop med en stor kopp kaffe.

Vilka bra saker har hänt dig?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

58 kommentarer på “Bra saker”

 1. Vilket underbart inlägg! Extra glad blev jag för att du har mindre ångest och för att du fått tillbaka ditt domännamn – high five!
  – Här i Borås sken solen i några minuter idag, det var härligt.
  – I rabatten har vi både påskliljor och snödroppar!
  – Att dagarna blir längre märks så sjukt mycket redan och det gör mig urglad.
  – Vi tokrensar hemma just nu och även om det, just för ögonblicket, ser ut som lägenhetens alla lådor och skåp kaskadspytt ut sitt innehåll högt och lågt så blir det ändå bättre och vi ser ljuset i tunneln. Hurra!

  1. Underbart med solsken!

   -Jag är typ jämt glad och positiv, men just nu känns det extra bra eftersom jag har fått hem en underbar katt! <3
   -Snart vår! <3

 2. Vilket peppande inlägg! 😀
  Det bästa som hänt mig idag var att mitt barn var vaket när jag åkte hemifrån imorse strax innan kl 6, så jag fick pussa på henne en massa. Hon sover annars då. 🙂

 3. Åh, ditt inlägg kändes som ett knippe krispiga tulpaner på något sätt 🙂

  Mina bra saker är:
  – jag har noll ork men lyckas ändå spela folkmusik med mina vänner en gång i veckan. Det gör att jag glömmer allt annat i två timmar!
  – En kvinna såg att jag tappat min påse med stickning (Lovikka-vante) på bussen och sa till mig så att den inte försvann för evig tid.

 4. Men vilken guldstund det är att få ta en lunchpromenad med er pod i lurarna. Går ofta och idiotflinar eller skrattar högt, och det är ljuvligt. Ni är som härliga kompisar som gör en glad, fast ni inte ens känner mig. Älskar samspelet mellan er två, och era skratt. Ljuvligt!

  Lite bra saker som hänt mig:

  – har ätit lunch med en kollega som fyllde år och det var jättegott och jag är mätt på ett så skönt sätt
  – har fått en ny kollega i ett projekt som är så sjukt bra och det är så skönt för det avlastar mig
  – en annan kollega kom och frågade mig om jag hade fått någon semla igår, liksom av omtanke för att han vet att jag gillar sötsaker
  – ikväll kommer min sambos barn hem till oss igen efter sin mammavecka och jag längtar ihjäl mig efter dom, dom är så roliga och smarta och jag brukar säga att det är mina barn för jag är så stolt över dom.

  tack för en skön energiinjektion, nu orkar jag med eftermiddagen också!

  1. <3 tack för fina ord om podden. Och vad kul att höra alla bra saker som hänt dig

 5. Underbart!
  Va glad man blir för en sån här lista!

  Mitt största glädjeämne är att det går bra med sonens förskoleinskolning. Den som jag fasat för sen han föddes! Men jag är inte rädd alls! 🙂

 6. Åh så bra att lyfta det bra, är så lätt att man fastnar och gräver ner sig i det som inte är bra.
  Det kanske kan bli ett återkommande inlägg från dig och så får vi läsare vara med och peppa och skriva våra egna bra saker då och då!

 7. Vi har skaffat en till katt som sällskap till vår första katt som är 15 månader. Igår sov de två tillsammans i soffan hela eftermiddagen. Bra progress eftersom han inte ens bort här en vecka ännu.

 8. Vad uppmuntrande att få läsa en bra-saker-lista!

  Mina fem bästa just nu;
  – Jag har en nykläckt bäbis hemma att snusa på (som dessutom sover större delen av dygnet och är svinnöjd när han väl är vaken – så storasyster känner ingen konkurrens och har accepterat honom till fullo).
  – Jag pluggar psykologi och lyckas leverera TROTS amningshormoner.
  – Jag fick en ny kamera i 30-årspresent och lade ut min gamla på Facebook. Två minuter senare fick jag ett svar från en kollega; “Jag köper den! Kan jag swisha?”.
  – Jag kan ha större delen av mina gamla kläder på mig igen.
  – Jag har köpt massa nya fina böcker på bokrean.

