Sommaravslutning för En Underbar Pod

Jag och Erica har haft en fantastisk vår med er poddlyssnare. Vi hade aldrig vågat tro att ni skulle dra oss framåt som ni gör. Tack för kärlek, omtanke, roliga frågor och oväntade berättelser! Det är ett hårt och roligt jobb att vecka efter vecka göra nya avsnitt. Vi är himla glada att ni är med och gör jobbet!

Vår (ödmjuka?!) tanke när vi startade podden var att försöka förnya konceptet pod. Ett led i det är att tänka på poddsändningarna i säsonger istället för löpande över hela året. Över jul tog vi ett uppehåll och det kommer vi också att göra under sommaren. För vi vill fortsätta leverera en podd med bra kvalitet! Och vi tror att det blir som bäst när vi får chansen att reflektera kring vårt arbete, utvärdera och planera nytt innehåll. Har ni önskemål till höstens avsnitt? Lämna gärna en kommentar.

Det här sista avsnittet innan sommarlovet handlar om att sköta sin själ. Om andlig näring. Jag berättar vad som hände när jag kom hem till mina föräldrar och sa att jag blivit frälst. Bara en knarkdebut hade mött större motstånd!

Erica pratar med Gud i lingonskogen och sörjer att hon är för egoistisk för gudstjänst.  Innan sommarlovet börjar drar hon in mig i ett potatisprojekt som jag tror kan få sjuka konsekvenser.

Musik: Himlen över Hedlunda med Olov Antonsson.

Fotnot: Boken som Erica pratar om är “Min europeiska familj de senaste 54 0000 åren” av Karin Bojs. Vi snuddar också vid en annan bok “Det gudlösa folket:de postkristna svenskarna och religionen” av David Thurfjell.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

35 kommentarer på “Sommaravslutning för En Underbar Pod”

 1. Stort tack för den här våren. Ni har förgyllt morgnarna med både roliga, intressanta,allvarsamma poddar. Längtar redan till september 😉 Ha nu en riktigt skön sommar båda två.

 2. Tack för en härlig podd. Njut av ledighet och frukta icke – vi lyssnare kommer också tillbaka i september!

 3. Vilken underbar bild på er! Känns som att det går att se er vänskap i den. Älskar också att ni tar sommarlov och ger tid till reflektion och återhämtning. Riktiga Influencers! ❤

  Saker jag skulle vilja höra mer om: att äta djur, “räv eller gris” igen, förlossning, samtal med claras syster anna, att jobba med radio, hur erica och clara träffades… Ja ni hör ju. Finns omåttligt mycket jag vill höra er filosofera om!

  Glad sommar

 4. Åh! Vilket fantastiskt och intressant avsnitt! Roligt att höra dig dela med dig lite av din tro Clara- något jag varit nyfiken på att höra mer av.

  Det där med att alla bär en liten “evighets-längtan” i sig, eller vilket uttryck du använde, tror jag med. Sen tror jag bara att det är olika vad man fyller det med och beroende på det så känner man nog sig olika tillfredsställd. Jag tror ju Gud är den enda som verkligen kan möta den längtan på djupet. Bra format att prata om detta i podden också! Kul att höra Ericas tankar kring det också!

  Nu hinner jag lyssna ikapp alla äldre avsnitt under sommaren som jag missat. Insåg ju bara för några veckor sen att; “Men vilken fantastisk, hemtrevlig och underbar podd”.

 5. Tusen tack för en fin podd! Det är med en så mysig känsla i kroppen jag lyssnar på den. Älskar att ni gör små utflykter, bara är hemma, lagar till något gott under tiden ni avhandlar samtalsämnena. Under min uppsatsperiod som nyss passerat lyssnade jag er podd för att slappna av och glömma all stress, känsla av otillräcklighet, ångest osv. för ett tag. Kanonbra podd!!!

 6. Neeeeej! Eran pod förgyller min vardag! Men ni förtjänar verkligen semester! 🙂 När kommer ni spela in nya poddar?

 7. Tack för en fantastisk podd! Tycker verkligen ni har lyckats med att göra podden till något mer än bara en vanlig podd. Lycka varje vecka när ett nytt avsnitt kommit ut. Hoppas ni får en skön sommar!

