Här kommer receptet på den godaste räkmackan jag vet. Passar finfint till helgen! Ifall du är sugen på en riktig räkbomb. Välj handskalade räkor – det gör hela skillnaden!
Räkmacka
Portioner
1 macka
Tid
ca 15 minuter
Ingredienser
3 st runda smörgåsar. Exempelvis Polarpärlan eller liknande
ca 100 g skalade räkor
1/2 dl majonnäs
100 g färskost
1 kokt ägg
ca 1 msk citronsaft
salt och peppar
salladsblad
Dekorera med t ex körsbärstomater, oliver, dill, rödlök och vindruvor
Gör så här
- Gör citronkrämen genom att blanda majonnäs och färskost till en slät kräm och smaksätt med citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
- Varva citronkräm, salladsblad och brödskivor, avsluta med en rejäl klick citronkräm på toppen.
- Fördela räkorna ovanpå och dekorera med det du gillar och har hemma.
Denna minismörgåstårta går bra att äta direkt men vill du förbereda så går det bra att varva bröden med fyllningen först och dekorera precis innan servering.
Här hittar du recept på en annan festlig smörgåstårta i full storlek!
4 svar
Ååh jag älskar verkligen mackor, och räkmacka är ju typ bland det bästa! <3
kram
Emma
Såg verkligen god ut
Åh så gott! Jag älskar verkligen smörgåstårta.
Måste prova!