 9. fint inlägg, glad man blev! Det har hänt bra saker hos mig också idag:
  – jag pluggar på distans och idag lärde jag mig en massa nya grejer och kände mig smart
  – min man berättade att en av hans kollegor som vi träffade på en fest i lördag sa att han ahde en så himla trevlig fru, och det kändes så himla fint eftersom jag kände mig ganska tafatt ovan vid att träffa folk när jag var där.
  – min man står och lagar en av mina favoriträtter just nu (flygande Jacob) och det ska bli så himla gott
  – en annan favorit-podd meddelade att den ska få en syster-podd “rabbits” och det ska bli spännande att lyssna på den

 10. Men yes på domännamnet!! Bra jobbat och grattis.

  Bra saker för mig i dag:
  •Jag kunde köra hårt på träningen och har fortfarande endorfiner virvlandes i kroppen 5 timmar senare.
  •Jag hann plocka i hop hemma innan taxin till flyget hämtade mig.
  •I kväll får jag träffa mina goa föräldrar som jag inte sett sen jul.

 11. Grattis till bra saker!
  Mina hittills bästa saker idag:
  – jag hade en sån fin morgon med min unge. Vi kramades i sängen innan vi gick upp med löfte om russin i morgonfilen. Sedan gick vi hand i hand till bussen och pratade om vilka djur som kommer från magar respektive ägg.
  – bebisen i min mage sparkar och gör sig tillkänna nästan jämt. Det gör mig så lycklig i foglossningshelvetet och återkommet illamående.
  – lunchade med en världsfin vän och pratade om feminism och kärlek och män och måste man eftersträva tvåsamhet och samboende?
  – och jag ska träffa en till vän innan dagen är slut! (och efter det vila upp mig i ett par veckor pga introvert).

 12. Intessant med underbaraclara.se! Kan du berätta om varför det varit borta från din ägo?

 13. åh jag vill med!
  -jag har fått spendera dagen på HDK!
  -jag åt en jättegod veganlunch. testa vegansk burgare var nytt för mig.
  -hela min familj hjälpte mig iväg imorse när jag försovit mig. kärlek!
  -jag börjar bli bekväm i min nya klass, har varit föräldraledig ett år och bytt årskurs på min utbildning
  -snart är jag hemma hos min familj igen.

 14. Älskar &other stories, och älskar semlor! Uppskattar också det med domännamnet, äntligen kommer jag direkt in hit.

  Ska nog också göra en lista med bra grejer 🙂 Men först ska jag plugga lite så jag blir klar med examensarbetet och kan börja jobba och då kan jag bli världsförälder nästa månad .

 15. Vilket härligt sammanträffande att jag tidigare idag tänkte “idag ska jag sätta mig och skriva ner allt som är bra just nu”, och så har du gjort just samma sak! Nu ska jag sätta igång! 🙂

 16. Härligt inlägg!

  Mitt positiva idag:
  – Jag fick ångestattack på jobbet och tänkte rusa hem, men jag härdade ut, ångesten släppte sitt grepp och jag klarade jobba klart mina timmar.
  -Det är 1 mars idag, första vårmånaden!
  – När jag var på skogspromenad med hunden tidigare så hängde regnet i luften, men det började inte regna förrän vi nästan var hemma igen. Vi slapp bli genomblöta idag.

  1. Åh hur gör du för att stå emot känslan av att bara vilja fly? Jag har inte lärt mig hantera det 🙁 men glad för din skull!

   1. Kjære deg, det er ikke lett, men jeg pleide ‘lure’ meg selv. T ex om jeg reiste med bussen til kjøpesenter, hadde jeg alltid nok penger i lommen til å dra hjem med taxi, og når angsten kom i bussen sa jeg til meg selv”du skal bare sitte på fire holdeplasser til, så kan du gå av og ta taxi hjem”, og når jeg vel var forbi de fire, satte jeg nytt mål. Da jeg endelig sto utenfor kjøpesenteret, ‘lovte’ jeg meg selv at jeg kunne ta taxi hjem om jeg bare gikk i to butikker, ikke kjøpe noe, bare gå inn. Og sånn fortsatte jeg. Når angsten slo til for fullt i matbutikken, tvang jeg meg gå opp og ned mellom typ ALLE de jævlige reolene for å vinne over angsten, selv om det drønnet i ørene,jeg svettet som fy, og så presis ingenting, var så konsentrert på å gjennomføre. Det handler om å utfordre/utmana seg selv. Dette funker ikke for alle, men funket for meg! Lykke til!!

   2. Jag har haft panikångest i så många år så någonstans inom mig vet jag (med hjälp av KBT-terapi), även när det är som värst, att det faktiskt går över. Men det är långt ifrån alltid jag lyckas stanna kvar och härda ut, tyvärr. Det är bekvämare att ge efter och fly. Mitt tips är att testa Kognitiv beteende-terapi om du inte redan gjort det.