  Jag skulle gärna höra mer om resan med klädmärket Miss clarity 🙂 Och fortsätt med alla era härliga bakgrunds ljud (fåglar, flygpplan, bak/matlagning, skåp som öppnas mm) det känns som om man varit med.

 8. Det känns ju riktigt bitterljuvt att ni pausar, sådär som en skolavslutning kunde kännas. Har blivit en liten rutin att lyssna på er varje tisdag under min sjukskrivning. Ta hand om er ordentligt i sommar!

 9. Tusen takk for en super podd. Jeg er en 24 år gammel jente, som gikk fra å være fulltfungerende med studier, jobb og frivillig arbeid, til å bli sykemeldt på grunn av angst og depresjon. Jeg vil takke dere for alt det kloke dere sier. Det er lys i enden av tunnelen, men man skal ikke gjemme bort at man har utfordringer. Dere gir meg lyst på livet hver gang jeg hører på! Fra bunnen av mitt hjerte; tusen, tusen takk.

 10. Hej! Tack för en fin blogg! Koftan du har på dig på bilden, är den hemmastickad eller går den att köpa? Ha en riktigt härlig sommar!

 11. ÅH! Vad jag kommer sakna er pod under sommaren. Såg fram emot att ligga i gräset under ett träd och lyssna, eller i soffan regniga sommareftermiddagar. Men samtidigt är det glädjande att ni tar välförtjänta pauser ibland så arbetsglädjen och i förlängningen världens bästa pod kan bevaras! <3

 12. Tack för fint avsnitt! Kommer verkligen sakna podden, vad ska jag nu lyssna när jag äter lyxfrukost för mig själv i solskenet?? (Eller solsken och solsken, ganska ofta sitter jag och tittar ut medan regnet smattrar mot fönstret. Men ibland kan jag sitta på en filt ute i teädgården medan solen värmer)
  Men förstår såklart att ni behöver ett uppehåll, jag vill ju att ni ska orka med att podda. Och man behöver ju ta paus från saker för att hitta ny energi och inspiration.
  Hoppas ni får en underbar sommar! Ser fram emot september då jag får ta del av era samtal igen.
  Stor kram❤️

 13. Älskar er pod! Är 25 år och era kloka samtal om ältande och andlighet ger mig såna perspektiv på tillvaron.
  Unna er nu ett härligt “sommarlov” så lovar vi att lyssna till hösten igen.
  Har en önskelista med ämnen för nästa säsong (i fall ni vill ha/behöver sådana)

  – hur en (enligt er) är en bra mamma och förälder. Vad är viktigt? Vad är sämst/bäst med föräldraskapet?

  – kvinnlig vänskap. Ni verkar ha en så fin relation. Hur tycker ni att en ska vara för att vara en bra vän i vuxen ålder? Alltså efter allt med skola, killar, osv. Vad värdesätter ni hos en vän?

  – mat!!!! Ni verkar så kunniga båda två. Ge mig era bästa recept och köksknep! Gärna säsongsbaserat.

  Kram och glad sommar ?❤

 14. Vilket fint och harligt podd avsnitt! Det later som en bra ide att ni valt att ta en paus fran podden under sommaren, kreativiteten vaxer alltid under vila. Jag har foljt manga bloggare genom aren och flera av dem har drabbats av utmattning. Jag tanker att ni ar bra forebilder som vagar unna er vila under sommaren istallet for att kora pa aret runt. Sociala medier ger massor av positivt till vara liv men utan granser kan de gora oss trotta och sjuka. Vi behover alla en balans i livet. Ta hand om er! Jag hoppas ni bada far en varm och fin sommar! 🙂

 15. Klart ni ska ha semester men kommer sakna er! Eran podd är den enda podden som jag lyssnar på, tycker ni har hittat ett härligt koncept som gör att det inte känns så “tröttsamt” och lyssna till. Ha en härlig semester med mycket sol och glass!
  Kram Lina

 16. Intressant att ni pratar om andlighet, och ur era olika aspekter. Jag tänker att andlighet är att ta hand om själen och göra sånt som själen mår bra av (t.ex. kultur, skogspromenader, djupa samtal, yoga, meditation, självreflektioner m.m.) och det behöver inte ha med religion alls att göra. Men kan ju ha det. Näring för själen gör livet värt att leva så man inte bara existerar. Den själsliga näringen ser olika ut för olika människor. Andlighet är hälsosamt och frihet medan religion tyvärr inte alltid är det utan blir begränsande. Mindre religion (och regler) men mer andlighet tror jag vore hälsobringande! <3

  Önskar er ett härligt sommarlov! Instämmer med andra; klokt av er men kommer sakna podden.

