Här kommer receptet på den godaste räkmackan jag vet. Passar finfint till helgen! Ifall du är sugen på en riktig räkbomb. Välj handskalade räkor – det gör hela skillnaden!

Räkmacka

Portioner

1 macka

Tid

ca 15 minuter

Ingredienser

  • 3 st runda smörgåsar. Exempelvis Polarpärlan eller liknande

  • ca 100 g skalade räkor

  • 1/2 dl majonnäs

  • 100 g färskost

  • 1 kokt ägg

  • ca 1 msk citronsaft

  • salt och peppar

  • salladsblad

  • Dekorera med t ex körsbärstomater, oliver, dill, rödlök och vindruvor

Gör så här

  • Gör citronkrämen genom att blanda majonnäs och färskost till en slät kräm och smaksätt med citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  • Varva citronkräm, salladsblad och brödskivor, avsluta med en rejäl klick citronkräm på toppen.
  • Fördela räkorna ovanpå och dekorera med det du gillar och har hemma.

Denna minismörgåstårta går bra att äta direkt men vill du förbereda så går det bra att varva bröden med fyllningen först och dekorera precis innan servering.

Här hittar du recept på en annan festlig smörgåstårta i full storlek!