 17. Vilket härligt inlägg. Idag har jag bara varit hemma så idag har det inte hänt något särskilt att vara extra glad över. Jag är bara glad ändå. 🙂 Jo förresten, att solen skiner.

 18. Sånt roligt o upplyftande inlägg Clara. Extra glad över dina mornar utan ångest. Så värdefullt ??.
  – Varit barnvakt åt vårt 4-åriga barnbarn i flera dagar. LYCKA!
  – Fått mysa med det andra barnbarnet, på 2 månader, flera gånger senaste tiden. Hon ler o har skrattat högt för första ggn nu. LYCKA!
  -Har fått så roliga bilder på dem att trösta mig med när längtan blir för svår. LYCKA!
  – Gick så bra med min gamla pappa idag när jag tog med honom på utflykt. LYCKA!
  – När jag kom hem efter utflykten kollar jag efter nya inlägg på din blogg o hittar detta. LYCKA!
  – Slank ner en påse ostbågar i varukorgen… till kvällen. LYCKA!

 19. Härligt inlägg!

  Just idag kändes det svårt att komma på bra saker, just därför tänkte jag att jag måste skriva ner några.
  – Jag vaknade av solen som sken in i sovrumsfönstret i morse.
  – Det fanns några chokladbitar kvar på jobbet som jag mumsade i mig till förmiddagskaffet.
  – Jag har nytt rött läppstift på mig som en kollega kommenterade att jag ser fin ut i.
  – Jag ska snart möta upp min sambo och vänner och äta burgare och se på stand-up.

 20. En otroligt bra sak som har hänt mig idag var att jag äntligen kunde slänga mig i soffan och lyssna på er pod. Måste bara säga till dig och Erica att jag älskar er pod!! Jag önskar liksom att jag kunde flytta in i er pod och bara få sitta där och njuta av era samtal, skratta och kanske till och med klämma i mig en fiskpinne i bröd! Insåg att allt det där hände ju faktiskt idag – minus fiskpinnen i bröd men det kan jag nog överleva! Kram till er!

 21. 1. Snön har smält bort och det är plusgrader så att jag kan använda min gula kappa som också möts av glada blickar.
  2. Jag fick vaniljsemla av jobbet igår.
  3. Jag ska testa nytt gott recept på en kall sås till falafelrullarna ikväll. Är det normalt att längta en hel dag tills man får äta något man ser fram emot?
  4. Jag har blommiga träningsbyxor som man alltid blir glad av.
  5. Det är ljust både när man går till och från jobbet.
  6. Det är snart helg. Det betyder choklad.

 22. Åh grattis på domänen!!! Det är så HIMLA trist när någon snott ens adress. Fattar att det är skönt att äntligen få äga sig namn och varumärke.

  Skönt att vakna oftare utan ångest än med också.

  Kollade på ditt youtube-program, det var verkligen berörande och viktigt!

 23. Lite som en tacksamhets dagbok:)
  Så fint att lyfta upp bra saker som händer och härligt att läsa om vad andra gläds åt!

  Bra saker hos mig idag:

  *Min yngsta dotter ( av 4) fyller 1 år idag och jag är så tacksam för henne. Jag byggde henne ett eget litet tipitält som hon har krupit in och ut i hela dagen. Lyckad present av bara återvunnet material:)

  * Att jag har njutit av en hemmadag och inte blivit rastlös en enda gång. Och inte tagit upp telefonen en enda gång, förrän nu, när barnet somnat.

  *Att jag har en fin ursprungsfamilj som vill umgås med mina barn på sportlovet.

  *Att jag ska ta mig egentid i morgon kväll. Först terapitimme sedan äta gott med en vän och prata länge och oavbrutet.

  Ha en fin dag!

 24. – Jag har insett att jag verkligen inte kan stressa tillbaka till jobb efter min utmattning, det får ta den tid det tar.
  – Jag och min sambo hade världens finaste kväll ihop för en vecka sedan. Han hade köpt blommor, vi gick på bio och vara umgicks med varandra. Så himla fint.
  – Jag har köpt snittblommor och placerat ut i små glasvaser lite överallt hemma, tänker att det känns lite bättre i väntan på våren så.
  – Under februaris sista helg hörde jag talgoxen sjunga från en gren. Nu är våren snart här.

