• Inlägget är ett annonssamarbete med MER •

Älska Mer

Mina föräldrar var restriktiva med allt för mycket sötade saker när vi var små. När vi ibland fick något festligt att dricka så var det framförallt fruktdryck. Den klassiska MER 200 ml med sugrör. Min favorit var MER Apelsin och det är det fortfarande! Och nu för tiden brukar jag dricka den efter badhuset på söndagar, ihop med den sedvanliga korven med bröd.

När jag sitter där i cafeterian med klordoftande hår och badtrötta barn känner jag mig som en sådan typisk  småbarnsförälder. I ordets bästa bemärkelse.

Nu har MER kommit i en ny fin förpackning med inspiration från svenska barnboksklassiker. Fruktdrycken har 30 % mindre socker, är dessutom C-Vitaminberikad och gjord på svenskt källvatten. Här sitter två svettiga barn (som studsat stundsmatta och grävt i rabatterna) och kalasar på fika.

God på kalaset eller i picknickkorgen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 kommentarer på “Älska Mer”

   1. Nej men med tanke på att det finns massor av liknande drycker som är eko, och Clara har en stark eko-inriktning på sin blogg så känns det väldigt märkligt faktiskt. Lite väl köpt inlägg…

    1. Eftersom jag själv gärna dricker Apelsin Mer så tycker jag inte alls att det känns konstigt att göra reklam =) vore ju en helt annan sak ifall jag gjorde reklam för något jag själv aldrig konsumerade

    2. Men lägg ner! Är väl bättre att hon skriver om nåt hon faktiskt har druckit sen hon va liten. Än om nåt eko som inte hon dricker.

 1. Spännande hur man ändrar smak med åren! Jag älskade päronMER som liten, men nu tycker jag det är alldeles för sötsliskigt.. ^^
  Kram
  Emma

 2. När man läser inlägget via RSS så finns ingen information om att det är en annons. Det känns fel och borde nog ses över, speciellt med tanke på veckans domar i fall gällande reklam i sociala medier…

 3. Efter en tid som svårt sjuk gick min bror bort i cancer i somras. Ett av de sista minnen jag har av honom är förra vintern när vi var på en konsert där hans äldsta barn var med och sjöng. Mellandottern som bara var tre år var med trots att hon kanske var lite för liten för en såpass lång föreställning. Min bror mutade henne med MER. Hon sa gång på gång att hon ville ha mer, fast i betydelsen mer dricka då. Och när hon utbrast “meeer!” så knuffade min bror till mig och pekade på flaskan, där det ju mycket riktigt stod MER, och gjorde en min som bara han kunde göra. Hans stora blå ögon och det stora leendet och samtidigt ett menande uttryck. Svårt att förklara, men varje gång jag ser en MER tänker jag på honom och den minen.

 4. Supermysigt och fint inlägg om MER Clara 🙂 så jättefina bilder också! Jag gillade apelsin när jag var liten och också nu när jag är stor:)
  Jag lyssnade på Psyket i P3 imorse i poddversion med dig som gäst! Mycket bra!

  Nåt helt annat: har du sett att Mellangården i Bullerbyn är till salu!? (Sevedstorp 125, Pelarne. Finns på hemnet).

 5. De nya förpackningarna är himla fina men jag som jobbar i butik tyckte de förra var så mycket bättre. För att ställa dem rätt numera behöver man plocka upp en för att kolla vad det är för att ställa dem rätt. De ser ju likadana ut i princip! Är inte uppväxt med att dricka sånt här och tycker det är sjukt sött.

 6. Jag minns de där trekanterna med Festis, apelsinsmak (smakar väl ungefär som Mer). Verkligen ett barndomsminne för mig, stranden och kanelsnäckor och Festis 🙂
  Och jag tycker faktiskt att det är lite befriande och skönt att Underbara Clara gör reklam för Mer och ger korv med bröd till sina kids ibland, precis som de flesta av oss föräldrar som försöker ge så mycket nyttigt vi kan till våra små.

 7. Tack för din fina blogg och att du gör reklam för Mer….med socker i!!!! Gör mej bara glad, har själv druckit Mer i hela mitt liv och kommer fortsätta med det! Hellre reklam för något gammalt välkänt märke än hela tiden nya konstiga smaker som man inte vet vad det är i! 🙂