Korsika

Ett drömresmål jag har haft i många år är Korsika. Så när jag fick frågan om att åka dit på ett jobbuppdrag kunde jag inte tacka nej. Nästa vecka piper jag iväg några dagar!

Jamen titta bara så vackert det är.

Eftersom jag ganska nyligen varit borta en vecka kände jag mig först lite tveksam inför att resa. Men när jag sa det till Jakob sa han bara klart du ska åka! Jag tycker att det är skönt att vi ger varandra utrymme att göra egna saker, resa på egen hand och hitta på äventyr. Har man hållit ihop sedan man var tonåringar så kan man gott få lite utrymme mellan varven.

Längtar tills barnen är lite större. Då ska jag (om jag bara får råd) ta med hela familjen tillbaka till Kenya och Entumoto där jag och Malin var förra året. Fantastisk natur och underbara människor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 kommentarer på “Korsika”

 1. Åh vad roligt att läsa att du ska till just Korsika. Jag har fått en resa dit av familjen i present i sommar så lite tips och inspiration blir toppen 🙂

 2. Korsika är jättefint! Hoppas att du får möjlighet att åka till mitten av ön – Corte – och bada i det kalla flodvattnet. Att åka längs med kusten är också fint. Den västra sidan med dess serpentinvägar och kristallblått hav är också ett minne för livet.

 3. Ser underbart ut! Själv vågar jag inte ut o resa o det är heller inget jag saknar. Men ibland önskar jag att jag bara “tvingade” iväg mig själv ändå för att kunna se alla dessa underbara platser som finns.

 4. Åååå! Vill också dit! Är absolut ett av mina drömresemål (förmodligen som cykelsemester någon gång i framtiden). Ser fram emot härliga bilder på bloggen sen! Bonne voyage!

 5. Jag googlade Korsika för att läsa lite mer och det verkar ju helt underbart där. Hoppas du får en fantastisk resa.

 6. Var på Korsika för drygt 10 år sedan och vill gärna åka dit, gärna i april/maj eller september.
  Men det får vänta tills jag/vi kan åka utan barn eller om 6-åringen slutar bli åksjuk för det är ingen ö för åksjuka… men fantastisk mat och väldigt trevliga människor.
  Vi var där runt midsommar och då var det redan varmt så vi badade mest och hängde i skuggan.

 7. Min sambo och jag var på Korsika för några år sedan. Vi tog en vandringsdag bland bergen, vilket jag rekommenderar! Slående vackert! Korsikanernas engelska är dock ingenting att hänga i granen, men vi klarade oss ganska bra trots att den enda franskan vi kunde var “Bonjour” och “Merci”.

 8. Korsika är så vackert! Hoppas du hinner se mycket- det är så olika natur på ön, otroligt skiftande. Vandra i bergen nån dag, se naturreservatet La Scandola och byn Bonifacio! Var där för snart 17år sedan på bröllopsresa- drömmer om att åka tillbaka!

 9. Jag o min man åker till Korsika om några månader 🙂 Hoppas du skriver lite om ön och gärna bilder 🙂

 10. Hej Clara! Jag älskar att resa men har bestämt mig för att inte flyga mer pga den klimatpåverkan flyget har. Hur tänker du kring flygresor, är det skillnad på jobb och nöje? Frågar eftersom jag brottas med frågan själv och är intresserad av hur andra miljömedvetna människor resonerar. Kram