 25. Åh, flera såna här inlägg av bloggare vill jag ha! Man blir så glad själv 😀

  Min braiga saker

  – Jag har äntligen kommit igång med träning igen efter en lång onödig paus och känner mig så mycket piggare!
  – Det är ljust ute när jag går till bussen på morgonen.
  – Jag har bakat semlor att äta ikväll när jag ska ha filmmys med min man. 😀
  – Min lillasyster hälsar på imorgon. Det är alltid så kul att träffa henne.

 26. Lyssnade på din poddradio för första gången igår, så underhållande och chosefri. Jättefin kappa också.

 27. Jag är glad för att jag fått bjuda på semlor på jobbet o fick massor kärlek tillbaka. Glad för min nya Gudrunvårkappa som jag känner mig så fin i. Att jag fått lite mer egentid då jag kan umgås med mig själv. Att vi har förlovningsdag i helgen o ska gå ut o äta, date. Är glad för mina krispiga tulpaner o vårljuset. Glad att jag har barn, körkort, utbildning, jobb och en tro.

 28. Åh jag vill också:
  – Jag har efter 10 månader som jourhavande napp, dygnets alla timmar, slutat amma och jag vill sjunga som Linda Bengtzing “jag kan klara mig själv, kan gå ut varje kväll, komma hem när jag vill!”
  – Jag blev världsförälder i förrgår tack vare ditt inlägg
  – Vi har äntligen köpt nya köksmöbler. Mina 12 år gamla som följt med mig sen jag flyttade hemifrån har gjort sitt.
  – Våren och ljuset är på väg…!
  – Äldsta sonen kom in till oss imorse och myste, pratade och skrattade mellan mig och sambon. Händer typ aldrig och jag har saknat att kunna snusa min stora lilla treåring i nacken (på grund av mitt jobb som jourhavande, levande napp)
  – Jag ska iväg och träna nu!

 29. Så underbart att läsa Clara! Jättefint och innerligt, sådär som bara du kan.
  Jag samlar mina bästa stunder varje vecka i en serie som jag kallar “stjärnögonblick” – de där stunderna som glittrar och skimrar extra bara av sig själva. Tycker så mycket om att göra det. Just nu är jag mest glad över att jag är fadder till ett gäng trillingar som fyller mig med kärlek varje dag och ger det sårade barnet i mig en gudomlig läkning. Och solen och snön som var här förra veckan, den energin lever jag kvar i.

 30. * Jag har efter en lång period av skada kunnat börja träna lite tuffare och utmana min kropp
  * Jag har haft fina nattningar med två av mina barn, pratat om farmors kossor med ett av dem, sjungit sov du lilla Videung, mors lilla Olle och Lasse Liten med det andra. Det tredje somnade
  * Upplev en väldigt grå dag, trött, eventuellt påväg att bli förkyld men har gått en promenad med min man, druckit kaffe och ätit en semla med honom
  * Lyckats pricka in den magiska solnedgången där himmelen såg ut som ett eldhav med stänk av både lila och rosa bland kringsvävande moln. Blev påmind om att även den allra gråaste dag kan bjuda på en spektakulär avslutning. Kände mig lycklig lottad som var ute och fick ta del av den, uppleva den.
  * När himmelen bjuder på sina vackraste tillställningar tänker jag att vi får påminnelser om att världen är vacker. Att livet är vackert.
  * Att komma hem utpumpad från ett möte och mötas av små människor som kastar sig kring halsen och säger mamma jag älskar dig.
  *Att ha ett hem att komma hem till, en vrå som är min och våran.

 31. Jag kom topp 100 i damklassen på Öppet spår 90 k skidor.
  Det är väl det enda, men det är årets höjdpunkt för mig.

 32. Åh vilken bra lista! Här är min:

  + Jag har fyllt 40 år. Det känns högtidligt och jag har blivit så fint firad och känner mig tacksam och lite sentimental.
  + Alla våra tackor kommer få lamm om två veckor.
  + Jag har fått ett roligt extrajobb.
  + Min son har fyllt tio idag och vi har haft en så himla fin dag på Skansen.
  + Vi ska ha storkalas och folk i huset hela helgen.
  + Nästa vecka blir vi klara med installationen av kaminen i hallen så det äntligen blir varmt där.

 33. Härligt inlägg! Jag har varit på mammafika idag och blev bjuden på hembakta semlor, jag tränade för första gången på evigheter- endorfinkick! Och barnen somnade så snällt- alla tre att jag kan ligga i sängen och kolla Netflix läääääänge innan min sovdax!

