Jobbiga listan

Vad ville du bli när du var barn?

Slottsfru, brevbärare och skådespelerska.

Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?

När jag var i tonåren var jag övertygad om att jag skulle bli författare och sångerska.

Vilka var dina bästa och sämsta ämnen i skolan?

Bäst i svenska, engelska, samhällsorienterade ämnen samt allt kreativt som bild, slöjd och musik. Mina sämsta ämnen var fysik, kemi och matte. Kan fortfarande få obehagsrysningar över hela kroppen av att tänka på att behöva öppna en bok om fysik. Plus att jag var värdelös på musikteori och dirigering. Det sista ämnet lyckades jag förhandla bort tack och lov.

Vilket var ditt allra första jobb?

I kassan på ett glasblåseri. Där jobbade jag nästan varje lördag i fem års tid. Men det var ett ganska lugnt jobb så mellan kunder, städ och skyltning och gravering av glaset kunde jag göra bort läxorna också.

Vad har du haft för olika betalda jobb?

Glasblåseri, kassan på snabbmatsrestaurang, barnvakt, klädaffär, journalist (mitt första jobb var på familjeredaktionen på lokaltidningen) skribent, författare och bloggare med allt vad det innebär.

Vad har du gått för utbildning?

Gymnasiet med musikinriktning. Sedan en termin litteraturvetenskap på universitetet. That’s it. Fast jag utbildar mig i mitt företagande kontinuerligt. Kortare kurser jag kan läsa online eller privat coaching av kunniga människor. Skulle jag plugga något nu skulle det vara idéhistoria tror jag. Eller statskunskap.

Vad går ditt nuvarande jobb ut på?

Jamen skrolla lite här får ni ett smakprov.

Vilka är dina starka respektive svaga sidor på jobbet?

Mina svaga sidor är att jag kan vara förvirrad och om jag inte skriver listor över precis allt så glömmer jag hälften. Mina starka sidor är att jag är kreativ, avslutar mina projekt, envis, arbetsam och bra på att plocka ihop kompetenta personer omkring mig.

Nämn något som du är extra stolt över att ha gjort i ditt jobb? 

Mitt sommarprat i P1, när jag fick ta emot pris från kungen som Årets Klimathjälte och att jag är Expressenkrönikör. När jag tänker efter är det ganska sorgligt att det jag är mest stolt över är sånt som andra har bestämt.  Sånt kan jag ju inte rå över själv och det handlar ju bara om bekräftelse från något slags etablissemang. Egentligen tycker jag nog att jag borde vara mest stolt för bloggen som jag byggt upp själv och lagt ner min själ i under elva år. Men bloggar har ju inte så hög status i resten av samhället.

Vad skulle du vilja jobba med om du inte hade det yrke du har i dagsläget?

Högstadielärare, bibliotekarie, regissör eller musiker.

Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig?

Revisor, mattelärare, civilingenjör och allt som har med vårdyrken att göra på grund av rädd för blod, sprutor, medicin och kroppsliga funktioner.

Vad gör du om fem år?

Ungefär vad jag gör idag fast bara större, mer och bättre.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer på “Jobbiga listan”

  1. Åja, jag skulle nog säga att bloggare har ganska hög status, i allafall om jag ska tro det jag ser i generation y och z. Att generation babyboomers och tidiga X inte värderar bloggare som ett “riktigt” yrke är ju trist, men vem bryr sig. Vi är en del av framtiden. Yrkesstatus förändras och ni driver en stor del av utvecklingen! Jag tycker du ska vara mest stolt över bloggen. /Ella

  2. Jag norpar listan och länkar till ditt inlägg, om det är okej? Så intressant grej att både läsa och svara på själv!

  3. Är helt enig gällande kemi och fysik. Det enda jag egentligen ville skriva på labbrapporterna när de frågade “vad tror du händer om x blandas med y?” var “Jag vet inte och JAG BRYR MIG INTE!” Jag höll på att krevera av tristess varje gång det var dubbeltimme i NO.

  4. Jag håller helt med dig om fysik, kemi och matte. Dock läser jag sista året på sjuksköterskeutbildningen och sedan ska jag läsa vidare till barnmorska, men jag tyckte just att vara rädd för kroppsliga funktioner var roligt. 🙂 Själv tycker jag att det är särskilt roligt att sticka folk, hitta en härligt kärl och få blodsvar direkt – toppen!

  5. Tog mig cirka en kvart att förstå varför listan hette “jobbiga” list. Klokheten var inte så att säga på topp såhär på morgonkvisten på andra sidan jorden.