Rutabaga, nytt bokkontrakt och influencers

På måndagmorgon kom jag till Stockholm. Det var dags för att beta av en himla massa möten och jobb. Först åkte jag till Influencer of Swedens kontor där vi hade styrelsemöte. Jag och Linda och Sara (men hon kom inte med på bild). Vi planerade upp kommande års aktiviteter för alla våra medlemmar och förstås The Influenser Convention  som arrangeras sista helgen i mars. Blir alltid så full av energi av att arbeta med dessa briljanta kvinnor.

Sedan åkte jag till mitt hotell och när jag klev ut ur taxin möttes jag av Erica som sprang rakt i famnen på mig med en stor blomsterbukett. För att fira att min blogg blivit vald till Årets bästa tidskrift!  Så himla fint och typiskt Erica.  Sedan åkte vi vidare till Acast där vi mötte upp Nisse och Manne som gör Pappapodden. Vi träffades för att spela in en samarbetspodd (avsnitt kommer på torsdag). Det var himla roligt men jag pratade så mycket att jag fick ont i halsen.

Men sedan ska ni veta – då hände det grejer. Ericas brorsa Mathias är ju en av världens bästa kockar och driver Grand Hotels nyöppnade helvegetariska restaurang Rutabaga. Så vi hade turen att få ett bord där och jag var så exalterad.

Grand hotel alltså – där skulle man gärna bo om man hade kulor. Snittblommor på dass liksom! Hur flott kan det bli?!

Erica pudrade näsan

Och jag speglade mig. Sedan åt vi i flera timmar. Rätt efter rätt kom in och jag fick testa så många fantastiska smakkombinationer och dricka härliga, knasiga alkoholfria drinkar. Utan överdrift kan jag säga att detta var den godaste måltid jag någonsin ätit. Och så var ju middagen faktiskt ett riktigt firande!

Delvis för det fina priset – men framförallt för att jag och Erica precis fått ett bokkontrakt. Glada nyheter för alla er som tycker om podden. Nästa vår kommer vår första gemensamma bok ut på Norstedt. Det känns väldigt pirrigt då det är en helt annan typ av bok än allt jag tidigare gjort. Och jag är så glad att få dela detta med Erica.

Lycklig, öm i fötterna och lite lulligt trött promenerade jag och Erica hem i den sena natten.

Imorse steg jag upp och åkte till Norstedt för att gästa ytterligare en podd. Den här gången var det podden “När jag var femton” – som löst baseras på antologiboken Saker jag hade velat veta när jag var femton. (Jag lovar att länka när avsnittet ligger ute). Vi hade en riktigt bra pratstund – Diana och Johanna är så kloka och vettiga kvinnor.

Efter det åkte jag runt på olika möten med annonsörer och samarbetspartners – och hela eftermiddagen satt jag på Haymarket och drack kaffe och arbetade ikapp. Och sent på kvällen åkte jag hem igen. Jag kände mig så bubbligt glad hela resan – kan inte minnas sist jag mådde så bra. Nu ska jag kapsla in den här känslan och försöka hålla kvar den. När man varit nedstämd är dagar som dessa verkligen guld.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

26 kommentarer på “Rutabaga, nytt bokkontrakt och influencers”

 1. Wow Ericas bror är mattias dahlgren ! Wow vad kul att du var här.Ja skriv en kåseribok och åk på föreläsningsturne om du har möjlighet!

 2. Härliga underbara Clara! Stort grattis till hela fadderuttan. Du är en sådan fantastisk inspirationskälla! Emoji: stark arm, applåd, knytnäve, superglad

  Kram
  Helena

 3. Vilket härligt inlägg, perfekt en seg morgon som denna! Ser fram emot boken, har verkligen gillat det du och Erica gjort ihop tidigare 🙂

 4. Stort grattis till allt Clara! Blev så glad när jag läste att du och Erica ska skriva en bok tillsammans, vad spännande! Det värmer också att läsa att du känner att du mått så bra under dessa dagar. Hoppas verkligen den känslan kan hålla i sig?

 5. Grattis till hela rasket! 🙂 Nu ska du veta att du kickat igång min bakgrundshjärna som redan jobbar intensivt med fantasier om grand hotel. Nu kommer jag leva med den känslan ett bra tag framöver och jag ser framemot mina nattliga äventyr under grand hotels tak ? Tack för inspirationen och tänk vad underbart att det finns en helvegetarisk restaurang på grand!! Ha en fin onsdag! / Malin

 6. Grattis!!! Älskar att jag hör din röst nu när jag läser din blogg efter att ha lyssnat ett tag på podden!

 7. Vad kul att du känner dig glad och har haft en bra vistelse i Stockholm. Att läsa om någon som är på gott humör gör att jag känner mig glad också! Kram

 8. Hej Clara! Har en fråga ang poddar och undrar om du har tid att förklara lite. Undrar om poddandet också är något som de som gör poddar försörjer sig på eller är det som en bonusaktivitet som berikar bloggen? När du gästar andra poddar, får du betalt då eller hur funkar det?
  Tack för en fin blogg!

 9. Vilken underbart härlig, bubblig läsning! Det där med att umgås med likasinnade, få fritt utlopp för skaparlust och härliga idéer, det är ju något alldeles särskilt. Är så glad att jag får uppleva det mellan varven som egenföretagare. Både Sara & Linda är ju så bra på att fixa just sånt häng.

  Ett riktigt stort och varmt grattis till priset också – det är en så imponerande bedrift och så välförtjänt. Och grattis till bokkontraktet – ser verkligen fram emot vad du och Erica ska hitta på!

 10. Vilken fantastisk dag! STORT grattis till dig. Du är så värd allt det positiva. Njut av känslan länge! Hälsning från Anna

 11. Blir så nyfiken på vad för slags bok du och Erica ska skriva! Stort grattis till er och till dig för alla andra bedrifter som trillar in. 2016 kanske inte verkade så roligt då men generar uppenbarligen i många positiva effekter (som att du låter så mycket gladare i podden, tex!) Avundfriskar! KRAM!

 12. Härligt! Och så roligt med Rutabaga! Själv är jag lyrisk över att få leverera mina grönsaker (bland annat kålrötter) dit i sommar/höst.

  Och så härligt med den där bubblande känslan av välbehag. Hurra för sånt. / Pernilla på Gröna Rosendal