I can see clearly now

När jag mådde som sämst i min utmattning och depression slutade jag helt lyssna på musik. Det gjorde för ont. Det sorgliga framkallade ångest. Glad musik kändes som ett hån. När jag först märkte att medicinen började göra verkan var när jag plötsligt kom på mig själv med att gå runt och nynna och sedan få lust att slå på musik och dansa i köket.

Låten jag valde att lyssna på var I can see clearly now. För det var så det kändes. Nu kan jag se klart. Sedan gjorde jag en låtlista med all den musik som får mig att känna mig glad och full av liv. Tänkte dela med mig av den här ifall någon fler vill muntras upp. Det är lika delar Macy Gray, Dusty Springfield,  Joss Stone, Olov Antonsson och Fontanella Bass. Med lite kryddning av Ray Charls, Angie Stone, Nina Simone och India Arie på toppen. Håll till godo!

I can see clearly now

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 kommentarer på “I can see clearly now”

 1. Åh så härligt att du delar med dig av låtlista! Ser fram emot att lyssna. Vill säga att din blogg verkligen förgyller vardagen!! Älskar att sitta ner, ta det lugnt och få en stunds läsning. Tack Clara!

 2. Om du visste hur din beskrivning av din depression har hjälpt mig Clara. Jag känner igen mig så mycket, både i hur det känns att vara sjuk, hur skeptisk man kan vara mot medicin och hur skönt det är när medicinen sedan hjälper. Tack, tack, tack! ❤

 3. Känner så mycket igen mig i detta! För mig var det “Here comes the sun” med Beatles. All kärlek

 4. Jag förutsätter att du lyssnat på Not the average girl av India Arie. Så. Fruktansvärt. Underbar. Och. Peppig. Låt.

 5. Vad skönt att du mår bättre och börjat lyssna på musik igen ❤ Beundrar dig för ditt mod och din styrka, du är så inspirerande! Tack för allt du delar med dig av här på bloggen och i podden. Kram kram

 6. Härligt inlägg! Förutom medicinen, skulle du säga att det finns några andra saker som hjälpt/hjälper ditt välmående? Typ promenader osv. Skulle älska ett inlägg med sånna tips!

 7. När jag var på väg ur en förlossningsdepression i vintras kunde jag endast lyssna på Delilah med Florence and the machine. Hon liksom sjöng till mig. Lyssna på den!

 8. Jag fattade att min ssri-medicin börjat verka när drömmarna kom tillbaka till mig. Nu drömmer jag och drömmer, färgglada långa drömmar som jag kommer ihåg. Underbart!

 9. Men gu’ vilket sammanträffande. Jag sa till min kille för några dagar sen att “vet du, idag kunde jag lyssna på musik och tycka det var härligt”. Jag har nog haft lite mycket att göra den senaste tiden och blivit mer påverkad av det än jag trott..

 10. Musik blev liksom på ett nytt sätt efter utmattningen. Jag klarar oftast bara några låtar i taget, och då gäller det att välja med omsorg. Älskar dina förslag!

 11. Jag känner igen mig men har inte gjort någon djupare analys av det. När jag blev utmattad orkade jag inte lyssna på musik, spela musik eller sjunga. Och jag arbetar som musiklärare. Snacka om att ha tappat allt. Tiden gick och jag läkte sakta. Jag började skratta igen, och plötsligt en dag hörde jag mig själv sjunga. Nonsensånger om vad jag gjorde just nu. Eller bara la la la. Usch det är en hemsk sjukdom. Dansa nu vidare!

 12. Vilka underbara låtar du valt i din spellista. Behövde höra dessa just nu efter totalt kaos på jobbet idag.