 17. Ett boktips om hur man får ihop vardagsliv, föräldraskap och det andliga utan ständigt dåligt samvete: Att ge plats för en annan, skriven av Lena Bergström, Cordia.

 18. Tack för en jättetrevlig podd. Den är så mysig och har en skön, rogivande stämning. Brukar lyssna medans jag plockar under i köket på kvällen när barnen somnat. Ni verkar båda vara fina, varma människor

 19. Tack för En Underbar Pod så här långt! Ibland tänker jag att jag ska kunna göra något annat, som att svara på mejl, medan jag lyssnar, men det är omöjligt eftersom era samtal är så intressanta och jag inte vill missa någonting. Ser mycket fram emot nästa säsong. Allt gott!

 20. Älskar det här avsnittet! Jag försöker ofta få folk att förstå att det är skillnad på skog och skog. Det är klart att det finns skogar i närheten av där jag bor nu också (Stockholm) men den är ju FULL MED FOLK! och aggressiva djur! De stackarna! Jag som är uppvuxen på landet med riktig skog har aldrig haft så mycket möten med vilda djur som är så stressade som när jag flyttade hit.

  När jag går ut i skogen är det för att få vara ifred och bara ha skogen omkring mig. När jag har det kan den skänka mig ett inre lugn som jag behöver för att klara av att bo på ett sådant här ställe. Som Erica sa “jag vill titta på lavar i motljus! inte folk med hörlurar och tidtagarur!” Det är så förbaskat härligt att höra att det finns de som begriper vad en fölkfri skog kan betyda för en människa!

  Tack för en superfin podd! Jag skulle kunna tänka mig ett avsnitt som tar ett grepp om hur en kan överleva i staden när en egentligen vill bo på landet och så tycker jag avsnittet med läskiga historier förtjänar en del 2! Glad sommar på er!

 21. Stort stort tack för er finfina podd! Den har varit det enda jag klarat av att lyssna på under min sjukskrivning! Älskar ert format och ämnena ni tar upp. Och Claras skratt kan nog vara det härligaste skratt jag hört nångång!

 22. En mycket, mycket trevlig podcast. Älskar alla ljud <3 Hälsningar från Ekenäs, Finland

 23. Åh vad jag kommer sakna er podd!!! Att lyssna på er podd ger mig samma känsla som när jag som liten var hemma hos min älskade farmor Tyra och läste “allers” i hennes soffa. Glad sommar! Ni är underbara:)

 24. Vilket inspirerande och intressant avsnitt! Och vad befriande med en säsongsavslutning utan tillbakablickar och sammanfattningar, är alldeles för mycket sådant i dessa tider.
  Som någon nämde innan vore ett avsnitt om kvinnlig, eller kanske framförallt “vuxen” vänskap, väldigt intressant.
  Tack för en bra säsong och jag ser fram emot fortsättningen till hösten! 🙂

 25. Stort tack för att ni kom på den briljanta idéen att starta en pod! Ni är underbara båda två, en sån fröjd att lyssna på er och så intressanta ämnen. Ha en skön sommar och ladda upp er ordentligt så ser jag framemot kommande avsnitt i höst. Alt er love! <3

 26. Er podd är den ena av två som jag lyssnar på, och jag har både skrattat och gråtit, men mest skrattat.
  Får jag tipsa om den andra podden? Den heter “Happier” av Gretchen Rubin och ger tips om hur man får in lite mer glädje i vardagen. Happy listening och glad sommar!

 27. Jättebra pod! Så mycket man kan relatera till. Jag gillar att ni inte verkar ta er själva på för stort allvar och att ni pratar om sånt som kanske kan vara jobbigt för vissa att prata om.

  Förutom att fortsätta på det viset så önskar även jag fortsatta bakgrundsljud (såg att några tidigare också hade önskat det)! Det är inte bara fruktansvärt mysigt och avkopplande att höra dem, jag ryser också ofta av välbehag. Fick lära mig idag att det här är en grej, “ASMR”. Kände ni till det begreppet innan och har ni medvetet spelat in avsnitten för att skapa asmr-ljud?

  Återigen, tack för en bra pod!