 34. Vilket härligt inlägg! ?

  Mina positiva idag är:
  – Är inne på fjärde dagen med magsjuka och har idag äntligen varit piggare, orkat duscha och fått i mig lite mat som jag fått behålla – tacksamhet.
  – Jag har massor av gröna växter hemma som älskar att ljuset kommit tillbaka! Snart en djungel här med andra ord.
  – Tulpaner, tulpaner, tulpaner – så bedårande!
  – Att våren är på väg!

  Små saker, men så viktiga att uppskatta ändå.

 35. 1. Efter 4,5 års studier i nutrition har jag äntligen fått en doktorandanställning på Umeå universitet.
  2. Mina nya kollegor och arbetsplats är helt underbara.
  3. Eftersom jag nu äntligen kommer få lön så kan jag äntligen bli världsförälder <3

 36. Vår hund har varit bortsprungen i fem dagar, hon stack iväg när hon blev rädd för en annan hund i skogen där vi bor. Ringde polisen, satte upp lappar, efterlyste på lokalradion, sa till alla människor jag kom på, men nej, ingen hund. Helt totalt förtvivlat. Vår dotter har en funktionsnedsättning, hunden är hennes allra bästa vän. Mardröm. Vårt barnbarn delade vår sorg, och sa igår att hon ska be till gud, “för OM gud finns kan han ju inte strunta i om ett barn ber att få tillbaks sin mosters allra bästa vän”… Och jag höll med. Nej, det kan inte gud strunta i. Och barnbarnet ville sova över i natt, “för hon vill ju vara här när gud lämnar tillbaks hunden, så att hon kan tacka så väldigt mycket”. Barnatro. Jag bävade, vad händer om… Men i morse. I morse satt hon på vår trappa, trött, lite frusen, väldigt hungrig – men återlämnad av gud själv, åtminstone kändes det så. Vilken oerhörd glädje, både för att hunden var tillbaka och för att lillan fick sin bön hörd, hur det nu i verkligheten egentligen gick till. Hon slapp få sin tillit tilltufsad, det höll den här gången åtminstone. Sex år och stora funderingar, och änglarna dansade i rummet när vi bakade cupcakes till guds ära – “För gud måste få lite fest så att han vet att det är lönt att lyssna på barn”! Vad säger man? Barn kan! Detta är en bra sak, tycker jag nog…

 37. Peppande ord, tack! Vi behöver alla tänka mer positivt ibland. Jag känner mig glad för
  -idag ska jag på stan efter en vabb-vecka med tre sjuka barn. Lite stan och sen träning!
  -min 4-åring plockade in krokus idag
  -fåglarna är glada utomhus

 38. Jag fick feeling igår kväll. Har varit ett sånt grått och trist år & personliga tragedier och jag har inte känt någon lust för något. Sen igår, när jag cyklade på kvällen, kom inspirationen och glöden från ingenstans. Det bara växte i kroppen. HELT fantastiskt, dels att känna det och dels att veta att jag fortfarande kan känna så!

 39. En bra sak är att detta blogginlägg inspirerade mig att lägga ett litet “bra-saker-anteckningsblock” på toan. Istället för att sitta där och kolla på mobilen skriver jag ner en bra sak varje gång. Tror att min hjärna kommer öva upp en massa bra positiva tankestigar nu!

 40. Hurra för dig!!! Vad glad jag blir över att läsa ditt inlägg 🙂
  Själv hade jag en mycket trevlig dag med många bra saker:
  -En ledig dag mitt i veckan (samtidigt med sambon), vilket i princip aldrig händer
  -Vaknar utsövd efter sovmorgon och får lyxig hotellfrukost.
  -Hittat finaste kamelfärgade ullhatten på super-rea.
  -Och framförallt haft en heldag till att umgås med sambon och fylla på med energi, värme och kärlek.

 41. Älskar de små goda tingen du lyfter fram. Jag har fått göra en snöängel under ett norssken, ätit ärtor majs och makaroner som jag älskat sen barnsben och fått gosa med både en hund och en ren. Lyckats formulera en sida om samarbeten till min blogg och jag känner oxå att min träning börjar göra skillnad. så skönt!

 42. Jag har fått jättebra idéer för min framtida karriär! Spänningshuvudvärken försvann på gymmet! Jag har träningsvärk! Barnen har lekt i snön o blev inte ens osams!

 43. Jag har fått jättebra idéer för min framtida karriär! Spänningshuvudvärken försvann på gymmet! Jag har träningsvärk! Barnen har lekt i snön o blev inte ens osams!