Jag har gått och tänkt på en sak som jag inte riktigt vetat hur jag ska formulera. Jag är så rädd att uppfattas som dryg på något sätt. Men jag känner ändå att jag måste adressera detta problem. Det händer då och då att folk hör av sig och är arga för att jag inte svarat på deras mail/kommentar och undrar varför. Jag ska försöka förklara varför: Jag får helt enkelt väldigt mycket mail och kommentarer. Och det är jag såklart otroligt glad över. Men det är inte bara mängden – de kommer på så många olika plattformar också vilket rör till det för mig.

Bloggkommentarer. Fyra olika instakonton med både kommentarsfält och instamessage. (Underbaraclaras, Underbaraboning, Miss Clarity och privat insta). Totalt åtta kontaktytor.  Min Youtubekanals kommentarsfält. Min officiella facebook med kommentarsfält och direktmail. Min privata facebook med kommentarsfält och direktmail. Min jobbmail. Sms och telefonsamtal. Och min riktiga brevlåda dit folk skickar saker.

Jag har alltså totalt SJUTTON olika platser där folk kontaktar mig dagligen med förfrågningar, önskemål, arga mail men mest snälla meddelanden eller rimliga frågor.  Jag känner att jag nästan går sönder över att jag inte hinner svara bättre. Jag försöker läsa allt – men det kan ta många veckor. Men ni kan lita på att jag blir jätteglad när ni skriver snälla saker – det gör skillnad!

Jag känner ändå att det viktigaste är att försöka svara på frågor i bloggen och kommentarsfälten för att där kan svaren läsas av fler – och alltså komma fler till gagn. Mail, insta och fb-messanger har jag prioriterat ner. Tyvärr blir det också ofta så att jag svarar de som är sura/kritiska istället för att ta mig tid att säga tack till alla som skriver snällt. Det gör att jag får dåligt samvete. Men samtidigt vill jag förklara för de som är arga hur jag menade eller hur jag tänkt. För om jag inte gör det kommer snart ännu fler liknande kommentarer.

Högt upp på listan kommer att besvara kunder, anställda och samarbetespartners som är beroende av svar från mig för att kunna arbeta. En vanlig dag får jag mellan 150-300 kommentarer, mail och kontakter av olika slag som helst ska få någon slags respons. Och såklart vill jag prioritera att svara vänner och familj som är viktigast av allt.

Jag skriver inte det här för att jag tycker synd om mig själv.  Tvärtom är det ju en ynnest för mig att ni engagerar er och kommenterar. Men jag skriver det för att stävja lite av den ilskan som några visar när jag inte svarat dem. Det är helt enkelt omöjligt att hinna. Hoppas ni förstår.

(Och till kunder som kontaktar mig med förslag eller förfrågningar – skicka så utförlig information och tydlig pitch som möjligt så att jag vet om jag ska svara ja eller nej eller kanske. Kryptiska mail av typen “det vore roligt att hitta på något tillsammans” undanbedes. Jag kan gärna hitta på något – men då måste ni komma med en mer färdig ide jag kan ta ställning till.)