Söndagsbestyr

Det fina är att barnen har börjat stiga upp själva på morgonen. Det fula ser ni framför er. Men okejdå. Får jag sova en timme extra får de härja som de vill den timmen.

Efter frukosten ordnade jag spa för mina krukväxter. Klippte, duschade och gav näring.

Bertil och Folke tog plats på köksbänken och beundrade utsikten samt alla skotrar som körde förbi.

Sedan satte jag Bertil i arbete med att putsa fönster. Han börjar bli riktigt bra på det nu. Och hjälp som det behövdes! Rutorna var helt immiga.

Sedan sov Folke middag och då lärde jag Bertil Kinaschack. Så roligt att han äntligen börjar kunna spela spel som också jag tycker är roliga på riktigt. Både Uno och Finns i sjön och Yatzy är ju faktiskt helt uthärdliga spel att ägna sig åt.

Jakob tog en skidutflykt i solen med Albin och jag bestämde mig för att grädda våfflor. Något slags sött fika känns som ett måste på söndagar tycker jag.

Och sedan glufsade vi i oss alltsammans.

Efter fikat ringde Annakarin och vi tog en timslång promenad i kvällssolen och surrade. Promenera och prata i telefon gör promenaderna så mycket roligare.

Men nu ska jag svida om och åka lite skidor för det har jag inte gjort på två veckor så det längtar jag efter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 kommentarer på “Söndagsbestyr”

 1. Åh Uno! Har en helt utsliten lek här hemma. Vi ägnade en hel tågluff genom Europa åt att spela Uno med den då 6-årige sonen. Spelade Uno på tåget, på restauranger och hotell. Fina minnen. Att köpa interrailkort och dra iväg med familjen är förövrigt ett semestertips. Så härliga upplevelser och så hamnar man alltid mitt i den stad/ort man ska till. I sommar drar vi i väg på tågluff genom Europa igen. Nu är sonen 13 och en dotter, som nu är 4 år, har tillkommit. Uno-leken får följa med 🙂

 2. Kinaschack! Ett helt fantastiskt spel! Min mormor hade ett och mamma köpte ett till oss när vi var i Bertils ålder. Vi spelade alltid när vi träffades och så småningom hittade vi på egna regler! Vi blandar alla färger och lägger ut dem över hela planen, ingen kulor med samma färg bredvid varandra. Inga kulor i boet och ingen i mitten. Så har vi flera färger var om vi är färre spelare än 6. Så har vi utvecklat ett långhopp. Om en kula står två hål ifrån en annan kula och det är tomt två hål efter kulan kan man göra det kortaste långhoppet! Försök! Det är jätteroligt!

 3. åhh våfflor:D har helt glömt bort att det är våffeltider. Tack för du påminde mig! Tur att jag har ett recept från dig? Minns ej hela men var något med mycket smör. Annars får det vara typ. Vilket är mitt motto i livet också om jag ska vara ärlig.

 4. Älskar din blogg så mycket! Bara följt dig i ett år då jag är relativt ny i bloggvärlden och åh va bra du är! Glad att jag har många år att titta igenom via ditt arkiv.

  Kram Hanna

 5. Testa Kina med studs! Alla deltagare har en färg, den som börjar tar en av sina kulor och studsar på bordet och försöker få kulan att studsa upp på brädet och lägga sig i ett hål. Om den faller utanför brädet är den kulan förbrukad och tas ur spel. Näste person gör samma sak, studsar upp sin kula på brädet osv, så går varven runt. Om en kula lägger sig bredvid någon annans kula (vilket det typ alltid gör) tas den andre kulan bort ur spelet. Det blir som ett herre på täppan-spel där man kör ut varandra tills det bara ligger en färg kvar på brädet. Har man slut på kulor är man ute ur spelet. Finns massa taktik man kan göra för att försöka spela ut de andra men själv behålla sina kulor kvar! Brukar bli väldigt uppskattad, och roligare ju fler man spelar!

 6. Jag tror barnen tycker det är lika skönt som du att få ha en timme extra för sig själva på morgonen : ) Kommer ihåg hur kul det var själv när man hade morgonen för sig själva att bygga kojor och se på barnprogram!

  http://www.zaitzova.com – skriver om genusvetenskap och feminism. In och läs om det är intressant!

 7. Har för mig att du innan skrivit att du använt tygblöjor till barnen, har du bytt till engångs och varför isf? nyfiken då jag funderat på att testa tygblöjor till nästa barn. Mina 2 första har varit blöjfria mkt tidigt, vid 8 resp 9 månader så jag hoppas det går lika fort denna gången.

 8. vilken perfekt söndag. Jag saknar skidor och snö och husbestyr så otroligt mycket här nere i Stockholm. Som tur är åker jag hem till paradiset i Västerbotten till påsk! <3