Vad jag köpt

Nu är jag hemma i Svedala igen och gladare barn har jag väl aldrig skådat än mina två pojkar. Så fint att vara mamma och liksom ha två stycken som är KÄRA i en.

Jag handlade inte mycket på resan förutom mat. Älskar att ta hem mat! Köpte vildsvinspate, och en korsikans korv. Eftersom vi har grisar och gör egen korv är detta lite extra intressant att testa- Dessutom köpte jag Confiture extra de Cédrat. Alltså en slags marmelad på cedrat (eller äkta citron som fruken också kallas). Inte riktigt lika söt som vanlig marmelad dock utan funkar både i efterrätt och matlagning. Jag köpte även hantverksmässigt gjord fransk nougat och så fick jag med mig kastanjehonung, jordgubsmarmelad och apelsinmarmelad i små burkar från hotellet.  Honung från kastanjeblommor är tydligen en korsikansk specialitet. Dessutom fick jag med mig korsikanska småkakor.

Men det bästa fyndet var ändå denna parfym. Jag använder väldigt lite parfym men efter att ha rest med doftnörden Malin har jag varit sugen på att hitta en helt egen doft. Som inte alla andra har och som är så pass diskret att jag kan vilja bära den varje dag.

I ett litet parfymeri i Ajaccio fanns dessa korsikanska parfymer baserade på blommor från ön. Jag slog till på denna flaska som doftar lite örtigt men fräscht, med toner av blomman Everlasting.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer på “Vad jag köpt”

  1. Så fina inlägg om Korsika! Jag har också velat åka dit hur länge som helst. Detta året åker jag till bordeaux för att lära mig lite franska, men nästa år får jag slå slag i saken och åka till Korsika!

  2. Åh nej! Du missade den korsikanska fikonmarmeladen! Och lokal Tomeost. Får bli en sväng till!!!